Chytej.cz

Střípky z MS v přívlači v Irsku 2015 necteno

20.5.2015 | HaD | 18.050 zobrazení | 239 odpovědí

Tradičně budu dle možností posílat info a fotky z letošního MS. Dnes odlétáme, zítra a v pátek je trénink, vlastní závod sobota a neděle. Doprovázím tradičně Slovenský tým :) Pokud vás něco zajímá, ptejte se!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 27. května 2015 ve 23:37 ® jepice-zruseno reakce na …

Hlavně si myslím, že z té celé irské anabáze lze vyvodit i pro naprostého rekreačního tuzemského rybáře jeden závěr: Ve vodách v ČR jsou ryby. Netvrdím, že tu občas neulovím úplné kulové, ale v Irsku to dovede i mistr své disciplíny! :-))

reagovat
Středa 27. května 2015 ve 22:32 ® Martin Chmelík reakce na …

David H.> Vzhledem k tomu, že jsi těch MS absolvoval několik, tak víš o čem mluvíš.

reagovat
Středa 27. května 2015 ve 22:22 ® HaD reakce na …
HaD

Martin Chmelík> Úžasné na těhle závodech je, že los to ovlivňuje minimálně. Letos to bylo trochu o klice na dvou sektorech, ale jinak je to hodně spravedlivé. Můj odhad na 90–95%

reagovat
Středa 27. května 2015 ve 22:17 ® Martin Chmelík reakce na …

Přinejmenším by to byla zajímavá zkušenost. A ještě k té náhodě. U kaprařských závodu je to v drtivé většině o losu, plavaná, feeder bych řekl také. Nic, každá akce spojená s rybolovem má své kouzlo a nějaký přínos. Co kvituji, tak u přívlače je vidět ta skvělá atmosféra. Být součástí je jistě zážitek.

K náhodě ve sportu. Hraje-li se play-off na jeden zápas, ano, může rozhodnout náhoda. Hraje-li se na 3 nebo 4 vítězné zápasy, o náhodě to není. Ligový ročník, také není o náhodě, je tam mnoho zápasů. I když… Vlastně on i život je jedna velká náhoda. :-)

reagovat
Středa 27. května 2015 ve 22:12 ® HaD
HaD

Každopádně statisticky lze relativně snadno dokázat, že o náhodě to opravdu není. Jeden člověk v jednom kole ano, ale ty výsledky jsou na základě mnoha výsledků. Náhoda možná někdy ovlivní, jestli jsi první nebo druhej, ale ne jestli jsi v čele výsledkové listiny nebo na konci. Nakonec stejně jako v hokeji. Mnoho gólů jsou různé nechtěné odrazy apod. A takový gól nevypovídá o střelecké č brankářské kvalitě. A přesto se počítá…

reagovat
Středa 27. května 2015 ve 22:08 ® HaD reakce na …
HaD

Martin Chmelík> Těžko říct…

reagovat
Středa 27. května 2015 ve 21:58 ® Martin Chmelík

Já vím, vysvětloval jsi mi systém závodu, ale… Stejně tam vidím ten faktor náhody, zda ryba se rozhodne zda „vezme“ mou nástrahu či ne. Puk nebo míč, tam je to něco jiného, pro obě strany rovnocené, puk ani ten míč nejsou tím třetím v zápase. Ryba však ano. Já vím, blbej pohled. :-)

PS: jak by vypadal takový závod, kdyby všichni museli používat stejné pruty, stejné navijáky, vlasce a hlavně nástrahy? Byla by výsledková listina jiná?

reagovat
Středa 27. května 2015 ve 21:40 ® HaD reakce na …
HaD

Martin Chmelík> Tady je Martine náhody málo. Nechci se Tě dotknout, ale tady jsi tím případem, kdy někdo mluví o něčem, o čem ví málo…

