Chytej.cz

Masakrování ryb ve velkém!?! Co s tím? necteno

9.12.2014 | HaD | 9.947 zobrazení | 113 odpovědí

Masakrování ryb ve velkém? Co s tím.Občas mám pocit, že začínáme být přecitlivělí vůči různým, někdy možná i diskutabilním úlovkům. Naposledy, to byla dvojice legálně ulovených mníků či některé ponechané ryby. Věci, které se ale u vody mnohde dějí nás nechávají zcela v klidu. Mám teď na mysli jeden zásadní a velmi konkrétní nešvar, o kterém se ví, většinou jen mlčí a nic se neděje. Pro mnohé to bude zcela nevýznamné, protože se nejedná o jejich revír, nicméně mě informace z minulého týdne šokovaly. A to o tom, co se děje, delší dobu v náznacích vím. Ptal jsem se jednoho rybáře, který se na Orlíku a Slapech dost vyzná, proč nemohu chytit velkého candáta a proč ubývají okouni. Posteskl si a začal vyprávět. Vyprávět o zvěrstvech, která se na těchto vodách každoročně v jarním období dějí. V kempech kolem vody, ale i mimo ně, probíhá doslova závod v těžbě candátů. Prostě berou a tak se na rybku prostě chytá a každému je fuk, že je to zakázaný způsob lovu v době, kdy je tenhle druh hájen. A protože berou opravdu hodně, tak jich ti „nejlepší“ mají do konce května i ke stovce. A bere se prý vše. Dvacet rybářů/pytláků jich tak v jednom kempu zmasakruje 1500 – 2000. A teď kolik jich je mimo kempy a kolik je takových kempů. Děsí mne, že jdou každoročně desetitisíce, nebo i více candátů do věčných lovišť. Víte o tom? Nápad, co s tím? Po pravdě řečeno jsem z klidu a smíření, s jakým mi to dotyčný zcela bezradně sdělil, docela vykolejen…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...
Úterý 30. června 2015 v 8:59 ® Klobasa
Klobasa

Proč tohle fórum neoživit? Ví nebo tuší někdo, kolik povolenek se zabavilo letos do 16.června za nekalosti např. na Lipně, Slapech nebo na zmiňovaném Orlíku?? Nebo i jinde třeba? Nekalostmi samozřejmě myslím chytání dravců v době hájení. A co to zkusit po česku: „Kolik lidí za to dostalo PĚST NA OKO“? Budu rád respektovat i názory anonymních uživatelů8-(

reagovat
Sobota 20. prosince 2014 ve 23:33 ® Cudla
Cudla

asi nestojím za to,že bych dostal odpověď.......

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 ve 20:17 ® Cudla reakce na …
Cudla

tenodvody> Nevím jak vypadáš ,ale lidi kolem sebe si vybírám sám a nevím o tom že je kolem mě někdo závadnej.Jo a když sem kouknul do historie nejseš ten co dluží Láďovi za moje mušky?

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 v 18:28 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

David H.> Již jsem to ukončil.Jinak se teda omlouvám.

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 v 18:26 ® HaD
HaD

Máte pocit, že osobní přesdržky jsou tématem tohoto fóra?????

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 v 18:22 ® tenodvody reakce na …
tenodvody

chosebaits> no vidíš to, vidím svou první foto z výlovu, ale foto v tvém foťáku sem nikdy neviděl. Tohle vidím také poprvé.

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 v 18:20 ® vezirek reakce na …

tenodvody> Máš pravdu, všude se něco najde, ale trapní jste oba dva.

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 v 18:18 ® tenodvody reakce na …
tenodvody

chosebaits> opravdu to nemá smysl, protože ses od dob, co jsi chodil na rybářský kroužek jako náctilety nezměnil, tam jsi byl známí prý jako sedmilhář a pokračuješ v tom, nechápu tě!

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 v 18:10 ® tenodvody reakce na …
tenodvody

chosebaits> chceš sem teď napsat, že tu fotku co jsem dal na Z LOVU si fotil ty?

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 v 18:08 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

tenodvody> Né,opravdu je to zde stráta času s tebou něco řešit.

