Chytej.cz

záznam o příchodu k vodě necteno

24.4.2005 | kkarlos | 11.809 zobrazení | 119 odpovědí

jaký je váš názor na zapisování příchodu k vodě??

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 29. července 2011 v 16:22 ® pepanek reakce na …

Přijít o povolenku se mi zdá neadekvátní trest.To samé při ztrátě povolenky,platit plnou cenu je normální???Co takhle duplikát??

reagovat
Pátek 29. července 2011 v 16:01 ® vezirek reakce na …

pepanek> Podle Tebe kravina,podle mne nikoliv.Při kontrole na jednom revíru stačil rybář zabalit nářadí,sebrat vezírek i s úlovkem a zmizet rychleji než jsem k němu došel.Při kontrole tentýž den na jiném revíru chytal tam tento výtečník a dopolední docházku z předešlého revíru nezapsal.Výsledek? Za pomoci svědků z ranního revíru přišel o povolenku.Je to jen kapka v moři,ovšem to moře je složeno z kapek.

reagovat
Pátek 29. července 2011 ve 13:49 ® Bigpista
Bigpista

Nijak mě to neomezuje. Většinou píšu docházku ještě doma, když si chystám cajk. Fakt je, že při vláčce občas přejíždím do jiného revíru, ale těch 15 vteřin na zápis mě nezabije. A je asi pravda, že se z těch údajů dá udělat pěkná statistika návštěvnosti revíru. Ryby totiž neubývají jen odnosem domů, chyť a pusť má taky své oběti.

reagovat
Pátek 29. července 2011 ve 13:33 ®  reakce na …

pepanek> .. a nebo taky ke statistice kolikrát byla vlastně voda rybáři navštívena vs kolik se toho chytilo (a ponechalo)

reagovat
Pátek 29. července 2011 ve 13:30 ® Robur reakce na …
Robur

pepanek> jenomže takhle to ti podvodníčic mají krapítko těžší

reagovat
Pátek 29. července 2011 ve 13:00 ® pepanek reakce na …

vezirek> Nezapsali docházku a úlovek???Tak to je kravina!!Co se změnilo??Teď napíší docházku,úlovek vynechají a přesunou se.Trochu přemýšlení by nezaškodilo,zápis docházky jen slouží k buzeraci!!

reagovat
Pátek 29. července 2011 v 7:59 ® vezirek

K vydání dalšího úlovkového listu. Nevím jak je to zařízeno v jiných MO,ale vydání druhého úlovkového listu jsem dokázal vyplnit našemu členovi kykoliv mi zavolal a ke konci roku jsem je měl při kotrole u sebe a vyplnil přímo u vody. Proč zapisovat docházky? Z praxe znám mnoho případů,kdy rybáři ulovili stanovené mnžství nebo počet ryb na jednom revíru, nezapsali datum ani úlovky, přesunuli se na jiný revír a pokračovali v rybolovu dál.Pro hospodáře má tato statistika ten význam,protože je to jedno z kriterií pro zpracování zarybňovacího plánu. Psaní názvú nebo čís.revírů. Z vlastní zkušenostivím,že je lépe psát čísla revírů,protože při zpracování sumáře na konci roku je snadnější dohledat název revíru nežli opačně.

reagovat
Pátek 29. července 2011 v 7:18 ® sus1 reakce na …

kety.vydra> Musí šetřit propisku průběžně celej rok.:-)

reagovat
Pátek 29. července 2011 ve 2:34 ® kety.vydra
kety.vydra

Osobně považuju zapisování docházky za kravinu,nechápu k čemu to je a kterého šlaka to zajímá,kdy já chodím k vodě.Komu co po tom.A vůbec se nedivím kamarádovi,že nadává jak špak,protože jak na sviňu musí šetřit ke konci roku kolonky jak blbec,moc už nechodí k vodě (tudíž se cítí omezován) a to vše jen proto,že nehodlá někoho otravovat (nebo čekat na úřední hodiny) čtrnáct dní před koncem roku,aby mu někdo vydal nový úlovkáč kvůli třem nebo pěti docházkám…

reagovat
Čtvrtek 28. července 2011 ve 21:29 ® pepanek reakce na …

lap> Máš tam dvě okna,tak do každého napiš délku a je to. Zajímalo by mě, z čí blbé hlavy vylezlo,abych s sebou nosil rybářský řád.Příští rok nařídí dva metry hajzlpapíru.

