Vyhledávání
BIOLOGICKÁ BIODIVERZITA
13.12.2014 | splavnost | 10.376 zobrazení | 97 odpovědí
Ohrožení biodiverzity Růst lidské populace a jeho vliv Destrukce stanovišť Tropické lesy Savany mírného pásma Mokřady a rašeliniště Mořské pobřežní vody Dezertifikace Fragmentace stanovišť Možné negativní následky fragmentace Okrajové efekty Degradace a znečištění životního prostředí Pesticidy Znečištění vody Znečištění ovzduší Globální změna klimatu Klimatické změny a mořské prostředí Obecné účinky globálního oteplení Nadměrné využívání zdrojů Využívání přírodních zdrojů v tradičních společnostech Mezinárodní trh s rostlinami a živočichy Komerční lov a sklizeň Invazní druhy Invazní druhy na ostrovech Invazní druhy ve vodním prostředí Schopnost druhu stát se invazním Geneticky modifikované organismy Nemoci
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 19. prosince 2014 ve 12:36 ® Robur
-
abychom se vrátili k tématu dle zadavatele diskuse: Cimrman samozřejmě na tání ledovců upozorňoval již dříve – nejvíc se tím pak zaobírá ve hře Dobytí Severního pólu. No nic, jdu driftovat zase pro cukroví, vyhládlo mně… a taky musím zahnat trpaslíky.
1901 JC se zúčastnil expedice meteorologů do Antarktidy
1909 rok rozmrazení poručíka Berana
reagovat
1909 (5.4.) dobytí severního pólu Čechem Karlem Němcem; výprava opustila severní pól - Pátek 19. prosince 2014 ve 12:15 ® Klobasa
-
A ještě Cimrmann do toho
reagovat - Pátek 19. prosince 2014 ve 12:12 ® Klobasa reakce na …
-
Robur> Taky to nechápu. Jestli Ti kluci něco ubaleného nevyhulili
reagovatJmelí, trpaslíci, kormouší hnízda, Vánoce…si připadám jak Alenka v říši divů
- Pátek 19. prosince 2014 ve 12:08 ® skwor reakce na …
-
Robur> Za to nemůžu já ani OBr, to pan Cimrmann
reagovatChápu, že zadavateli otázky se to nelíbí, ale pořád lepší jeden fór, než to jak se některá fóra otočí do úplně jiného tématu. PS před vánocemi jsem v klidu
- Pátek 19. prosince 2014 v 11:46 ® Robur reakce na …
-
OBr> a teď napíše skwor, že se byl podívat ve špajzu na cukroví, protože má stres před Vánoci, a cukrovi mu sežrali trpaslíci. A když si to vlastně čtu, tak Obr začal o trpaslících a najednou viděl jmelí a skwor psal o jmelí a raději už nepíše nic. Jsem zmatený a jdu sežrat vanilkové rohlíčky, než přijde ta voda z ledovce, v lepším případě invaze mých dětí
reagovat - Pátek 19. prosince 2014 v 10:50 ® OBr reakce na …
-
splavnost> promiň,zavinil jsem to já, ale je před Vánoci, stres je všude kolem nás, tak jsem toto těžké a náročné téma mírně odlehčil.
Ale ono to není od tématu..když jsem byl u vody a hledal hřadoviště kormoušů (kteří to s tou biodiverzitou hrnou trochu do extrémů na obě strany),tak jsem si všiml, co se letos urodilo jmelí. Strašně, v korunách stromů to vypadalo jako nějaká kormouší hnízda…
reagovat - Pátek 19. prosince 2014 v 8:38 ® Robur reakce na …
-
splavnost> hele, já to klidně smažu, ale bude to vypadat, že trpíš samomluvou, což má k debatě, natož seriózní, daleko
reagovat - Pátek 19. prosince 2014 v 5:28 ® splavnost
-
na netu se neda vest seriozni debata
reagovat - Pátek 19. prosince 2014 v 5:26 ® splavnost
-
skoda ze nemuzu ve svem foru mazat co se mi nelibi
reagovat - Čtvrtek 18. prosince 2014 ve 14:33 ® Mysak1 reakce na …
-
Robur+Obr+Skwor:
reagovatVolové!!!