:-D Nový nick sem si udělal takový, aby mě hned někdo nevysondoval,ale hned třetí zápis na chytej pošleš foto svého ksichtu.

Ty si čéče tajemnej jako hrad v Karpatech.

Muj foťák si nikdy neviděl a u vody si byl semnou jen jednou.Kurde,hulíš nějakej dobrej matroš.Nemáš vzorek???

Třeba zde jsem tě fotil a to foťákem čéče.Že ty by si nechtěl vidět mé ulovky???

Opravdu zde debatu končím.Myslím,že to nikoho nezajímá a jestli to někoho zajímalo,tak si už početl dost a udělá si usudek o tobě dostatečný.

Mindrák říkáš?? Hm.

Zdar a neviděnou .

reagovat
foto/forum/2014/th-img111136.jpg
Pátek 19. prosince 2014 v 18:02 ® tenodvody reakce na …
tenodvody

vezirek> Ono se na obou serverech někdo najde. Tady si ale někdo léčí mindrák na nesprávné osobě, to je to nejlepší.

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 v 17:55 ® vezirek reakce na …

tenodvody> A potom prý MRK je drbárna.

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 v 17:54 ® tenodvody reakce na …
tenodvody

chosebaits> a s tím fotem v rubrice Z LOVU, prostě sem a to zapoměl a myslel sem, že máš na mysli profilovku, to se přiznám, to mi došlo později!

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 v 17:41 ® tenodvody reakce na …
tenodvody

chosebaits> nikdy sem tvůj foťák neviděl :-D u vody sem s tebou byl jednou a to sem ani nechytal, jen sem se byl podívat na blázinec na zahájení, tak sem viděl pouze tvůj úlovkáč, jeho první stranu a jen sem se tě optal, a ty jsi odpověděl. Že prozrazuji místa kam chodíš? :-D To si snad děláš srandu, založíte tu forum na revír kam chodíš, řešíš to tu s dalšíma a já ti profláknu tvá místa :-D

Udělal sem si nový nick, protože se tu do mě dost opíral jeden člen a už mě to i sralo, tak sem si udělal takový, aby nevysondoval, že to sem já. Hned co sem ho udělal svěřil sem se s tím lidem, se kterýma se zde znám i osobně a mimo jiné, ti do toho je úplně prd! To že sem neměl ani možnost ti to napsat do osobky, protože si zde rozjel své výplody fantazie, je druhá věc. Na foto sem já a to je jako problém?

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 v 17:29 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

tenodvody> Jseš opravdu tak blbej a nebo to ze sebe jen děláš???

Středa 18. června ve 21:01® tenodvody Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 18.6.2014 | Revír: profláklej |

Zde je i fotka o které je řeč.

O rybách víš,pač nosím k vodě neustále foťák a ukazoval jsem ti rybky ve foťáku s plnou duvěrou.A ty si takovej dobrák,že ze mě uděláš masaře a ještě všude vybleješ kam chodím.

Co pak nám řekneš teda k dvou přihlášením na chytej s rozdílným věkem??? Když jsem se tě zeptal jestli náhodou nejsi někdo ,kdo tu byl dříve jinak,tak napíšeš, že tu si krátce.

Ve lhaní opravdu odborník.

Už raději nepiš.Tvé lži nemají konce.Ty už ani nevíš co píšeš a říkáš.

To co o mě slýcháš je stopro pravda.To si buď jist.

Nevyhrožuji,ale jen tě upozorňuji.

reagovat
foto/forum/2014/th-img111135.jpg
Pátek 19. prosince 2014 v 16:58 ® tenodvody reakce na …
tenodvody

chosebaits> OK já sem si teď alespoň udělal obrázek o tom, že co slýchám je o tobě pravda! O té změně nicku a anonymitě víš totální hovno! Jen sis něco zase domyslel, upravil pro sebe a tak to je. Nevim proč mi pořád boucháš o hlavu to s braním ryb z vysazování, já sem ti nic takového neřekl, ale možná bude platit něco, jako potrefená husa? A když tak lžu o tom, že jsi mi do očí neřekl to o šachťákách, jak je možné, že vím o těch amurech a kaprech z Hradce??? Že bych byl čaroděj? Ty se jednou někde dovíš, že to co si myslíš, že sem o tobě vyprodukoval já není pravda a bude ti pak šeredně trapně, jo a vyhrožování o tom, jak tě potkám, tak asi zažiji nějaké bití si nech pro sebe! Mužeš mi připomenout, ještě to foto, které sem měl někde do diskuze přidat?