reagovat
Středa 27. května 2015 ve 21:04 ® Martin Chmelík

Po MS v hokeji jsou hospody plné hokejových trenérů a odborníků, po každém fotbale také. Takže proč se divit tomu, že v diskuzi o MS v přívlači je také mnoho „odborníků“. Já závodům v jakékoliv rybolovné technice neholduji, ale respektuji je a asi i chápu pohnutky rybářských závodníků. Nicméně si myslím, že mnohdy nerozhoduje „FORMA“, u rybáře lépe řečeno UMĚNÍ A CIT, ale že rozhoduje LOS či NÁHODA . Tedy ne všichni mají stejné podmínky. V hokeji, ve fotbale hraji proti soupeři, který má stejné podmínky jako já. Sice také v jednom zápase může rozhodnout štěstí, náhoda, ale..... Nicméně rybářské závody napomáhají rozvoji rybolovu, Češi vždy patřili ke špičce a rozhodně naši zemi reprezentovali lépe, než bezpáteřní politici. Takže když i mé příspěvky jdou na rybáře sportovce, je to O.K. Pořád lepší, než cpát daně státu, které „prožerou“ zkorumpovaní politici. PETRŮV ZDAR!

reagovat
Středa 27. května 2015 v 18:33 ® Petula reakce na …
Petula

Ricci> Dá se souhlasit s tvým názorem a dá se na toto téma jistě vést zajímavá debata,ale...­..pokud máš na mysli debatu,která je myšlena pouze jako rýpnutí či provokace bez evidentního jiného zájmu,tak je taková debata bezpředmětná.Nemůžu si pomoct,ale každý koníček či sport má svou stránku jak se říká rekreační a pak tu soupeřivou závodní a nikde se tak nepropírá finanční stránka toho závodění jako u rybařiny a věřím,když se najde konkrétní číselný údaj,tak se najdou zase ti nespokojení,kteří spíše ze závisti než z logiky budou rýpat dál,takže proč s takovými rádoby rybáři diskutovat o něčem,čemu nerozumí a ani rozumět nechtějí,prostě jen vyvolávají konflikt a mají z toho potěšeni,to je pouze můj názor.

reagovat
Středa 27. května 2015 v 17:51 ® Ricci reakce na …
Ricci

dam> já si myslím něco jiného, ale je to jen pocit. Každopádně si s tebou dovolím nesoulhasit. Debata nebo chceme li diskuse o závodech není jen pro ty, kteří tomu rozumí. Já jsem přesvědčen, že ptát se a diskutovat může každý právoplatný člen MRS a ČRS, protože každý člen se na financování závodů podílí. Tedy úvahy o rozumnění nebo nerozumění tématu jsou zcestné.

reagovat
Středa 27. května 2015 v 17:41 ® dam reakce na …
dam

David H.> nejvyšší čas je poznat :-)

reagovat
Středa 27. května 2015 v 17:41 ® dam reakce na …
dam

Ricci> Myslím si, že je nikdo neshazuje…zažil jsem období kdy to bylo horší…:-) Debatu o MS spíš narušují lidé, kteří o sportu moc neví a vše s tím spojené je naprosto špatné a nepřijatelné… Myslím si, že sis užil také dost…:-)

reagovat
Středa 27. května 2015 v 17:35 ® Ricci reakce na …
Ricci

dam> Je to reakce na směr, kterým se dle mého názoru tato debata ubírala.Zejména u některých diskutujících je snaha shodit veškerou práci Cz týmu více než zřejmá. A vzhledem k tomu, že jsem byl před pár lety v mailové komunikaci reprezentantů v přívlači, musím říct že i opakující se.

reagovat
Středa 27. května 2015 v 17:29 ® HaD reakce na …
HaD

dam> to neumím posoudit. Neznám je…

reagovat
Středa 27. května 2015 v 16:34 ® dam reakce na …
dam

David H.> obě dvě vody jsou pěkné, charakterově však úúúúplně rozdílné…:-)

reagovat
Středa 27. května 2015 v 16:33 ® dam reakce na …
dam

Ricci> možná jsem něco přehlédl v záplavě „proudů“, ale nepochopil jsem tvůj příspěvek? Tedy spíš reakci na co nebo koho? :-) I když s tím věcně nemám problém:-)

reagovat
Středa 27. května 2015 v 11:16 ® HaD reakce na …
HaD

KarelJ> příští rok to bude na Slovensku. Co vím, tak buď v Ružomberoku nebo ve Svitu

reagovat
Středa 27. května 2015 v 11:12 @ KarelJ

A příští rok se MS koná kde?

reagovat
Středa 27. května 2015 v 10:32 ® HaD reakce na …
HaD

obor> Video natáčeli Irové a velmi profesionálně. Jakmile bude hotové, dám ho sem. Já nenatáčel, až na výjimky.

reagovat
Středa 27. května 2015 v 9:05 ® Ricci
Ricci

Jinak mi tato diskuse začíná připomínat smutný příběh malého čecháčství z doby, kdy jsme s Pepou Konopáskem vedli repre v plavané. Scénář se bohužel s notnou dávkou malosti kritiků opakuje.

