Chytej.cz

Pomoc s výběrem pro začátečníka necteno

4.1.2016 | Pajrou | 2.269 zobrazení | 7 odpovědí

Dobrý den, s novým rokem jsem si dal předsevzetí, že si o víkendech začnu rybařit a pročistit hlavu. Tak jak to dělával kdysi můj děda a já jsem chodíval s ním. No sám jsem to nikdy nezkoušel a tak jsem trochu hledal na netu. Že bych si koupil do začátku nějaký prut v akci našel jsem na jednom slevovém portálu zaměřeným právě na rybaření, prut který se mi líbí nevím zda sem mohu hodit odkaz no dam ho sem aby jste mi řekli zda se pro mě hodí prosím neukamenujte mě hned za to dík :) http://augere.cz/…llerproduct/#upl Chtěl bych chytat na přehradách žádná řeka. Byl by pro mě? Mě osobně se totiž moc líbí ale jak jsem psal zatím tomu nerozumím :D Jo a strop je 2000kč Díky moc za odpovědi

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 8. ledna 2016 v 11:50 ® Pr3v1t3k
Pr3v1t3k

Porid si jeden univerzalnejsi navijak tak za tisicovku a jeden bic na plavacku za 200 jeden kratsi prut na chozeni a blbnuti za 300 a pak si za petikilo kup neco delsiho at dohodis dal nez doplivnes…a jestli te to chyti tak stejne prijdes na to svoje jen ty sam a dalsi rok uz to udelas po svem :-) vyzkousej co nejvic metod a skoncis u feederu nebo nejakeho kapraku tak jako tak :-)

reagovat
Pátek 8. ledna 2016 v 10:15 ® Shaker
Shaker

Pokud jde o rekreační chytaní tak bych zvolil něco z teleskopických prutů délky cca 3m výhody: cena, přepravní délka, slušné vlastnosti na požadované rybaření… doporučoval bych prohlídnout rybářské eshopy (topic, braunstar, rybářské-nej,…) kde nabízí sady (naviják+prut) nebo akce jako jsou naviják 1+1 nebo prut 1+1… když si maličko připlatíš tak dostaneš 2 pruty+2 navijáky dostačující kvality. časem stejně zjistíš co tě zajímá a co tě baví a podle toho vybereš nové náčiní.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2016 ve 21:12 ® hraji
hraji

Prut je to zcela jistě hezký, ale pro zamýšlený účel, který níže upřesňuješ, je nevhodný. Délka je malá, bez ohledu na to, co se ti líbí, odhozová zátěž je příliš nízká. Samozřejmě se na takový prut dají chytit jak candát tak kapr, ale o nějakém požitku z chytání bych nemluvil.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2016 v 19:49 ® pepanek

Pěkná kravina,doufám že to nekoupíš.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2016 v 18:10 ® kubsta reakce na …
kubsta

Pajrou> takže Kapř na (kukuřici nebo něco a dravce na rybičku ?) co se týče dýlky to je na tobě co ti vyhovuje. Jen nepočítej s tím, že s dvoumetrovým prutem dohodíš nějak daleko. Tady je s píše problém v té gramáži, tenhle prut je určenej na malinký třpytky, jigy apod.

reagovat
Pondělí 4. ledna 2016 v 18:02 ® Pajrou reakce na …

Spíše dravce jako candát ale i kapříky ;-) a nějak se mi dlouhé pruty nelíbí proto tento ano má necelé 2m a takové pruty se mi líbí :-)

reagovat
Pondělí 4. ledna 2016 v 17:55 ® kubsta
kubsta

Takhle obecně se těžko radí, záleží jaké ryby a jakým způsobem by si chtěl chytat. Každopádně prut na který si dal odkaz bych tipoval podle délky 1.9m a grámáže 0,5–5g na UL přívlač…

reagovat