reagovat
Čtvrtek 28. července 2011 ve 14:42 ® Shrek
Shrek

Týýý jo, kdy já měl naposledy dvě ryby s sebou domů? Na jaře jsem bral dva kapřouny, normálně jsem do řádku napsal KAPR, počet ks 1+1, hmotnost 3+4, délka 60+70 – čísla jsou vymyšlená, nevim kolik měřili a vážili.Prostě vše v jednom řádku.

reagovat
Čtvrtek 28. července 2011 ve 14:18 ® osprey reakce na …
osprey

lap> Nevím, co máte za formulář. U nás to před časem šlo, okýnko na to bylo, momentálně to nejde a musel bych je napsat na dva řádky.

reagovat
Čtvrtek 28. července 2011 ve 14:01 @ lap

Jak se zapisuje ůlovek dvou candátů ,myslím že na jeden řádek .Někdo tvrdí že musí být každý zvlášt.Jedná se o MRS.

reagovat
Pondělí 2. května 2005 ve 21:54 ® Axamith
Axamith

Věnuji se muškařině a RŘ mi přikazuje zapsat před zahájením lovu zapsat do povolenky datum, revír a podrevír. Vůbec mě to neobtěžuje a navíc mám přehled, kolik vycházek jsem v daném týdnu na pstruhové vodě měl. Nemůže se mi stát, že bych překročil povolený počet 3 vycházky na týden. Mám pocit, že tady vznikla žabomyší válka o malichernosti. Raději bych se zabýval tématy jako je šetrné zacházení s rybou, revíry chyť a pusť . . .

reagovat
Pondělí 2. května 2005 v 18:20 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Ramstein:Souhlas!!!!!

reagovat
Pondělí 2. května 2005 v 16:17 ® Ramstein

To All:pamatujte,že příští rok bude v tom chytrém rybářském řádu zase plno změn,protože jsem dnes mluvil na svazu a ti říkali,že je tam plno děr a nesmyslů. Se asi moc nudí ti magoři co ho vymyšleli. Jen ať nezakážou lov na živou rybu!!

reagovat
Neděle 1. května 2005 v 15:17 ® xycht

Mě tahle změna nevadí – naopak vítám to protože potom já sám vidím kolikrát a kde jsem byl u vody, protože nejsem vést nějak deník kde sem všude byl…

reagovat
Pátek 29. dubna 2005 ve 23:46 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Vy taky děláte,jako kdyby to byla nejhorší věc. komu to co udělá,když přijde k revíru,vytáhne tužtičku a do lístku zapíše revír?Já osobně proti tomu nic nemám!

reagovat
Pátek 29. dubna 2005 ve 23:10 ® Tomucha
Tomucha

no určitě je to dobrá věc, ale jak říkám má to pro a proti

reagovat
Pátek 29. dubna 2005 ve 23:06 ® BigMike

Dle mého se to hospodář nikdy nedozví, bude to v trezorech Statistického úřadu jako jedna z dalších důležitých položek.

KLUCÍ? neřešte to! Byť je to kravina, v lecčems to je OK. Jsou horší vjeci!
A třeba: existuje nějaký předpis či norma, jak má taktrá silnice určité třídy vypadat? dle mého bych snad mohl někde žalovat stát, či Správu silnic, že jsezdím po něčem, co odporuje silnici dané třídy!!!
A nebo: co takhle zažalovat české dráhy za zpoždění? Čas, zisk, kulturní zážitky, nestihnutí třeba autobusu jinam a jiné?

