Chytej.cz

záznam o příchodu k vodě necteno

24.4.2005 | kkarlos | 11.851 zobrazení | 119 odpovědí

jaký je váš názor na zapisování příchodu k vodě??

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Úterý 26. dubna 2005 v 15:02 ® BigMike

Mělo by bejt číslo revíru, ale když mi tam někdo napíše Název, jen mu to připomenu, ale beru to. Důležitý je, aby někde jinde nepadl na vola, kterej ho za to setře. A pak, aby to měl na závěr roku pod číslem revíru v sumáři. Jinak zatím zápisy nedávám, ale od května už bude zápis a na podruhé vezmu povolenku!!! Není to buzerace, prostě to tak má bejt a bez důrazného tytyty, které se hned roznese vůkol pořádek neuděláme!!!

reagovat
Úterý 26. dubna 2005 ve 14:02 ® toulovec
toulovec

Jake: čekal jsem kdo to vytáhne, neb jsem zastáncem zapisovat číslo, ale když jsi to nakousl, tak teda aby byla má informace úplná:

takže zákon říká zapsat revír vyhláška říká zapsat revír bližší podmínky ČRS – vysloveně číslo revíru bližší podmínky MRS – zapsat revír

Jednou větou: číslo revíru jsi povinen zapsat pouze na území ČRS, na území působnosti MRS stačí zapsat název revíru.

reagovat
Úterý 26. dubna 2005 ve 13:56 ® Ciffik
Ciffik

ja bych si s tim nazorem ze je mozny i nazev nebyl tak jisty. jako kazdy rok jsem zacal sezonu na krasnym rybnicku a napsal jsem jako obvykle nazev( mimochodem na MP) a prisla Rs a hned mam zapis v papirech…

reagovat
Úterý 26. dubna 2005 ve 13:52 ® Mirek

Naprostý souhlas s Toulovcem. Nad čím se vlastně vede diskuze a proč? Na pstruhové vodě to pokládáme za samozřejmost a nikdo to nekritizuje, proč to nemůžeme pokládat za stejně samozřejmé na mimopstruhovce? A mimochodem natěšenost… Pokud budeš natěšený na jízdu tramvají a zapomeneš zaplatit jízdné, čeká tě v případě odhalení nekompromisní postih. Proč to tak nebereš při rybaření?

reagovat
Úterý 26. dubna 2005 ve 13:07 ® jake
jake

V MRS platí, že můžeš napsat buď název revíru nebo číslo – obojí je možné. Já píšu skoro vždy název, jenom u pstruhovky píšu číslo, protože název Dřevnice vizovická je moc dlouhý.

reagovat
Úterý 26. dubna 2005 ve 12:41 ® toulovec
toulovec

Lerak: VII. Lovící je povinen

1. mít při lovu vyprošťovač háčků, míru pro zjištění délky ryb a podběrák,
  2. zapsat nesmazatelným způsobem do oddílu II povolenky k lovu (Evidence docházky a úlovků) před zahájením lovu ryb na mimopstruhovém i pstruhovém rybářském revíru datum lovu a číslo revíru.
reagovat
Úterý 26. dubna 2005 ve 12:37 ® toulovec
toulovec

Lerak: zapisuje se číslo revíru

reagovat
Úterý 26. dubna 2005 v 10:38 ® Gudaska

Jako Pražák to na MP už nějaký rok píši a žádnou újmu jsem nepocítil. O pstruhovce ani nemluvím. Nasr . nost si nechávám na jiné příležitosti.

reagovat
Úterý 26. dubna 2005 v 9:51 ® pif
pif

já to beru i jako rituál. všechno si nachystám,sed­nu,zapíšu a pak nahodím.

reagovat
Úterý 26. dubna 2005 v 9:46 ® Lerak

Zápis před lovem mi NEVADÍ ! Tak a teď šťouchnu trochu i já : zapisuje se číslo, nebo název revíru ? Samozřejmě jsem si to několikrát přečetl, ale berte to jako anketu…

reagovat
Úterý 26. dubna 2005 v 9:32 ® Milky
Milky

Nemyslím, že by to mělo být jednostranně špatné rozhodnutí orgánů. Je to totiž kontrola, že před nahozenís si zkontroluje rybář doklady a že ví, kde vlastně chytá a že se seznámil s místní úpravou RŘ. Statisticky to tutově nikdo nevyhodnocuje, páč by se z těch škrábanic opupínkoval! Jsou rádi, že spočítaj sumáře

reagovat
Úterý 26. dubna 2005 v 8:43 ® jake
jake

Fakt je ten, že problémy to asi nedělá nikomu. Jedná se o úkon trvající bratru 20 – 30 sekund – to pomiňme. Druhá věc – moje natěšenost na chytačku bývá někdy tak silná, že na tuto záležitost zcela zapomenu a zjistím to třebas až po půlhodině a někdy třebas vůbec. Zjistím to určitě tehdy, když chytím takovou rybu, kterou si chci vzít. Jen se děsím té chvíle, kdy zase někdy z rozvernosti zapomenu zapsat, přijde RS a budu v pr. eli jak Baťa s dřevákama

reagovat
Úterý 26. dubna 2005 v 7:50 ® Ciffik
Ciffik

ja zapisuji uz ctvrtym rokem a ty tri sekundy me nikdy nezabily

reagovat
Úterý 26. dubna 2005 v 7:34 ® toulovec
toulovec

Nevím jak vy, ale mě teda vzít tužku a zapsat do papírů datum a 6 číslic teda nečiní žádné potíže. Proč nad tím diskutujete – chtějí to po nás? chtějí! dělá mi to problémy? nedělá – tak co zase brečíte

