Chytej.cz

Vyplnění povolenky při odevzdávání necteno

11.1.2015 | kryštof | 11.197 zobrazení | 45 odpovědí | upravit

Dobrý den, měl bych dotaz jak správně vyplnit povolenku při odevzdávání.

Předem děkuji za odpověď

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Čtvrtek 15. ledna 2015 v 18:52 ® BigMike reakce na …

Mluvilo se o tom na krajské konferenci, třeba to rada neodsouhlasila. Ono to pro mě stejně nic neznamená.

reagovat
Čtvrtek 15. ledna 2015 v 18:50 ® timbab reakce na …
timbab

BigMike> Jo doba na členský se prodlužuje, o tom úlovkáči nevím, asi jsem špatně poslouchal :-))

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 ve 22:47 ® BigMike reakce na …

malamut> :-)) )) Ubude tlak na revíry a nám se zvedne cena povolenky pro r. 2016 1×! Nejsem proti!

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 ve 21:41 ® malamut reakce na …
malamut

BigMike> vyplÍvá z toho, že by člen měl mít IQ větší, než číslo vlastních bot v UK stupnici, což znamená, že se počet členů Svazu zredukuje tak na polovinu.

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 v 17:19 ® BigMike

Tak prý bude od letoška ve stanovách, že základním členským počinem bude odevzdat správně vyplněný úlovkáč! To je sice hezké, ale co z toho vyplívá? A také prý se prodlouží doba na zaplacení členství z konce února na konec dubna. Něco už přišlo, ale nové stanovy a spíš jednací řád jsem ještě neviděl a hledat na netu se mi nechce.)

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 v 17:09 ® malamut reakce na …
malamut

CeP> oba tebou uváděné extrémy jsou špatné, ale pokud ryby někdo nejí, tak je holt nebere, nic proti tomu (pokud nedojde vlivem ulovení k úhynu, zbude víc na jiné). Na „chytání pro zábavu“ mám svůj názor, leč zákon se tím neporušuje, ale to ani tebou uvedenou již téměř masařinou. Jsem rybožrout, ale musím přiznat, že takové množství může být těžko pro vlastní spotřebu. Do výdejny povolenek se asi nedostanu, neb přestupuji do jiné MO, kde budu vše řešit korespondenčně, důvody ti klidně sdělím osobní poštou, v tomto fóru by jejich uvádění bylo irelevantní. Teď už ale valím na pivko :-)

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 v 16:28 ® CeP reakce na …
CeP

malamut> Narážky na šedou ekonomiku a zmíňka o nevypisování dokladů jsou pro mně dostatečně jasné náznaky jsou-li použity v daném kontextu a tak, jak byly použity. Krom toho; u vody se toho napovídá… Pak bych ti doporučil věnovat jedno dopoledne nebo odpoledne posezením ve výdejně a kontrole odevzdaných povolenek. Nechci aby to obrátilo tvou víru, ale aby sis udělal obrázek.
Na závěr se zeptám jaký rybář je pro tebe kvalitnější. Ten s dokonale vyplněným úlovkáčem, který má na dvou revírech zapsáno přes 350 kilo ryb a ještě si stěžuje že jsme tomu letos dali, že normálně má nachytáno nejmíň 150 kaprů a letos „jen“ 130. Nebo rybář který chodí k vodě pro potěchu, odpočinek, odnese jednu dvě ryby za rok ale tu prokletou povolenku prostě nedá? A čím se vlastně posuzuje kvalita rybáře?

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 v 15:49 ® malamut reakce na …
malamut

CeP> nikde jsem nenapsal, ba ani nenaznačil, že se tak děje ve Vaší MO, ani nevím, která to je, z rozhovorů s rybáři u vody ale slýchám, že se tak mnohde děje. Já jen poukazuji na to, že kvalita členské základny je až na druhém místě (v nejlepším případě), důležitější jsou různé platby, ať jsou to brigády, členské příspěvky, „sankce“, které z masové základny plynou do pokladen. Stále netuším, o jaké ironii a o jaké neznalosti píšeš.

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 v 15:21 ® CeP reakce na …
CeP

malamut> Jak jsem psal, tvá z neznalosti pramenící ironie mně baví, naopak tvoje vágní vyjadřování mně začíná sr*t. Buď napiš na plnou hubu že rybáře okrádáme a dolož to, nebo nenaznačuj.

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 v 15:20 ® Bahňák

U nás to máme stejně jak píše Cep, nejdříve se odevzdá povolenka a hned proběhne kontrola a pokud je vše OK dostaneme do členské průkazky razítko „odevzdána“, pokud je špatně vyplněný sumář musí si to týpek opravit jinak to razítko nedostane a bez něj taky nedostane novou povolenku. Někdy to ten kontrolující chlapům opravuje sám což ovšem dost zdržuje. Je ale zarážející kolik borců to nezvládá a jsou to povětšinou „starý psi“ který už to absolvujou spoustu let ale do smrti se to nenaučej.

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 ve 14:56 ® malamut reakce na …
malamut

CeP> dle tvých údajů je zcela špatně vyplněná cca jedna desetina z 1000+ povolenek, za které inkasujete, z toho mi vychází nejméně 10000Kč inkasovaných, to mi nepřijde úplně zanedbatelné, ale je fakt, že v době, kdy mnohé MO nevydávají ani příjmové doklady za zaplacené brigády, to asi bude jen plivnutí. Ovšem, pokud tyto příjmy nejsou součástí oficiálního účetnictví MO, tak jde především o plivnutí do tváře všem slušným rybářům.

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 ve 14:51 ® malamut reakce na …
malamut

hraji> stejně, jako každý tvůj příspěvek je příspěvkem blba. Co taky čekat od gumy. A klidně si stěžuj, jak máš ve zvyku.

