Vyhledávání
přikalená řeka
14.5.2014 | tomas54 | 5.343 zobrazení | 12 odpovědí
Má nějaký vliv kalná řeka po dešti na rybí aktivitu? Jaké zkušenosti s tím máte? Děkuji.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 30. října 2014 ve 21:21 @ Palivec
-
Jde o to, jaké ryby chytáš. A jak. A v jakém místě řeky, jiný je divoký proud, jiné je slepé rameno. Například úhoř či mník jdou v zkalené vodě na těžko lépe a i přes den. Chytil jsem tak své trofejní ryby. I své největší parmy jsem pochytal ve vysoké, téměř černé vodě. Ale to jsem ještě chytával na červa. A to už dávno nepraktizuji. Ani kaprovi zkalení vody až tak nevadí, je to nakonec noční tvor. Minulý týden jsem pochytal pěkné lipany na mušku v podkalené vodě, bylo však třeba opustit hlubší vodu a jít do mělké pláně, kde ryby viděly mušku. Kdysi se mi na děšťovku po dešti v podkalené řece lepili n udici pstruzi, kteří se na splavené červy specializovali. Experimentoval v zakalené vodě jsem i s přívalčí na štiku a vibrace voblerů některé zaujaly, ale úspěšný jsem byl spíš na povrchové nástrahy v mělčí vodě blíž břehu, či rákosí v zátoce.
reagovat - Čtvrtek 30. října 2014 ve 21:04 ® Petr64
-
Kalná,nebo čistá.Pokud znáš vodu,dá se zachytat i v tomhle a docela dobře.
reagovat - Úterý 29. července 2014 v 18:51 ® Scraft_cz
-
No já chodim na tlouště pořád a při přikalené vodě sem jich místo 20+ vytáhl jen 5! přikalená řeka je proto nepříznivá!
reagovat - Středa 9. července 2014 v 18:36 ® kamos007
-
záleží na jakou rybu u kapra nebo dravce na těžko nebo na kaču je to jedno, ale u vláčky pokud je hodně kalnou to ta ryba nevidí nebo se jí to ztratí dřív než nato zaútočí, ale na dravce přikalená voda je hodně dobrá.
reagovat - Pondělí 7. července 2014 ve 20:51 ® Vláčkař-CZ
-
Na řece chytám prakticky každej den a moje zkušenost je taková, že když je voda zakalená tak jakoby do černa, tak je to ideální čas na vláčku. Ryby nevidí zdaleka tak perfektně a v těchto podmínkách se nechají přelstít ti pravý inspektoři řek
reagovatAle pokud teče bahno, tak se otoč a jdi domů… Nemá to cenu… (Chytám teda na malé říčce kde jsou převážně pstruzi, tloušti a okouni – říčka mám možná 4m na šířku…)
- Středa 28. května 2014 v 15:13 ® xDanielS
-
Včera, v po bouřce zakalené a zvedlé vodě, mi to místo úhoře vzal 127cm sumík......
reagovat - Sobota 24. května 2014 v 9:35 ® sethy
-
V zakalené a zvedlé vodě nic nebere, to je kluci všeobecně známá věc
reagovat
Učit lidi chytat ryby je blbost (PepaČadek ©) - Pátek 23. května 2014 ve 14:21 ® HaD
-
Osobně mám dobré zkušenosti hlavně v době kalení a pak naopak když se odkaluje. Tedy v čase velkého zákalu. Pokud je zákal menší, může to být dobré trvale, zejména na opatrné ryby a na ryby, které hledají potravu čichem (úhoř, sumec apod.)
reagovat - Pátek 23. května 2014 v 11:33 ® Bahňák
-
Hlavně „nekalit vodu“
reagovat - Úterý 20. května 2014 ve 20:16 ® Filo
-
Já mám se zvýšenou vodou dobrý zkušenosti teď jsem byl 2× na zakalenym potoce a brali
reagovat - Středa 14. května 2014 ve 13:58 @ Palivec
-
Hmm, je to dost známá věc. Přikalená a mírně zvýšená voda je třeba na lov pstruhů podstatně lepší, jako malá a čistá. Dá se to i zdůvodnit.
reagovat - Středa 14. května 2014 ve 13:58 ®
-
Ano rozhodně má. Přikalenou vodu považuji za pozitivum, hodně kalnou a hodně zvýšenou za negativum. Jen vláčím či plavačkařím tak to beru jen z tohoto pohledu..
reagovat