reagovat
Pondělí 25. dubna 2005 v 19:32 ® Hrouzek
Hrouzek

Názor, no ani žádný, další peachovina, na jakou často zapomínám… ))))))

reagovat
Pondělí 25. dubna 2005 v 18:39 ® MichalB

muj nazor je, ze jsem nepochopil, k cemu to slouzi… pred 14-ti me kontrolovala RS na Vltave v Kralupech.. zapsano jsem nemel, tak me RSko (ten pán ve slušivejch maskáčích a s vlčákem bez košíku, kterej si pobihal uplně na volno po brehu) upozornil, že tuto povinnost musim dodržovat, protože mi za to může dát černej puntík… poslechl jsem s tim, ze by mě ale zajimalo, k čemu že to nařízení slouží… pánové ten psovod mi sdělil: „to je hlavně kvůli bílý rybě!“ … na víc jsem se neptal:-)) ) dostal jsem brutální záchvat smíchu:-)) ))

reagovat
Pondělí 25. dubna 2005 ve 14:10 ® Milky
Milky

BM: Fšimnul sis, jak jsem nazval některé naše spolupisálky? Kdíďo jsem je mohl označit i hůř – jako člověka vzpřímeného!

reagovat
Pondělí 25. dubna 2005 ve 13:15 ® BigMike

Milky: )), napadlo mě to samé:-)) ))

reagovat
Pondělí 25. dubna 2005 ve 12:38 ® Milky
Milky

Ve spleti názorů jsem si všimnul jednoho – nosného! Při příchodu k vodě ihned víš, jestli sis vzal s sebou papíry. A zde bych navázal a jedno šííííleně rozvinuté fórum ohldeně ověření kopií povolenky … . U některých exemplářů HomoSapiens bych zavedl povinnost, aby docházku k vodě zapisovali před odchodem z domova. Tím by se dalo předejí zbytečnému plkání o tom, jestli stačí kopie, ověřená kopie …

reagovat
Pondělí 25. dubna 2005 v 11:14 ® hraji
hraji

Tento systém zapisování docházek je na Moravě běžný již několik let a nikomu nečiní potíže. Údaje získané ze zpracování těchto záznamů slouží jako podklad pro vyplácení náhrad na zarybnění revírů. Protože na revír se silným tlakem je větší náhrada než na revír kam chodí 5 místních důchodců.

reagovat
Neděle 24. dubna 2005 ve 23:24 ® BigMike

Nošení podběráku mě bere víc!! TAhej sebou pořád sítko na čaj:-)) ))))

reagovat
Neděle 24. dubna 2005 ve 22:51 ® playboy007

v některých MO tato povinnost není a funguje to. čili: nepříjemná ZBYTEČNOST

reagovat
Neděle 24. dubna 2005 ve 22:48 ® DEATH

Big Mike-Sebral bys mi papíry,když píšu do úlovkáče pouze Otava 2??

reagovat
Neděle 24. dubna 2005 ve 22:44 ® BigMike

Už jsem to tu někde psal. statistick yblbost, ale na druhou stranu, každej hned ví, jestli zapomněl povolenku doma nebo ne. Tedy měl by to hned zjistit. A za druhé, pro návštěvníky z odjinud důvod si najít číslo revíru a přečíst si specifika onoho úseku. Dle mého taky blbost, ale zas na druhou stranu nějaké pozitivum to má.

reagovat
Neděle 24. dubna 2005 ve 22:07 ® Padis
Padis

Zvykl jsem si na to jen nevím jestly meletos bude stačit ulovkáč. když budu chodit vláčet na 3 revíry denně

reagovat
Neděle 24. dubna 2005 v 11:18 ® CeP
CeP

jejda .. o tomhle tematu uz se napsalo tolik a stejne prd platny.. chtelo by to palacovou revoluci na svazu. asi…

>mirmen: to aby sis nechal ulovkac vytisknout a rolicku toaletaku …

reagovat
Neděle 24. dubna 2005 v 9:43 ® DEATH

Dříve sem tvrdil,že je to buzerace. dne říkám,že se jedná o pouhý nesmysl a zbytečnost. Nevím kdo si dělá studii,kolik docházek na kolik kg ponechyných ryb…??

reagovat
Neděle 24. dubna 2005 v 0:50 ® mirmen

Je to nesmysl. Pro hospodáře je důležitý údaj o počtu ponechaných ryb z revíru. Pokud má přehled o revíru a obsádce, dokáže pak navrhnout odpovídající zarybnění. Kdo z rybářů chce pytlačit, tak bude stejně ( a vyřeší to teprve několikaletý zákaz rybolovu, mnohadesítitisícové pokuty nebo dokonce tresty odnětí svobody – podmíněné či nepodmíněné). Jenže to chce především důkladnou práci porybných a případně i spolupráci s policií, případně profesionální rybářskou stráž. Pro vláčkaře přecházející za den mezi několika revíry to je nechutně znepříjemňující povinnost ( mám na úseku cca 5ti km 5 revírů !!!!, skutečně revírů, ne podrevírů !!!). Za deset celodenních vycházek mám popsaných 50 řádků !!!!

reagovat
Neděle 24. dubna 2005 v 0:38 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Já to tak píši už 6 let a nikdy mi na tom nic nevadilo.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1