Vyhledávání
Jsou výrobky na rybařinu předražené?
23.4.2005 | | 5.874 zobrazení | 33 odpovědí
Tento týden jsem dělal takovou předsezónní udržbu. Vyměnoval jsem mazivo a čistil naviják Shimano Big Baitrunner a čistil filtr, svíčku a mazal ložisko u motorové kosy Husqarna. Cena navijáku byla asi 8000 Kč a kosy asi 11000. Naviják je to velmi kvalitní a kosa také. Naviják je vyroben v Malaisii, kosa ve Švédsku. V porovnání složtosti a kvalitě použitých materiálů je kosa oproti navijáku určitě mnohem náročnější a složitější, je namáhána tepelně a má 13000 ot/min a doba provozu je u kosy také delší. Poměr ceny kosa-naviják mi připadá nepřiměřený. Vím že tímto nic nevyřeším, ale připadá mi, že nás výrobci kvalitní rybařiny pěkně odírají.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 25. dubna 2005 ve 20:23 ® maze
-
hraji: Přesně tak. Já sice nepracuji v rybařině, ale živím se vlastní prací a produkty. Jaké však bylo nedávno moje překvapení, když jsem se dověděl, že firma, která si u mě objdenala provedení práce, obratem ruky prodala dál její výsledek za 3,5 násobek toho, co jsem jim fakturoval já! Takže ne výrobci a asi ani koncoví prodejci, ale překupníci co stojí někde uprostřed dělají cenu. A k tomu se přidá stát – ta kurva nenažraná – a je vymalováno.
reagovat - Pondělí 25. dubna 2005 ve 13:16 ®
-
Další bomba jsou taky přísady do žrádel, pro ryby jsou asi tak 4krát dražší než pro lidi a 2krát než pro zvířata. Boiles Nutrabaits smetanový kouzelník jsem viděl za 380Kč 400g pytlík, to bych chtěl vědět z čeho to je. Ale je pravdou, že to lidi koupěji, někdo by holt za pořádnej úlovek prodal i duši. A to ani nemluvim o vláčecích nástrahách. To je kapitila sama o sobě.
reagovat - Pondělí 25. dubna 2005 ve 12:30 ® Milky
-
hraji: doplním ...... a výrobní cena je 12,–
reagovat - Pondělí 25. dubna 2005 v 11:04 ® hraji
-
Nechci brát poslednímu zbytku rybářů iluze, ale přímo od jednoho ze zástupců velké rybářské zahraniční firmy vím, že jejich marže se pohybuje kolem 300 %. Tedy nakoupí něco za 100,– a prodají v to v ČR za 400,– Kč.
reagovat - Pondělí 25. dubna 2005 v 10:46 ®
-
troll: Moc se v tom nevyznám, ale myslim že colo se neplatí jen na výrobky z EU a to většina rybařiny není.
reagovat - Pondělí 25. dubna 2005 v 10:42 ®
-
Nejvíc k nas… je když si něco za poměrně dost peněz koupim, mám s toho radost a když to vemu k vodě tak to má plno chyb. Nechci házet prodavače do jednoho pytle, ale ti s kterými jsem se setkal já u nás jsou přeborníci v oblbování, vnutí vám co nechcete a když přijdete domu tak by jste se picli. Před 2 rokama jsem si šel koupit šňůrku Fireline prodavač mi přesvědčil, že je mnohem lepší, asi to píšu blbě, Whiplesch tak jsem na něj dal vypláznul 700 a po vyzkoušení jsem zjistil že na přívlač stojí za ho… Nebo prodávaji 5 let staré vlasce a pak se divíte že to nic nevidrží. Loni vlasec 0,10 stáří 5 let psaná mosnost 1,1kg skutečná 0,25kg. Oni to vemou spátky a omlouvají se, ale když to máte do obchodu 20 km tak to nase.. . Fuj to jsem si zase ulevil
reagovat - Pondělí 25. dubna 2005 v 10:20 ® troll
-
Quote: On 2005–04–25 08:02, BoBo-Falknov napsal: Chlapi, ještě jsme zapomněli na clo, takže kapsu si mastí i stát
reagovat
Clo se od jisté doby-t. j. vstupu do EU neplatí. Ale rozhodně jsou hobby věci neskutečně předražené. - Pondělí 25. dubna 2005 v 9:14 ® BigMike
-
Když to beru podle kol, respektive dle Campagnola. Měli šílený ceny sad a nikdo pomalu nekupoval a tudíž nejezdil. Změnili cenovou politiku(ale nevím vlastně kdo – jestli dovozce či Italové) a ejhle, ceny za pár let na polovině, prodává se o 100 péro. Takže nekupovat drahé věci? Nevím. Každopádně já koukám na účelnost a ne na cenu, tudíž si myslím, že za pár korun mám dobrou kvalitu jak prutů tak navijáků. Největší poslední výdaj byla Tica před 3 lety za 2.500,– . Jo, když se to všechno nsčítá (clo, DPH, matže, doprava), je to asi opravdu složité!