- Čtvrtek 18. prosince 2014 ve 14:31 ® OBr reakce na …
-
skwor> copak jmelí..ale jmelí
reagovat - Čtvrtek 18. prosince 2014 ve 13:36 ® Robur reakce na …
-
skwor> trpaslík je rozhodně táním ohrožený víc než jmelí, páč to roste v korunách stromů. Někde mezi tím je treska a delfín. Delfín je na tom hůř, protože se o tresky dělí s kolegou „splavnostem“.
reagovat - Čtvrtek 18. prosince 2014 v 11:50 ® skwor reakce na …
-
OBr> Copak trpaslíci, ale jmelí…
reagovat - Čtvrtek 18. prosince 2014 v 10:24 ® OBr
-
nejhorší jsou trpaslíci
reagovat - Čtvrtek 18. prosince 2014 v 8:40 ® Robur reakce na …
-
splavnost> to byly konzervy z potopené ponorky Kursk. Byla to celkem aféra a to jsi měl teda štěstí, že se dostaly až k tobě.
reagovat - Čtvrtek 18. prosince 2014 ve 3:20 ® splavnost
-
pred par lety jsem si koupil hodne drahou konzervu tresek, byly to konzervy z ukrajiny – me se udelalo spatne a bylo mi fakt zle mesic, co bylo v tech konzervach nevim, ale otravilo mi to organismus na mesic, od te doby peclive ctu vsechny slozeni rybich konzerv a hlavne uz sem si nikdy nekoupil rybu z ukrajiny
reagovat - Čtvrtek 18. prosince 2014 ve 3:09 ® splavnost
-
clovek pry definoval delfina jako jedno z nejinteligentnejsich zvirat-ryb na teto planete, ze bychom po masu z delfina meli vyssi inteligenci ????????
reagovat - Čtvrtek 18. prosince 2014 ve 3:06 ® splavnost
-
kdysi davno delfini lidem ukazovali kde jsou nejvetsi hejna tresek a tunaku , dneska kdyz zatahnou site tak prej az 50% ulovenych ryb jsou delfini a polovina tresky nebo tunaci, musim rict ze opravdu nevim co se dela s tema 50% ulovenych delfinu, teoreticky je delfin chranenou rybou tak je asi poustej zpatky do vody, nebo nekdo z nas pozna zda je to maso tunaka nebo delfina? kdo z vas pozna maso tunaka od masa delfina? co kdyz tunakovi a delfinovi nekdo usekne hlavu a doveze v mrazaku jen ty tela bez hlav ?
reagovat - Čtvrtek 18. prosince 2014 ve 3:00 ® splavnost
-
co treba doslova jedovata morska voda ? jeden litr ropy uplne znici a otravi 1 milion litru morske vody, videli jste nekdo ty havarie ropnych vezi kdyz tuny ropy kazdej den z jedine havarie teklo primo do more po dobu pul roku? vite proc jsou treba v poslednich 20 letech zraloci tak strasne agresivni ? jsou napiti ropou a ta jim uplne zmeni chemii mozku a jsou potom pekelne agresivni, cetlijste nekdy studii, jak strasne jsou jedavata jatra morskych ryb, jatra cistej krev techto ryb, v mori je tak pekelna koncentrace jedovatejch latek ze ty ryby sice prezijou ale zacinaj bejt pro cloveka opravdu jedovate, to az v nich bude meritelne mnozstvi jedu a karcinogenu a dalsich toxickych latek to uz bude pozde je nejist, treba budeme jist 20 let morske tresky a z kazde se nam v tele ulozi zatim nemeritelne mnostvi spektra jedovatych latek za 20 let jich bude tolik ze nas to v pohode zabije, stale nam budou tvrdit ze toxicita je pod hranici jakychsi norem, po prekroceni urcite hladiny koncentrace toxicity nas to zacne zabijet, nemusi to byt jedna nemoc muze to byt obrovske spektrum nemoci, ktere budeme 20 let jist z morskych ryb a jeste za ne zaplatime 500 – 900 korun za kilogram o parazitech ani nemluvim, jen ta strasliva koncentrace toxickych latek z odpadu v mori
reagovat - Čtvrtek 18. prosince 2014 ve 2:45 ® splavnost
-
no ja si muzu do sve diskuze psat co chci to je moje pravo – mimochodem a ty hesla jsou tu proto zda nekoho napadne se na touhle problematkou zamyslet, muzu polozit spoustu otazek, kdyz polozim otazku zda vubec nekdo chape co nas ceka pri roztaveni ledovce 60 metru vysokeho tak odpoved je a co 62 metru, kdyby nam doslo co znamena roztaveni 1 metru ledovce na cele plose severniho a jizniho polu za 500 let a 60 metru za 25 let, jak pekelnym zpusobem clovek nici tuhle planetu, kolik napriklad milionu ctverecnych kilometru more clovek znici kazdy rok velkorybolovem v mori kolik milionu kilometru ctverecnich morskeho dna je zcela zniceno rybarskymi sitemi, sportovni rybolov je spis zachrana existence ryb, protoze temer vsechny ulovene ryby rybarsky svaz vypestuje a vrati zpet do vody tedy zachranuje rybi populaci
reagovat - Středa 17. prosince 2014 ve 20:07 ® nnnap reakce na …
-
splavnost> ať se zvedne třeba o 7,2m. ÚPLNĚ MI TO JE JEDNO. I dvě. I tři.
