Chytej.cz

záznam o příchodu k vodě necteno

24.4.2005 | kkarlos | 11.812 zobrazení | 119 odpovědí

jaký je váš názor na zapisování příchodu k vodě??

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 2. srpna 2011 ve 14:42 ® hraji reakce na …
hraji

tomashr> navíc, odmítnutí prokázání totožnosti RS lze posuzovat jako odmítnutí nutné součinnosti s RS a to je jednoznačné porušení pravidel. Tudíž je zadržení povolenky pochopitelné.

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 ve 14:42 ® džigit reakce na …

tomashr> ono taky pokud se chováš v rámci norem slušného chování,je na Tobě,zda máš OP.Problém je až se něco stane a nikdo nebude znát totožnost apod.
Stejně mám pocit,že už jste tak trochu mimo téma fóra :-))

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 ve 14:42 ® pepanek reakce na …

malamut> Hlavně nikoho neposílej na soukromé revíry!!!!Kdo se ozve,toho vyloučit ze svazu??? Když mě přjímali,tak jsem si to měl nějak dopředu zasloužit???A čím sis to zasloužil ty??Ono je lepší nespokojence poslat na soukromáky,než se nechat ve svém povýšenéckém chování omezovat.

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 ve 14:41 ® hraji reakce na …
hraji

tomashr> no jo, v tom je právě ten problém, RS je oprávněna trvat na prokázání totožnosti, dává jí to právo zákon. RS není oprávněna posuzovat, natož rozhodovat o tom, zda jiný zákon je se zákonem o rybářství v rozporu. Takže RS z takového sporu velmi pravděpodobně vyjde bez jakékoliv poskvrny. Ono buď budeme trvat na prokázání totožnosti a to nejde průkazem rybářského svazu ani RL a nebo nemůžeme trvat na vůbec ničem. Protože pokud je RS oprávněna kontrolovat totožnost a lovící je povinen tu totožnost prokázat, jiný zákon stanoví, že totožnost se prokazuje OP a nebo pasem. A zákon se musí dodržovat, ne? V čem je tedy rozpor?

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 ve 14:36 ® tomashr reakce na …

sus1> Já v legitce ČRS fotku mám, to mi nijak nevadí. S předložením občanky sice také nemám problém „morální a zásadový“, ale zato může nastat problém faktický – když jdu chytat na Sázavě kus od chaty, tak si opravdu peněženku a doklady nenosím, nevidím k tomu důvod.

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 ve 14:33 ® tomashr

hraji> O tom odsouzení za zneužití pravomoci píšeš ty, já tu vůbec nic takového nepsal. A velmi pochybuji, že by zrovna nastíněný případ s rozporem kolem totožnosti vedl až tak daleko, v tom nejsme ve sporu. S žalobami na RS se tu svého času holedbal někdo úplně jiný, ale při požadavku na konkretizaci „zmlkl“, to jsi jistě zaregistroval :-)

Ale zpátky k tomuto případu – rybář je podle zákona 99/2004 povinen nosit RL a povolenku. A žádná zákonná povinnost mu už dnes nenařizuje nosit u sebe občanku (časy pokuty 100 korun, když tě esenbák chytl bez občanky jsou pryč). Proto se domnívám, že zadržení povolenky POUZE proto, že dotyčný neměl jak prokázat totožnost, je právně naprosto na vodě a dalo by se patrně označit za zadržení bez důvodu. To, že se kdesi v paragrafech o fungování RS kontrola totožnosti zmiňuje je poměrně bezpředmětné, právě pro rozpor s jinými ustanoveními.

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 ve 14:28 ® malamut reakce na …
malamut

hraji> tak pokud zaplatí bez keců a brečení, je to milý příjem :-)) Já slyšel od jednoho „kolegy“ který nezaplatil včas, že holt zaplatil dvojnásob a fungoval dál. V každém případě povinnost zaplatit příspěvek, odevzdat úlovkáč a zapsat docházku jsou tak malé věci, že mě zaráží, kolik lidí je schopno o nich diskutovat a napadat je.