Šel by do toho někdo? Už mě to tady všechno sele! a moc! Viz diskuse!

reagovat
Pátek 29. dubna 2005 ve 21:59 ® FAJIR

taky si myslím že je to blbost,nevím co se tím změní,vylepší nebo snad zdokonalí?nebo je to jen abychom nevraceli prázdné neposané povolenky,když jen chytám a pouštím,opravdu nechápu

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2005 v 16:41 ® SALAM

Dědek: pověz mi prosím, co se hospodář dozví z informace, že sem byl na jednom revíru 100× za rok, maximálně tak že sem byl 100× na rybách, ale jinak nic, návštěvnost revíru je jaksi pro hospodáře jen statistické číslo s kterým může trumfnout jinýho hospodáře z jinýho revíru, někde v hospodě, jinak viz jak píšu níže.

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2005 v 16:00 ® Dědek
Dědek

Má to smysl jak na MP tak na pstruhovce. Z něčeho ti hospodáři vycházet musejí. Jsem všema deseti pro zapisování a hlavně pravdivé

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2005 ve 14:20 ® pupak

Na MPcku nesmysl, na Pstruhovce to ma zase po zavedeni 3 dnu na lososovity sve opodstatneni

reagovat
Čtvrtek 28. dubna 2005 ve 14:14 ® SALAM

Přesto že je to naprosto zbytečné a k ničemu nevedoucí, tak zapisuju, neb to beru jako povinost no a času mi to taky moc nezabere.

reagovat
Úterý 26. dubna 2005 ve 23:01 ® BigMike

Lerak: myslíš pstruhové revíry? Tam je toho dast a dost:-)) ))

reagovat
Úterý 26. dubna 2005 ve 21:26 ® Padis
Padis

Myslím že jde o zvyk s tím zapisováním

reagovat
Úterý 26. dubna 2005 ve 21:10 ® vasik

Mě osobně to problém nedělá. Přiznám se že to zapisuji až po nahození. Akorát mám divný pocit při odevzdávání že to mám prázdné bez ryb. Né že bych žádné nechyt ale dom nosím minimum.

reagovat
Úterý 26. dubna 2005 v 19:57 ® Lerak

Toulovec : jak jsem již uvedl, zapisuji na MP samozřejmě číslo revíru a stejně tak i na P vodě… Ale podívej se na ty rozdíly mezi vyhláškou, zákonem a tzv. bližšími podmínkami (které se mohou krajově lišit). Cituji doslova (JčUS) z bližších podmínek :

VI. Lov ryb : (9) Osoba provádějící lov je povinna vyznačit v povolence k lovu datum lovu, rybářský revír, počet, druh a hmotnost ulovených ryb.
A teď si může každý vybrat. Tedy pokud nechytí rybu – nebo si ji nepřivlastní, což je ošetřeno v dalším odstavci. V tom případě pak musí zapsat číslo revíru ! Já vím je to slovíčkaření,pi­tomosti, ale někteří jedinci na obou stranách (rybáři vers. RS) se v tom pitvají a způsobují si navzájem problémy. Jak vidno, jsou to opět nedotažené paragrafy dokonce. Našel jsem však v bližších podmínkách mnohem větší nesrovnalost, ale tu se budu snažit řešit jinde…

reagovat
Úterý 26. dubna 2005 v 15:52 ® jake
jake

Měl jsem kontrolu RS teď v půlce dubna, kde jsem měl v papírech název revíru – vše bez problémů. Ale číslo je kratší – to uznávám. Nicméně to zapisování revíru, aniž beru rybu prostě neuznávám (ale snažím se respektovat) – a připadá mně to nelogické. Oč by bylo logičtější zapsat revír, až chytnu rybu, kterou si chci ponechat?! Ale stejně v tom nic nezměním.

reagovat