reagovat - Pondělí 25. dubna 2005 v 9:02 ® BoBo-Falknow
-
Chlapi, ještě jsme zapomněli na clo, takže kapsu si mastí i stát
reagovat - Pondělí 25. dubna 2005 v 0:25 ® Milky
-
.. píšete tu o tom, že někdo něco koupí za 7Kč a prodává to za 17Kč … jasně, je to vejvar jako prase!!!!! Logicky! Má to prodávat za 8,50 ? to by na tom měl 20% ! Na malých věcech se nedá dávat stejná marže, jako na těch větších. Když tam v zásilce bude jedna věc natlučená, nebo jinak poškozená, kdo pak za to ponese kůži na trh? Ten prodejce! Když by to posíla dodavateli, tak za poštovné vykrvácí daleko víc než vidělá a proto, pokud má to mít v sortimentu, musí na tom mít nějaký zisk!!!! Hmatatelný zisk a ne imaginárnách 20%!!!
reagovat - Pondělí 25. dubna 2005 v 0:23 ® zdepa
-
Pardon, na DPHáčko jsem zapomněl. Ale přesto se mi ta cena nějak nezdá.
reagovat - Pondělí 25. dubna 2005 v 0:18 ® playboy007
-
jo Milky mi to vyfouk to proklaté DPH. Zdepa psal že ko koupil ze necelý 3 stovky a nákupka byla 150, čiliže na tom má skoro 100%. cena s daní je 178,50 takže pak už ta marže je jiná. i když v tomhle případě i tak přehnaná… takže Milkymu děkuju, na stát sem zapoměl. a to je taky pěkná kurva (samozřejmě stát, ne Milky
reagovat - Pondělí 25. dubna 2005 v 0:10 ® Milky
-
dělám v jiný branži, ale s názorem playboy007 souhlasím. Je to fakt všechno dotažený z Asie, výrobní cena je naprosto zanedbatelná, a je to pravděpodobně díky tomu, že se ta fabrika postaví levně na levném pozemku. Jsou tam jinak stejný mašiny, jako jinde a ruka asiata se toho dotkne, až když to dávaj do krabic! Všem ostaním bych rád připomenul jednoduché počty. Když ná někdo na něčem naraženo 20% tak počítejte..... věc za skutečnou cenu 143Kč z toho 20% obchodník, 19% DPH a najednou letí 1/3 ceny komínem. Dopravné (nechte si něco poslat! uvidíte!!!). Jiná marže je vždy v kamenném obchodě, protože je tam nájem. Až jednou budeme všechno nakupovat na internetu za levno, to se asi někdy podivíme, co nám přijde!
reagovat - Pondělí 25. dubna 2005 v 0:08 ® playboy007
-
aha už sem si to přečet, promiň. no jo tomi, co dodat? jemu prodává jeho xycht, to se někdo má…
reagovat - Pondělí 25. dubna 2005 v 0:06 ® playboy007
-
řekl sem, že VĚTŠINOU to není vinnou obchodů. čili vyjímka potvrzuje pravidlo. otázkou zůstává, jestli si to ten prodavač dovolí i u dražších věcí. to už pak je fakt na pováženou! nevím odkud jsi, ale myslím že takovej obchod by byl odsouzen ke krachu.
reagovat - Pondělí 25. dubna 2005 v 0:00 ® kamet
-
playboy007 potom mi vysvetli tu 100% priražku chceš mi namluvit že se prodavač spletl,? konzultoval jsem to s dovozcem a byl s toho na infart
reagovat - Neděle 24. dubna 2005 ve 23:56 ® playboy007
-
velká omluva za chyby
reagovat - Neděle 24. dubna 2005 ve 23:54 ® playboy007
-
BigMike: využiju anonymity kterou poskytuje internet a dovolím si malou analýzu… tak kde je zakopanej pes? jak už sem řek obchodníci to většinou nejsou, věř mi. výrobci. no asi jak kdo, viz shimano. naprostá většina prutů je dnes vyráběna v asii. samozřejmě proto, že je to nejlevnější. na tom teda profitujou velký výrobci, kde se platí tzv. za značku. já osobně vidí problé u (některých) dovozců. jak si jinak vysvětlit, že si můžou dovolit celkem dobře prodávaný zboží slevi třeba o 50%? když má obchodník tohle zboží zrovna skladem tak je na prášky. proto sou např. někdy takové rozdíli v ceně v různých obchodech. končím, je to složitý, de o to najít si značku(y), kterým věříš a nejsou tak předražený. z mý zkušenosti např. Spro, Okuma.