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 ve 14:48 ® malamut reakce na …
malamut

CeP> sečtení a vyplnění sumáře snad není úkol pro matematiky.

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 ve 14:39 ® hraji reakce na …
hraji

malamut> jako každý extrémní názor, je i ten tvůj hloupý. Ale je tvůj.

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 ve 14:30 ® CeP reakce na …
CeP

malamut> aha. Takže rybařina jest jen pro matematiky. To je dosti scestná úvaha. Stejně jako přesvědčení že nás těch pár kil nějak vytrhne.

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 ve 14:24 ® malamut reakce na …
malamut

CeP> sankce by měla být „výchovná“, pokud je špatně vyplněných takové množství, jak uvádíš, a opakuje se rok co rok, tak se výchovný účinek zjevně nedostavil a mám podezření, že činovníci Vaší MO jsou rádi za každou opravovanou povolenku a za každý kilo do kasičky. Jak už jsem naznačil, kdo není schopen správně vyplnit sumář, ryby by lovit neměl.

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 ve 14:17 ® CeP reakce na …
CeP

malamut> Je tedy špatně že za opravu hodně blbě vyplněných povolenek inkasujeme sankci?

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 ve 14:12 ® malamut reakce na …
malamut

Mysak1> zas nic tak světobornýho to není, ale je pravdou, že mívám je samý výborný nápady, jen se jich dost nesetkává s pochopením, to však není můj problém, většina lidstva jim ještě nedospěla :-)

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 ve 13:39 ® Mysak1 reakce na …

malamut> výbornej nápad s těma " muříma nohama" . Pro ty kteří tam těch rybek mají napsáno víc. Já letos jen dva kapry ,dva candoše a pět duhoňů tak jsem to měl jednoduchý. Taky dík.

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 ve 13:30 ® Mysak1 reakce na …

Cep-Já jsem se s tím právě teď o víkendu setkal u mého dědy(74 let). Měl tam 17 kaprů na 67 docházek ale když jsem mu to vysvětlil tak jsme těch docházek spočtli 50. Děda to uznal ale potvrdil ,že vždy to počítal blbě. Dík za odpověď.

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 ve 13:19 ® malamut reakce na …
malamut

gavlos> statistika zmasených ryb není příliš objektivní údaj o rybářským tlaku na revír, tak to, doufám, k něčemu je. I když na druhou stranu netuším, jak by s takovými daty mohl Svaz pracovat, kapr se sype téměř rovnoměrně všude. Snad možná pro zájemce o „privatizaci“ revírů by to mohl být zajímavý údaj, hlavně co se týká oblíbenosti jednotlivých revírů. Nedivil bych se tomu ani maličko :-)

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 v 11:51 ® gavlos reakce na …
gavlos

Mysak1> myslim,ze je spise zajima statistika zmasenych ryb na danem reviru..nez kolik rybaru je navstivilo,treba jen pro pomazleni se s rybou,ci hezke selficko :-)

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 v 11:29 ® malamut reakce na …
malamut

CeP> já to myslím ale zcela vážně.

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 v 11:27 ® malamut reakce na …
malamut

Mysak1> snadná pomoc, po zapsání ryby, tedy kapra, nemusím nadepisovat další řádek automaticky, docházka je přece již zapsaná. Chytím-li, a zmasím, dalšího, stejně jako při zapsání dalších ryb po skončení lovu, třeba cejnů, nepíši datum číslicemi, ale udělám -"-, pak při sumarizaci počítám jen skutečně zapsaná data. Žádného porušení pravidel se tím nedopouštím a sobě usnadním počítání docházek. Jsem rád, že jsem touto radou snad i někomu pomohl :-)

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 v 11:20 ® CeP reakce na …
CeP

malamut> Tvá ironie mně celkem baví.

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 v 11:14 ® CeP reakce na …
CeP

Mysak1> Máš naprostou pravdu. Situace je ale taková, že spousta rybářů s ledovým klidem započítá jako vycházku i zapsanou kontrolu RS. To ale není v našich silách podchytit.

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 v 10:57 ® Mysak1

CeP> Prosím ,mám na tebe dotaz. Jak počítáte počet docházek respektive jak je to správně? Pokud mám v jeden kalendářní den na jednom revíru chyceného (zapsaného) např. KAPR :-D a po jeho zapsání si nadepíšu další řádek a ten po skončení lovu proškrtnu, je to jedna nebo dvě docházky??? Vím že logicky je jedna ale praxe je asi taková ,že každý spočíta co řádek to docházka. To ale asi dost zkreslí statistiku. Sorry se nudím tak by mě zajímalo jaká je praxe jinde.

reagovat
Úterý 13. ledna 2015 v 10:34 ® malamut reakce na …
malamut

CeP> mrknu se na to, jak bude příležitost. Pamatuji, že sankce za neodevzdání sumáře byla nemožnost nákupu povolenky na následující rok, to by asi mělo platit i pro nesprávně vyplněné. Jak „kvalitní“ asi musí být rybář, který nedokáže tak triviální úkon? Ale protože prioritou se stalo kumulování financí, tak to za blba vyplníme a kačky se sypou.

reagovat
Pondělí 12. ledna 2015 ve 23:25 ® CeP
CeP

malamut> sankce za porušení čl. 24, odst. 1), písm. d) Jednacího řádu ČRS.

reagovat
Pondělí 12. ledna 2015 ve 23:06 ® CeP
CeP

BigMike> Ve výdejně néé. To by chtěli chlastat všici. Vzadu máme takovej malej šmajchlkabinet a tam by stěny mohly vyprávět… :-D

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1