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 ve 14:17 ® hraji reakce na …
hraji

tomashr> oháníš se právníky, ale nepochopil jsi základní princip, který odporuje tomu co říkáš. RS je oprávněna zadržet povolenku. O tom není sporu, pokud se stal nějaký přestupek. Ale za to nemůže být trestána. Protože tuto možnost jí dává zákon. Ale RS nerozhoduje o trestu. Tedy pokud orgán projednávající přestupek dojde k závěru, že se přestupek nepodařilo prokázat, vrátí se povolenka jejímu držiteli, ale stíhat RS je blbost, není za co. Jiná situace by nastala, pokud by RS zadržela povolenku bez důvodu. Ale i tak by asi nedošlo k odsouzení RS za zneužití pravomoci úřední osoby. Spíš by RS přišla o odznak.

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 ve 14:11 ® hraji reakce na …
hraji

malamut> rybář, který nezaplatí z jakéhokoliv důvodu (ať už malicherného či vážného) členský příspěvek do 28. února (respektive 29. února), přichází automaticky o členství, tak je to ve Stanovách.

Má však možnost se znovu přihlásit a proto zaplatí to zápisné. V MRS to činí 1000 korun. Jak málo si lidé váží peněz i svého členství je vidět na tom, že rok co rok máme desítky členů, kteří bez důvodně neuhradí členství a pak vylepšují rozpočet MO zápisným.

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 ve 14:07 ® sus1 reakce na …

tomashr> Chytam už hodně let,v legitimaci nemam fotku( ani nikdy neměl) a neměl jsem doposud vůbec žádnej problem s kontrolou.Asi to bude možná také tím,že jsem měl štěstí a vždy narazil na ,,normální " ryb. stráž,kontrolu.:-)
Vůbec mě nedělá problem vytáhnout OP a legitimovat se, i když nemusim.

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 ve 13:54 ® malamut reakce na …
malamut

pepanek> to nevím, zda bych se vyjímal, ale nemám takové ambice. Jen je mi jasné, že vstupem do jakéhokoliv spolku se zavazuji dodržovat jeho pravidla, stanovy. Pokud toho kdokoliv schopen není, neměl by být členem. Právo rybařit není dané ústavou, to by jsi si měl zasloužit, třeba i tím dodržováním pravidel. Ale koneckonců jsou alternativní řešení, třeba soukromáky, ale i tam platí pravidla a pochybuju, že provozovatelé jsou k jejich nedodržování stejně benevolentní jako ČRS.

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 ve 13:23 ® pepanek reakce na …

malamut> Tak to teda ne!!Svaz,to není nikdo anonymní,to jsme my,rybáři!!!Tím že došlo k sloučení,tak se na svaz díváme jak na bohy! Cokoliv důležité se nahoře upeče,to by mělo projít napřed členskými schůzemi.Děje se tak???Neděje!!!Mož­ná taky proto,že jim to většina rybářů žere!!Když někdo nestihne,nebo zapomene zaplatit,tak ho rovnou zastřelit,co ty na to??Jak tak koukám,ty by ses na tom svazu taky dobře vyjímal!!

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 v 11:00 ® tomashr reakce na …

vezirek> Akorát že ta mezera v zákoně je poměrně zásadní – dovolím si tvrdit, že jsi ty dvě povolenky zabavil bez následků jen proto, že šlo o „běžné neznalé občany“, kteří o hájení svých práv nic nevědí (což je velká většina populace).
Až ale jednou s podobným přístupem narazíš například na právníka, tak se budeš možná divit…

Mimochodem tím vůbec neříkám, že s podobnými fígly souhlasím, právě naopak – bylo by nejlepší zákon dát do pořádku, aby v něm žádná díra nebyla a vše bylo jasné a čisté. Jenže holt zatím tomu tak není :-((

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 v 10:09 ® malamut
malamut

pepanek> máš pravdu, také mě vadí, že v případě nezaplacení členského příspěvku v daném termínu organizace nechá rybáře zaplatit cca dvojnásobek a jede se dál. Podle mne by rybář, který bez vážného důvodu (nemoc apod.)nezaplatí včas členský příspěvek, měl o členství automaticky přijít. To, že v případě zcizení je ti vydána nová povolenka za 10% ceny je naprostý luxus. P.S.: k zadání – pokud někomu vadí povinnost zapsat si docházku, snad by ani na ryby chodit neměl.