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 v 16:51 ® tenodvody reakce na …
tenodvody

cormoran> Je to zbytečné, já tam teď chodím každý den, kontrolu sem tam neměl, ona kontrola totiž chodí z Kadaňské strany.

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 v 11:56 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

cormoran> Na této vodě je RS neustále a tak bych se divil onomu co zde pan tenodvody či Dodorider popisuje. U nás je RS vždy o nasazení ryb informována,aby na oném useku byli častější kontroly než za běžného provozu.

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 v 11:36 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

tenodvody> Kdo by měl chápat když né ty,proč jseš zde na chytej přihlášen jako Tenodvody a ještě Dodorider. Nevím opravdu o nikom,kdo by se tak choval.

A závodění pod týmem DAIWA si mi osobně říkal a aspoň to nepopírej.

Ohledně svazu se musím opravdu smát.Vůbec,ale vůbec si nepochopil,co jsem tím myslel,ale to už je jedno.To že si pomohl na výlově a brigády nechceš uplatnit je pravda.Je to čistě tvuj postoj a tak se jím neoháněj.Jinak teda ještě jednou děkujem za pomoc.

Co se týče ryb.Ryby chytám běžně velké i malé a do zahájení i kapry a amury.Co mám dělat,když dravce nemohu. To že si ponechám nějakou rybu myslím že není na ostudu.Mám na ní právo jako rybář!!!

To že rozdávám nebo snad ještě smějuji ryby někde po šachtě je čistě,ale opravdu čistě jen tvuj výplod a naprostá lež!!!! Nerybáři kteří odemne dostanou kousek ryby jsou v rámci rodiny a to třeba žena a děti.Doufám,že se tím moc nepohoršuji.

Ohledně ryb z výlovů či nasazování nemám slov.Ty si mě viděl a nebo někdo jiný,že si beru ryby?? Nikdy jsem si nevzal ani šupinu!!!!!

Ohledně fotky. Ptal jsem se tě včera -Na fotce kterou si vložil jako jedinou na tyto stránky je kdo?? Odpověď- chosebaits> já to nejsem, foto jsem zvolil, protože bylo moc pěkné pokud tě ale dráždí, mohu ho změnit, třeba za nějakou mou tvorbu.

Do diskuze,né do své karty si vložil svojí fotku a na tu jsem se ptal,jestli jseš to ty?? Prostě a jednoduše si změnil svojí přezdívku a myslíš si,že jsou všichni blbý. Vždyť ty ani nevíš kolik ti je. V jedné kartě ti je 24 a v druhé 28 let. Chápeš to?? Já ne. Lžeš veřejně a to i sám o sobě.

Nech si opravdu své keci,lži a pí.. pro někoho jiného.

Děkuji za budíček v 7,30.To normální lidi ještě spí. Jinak mi nevolej,nepiš a drž se odemne hodně daleko.

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 v 10:09 ® cormoran reakce na …
cormoran

tenodvody> Kluci, zpátky k tomu chlapíkovi pod jezem. Když víte, že chytá na okouny nedosahující na tom kterým revíru stanovený míry, víte, kde chytá, kdy tam chytá a podobně, proč si ho nepodáte? Stačí jedna návštěva RS a chlapík má po štičkách.

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 v 8:00 ® tenodvody reakce na …
tenodvody

chosebaits> a ještě mi najdi foto, kde se chlubím ůlovky jiných rybářů! Pokud nenajdeš a nějak si to neobhájíš, tak je to prostě jen další kec, že?