reagovat - Středa 17. prosince 2014 ve 14:01 ® Robur reakce na …
-
splavnost> základem diskuse je položit otázku. Ty tady kopíruješ nějaká hesla.
reagovat - Úterý 16. prosince 2014 ve 22:55 ® splavnost
-
az zjistime co udela s hladinou more zbytek ledu ktery roztaje, to bude teprve zabava, pry se hladina more zvedne o 7 metru
reagovat - Pondělí 15. prosince 2014 ve 23:10 ® nnnap reakce na …
-
splavnost> no až se srovnaj hladiny, to se teprv posereme!!!
reagovat - Pondělí 15. prosince 2014 ve 3:46 ® splavnost
-
Ochrana vně chráněných území Nechráněná veřejná a soukromá území Tradiční kulturní krajina Spolupráce s místními obyvateli Zemědělská ochrana přírody in situ Rezervace vyhrazené pro dlouhodobě udržitelné využívání domorodci Iniciativy místních komunit Platby za ekosystémové služby Úspěšnost ochranářských iniciativ Ekosystémový management Obnova poškozených ekosystémů Potřeba obnovy ekosystémových funkcí Přístupy k obnově společenstev a ekosystémů Hlavní kandidáti na ekologickou obnovu Budoucnost ekologie obnovy
-
Chráněná území Vytváření a klasifikace chráněných území Účinnost chráněných území Stanovení priorit: co má být chráněno? Měření účinnosti: analýza mezer Navrhování chráněných území Problém velikosti Minimalizace okrajových efektů a fragmentace Sítě chráněných území Krajinná ekologie Management chráněných území Monitoring Udržování stanovišť Management a místní obyvatelé Zonace jako řešení střetu zájmů Výzvy pro management chráněných území Právní aspekty územní ochrany Evropské sítě chráněných území Mezinárodní dohody
-
Ochrana populací a druhů Aplikovaná populační biologie Základní výzkum Monitorování populací v terénu Demografické studie Analýza životaschopnosti populace Metapopulační modely Kategorie ohroženosti druhů Záchranné programy Zakládání nových populací Pravidla pro úspěšné záchranné programy Vytváření nových populací rostlin Status nových populací Strategie ochrany přírody ex situ Zoologické zahrady Akvária Botanické zahrady a arboreta Semenné banky Právní ochrana druhů Státní legislativa Mezinárodní dohody
reagovat - Pondělí 15. prosince 2014 ve 3:45 ® splavnost
-
Vyhynutí je jednou provždy Význam slova „vyhynulý" Rychlosti vymírání Rychlosti vymírání ve vodním prostředí Rychlosti vymírání na ostrovech Ostrovní biogeografie a předpověď rychlosti vymírání Lokální vymírání Náchylnost k vyhynutí Problémy malých populací Ztráty genetické variability Efektivní velikost populace Demografická a environmentální stochastická Extinkční víry
reagovat - Pondělí 15. prosince 2014 ve 3:45 ® splavnost
-
Ohrožení biodiverzity Růst lidské populace a jeho vliv Destrukce stanovišť Tropické lesy Savany mírného pásma Mokřady a rašeliniště Mořské pobřežní vody Dezertifikace Fragmentace stanovišť Možné negativní následky fragmentace Okrajové efekty Degradace a znečištění životního prostředí Pesticidy Znečištění vody Znečištění ovzduší Globální změna klimatu Klimatické změny a mořské prostředí Obecné účinky globálního oteplení Nadměrné využívání zdrojů Využívání přírodních zdrojů v tradičních společnostech Mezinárodní trh s rostlinami a živočichy Komerční lov a sklizeň Invazní druhy Invazní druhy na ostrovech Invazní druhy ve vodním prostředí Schopnost druhu stát se invazním Geneticky modifikované organismy Nemoci
reagovat - Pondělí 15. prosince 2014 ve 3:39 ® splavnost
-
ono je uplne jedno jestli ta stena mela 45 nebo 85 metru, DDDDDDDDDDDDDD jednoduse roztalo za 25 let 50 metru ledu na vysku, to je tak pekelna prirodni katastrofa, ze az nam to dojde, tak si uz nedame ani chleba
reagovat