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 v 9:37 ® hraji reakce na …
hraji

kety.vydra> myslím, že se rozčiluješ zcela zbytečně a na nepravém místě. Vem si reálný život. Když si koupíš šalinkartu (pro neznalé a nebrňáky) tramvajenku, nebo-li časovou jízdenku na MHD) a někdo ti ji ukradne, i kdybys měl 10 potvrzení od PČR, nikdo ti novou se slevou nevydá. To že svaz vychází rybářům vstříc, a vydá jim novou povolenku za 10 % ceny, to je nadstandardní přístup. Vem si třeba jenom ten fakt, že kvůli takovému rybáři se musí sebrat jeden člověk, jet do kanceláře, tam musí vystavit nové doklady. To všechno vezme čas.

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 v 8:50 ® džigit reakce na …

kety.vydra> neber to osobně,ale za své si zodpovídáš.Takže se nečerti,za novou občanku a řidičák taky zaplatíš.Ono to totiž taky něco stojí.

reagovat
Úterý 2. srpna 2011 v 8:37 ® pepanek reakce na …

kety.vydra> A navíc je dost rybářů,co o nějakém potvrzením od policie ani neví.Jako by nestačilo,že stačí o nějaký den prošvihnout zaplacení členského příspěvku a tisícovka je v prd..ly!!

reagovat
Pondělí 1. srpna 2011 ve 21:45 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

superweb> Mě by to bylo hodně proti srsti.Ne proto,že bych ten pakatel ( 10% ) nechtěl zaplatit,ale z principu-Kurnik,okradou mě,mám potvrzení policie i s razítkem,že mě okradli a ještě za to zaplatím,no kde to jsme?! Pochopím,že nějaká (nebo kdejaká) MO honí každou kačku,ale už i na úkor okradeného…to považuju za vrchol drzosti.

reagovat
Pondělí 1. srpna 2011 v 19:53 ® vezirek

superweb> +Na tvoji interpelaci ohledně Pepů Nováků Ti musím trochu odporovat.Každý oprávněný k výkonu rybářského práva je povinen kontrolnímu orgánu prokázat totožnost.Mezerou v Zákonu o Rybářství je snad to,že ryb.stráž nemá právo požadovat předložení obč.průkazu a pod.V případě,že dotyčný odmítne nějakým způsobem prokázat svou totožnost,je ryb.stráž oprávněna zadržet povolenku a do 1 týdne spolu s hlášením odeslat povolenku organizaci která ji vydala.To,že si někdo může vyměnit v členském průkazu fotografii je chyba organizace která průkaz vystavila,protože fotografie má být přetištěna razítkem vydávající organizace.

A jedna perlička nakonec.

Podle § 13 pdst.10 zák­.99/2004 sb.

Ministerstvo může ve vyjímečných případech vydat na žádost zvláštní povolenku k lovu,která opravňuje k lovu ryb v rybářských revírech vyhlášených příslušným rybářským orgánem.Povolenka nahrazuje i rybářský lístek a je vydáván za úplatu.na vydání této povolenky k lovu se nevztahuje správní řád.

Co z toho plyne,držitel takovéto povolenky je taktéř povinen prokázat svou totožnost,jinak mu ryb. stáž může povolenku zadržet.

