Vyhledávání
Kurzy sumcařiny
1.6.2014 | MB | 3.589 zobrazení | 28 odpovědí
Ahoj všichni! Jestli se ptám na něco zde již řešeného, tak se omlouvám, ale nenarazil jsem na žádné podobné téma. Zajímalo by mě, jestli víte o nějakých kurzech sumcařiny u nás v ČR (chytat se může u v zahraničí, jde mi o české lektory)? Pokud ano, máte s tím někdo zkušenosti? Osobně bych chtěl se sumcařinou začít, ale po zkušenostech s muškařením a několika lety naprosto mizerného chytání jsem se poučil a chci najít nejdřív někoho, kdo to umí a ukáže mi alespoň základy :-)
Moc díky za rady ;-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 15. června 2014 ve 20:53 ® macek2 reakce na …
-
MB> roustnice nedávej,ožerou ti to jiné ryby,mrtvou můžeš použít ale menší šance na záběr.
reagovat - Neděle 15. června 2014 ve 20:04 ® MB
-
Petula> Dá se na bójku použít mrtvá rybka, popř. rousnice? Na živou chytám dost nerad, pokud nemusím, tak se tomu vyhnu…
reagovat - Neděle 15. června 2014 v 18:19 ® Petula reakce na …
-
MB> S echolotem a vábničkou můžeš u nás na SM pouze na Hartu.Zkus bojku není na tom nic těžkého
reagovat - Neděle 15. června 2014 v 17:55 ® MB
-
Všem moc díky za reakce
reagovatPokud jsou tedy sumci všude, zbývá jen jedna otázka – jaký způsob si myslíte, že je pro začátečníka nejschůdnější? Celkem se mi líbí chytání s podvodním splávkem na řeku, na stojáku nemám tušení,co by se dalo rychleji zvládnout… Koukal jsem na lov s vábničkou, to vypadá dobře, ale bez echolotu to asi smysl moc nemá, co?
- Čtvrtek 12. června 2014 ve 22:17 ® Petula reakce na …
-
chosebaits> asi tak nějak.díky povodním za posledních 10 let se dostali všude i tam kde bych je opravdu nečekal,ale na větší plochy jsou cíleně vysazováni.
reagovat - Čtvrtek 12. června 2014 ve 21:33 ® dodorider reakce na …
-
MB> Ahoj, hele dej na kluky, s těma sumcema je to takové zajímavé, chytneš ho i v proudu v náhonu
reagovata to myslím vážně, já s tím letos začínám a moc se na to těším, po asi 100 shlédnutí dvd o sumcích si stejně nepřipadám o moc chytřejší, ale základy mám, protože každa voda je jiná, prostě budu zkoušet, zkoušet a věřím, že jak píše níže David a Pepa, za nějaký čas to přijde, musíš ale chtít.
a nezapomeň, že člověk se učí celý život.
- Sobota 7. června 2014 v 19:18 ® chosebaits reakce na …
-
Petula>To teda znamená téměř všude i tam kde by si je nečekal.
reagovat - Čtvrtek 5. června 2014 ve 13:50 ® Petula
-
Jelikož jsem z Ostravy,tak ti můžu dát radu,že sumci jsou na všech přehradách,štěrkovnách a větších řekách.
reagovat - Čtvrtek 5. června 2014 ve 12:18 ® chosebaits reakce na …
-
MB> Máš teda tři možnosti.
Já to tam neznám a tak ti nemohu poradit a tak musíš čekat na radu .Obávám se uspěchu.
Druhá možnost je jít se podívat po zahájení kde kdo sumcaří a tam třeba si nechat poradit.
Třetí možnost je to prudnout sám a najít si to své místečko a chytit rybu pouze svojí vlastní zásluhou.Třetí možnost není až tak pro tebe dle tvých slov dobrá,ale o to by si byl na sebe pyšnější a tvůj vlastní uspěch by měl uplně jinou váhu.
reagovat - Středa 4. června 2014 ve 23:59 ® MB
-
Jasně, ale tedy, mohli byste někdo napovědět revír, kde se u nás na severu občas sumec vyskytne? (mimo Harty
reagovat) Klidně do PM, rád bych jen překlenul takový ten začátek, kdy se není čeho chytit a nevím tedy, jestli je špatně všechno nebo jen nějaká drobnost
- Středa 4. června 2014 v 19:16 ® Petula
-
Nějaký kurz v dnešní době je na nic.Jelikož základní info si každý najde na netu včetně istruktážních filmů,tak to chce mít jen svou fantazii a výsledky se dostaví.Jako každý i já jednou začínal a po více jak desti letech se stále učím.Přečíst rybu není snadné,kde se v jednom roce nacházela běžně v druhém o ni nezavadím,protože je jinde.Takže,každý si to pravé ořechové musí najít a naladit sám ke svému gustu.
reagovat - Středa 4. června 2014 v 18:19 ® HaD reakce na …
-
chosebaits> nevyndal!!! jen si kousla
reagovat - Středa 4. června 2014 v 17:38 ® chosebaits reakce na …
-
David H.> No jo,ale ty si třeba tu štiku dostal ven.Já první rok jen čuměl jak mi něco krade nástražní ryby.Čekal jsem na záběr a tak jak jsem slyšel že sumec ohne zábradlí u silnice na kterém byla přivázaná nástraha a takové ty keci,tak jsem vždy čekal na razantní záběr přez brzdu
reagovat.NEDOČKAL
- Středa 4. června 2014 ve 14:18 ® HaD reakce na …
-
chosebaits> já první rok sumcařiny měl jeden záběr od štiky. Ale nějak se to rozjet musí, no ni?
