Vyhledávání
Ryobi Arctica
23.11.2014 | Dany73 | 13.012 zobrazení | 79 odpovědí
Obracím se na vlastníky navijáku Ryobi Arctica. Chci si ho pořídit ve vel. 4000 na vláčku hlubokopotápivých wobů se šňůrou. Zatím jsem moc nepobral nevýhody té tzv. rychlosklopné kličky. Chci ho v té starší verzi, pěnovku na kličce a kulatou kličku už nechci. Jak jste s ním spokojeni? Díky zdar
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 25. listopadu 2014 v 15:16 ® kerob reakce na …
-
Všechny klony Zauberu jsou si naprosto podobny… redarc vydrzi stejne jako Zauber a ma i stejny neduhy. Vnitrek je uplne stejnej… lisi se akorát barvou, klickou a par dalsima detailama, který nemaj na funkci zasadni vliv. Opravuju navijáky a snad všechny klony zauberu jsem rozebrany mel.
reagovat
Na zivotnost ma hlavni vliv způsob a cetnost pouzivani.
Jinak je to podobny jako s autama. Pokud mas třeba oktavku, je velka pravdepodobnost, ze tvoje další auto bude zase skodovka. Clovek si zvykne na nejaky vlastnosti a design dany znacky a podvedome preferuje produkty dany znacky. - Úterý 25. listopadu 2014 ve 13:57 @ huhucoctail reakce na …
-
kerob> některý navíjí pod i nad cívku, někdy navíjí více k horní hraně cívky a někdy ke spodní hraně cívka a podložkami to nemusíš vždy vyřešit. Třeba redarc neodrovnáš tak brzy jako jiné napodobeniny zauberu, byť jsou v dané cenové kategorii podobně kvalitní i nekvalitní. To platí i pro životnost. Většina lidí je ovlivněná nejen reklamou, ale i plky na různých fórech. Ale máš recht, dost lidí má náklonnost k určité značce. Ale proč? Tak a kruh se uzavírá.
reagovat - Úterý 25. listopadu 2014 ve 13:45 ® kerob reakce na …
-
huhucoctail: Dneska je kazdej navijak funkcni vicmene stejne (mota vlasec na civku) a v podobne cenove kategorii budou navijáky i podobne kvalitni nebo nekvalitni a totez se tyka zivotnosti. To co u vetsiny lidi rozhodne o nakupu, byva vzhled a pripadne naklonnost k urcite znacce.
reagovat - Úterý 25. listopadu 2014 ve 12:38 @ huhucoctail
-
Koukám kolegové, že při výběru navijáků upřednostňujete spíše než funkčnost, životnost a spolehlivost to, jak je ten který naviják krásný apod.
reagovat - Úterý 25. listopadu 2014 v 9:23 ® skwor reakce na …
-
kubas> Proto jsem si, když jsem loni kupoval Daiwu, koupil Legalis
reagovatTen je ještě podle starého formátu. Navíc s převodem 4,7:1 a náhradní cívkou. A zatím mám pocit, že jsem udělal dobře.
- Úterý 25. listopadu 2014 v 1:09 ® kerob reakce na …
-
Kubas: lexa jede na svou cenovou kategorii velmi slusne. Nemuzu na ni rict nic spatnyho. Urcite ji nezahodim. Az soucasna generace daiwy se mi zacala libit. Predchozi generace se mi nelibily vubec.
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 ve 22:37 ® kubas reakce na …
-
kerob> Jo tak Caldie je ± 2× dražší naviják jak ten Zauber, takže by lepší být určitě měla, o tom žádná
. Jinak souhlasím se skworem, že to Xko bylo nejhezčí a dle různých referencí asi i nejlepší z řad Caldií…
Lexa dosloužila?
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 ve 20:41 ® skwor
-
Zauber není špatnej, ale když jsou peníze na Caldii, šel bych do ní. I když ty současné se mi vzhledově nelíbí, nejhezčí byla X.
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 ve 20:35 ® jajco
-
Co dělám špatně že mi i red vydrží pár sezón
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 v 18:20 ® kerob reakce na …
-
kubas: i kdyby Caldie vydržela min, radsi budu tocit drazsi Caldii nez Zauberem. Za tech cca 5500,– (adekvatni cena kvalite) je Caldia imho dobrej kup. Ja do ni na jare pujdu, nahradi Lexu…
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 v 18:17 ® Kubah
-
Měl jsem Zaubery se sklopnou, nyní mám s pevnou a zatímjedou výborně…
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 v 18:01 ® Kazan reakce na …
-
huhucoctail> jj jasně
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 v 16:51 ® kubas reakce na …
-
Dany73> Jasan, přišlo. Dobře pořiď
reagovat.
- Pondělí 24. listopadu 2014 v 16:51 @ huhucoctail reakce na …
-
Kazan> koukám človíčku, jsi nějak zcela a naprosto nepochybně mimo. Na druhou stranu se držíš tématu, což je fajn. Osobně se domnívám, že jsou daleko horší nešvary než ten, který zmiňuješ. Jo a mimochodem, nejsem starý pardál. Určitě si mě s někým pleteš.
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 v 16:48 @ huhucoctail reakce na …
-
kubas> tvůj názor ti neberu, ale zaujal mě. No a tak jsem se, asi mylně, domníval, že mi k němu něco málo doplníš. Na nedokonalosti nic konstruktivního nevypadne.