A věř mi nebo ne,zadržel jsem tak již dvě povolenky. Důvodem bylo neprokázání totožnosti a podezření,že povolenky byly zcizeny.

reagovat
Pondělí 1. srpna 2011 v 18:36 ® superweb
superweb

Podle me by mel byt nejaky doklad, at uz clenska legitmace nebo RL, zataveny i s fotkou. TO by preci jen podvody trochu omezilo. To, ze si nekdo papiry obcas pujci a vymeni fotku, se taky obcas praktikuje.

reagovat
Pondělí 1. srpna 2011 v 18:31 ® superweb reakce na …
superweb

kety.vydra> Taky jsem tak jednou o povolenku prisel. Po hodine na policajtech jsem mel v ruce zabavny protokol plny slov jako „vitahnout“, kterym jsem se bavil celou cestu na mistni organizaci. Stalo me to 10% ceny povolenky.
Jinak to celkem chapu, ze za ztratu nevydaji nahradu za zlomek ceny. Cesi jsou narod moudry a vycurany. Kdyz bude jeden Pepa Novak chytat na Berounce a druhy Pepa Novak Na Vltave o 50km dale, jeden s originalem a vymenenou fotkou, co si zapomel obcanku doma(tu po me jeste stejne RS nikdy nechtela) a druhy s duplikatem, maji oba papiry za polovinu.

reagovat
Sobota 30. července 2011 ve 22:54 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

vezirek> V pohodě,jen že mě překvapilo spojení – …"ztrátu na policii"…

reagovat
Sobota 30. července 2011 ve 14:39 ® vezirek reakce na …

kety.vydra> Máš úplnou pravdu.Předpokládám ,že rozumně uvažující člověk nebude hlásit na policii povolenku ztracenou vlastní vinou.

reagovat
Sobota 30. července 2011 v 11:53 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

vezirek> Cituji tě: „Pokud máš nahlášenou ZTRÁTU na policii tak je nová povolenka za nižší cenu.“ Myslím,že je rozdíl mezi ZTRÁTOU (z vlastní blbosti) a KRÁDEŽÍ (ne vlastní vinou).Pochybuju,že ti policie vystaví nějaký doklad o tom,že sis někde zašantročil papíry a na MO by ti na základě toho dali levnější povolenku…Pokud na policii nahlásíš,žes byl okraden o věci a měls tam i doklady,tak ano,policie ti vydá potvrzení (a možná i kopii protokolu) a MO ti na základě toho vydá povolenku novou.Mě kdysi u vody okradli.Policie vydala potvrzení a na MO mi vydali doklady nové,povolenku taky a vše bezplatně…

reagovat
Sobota 30. července 2011 v 11:04 ® pepanek reakce na …

vezirek> Zbytečná debata.

reagovat
Sobota 30. července 2011 v 7:16 ® vezirek reakce na …

pepanek> A k tomu jednomu kaprovi jen tolik,můžeš jich nachytat jakékoliv množství,pokud je nezasáčkuješ.Ovšem jen pokud je pro Tebe rybaření koníčkem.Jestli ne,tak je mi líto.

reagovat
Sobota 30. července 2011 v 7:02 ® vezirek reakce na …

pepanek> Nevím jestli blbé,ale povolenka je cenina. Zápisy byly v MRS daleo dříve než v ČRS a jednoho kapra můžete také jen v MRS.

reagovat
Pátek 29. července 2011 ve 22:02 ® pepanek reakce na …

vezirek> Srovnávat povolenku s penězi,pěkně blbé. Aco se týče zápisu,to dříve nebylo a ryb bylo víc!Štiku,can­dáta,sumce–ty mohu brat dva denně,ale blbého kapra,kterého dostanem koupit na kdejakém rybníku,toho mohu jen jednoho! Jsem MRS.

reagovat
Pátek 29. července 2011 v 18:27 ® vezirek

pepanek> Proč sem pleteš ztrátu povolenky?Když ztratíš peníze tak Ti také nedá nikdo duplikát.Pokud máš nahlášenou ztrátu na policii tak je nová povolenka za nížší cenu.A jestli je adekvátní odebrání povolenky nebo ne o tom je zbytečná diskuze.

reagovat
Pátek 29. července 2011 v 17:59 ® Maťko

:-O :-O :-O Záznam o příchodu k vodě mě samotného neobtěžuje ale štvemě to všelijaké omezování. Zapiš, kdy, proč, zač, naco a různé debylní otázky. Proč na pstruhovou vodu 3× do týdne, nejsem pstruhař ale štvemě to.Češi mají velkýho koníčka neustále vymýšlejí všelijaká omezení a potom mudrujou proč to je.Jdu raději na pivo

reagovat