reagovat - Středa 4. června 2014 ve 13:31 ® chosebaits
-
Chlape,nehledej instruktora.V dnešní době je o sumcařině tolik článků atd. až hamba.Před pár lety to bylo téměř tabu a bez vlastní fantazie si byl už na začátku v kopru. Kup si tady na chytej DVD o sumcích a máš celej základ.Sumci jsou i tam kde si myslíš že nejsou a to doslova!!! Pak je to jen jít k vodě a čekat.Neudělat záběr nemusí znamenat že tam nejsou či že to neumíš.Např jsem byl týden na Ebru a chytil jsem jednoho cca 50 cm.
reagovat - Středa 4. června 2014 v 11:36 ® Petula reakce na …
-
David H.> To je škoda,měl bys zavítat,sumců tady máme požehnaně na kde jaké louži.
reagovat - Středa 4. června 2014 v 9:35 ® HaD reakce na …
-
MB> severní Moravu moc neznám. Spíš vůbec.
reagovat - Úterý 3. června 2014 ve 14:01 ® MB
-
to superweb: Mně taky nee, ale asi má dost peněz na násadu
Jinak to vypadá celkem fajn, pro začátečníka takový „sumcodrom“ asi ideální
to jepice: :D
dobře, že to vím, možná se časem přidám
to David: Opravdu? Pohybuju se většinou Rožnov pod Radhoštěm – Ostrava, žádného sumcaře neznám, tak nevím…
to skwor: Moc díky, eviduju to a přes léto zkusím zajet
reagovat - Úterý 3. června 2014 v 10:52 ® skwor reakce na …
-
MB> Někde u Varů je soukromák na sumce, na facebooku fungují jako sumcak.cz
reagovat - Úterý 3. června 2014 v 10:13 ® HaD reakce na …
-
MB> sumci jsou skoro všude. Odkud jsi?
reagovat - Úterý 3. června 2014 v 8:37 ® jepice-zruseno
-
Znám kolegy rybáře, kteří plánují založit společnost bezútěšnosti a pořádat kurzy bezútěšnosti. Jako zápisné do kurzu se bude odevzdávat veškerý majetek. Je to vhodné mimo jiné i pro rybáře, kteří nemohou nic chytit a akorát všechno zamotaj a utrhnou. Na konci kurzu se dělají zkoušky, např. z apatičnosti nebo z melancholie.
reagovat - Pondělí 2. června 2014 ve 20:43 ® superweb
-
http://rybarenikopa.cz/ o tomhle mi znamy nedavno rikal. Me se nejak nezda dlouhodoba udrzitelnost „sumcoveho soukromaku“
reagovat - Pondělí 2. června 2014 v 19:59 ® MB
-
Popřípadě, máte alespoň tipy na vodu v ČR, kde by mohl chytnout i začátečník? Ať teda neexperimentuju na revíru, kde sumci nejsou
reagovat - Pondělí 2. června 2014 v 16:31 ® MB reakce na …
-
to David: Zkoušel jsem něco prohlédnout, ale přece jen, osobní přístup je osobní přístup, nicméně pokud neseženu, volím DVD
to superweb: Už googlím, šlo mi o to, jestli někdo nemáte zkušenosti, ale vidím, že je to tu samý naturál, tak budu muset zkoušet naslepo sám
to skwor: Fór je v tom, že jsem zažil několik let chytání naprosto mimo, kdy se mi zdálo, že chytám ok a jen to prostě „nejde“ a pak, po asi 2 vycházkách s instruktorem se najednou úlovky řádově zvedly, takže efekt to určitě má. Jinak mě taky baví něco objevovat, ale ideálně ve fázi, kdy už mám ten základ, ne že vynalézám kolo
to petrikveprik: Náhodou teď se to trochu zlepšilo, a když vím, jak na to, tak i chytám, i když je fakt, že žádné extra kusy tady neplavou
reagovat - Pondělí 2. června 2014 v 15:25 ®
-
napsal´s: „ale po zkušenostech s muškařením a několika lety naprosto mizerného chytání…“ to ale není učitelem, technikou, muškama… chybí ta nejdůležitější podmínka – musí tam být ryby. A ta v Tvém případě není splněna (chodím resp. už nechodím na stejnou pstruhovku jako ty)
reagovat - Pondělí 2. června 2014 ve 12:37 ® skwor
-
Trochu mi uniká smysl… Postupem času pozoruju, že mě na rybaření nejvíc baví právě to objevování nového a učení se. Přijít k hotovému a rovnou chytit velkou rybu, tam by mi asi něco chybělo. Jinak bych to asi řešil zahraniční výpravou s průvodcem, jak psal superweb.
reagovat - Pondělí 2. června 2014 v 10:51 ® superweb
-
Myslim ze agentur nabizejicich zajezdy na Ebro vcetne pruvodce par je..
reagovat - Pondělí 2. června 2014 v 8:33 ® HaD
-
Literaturou či DVD jsi to zkoušel řešit?
reagovat