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 v 7:58 ® tenodvody reakce na …
tenodvody

chosebaits> Tak jo, chtěl jsi to máš to mít, pojedu bod o bodu, nebudu tu řešit tu přezdívku, nepochopil sem, pořešíme v osobce, nejsme děti. K tomu týmu daiwa, krásný výplod, ale né můj :-D to že sem u ti kdesi a kdysi říkal, že mám dobré ceny od tohoto člověka neznamená, že sem v nějakém týmu! Zapojení do svazu, kdyby jsi nebyl obklopený lidmi, co se ti za zády smějí, chápal by jsi, jak sem to myslel. Na ty výlovy sem šel díky Martinovi a měl sem s ním jistou dohodu a tom, nic o tom zase nevíš, tak nekomentuj, to že sem to šel dělat dobrovolně a platím si i brigády, proč nezmiňuješ tyto věci? A proč by ses měl doprošovat, ty ses mě doprošoval? Zastavils, zeptal se mě přijdeš, já řekl ano a přišel sem, nemusí si nikdo sedat na zadek, jako si to myslíš ty o sobě! Že nejsi masař? OK cituji náš rozhovor dne 16.6.2014 na 043 : Ty vole pepo, ty máš tolik kaprů a amuru? Jo Karle to víš, známosti se hodí, dám rybu chlapům na šachtu a pak za to něco mám když potřebuji. Možná je pro někoho normál odnést za 17 vycházek cca 12 kaprů a amurů cca 45–60/60–90 ale mě se nelíbí, že to končí v rukou ne rybáře! A jak to vím, vyfoť nám tvůj letošní úlovkáč, já ho přeci omylem viděl! Pepo, nic sem o tobě nevyprodukoval já, ale já se bavím s lidmi kolem tebe, protože se ke mě dostávaj dost dobré věci, ale to co sem ti napsal teď to sem zažil! Pak mi do osobky napiš, jak si přišel k týmu daiwa, já chytal závodně pod Havlíčkem z Vejprt jeden rok závody a nechytlo mě to, čerpáš snad z tohoto? :-D Ostatní budem řešit přes osobku, nebudem tu hnojit diskuzi.

reagovat
Čtvrtek 18. prosince 2014 ve 22:44 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

tenodvody> Tak pocem ty hrdino!!! Jak pak tě mám oslovovat??? Dodorider nebo Tenodvory??? Proč dvě přezdívky??? Že by nějaké špatné svědomí?? Řekl bych,že ano.

Hele ,je mi uplně buřt že se oháníš jmény lidí který v rybařině aspoň něco málo znamenají.Znám jich možná mnohem víc.To ovšem neznamená,že když někoho znáš,že tě to staví do jiného levelu na kterém si zakládáš.Rybáře z tebe nedělají známosti a vercajk,ale osobní postoj k rybaření a pak ještě trochu ulovky.

Tvé keci a lži,že si v týmu DAIWA ,že chytáš závodně přívlač,že strýček je majitel obchodu Velká Ryba nebo jak se to jmenuje a další tvoje představy mě nechávají chladným.Ve vlastních lžích si žij sám a já ti tu radost ničit nebudu.

Tady si psal něco o tom,že by si se chtěl zapojit do čiností ve SVAZU a že to nějak nejde se tam mezi nás dostat.Co to plácáš??? Byl si na dvou výlovech a pak se po tobě slehla zem.Nikdo se tě nebude doprošovat,aby si přišel tehdy a tehdy.Pokud o to má člověk opravdu zájem,tak se neptá a automaticky chodí na různé akce.Ty jsou vždy zveřejněny min. na stránkách MO.

Nebo si čekal,že za dvě akce na kterých si nám pomohl se posadíme na prdel a hned budeš náčelník??

Víš ale co mě dostává?? Dostávájí mě do varu ty tvoje keci na mou osobu!! Já že jsem masařka a ještě ke všemu si ponechávám ryby z výlovů či při vysazování,ju??

Můžeš mi k tomu něco napsat????

Ty si mě viděl odnášet někdy nějakou rybu od vody??? Já nemám problém si vzít rybu!!! Třeba letos jsem si vzal celí tři štiky a ta třetí šla domu ještě nedobrovolně pač byla chycena tak blbě,že by to možná nedala. A že jsem těch štik letos chytil opravdu dost.