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 v 16:43 @ huhucoctail reakce na …
-
troutkiller> tak to vidíš, a to jsem se domníval, že tvé daiwy nejsou až tak spotřební materiál.
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 v 16:35 ® Dany73 reakce na …
-
kubas> Měl bys mít v osobce odpověď, doufám že to funguje
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 v 16:09 ® kubas reakce na …
-
kerob> Tak jasně, že to není investice na věčnost
reagovat. Jen říkám Caldie dobrá, ale za ty peníze mohla být i výborná
… Caldie asi vydrží víc než Zauber, těžko říct. Ono je to dost často taky kus od kusu
.
- Pondělí 24. listopadu 2014 v 15:27 ® kerob reakce na …
-
kubas> a on někdo kupuje navijak na vic nez na par sezon? Ani Certate jsem nekupoval s tim, ze ho budu mit do smrti
reagovatJinak jsem naprosto presvedcen, ze Caldie vydrzi vic nez zminovanej zauber (fakt nevim co na tom kdo vidi… tezkej, obycejnej navijak nižší stredni tridy s par vyrobnima vadama…)
- Pondělí 24. listopadu 2014 v 15:12 ® kubas reakce na …
-
kerob> Kamarád má 2 Caldie(ten starší model) a od používání jich na pravidelnou těžší vláčku upustil radši, moc se jim to nelíbilo
reagovat… Jako vydržela by pár sezon, ale pak by asi odešla, tak nač ji trápit, když jsou na to vhodnější stroje že
.
- Pondělí 24. listopadu 2014 v 15:05 ® kerob
-
Dany73: Nesel bych ani do jakéhokoliv SPRO a ani do Zaubera. Nicmene cena Caldie od Daiwy nam klesla pod 6000,– a sel bych tedy do ni… kvalitativne i funkce predci pro dany pouziti asi vse co tu bylo zmineno mozna krome Atlantise od Pennu.
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 ve 14:49 ® kubas reakce na …
-
Kazan> To je Palivec? Ahá, tak to jsme doma, to kdybych věděl, tak ani nereaguju
reagovat.
- Pondělí 24. listopadu 2014 ve 14:42 ® Kazan
-
huhucoctail> Nazdar Palivec, koukám že jsi opět změnil jméno
reagovat
K té kličce, tazatel se ptá na nevýhody sklopek u ryobi. Každý kdo má něco navláčíno se starším zauberem tam tu vůli má a je to poměrně nepříjemná záležitost když to tam při navíjení jakoby přeskočí. Tento jev bude ještě výraznější pokud bude Dany chytat stylem co zde uvedl. Píše že mu to nevadí, na což jsem reagoval, že pak tedy není co řešit.
Docela mi zaráží že ty, starý pardál to nevíš a už vůbec jsem nepochopil příspěvek fajšmekra trouta kterému hned tak něco do baráku nesmí.
I když je možné že jste nečetli pozorně a spojili uvedený nešvar rychlosklopky s funkcí navijáku. - Pondělí 24. listopadu 2014 ve 13:44 ® kubas reakce na …
-
huhucoctail> Já stále nevím o čem chceš diskutovat a jaký máš názor. Svůj názor jsem řekl a stojím si za ním. A to je ten, že Zauber je lepší, než Arctica. Mám celkem 4ks těchto navi a mám s nimi odvláčeno dost a dost na to, abych si na ně utvořil názor… Napsal jsem, že Arcita má „horší“(pro mě) střeva, dobře mělo tam být „jiná“ uznávám… Načež ty jsi se zase chytl tohoto naprosto pro mě nepodstatného slovíčkaření, na kterém nestojí ani nepadá cokoliv z výše zmíněného. Stále čekám, co konstruktivního z tebe vypadne?
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 ve 13:34 ® troutkiller
-
huhucoctail> Omyl,Lowendovej navi je spotřebka do který se ani koukat nehodlám
reagovatAž doslouží bude bez obřadu pohřben do fjordu.
- Pondělí 24. listopadu 2014 ve 12:20 @ huhucoctail reakce na …
-
kubas> je v tom strach nebo obava z toho, že mám jiný pohled na daný problém a mám tu drzost tě veřejně oslovit, když naší další diskuzi podmiňuješ něčím nic nepřinášejícím? A neměl by být problém na jednoduchou otázku stručně a k věci odpovědět.
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 v 11:57 ® kubas reakce na …
-
huhucoctail> Promiň, ale nemám potřebu na toto téma s nějakým anonymem diskutovat, vyjádřil jsem pouze svůj názor a pokud máš jiný, tak ho prezentuj a je
reagovat…
- Pondělí 24. listopadu 2014 v 11:39 @ huhucoctail reakce na …
-
kubas> a to je na škodu? Spíš by to měla být výhoda, nebo ne? A v čem je, pole tebe, červí posun osy cívky u zauberu lepší?
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 v 11:37 ® kubas
-
Dany73> Jo tak to se vlezeš, něco jsem ti poslal do osobky
reagovat.
- Pondělí 24. listopadu 2014 v 11:34 ® kubas
-
huhucoctail> Správný výraz by měl být ten, že má jednodušší střeva, taky jsem měl to „horší“ v uvozovkách, protože tomu tak nemusí být…
reagovat