• před závody nikde ani čárka, ale všichni to „věděli“
  • po „neúspěšném“ závodu spousta chytráků s radami a kritikou co a jak se mělo dělat, kdo měl chytat atp.
  • zatím chybí poslední dějství, kdy špatně vedený tým „lůzrů“ získá nějaký úspěch. Pokud by se to stalo, tak můžeme být v klidu, protože opět nebude nikde ani čárka. Vlastně možná bude, protože by z toho mohlo něco kápnout :-)

My měli ještě tu nevýhodu, že st. trenér dokonce chytal. Přesto jsme měli plán, který vyústil v úspěch celé repre.

Dnes jsem od tohoto dění pryč a jsem pouze v roli diváka a plátce příspěvků. Tzn. zapátral jsem po veřejně dostupných zdrojů pro smrtelníky. Z toho jsem si udlělal následující názor.

V roce 2014 se pořádalo výběrové řízení na trenéra. Odbor, který je předpokládám složený z odborníků přes přívlač si zvolil svého trenéra. Neřeším to, že se přihlásil jeden uchazeč. Zajímá mě, proč se nepřihlásil nikdo další, zejména z těch, co teď (po prvním MS této sestavy) vědí.

Ok, máme trenéra. Trenér zvolený odborem si nastavil svá nominační kriteria. Četl jsem zde nějaká jména závodníků. Když se podívám na žebříček např. roku 2014 nebo 2013 výjma pana Foltýna je nemůžu najít na čelních místech. Je mi jedno proč. Prostě tam nejsou.

Naopak když se podívám na jména ve výsledcích MS i nominačních závodech, tak vidím lidi z čelních příček žebříčku. Když se pak podívám na počet nominačních závodů, tak to není úplně málo závodů. Jako plátce příspěvků musím říct, že nás reprezentovali závodníci s aktuálně nejlepší formou.

Tzn. za sebe v tom vidím dobře odvedenou práci, jasně danou koncepci, která by mohla navázat na předešlé úspěchy.

reagovat
Středa 27. května 2015 v 7:58 ® Ricci reakce na …
Ricci

bigzee> zajímavé, těch 115 000 se zaplatilo samo nebo se podařilo sehnat nějakého sponzora?

Pozn. nerýpu, jen se ptám, protože např. v plavané to bylo tak, že jsme si tento rozdíl platili z části od sponzorů a zbytek šlo na vrub závodníků

reagovat
Středa 27. května 2015 v 6:14 ® obor

David H.> Ahoj HaDe, bude aj nejaké video z MS? Díky!

reagovat
Úterý 26. května 2015 v 19:58 ® HaD reakce na …
HaD

bigzee> To docela koukám, mám za to, že to bývalo o dost méně…

reagovat
Úterý 26. května 2015 v 19:49 ® bigzee reakce na …

ano

reagovat
Úterý 26. května 2015 v 19:28 ® HaD reakce na …
HaD

bigzee> 205 dával svaz?

reagovat
Úterý 26. května 2015 v 19:15 ® bigzee

Rozpočet pro rok 2015 byl 205 tis. MS v Irsku vyšlo cca na 320 tis.

reagovat
Úterý 26. května 2015 v 17:11 ® kubas
kubas

David H.> Tento obrázek vypovída o lečcems :-) .

http://www.chytej.cz/…mg114003.jpg

reagovat
Úterý 26. května 2015 v 17:10 ® HaD
HaD

Foto zdroj: Facebooku Daiwa-Cormoran ČR – http://www.facebook.com/DaiwaCormoran

reagovat
foto/forum/2015/th-img114021.jpgfoto/forum/2015/th-img114022.jpgfoto/forum/2015/th-img114023.jpg
Úterý 26. května 2015 v 17:09 ® HaD
HaD

Foto zdroj: Facebooku Daiwa-Cormoran ČR – http://www.facebook.com/DaiwaCormoran

reagovat
foto/forum/2015/th-img114017.jpgfoto/forum/2015/th-img114018.jpgfoto/forum/2015/th-img114019.jpgfoto/forum/2015/th-img114020.jpg