K výlovům či nasazování a mé ponechání těchto ryb nechám na osobní konzultaci!!! Aby to nevypadalo blbě že něco tajím tak se sem klidně rozepiš co vše víš. Já ti odpovím.Nevíš vůbec nic ,PROTOŽE NENÍ CO!!! Hlavně bych se nikdy nesnížil k tomu,abych si takovou rybu ponechal.O tomto si popovídáme osobně a poté si budeš moci sem vložit fotku i z mé tvorby.

reagovat
Čtvrtek 18. prosince 2014 v 18:59 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

tenodvody>Hm. Tak do DISKUZE z LOVU posíláš fota dle svého uvážení dle vlastní nálady a to ještě uplně jiných lidí.Hm,tak to si frajer!!!

Raději v anonymitě plkat na netu a plácat keci o tom jak je vše špatně je OK. Hm,také frajer.

Křičet že ten a ten dělá to či ono špatně a sám házíš štiky do jiného revíru je také fajn.Frajer.

V neposlední řadě je frajeřina křičet jak je vše špatně a že teda toto řešit přez US. Pokud si rybář,tak si přečti stanovy a tam je nějaký postup,ale to by nespokojení rybáři museli zvednout prdelky od vody či z hospody a přijít na něco čemu se říká členská schuze. Jé,já zapoměl,že by anonymita šla stranou a vše by šlo do kelu.

Myslím,že nemá smysl psát víc,pač by to bylo dlouhé a uplně k hownu.

reagovat
Čtvrtek 18. prosince 2014 v 18:39 ® tenodvody reakce na …
tenodvody

chosebaits> já to nejsem, foto jsem zvolil, protože bylo moc pěkné :-) pokud tě ale dráždí, mohu ho změnit, třeba za nějakou mou tvorbu. :-)

reagovat
Čtvrtek 18. prosince 2014 v 18:02 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

tenodvody> To vidím.Na fotce kterou si vložil jako jedinou na tyto stránky je kdo??

reagovat
Čtvrtek 18. prosince 2014 v 17:56 ® tenodvody reakce na …
tenodvody

chosebaits> registroval sem se letos :-)

reagovat
Čtvrtek 18. prosince 2014 v 17:24 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

tenodvody> Že se známe a měl si ještě loni jinou přezdívku????

reagovat
Čtvrtek 18. prosince 2014 v 17:18 ® tenodvody
tenodvody

Cudla> já vím, znám tě osobně a viděl sem i kroužek v Zásadě. Moc pěkné :-) ale věř, že se kolem tebe pohybuje dost lidí, co jsou svině až na dno :-)

reagovat
Čtvrtek 18. prosince 2014 v 17:17 ® tenodvody
tenodvody

chosebaits> Já nechci na nikoho ukazovat prstem, ve směs je 90% lidí co chodí na 043 masoužrout a nepustí zpět nic, co si mohou odnést. Pamatuji si tam parmy, candáty atd. v mnohem větších exemplářích a hlavně počtech. Osobně se ti přiznám, že sem předloni z pod tohoto místa nad jez hodil asi 20 kudliček, nahoře mají šanci, dole jak dorostou 51cm tak si je pán s volvem, knírkem a holinkami (víš o koho jde) stejně odnese domu, ale bohužel na to má právo. Pokud bych tu měl nějak bojovat proti tomuto, tak budu bombardovat ČRS s tím, aby se u dravé ryby zvedla míra a dovolilo se jí odnést jen omezené množství, spotřební ryba je kapr! Ještě před 3–4 roky sem se na Přehradě setkal s vytřenýma štičkama, ted už je tam neuvidíš, nemá se co třít, protože 55cm štička se prostě nedožije toho, aby se mohla vytřít. To je podle mě bohužel ten neřešený hlavní problém. Lidi co od vody vezmou na místě, kde se nasazují štičky kus 80+ sou druhý případ nešugenství :-D já letos na Ohři pustil dvě metrovky, vzal sem si jednu pětašedesátku. Vše se dá dělat s mírou a rozumem. Jenže další problém je, že u nás dostane papíry i Ivan co neumí ani česky :-D nebo Jing Jong co si nedokáže ani přečíst řád, to je další problém :-D pak je v dubnu vyháníš od vody s tím, že ještě nesmí vláčet, ale on neumí Česky :-D

reagovat
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...