reagovat - Neděle 24. dubna 2005 ve 23:45 ® BigMike
-
007: asi jak v čem, ale souhlasím, že je to natáhle od výrobců. Ono jek s autama, kolik si někdy dovolí slevit a pořád se jim to rentuje?
reagovat - Neděle 24. dubna 2005 ve 23:42 ® playboy007
-
už sem to prokec v jiným fóru. prodávám v ryb. potřebách (jen prodávám, nevlastním). a tak vám můžu přísahat, že prodejci si na rybařině bůhvíjak kapsy nemastí. samozřejmě záleží na místě. kde není konkurence, tam si obchodník může dělat co chce. ale většina ryb. prodejen dodržuje ± doporučený ceny a potom maj naprosto běžnou marži. určitě ne 100%. problém bych hledal jinde…
reagovat - Neděle 24. dubna 2005 ve 23:42 ® BigMike
-
Berou nás na hůl, ale co s tím? Dělat vše doma nejde.
reagovat - Neděle 24. dubna 2005 ve 23:32 ® zdepa
-
v jedné nejmenované ryb. prodejně jsem koupil bič od Trabucca za 293kč. Další týden jsem šel do toho samého obchodu pro červíky. Majiteli zrovna přivezli zboží od Trabucca. Platím červíky, dávám peníze na pult, a co vám to nevidím? Na pultě mezi věcma ležela faktura, a tam byla cena za ten muj bič 150 kč. Takže prodejce si přihodil skoro 100%. jo a taky na té faktuře byly kostřičky na plavačku za 7 kč. Prodavačka mi je nabízela za 17 kč. Děs a běs.
reagovat - Neděle 24. dubna 2005 ve 22:58 ® kamet
-
nechal jsem si poslat pres net sumcový special za 2550kč pro srovnani jsem si zavolal Tomi prodejnu v Praze a svete div se za stejný prut4750kč usudek kde je zakopaný pes v cenach si udelejte sami
reagovat - Neděle 24. dubna 2005 ve 21:50 ® Padis
-
Je to fakt musíme doufat že se to zlepší snad
reagovat - Neděle 24. dubna 2005 v 11:17 ®
-
DEATH Jasně, reklama, značka a tak, ale to je přece i u jiných výrobků také u věcí na ryby je to podle mě natažené nevíc. Jenom když kupuju normální spotřebák, vlasce, háčky krmítka a tak . To jsou ceny že bych vraždil. Třeba předloni jsem si kupoval prdelačky, v rybářskejch potřebách za 1600 a za 3 vycházky do nich teklo. Vrátili mě peníze, šel jsem do pracovních oděvů a tam je koupil za 650 a slouží spolehlivě dodnes. Těch příkladů bych měl ještě mnohem víc, ale nechci se rozčilovat.
reagovat - Neděle 24. dubna 2005 v 9:49 ® DEATH
-
Čemu se divíte,stejně jako u všeho 1/3 ceny je materiál a výrobní náklady a ty 2/3 ceny jsou značka a reklamy. Někde se jim to zaplatit musí.
reagovat - Sobota 23. dubna 2005 ve 22:29 ® Tomucha
-
už bych nenapsal nic novýho, souhlas s níže uvedenými příspěvky – jo je to kurňa předražený! ale zes jak co , většina ano
reagovat - Sobota 23. dubna 2005 ve 22:20 ® Milky
-
Chtěl jsem něco smysluplného napsat, ale BoBo byl rychlejší.
reagovat - Sobota 23. dubna 2005 v 19:12 ® BoBo-Falknow
-
Shimano je křiklavý případ… Ale já bych řekl, že předražená je drtivá většina značek a někdo si na tom pořádně mastí kapsu. Jenom je asi rozdíl o jakou značku se jedná, někde to přehání výrobce, jinde dovozce případně prodejce. V každým případě mě to se. re!
reagovat - Sobota 23. dubna 2005 ve 14:40 ® Ebobo
-
Shimano je náročný na prachy-pokud chcetedobrej naviják od Shimana tak pořádně otevřete šrajtofli. Mitchell rulezz!!!
reagovat