Vyhledávání
Je čeburaška opravu tak výjimečná?
13.11.2015 | Dany73 | 9.911 zobrazení | 61 odpovědí
Otázka do pléna na kloubovou hlavičku typu Čeburaška oproti klasické jigovce. Myšleno ve srovnání záběrů či spektra ulovených ryb, neboť svou konstrukcí zcela jistě výjimečná je. Samotnému se mi osvědčila více při lovu ve sloupci (propad), jestliže „lížu“ dno, vítězí klasika (i Toro asi ví, proč zůstává klasice s canďochy věrný:-) Pod duelem málo postřehů, od té doby přeci jen uplynulo trochu vody…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 9. června 2017 v 0:26 ® Klobasa reakce na …
-
Draky> To je dobře, protože ty začátky byly těžký a zapomněli jste k tomu krámu přibalit kleště a návod k použití
reagovat. U smáků mi to nevadilo, ať se točí jak chtějí, ale především u těch nymf XXL to stálo za hovno a furt jsem koumal zda mít růžovou, zelenou nebo hnědou nahoře či dole:-/
- Čtvrtek 8. června 2017 ve 12:30 ® kerob reakce na …
-
Draky:
reagovatdobře ty
- Čtvrtek 8. června 2017 v 8:24 ® Draky reakce na …
-
Klobasa> Tenhle rok už jsou excentrické, takže už by se neměla přetáčet i bez úprav.
btw: taky karabinku nedávám a ještě se mi to nevymstilo, tak uvidíme tenhle rok.
reagovat - Středa 7. června 2017 ve 23:37 ® Klobasa reakce na …
-
HaD> Je to tak, taky jsem se na tom „vašem“ krámu vyvztekal, než jsem zjistil, jak už se tu psalo, že je lepší dát před to karabinu, vzít kleště a otočit ten drátek aby se mi nepřetáčela nástraha tak jak nechci
reagovat - Středa 7. června 2017 v 19:13 ® HaD
-
když tam je karabinka, nemůže se drátek vytáhnout ani na jednu stranu
reagovat - Středa 7. června 2017 v 18:59 ® kubas reakce na …
-
Draky> A když tam bude ta karabinka, tak to bude vypadat jak
reagovat?
- Středa 7. června 2017 v 18:22 ® jajco reakce na …
-
Až se dostanu domů, zkusím si taky test s karabinkou a věřím že drátek vytáhnout půjde kdyz nepovolí něco jiného.
reagovat - Středa 7. června 2017 v 18:10 ® Draky
-
Tadá!
reagovat - Středa 7. června 2017 v 18:09 ® Draky
-
Olůvku se už o nic nezarazí a ztrácíš ho taky…
reagovat - Středa 7. června 2017 v 18:09 ® Draky
-
O vázku si narovnal drátek…
reagovat - Středa 7. června 2017 v 18:08 ® Draky
-
Vyklouzlo ti olůvko, které „běhá“ po kmeni a drátek ztrácí pevnost…
reagovat - Středa 7. června 2017 v 18:07 ® Draky
-
Klasicky navázaná čebu bez karabinky…
reagovat - Středa 7. června 2017 v 18:07 ® Draky reakce na …
-
jajco> Věř nám, musel jsem to kvůli tvé tvrdohlavosti nafotit
reagovat - Středa 7. června 2017 v 18:02 ® jajco reakce na …
-
kerob> Teda olůvkem a háčkem.
reagovat - Středa 7. června 2017 v 17:47 ® jajco reakce na …
-
kerob>Myslíš mezi olůvkem a karabinkou?
reagovat - Středa 7. června 2017 v 17:45 ® kerob reakce na …
-
když tam budeš mít karabinku, nemůže drátek vyjet a a tím pádem se nemůže ani narovnat…
reagovat - Středa 7. června 2017 v 17:23 ® jajco reakce na …
-
Draky>Drátek vyjel a narovnal se v místě kde je háček,vytáhl jsem na šňůře drátek ve tvaru závlačky.
reagovat - Středa 7. června 2017 v 17:12 ® Draky reakce na …
-
jajco> Karabinka zabraní vyklouznutí olova z onoho drátku. Drátek sám o sobě má malou nosnost, ale když ho zarazíš do olova, tak nemáš šanci to s 12 lb pletenkou narovnat.
reagovat - Středa 7. června 2017 v 17:12 ® kerob reakce na …
-
jajco> Spíš ti sjelo olovo z drátku a ten jsi pak narovnal – dokud na drátku to olovo je, neni šance to normální silou narovnat. Když tam máš karabinku, nemůže zklouznout olovo z drátku a ten drátek nenarovnáš (to je fyzika). Jinak řečeno, použít čeburašku bez karabinky je risk, že přijdeš o nástrahu (nebo o rybu i s nástrahou).
reagovat - Středa 7. června 2017 v 16:46 ® jajco reakce na …
-
Možná tě úplně nechápu, ale karabinka na šňůře před čeburaškou by zabránila čemu? Měl sem tam pevný háček, který se zachytil a tahem se narovnal drátek v olůvku a vyklouzl z háčku i olova.
reagovat - Středa 7. června 2017 v 15:59 ® Draky reakce na …
-
jajco> Když za čeburašku nedáš karabinku, tak je šance, že olůvko při souboji nebo při vyklepávání z vázky vyklouzne z drátku, potom jde pevnost celé sestavy rapidně dolu.
reagovat - Středa 7. června 2017 v 15:16 ® jajco reakce na …
-
Ano,měl jsem uzel přímo na drátku čeburašky a vytáhl jen drátek.
reagovat - Středa 7. června 2017 ve 13:02 ® Draky reakce na …
-
jajco> Ale zátěž byla sklouzla z drátku, ne?
reagovat - Středa 7. června 2017 ve 12:56 ® jajco
-
Mně se teda drátek z čeburašky ve vazce jednou narovnal. Neříkám že drátek je nekvalitní a používám je dál, ale narovnal, šňůra byla tuším nějakých 10…12lb a čeburaška 10g.
reagovat - Středa 31. května 2017 v 9:23 ® Draky reakce na …
-
HaD> Jako správní testeři by jsme je měli někdy podrobit testům na samotné hranici možností.
reagovat - Středa 31. května 2017 v 8:52 ® HaD reakce na …
-
Shrek> No, budu doufat
reagovat)
- Úterý 30. května 2017 v 11:21 ® kubas reakce na …
-
Shrek> Jak říkáš
reagovat!
- Úterý 30. května 2017 v 5:52 ® Shrek reakce na …
-
no právě, ten drátek mi přijde dost slabej, nicméně když všichni tvrdí, že je to pevný a unese to rybu, nemám důvod nevěřit. Vždyť celá rybařina je v podstatě o důvěře v nástrahu.
reagovat - Pondělí 29. května 2017 v 18:23 ® kubas reakce na …
-
Shrek> Já jsem to předtím podrobil nějakým crash testům na suchu, vydrželo to a nakonec to klaplo i v reálu, ale jako taky jsem si nebyl jistej po pravdě
reagovat.
- Pondělí 29. května 2017 v 16:30 ® Shrek
-
Dobrá zpráva, díky za info…
reagovat