Chytej.cz

Jsou výrobky na rybařinu předražené? necteno

23.4.2005 | | 5.876 zobrazení | 33 odpovědí

Tento týden jsem dělal takovou předsezónní udržbu. Vyměnoval jsem mazivo a čistil naviják Shimano Big Baitrunner a čistil filtr, svíčku a mazal ložisko u motorové kosy Husqarna. Cena navijáku byla asi 8000 Kč a kosy asi 11000. Naviják je to velmi kvalitní a kosa také. Naviják je vyroben v Malaisii, kosa ve Švédsku. V porovnání složtosti a kvalitě použitých materiálů je kosa oproti navijáku určitě mnohem náročnější a složitější, je namáhána tepelně a má 13000 ot/min a doba provozu je u kosy také delší. Poměr ceny kosa-naviják mi připadá nepřiměřený. Vím že tímto nic nevyřeším, ale připadá mi, že nás výrobci kvalitní rybařiny pěkně odírají.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Sobota 23. dubna 2005 ve 14:33 ® Ramstein

Shimano je dobrý,ale ty levnější do 3 tísíc jsou na stejné urovni jak ty druhé značky za 1500kč. Mám shimana drahé a levné. Fakt je to že v té levnější třídě už jim dává konkurence na prdel. Ty nové vláčáky motají úplně stejně jako navyjáky o 1000 kč levnější. Nemají ani křížové navíjení a kličky kopu stejně a za 2000??Vysrat. Dobré Shimano je od 5000 nahoru jinak je to shid jako navyjáky o polovičku levnější.

reagovat
Sobota 23. dubna 2005 ve 13:38 ® 

playboy007: Ono je to venku levnější, ale přez 200eur to stojí i tam a to se mi zdá furt dost, vždyť je na tom ho… Já bych viděl rozumnou cenu tak 2000 – 3000Kč za značkové a několik set za ty co se dnes prodávají za 2000. Ta výrobní cena musí bejt strašně malá.

reagovat
Sobota 23. dubna 2005 ve 13:20 ® playboy007

shimano je přece cenama vyhlášený slyšel sem, že ho má začít dovážet ještě někdo další než gammarus za lepší ceny. uvidíme… prý se pro šimáno vyplatí zajet někam ven, u nás je to maso. holt když není konkurence, odnesou to zákazníci…

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1