Vyhledávání
Ryobi Arctica
23.11.2014 | Dany73 | 13.016 zobrazení | 79 odpovědí
Obracím se na vlastníky navijáku Ryobi Arctica. Chci si ho pořídit ve vel. 4000 na vláčku hlubokopotápivých wobů se šňůrou. Zatím jsem moc nepobral nevýhody té tzv. rychlosklopné kličky. Chci ho v té starší verzi, pěnovku na kličce a kulatou kličku už nechci. Jak jste s ním spokojeni? Díky zdar
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 24. listopadu 2014 v 11:24 @ huhucoctail reakce na …
-
troutkiller> přesně tak, na funkčnost navijáku má vůle na rychlosklopné kličce pramalý vliv. Mimochodem četl jsi příspěvek ohledně střev od kubase? To by tě mělo zajímat!
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 v 9:38 ® Dany73 reakce na …
-
kubas> Cenový strop 5 tis. Ještě bych měl asi upřesnit, že nehledám žádný sumcový speciál (k tomu prutu to ani dohromady nejde), ale věc, která mi na toto použití vydrží déle než Shim. Twin Power. Předem díky Kubas
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 v 9:33 ® Dany73 reakce na …
-
kubas> Bude to na Shad Rapy apod. s ponorem do 5 m, bude to např. na Berounku, ale i Vranovskou přehradu, na pletenku 0,14(16), vláčení z lodi, prut 2,40 Shim. Beast Master, gramáž 15–45. Nerad bych, aby jeho gramáž přesáhla 320g, při celodenní vláčce je pak každý gram navíc u toho kratšího prutu znát.
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 v 6:48 ® troutkiller reakce na …
-
huhucoctail> Mám Zauber s pevnou i sklopnou a je to uplně fuk
reagovatOba mají mraky Sumejšu i mořskejch ryb bez problému.
- Pondělí 24. listopadu 2014 v 0:15 @ huhucoctail reakce na …
-
Kazan> proč myslíš, že je vůle na rychlosklopné kličce taková nevýhoda? A co taková axiální a nedej bože radiální vůle na hřídeli?
reagovat - Pondělí 24. listopadu 2014 v 0:14 @ huhucoctail reakce na …
-
kubas> proč myslíš, že je červí posun osy cívky u zauberu lepší? Proč myslíš, že má arctica horší střeva?
reagovat - Neděle 23. listopadu 2014 ve 21:12 ® kubas reakce na …
-
troutkiller> Tak to já ho mám na sumcovláčku a měnit taky nebudu, hodně dlouho. Maximálně mu pořídím konkurenci
reagovat.
- Neděle 23. listopadu 2014 ve 20:46 ® troutkiller reakce na …
-
kubas>Je to bytelnej držák ale na moře mám Atlantis a měnit nebudu,hodně dlouho
reagovat - Neděle 23. listopadu 2014 ve 20:35 ® kubas reakce na …
-
troutkiller> Pravdu máš, já ho měl 2 roky na sumcovláčku a službu mi splnil a dobře, takže ho nějak nehaním
reagovat.
- Neděle 23. listopadu 2014 ve 20:17 ® troutkiller reakce na …
-
kubas>Slammer má hlavně děsnej návin
reagovatJe to stroj spíš na moře.
- Neděle 23. listopadu 2014 v 18:27 ® kubas reakce na …
-
Dany73> Zauber má wormshaft(šnek), systém zdvihu cívky a Arctica oběhové kolo s čepem a posuvnou tyčí, čili se dá říct, že Arctica má „horší střeva“, takže Zauber je dle mě na tom lépe
. A srovnávat Slammer a Zauber asi úplně nejde, každý je vhodný na něco jiného…
Co s tím chceš vodit ± vodit, tip vody a klacek na kterým to budeš mít
reagovat?
- Neděle 23. listopadu 2014 v 17:35 ® Dany73 reakce na …
-
kubas> Lepší Slammer než Zauber? Ten Atlantis je na mě už moc drahej.
reagovat - Neděle 23. listopadu 2014 v 17:28 ® Kazan reakce na …
-
Dany73> pokud ti to nevadí tak tu pak není co řešit
reagovat - Neděle 23. listopadu 2014 v 17:16 ® Dany73 reakce na …
-
kubas> Děkuji! Lidé mi říkali, že u Spro i Ryobi jsou ty střeva v podstatě stejná. A Arctica se mi designem líbila nejvíc.
reagovat - Neděle 23. listopadu 2014 v 17:14 ® Dany73 reakce na …
-
Kazan> Plynulé navíjení bez většího hraní si s nástrahou. Pak nevím proč by měla vadit vůle na kličce. Mám RedArc a tam si klička taky trochu klepe, byť není rychlosklopná.
reagovat - Neděle 23. listopadu 2014 v 16:09 ® Kazan reakce na …
-
Dany73> Nevím co si mám představit pod pojmem ,, „hrubé“ monotóní těžší přívlači ,, Ale lidem většinou vadí pokud jim něco klepe v navijáku.
reagovat - Neděle 23. listopadu 2014 v 16:04 ® kubas reakce na …
-
Dany73> Na vláčku hlubokopotápivých wobů Arcticu zničíš za sezónu, kord tu s rychlosklopkou… Ten naviják není k něčemu takovému určenej. Mám CFko Zaubera na takovou běžnou střední vláčku i CFko Arcticu na lehčí vláčku a tam v pohodě… Když už bych s tím něco takového chtěl vláčet, tak rozhodně se Zauberem radši, zkoušel jsem to jednu vycházku a šlo to, ale po intenzivní těžké vláčce, jakou provozuji by „šel do kytek“, respektive na feeder
reagovat.
- Neděle 23. listopadu 2014 v 15:50 ® Dany73 reakce na …
-
Kazan> V čem ten vakl vadí při „hrubé“ monotóní těžší přívlači nechápu? Při gumování nebo tahačce jasný.
reagovat - Neděle 23. listopadu 2014 v 15:41 ® Kazan
-
Nevýhodou rychlosklopné kličky je vůle co na ní je díky tomu sklápění. Pokud budeš mít možnost zatoč si s pevnou a rychlosklopkou a ucítíš o čem je řeč. Bik Mike vytunil rychlosklopku na pevnou tím že jí zalepil a bylo po vaklu.
reagovat