Vyhledávání
Jak řešit člověka, co chodí vláčet mimo sezónu?
13.4.2014 | MB | 7.665 zobrazení | 65 odpovědí
Zdravím všechny!
Dneska jsem byl dost nepříjemně překvapen, kouknu na FB a vidím, že si známý, o kterém jsem vůbec netušil, že chytá, naházel na účet fotky, jak byl s přítelkyní vláčet. Normálně bývám v ohledu předpisů celkem benevolentní a nerozhodí mě, pokud někdo zaspí v bivaku nebo zapomene míru… Ale jakmile vidím, že někdo není schopný počkat 3 dny do zahájení, a ještě si na FB naháže fotky „násaďáků“, které ulovil, to mi teda bublá krev.
Jak byste navrhovali tohle řešit? Zkusit mu jen domluvit nebo to někam oficiálně hlásit? Musím říct, že by mi bylo dost nepříjemné řešit to s ním nějak oficiálně, máme spoustu společných známých, kteří by se na mě po tomhle stopro dívali jako na vola, co jim udal kámoše…
Jinak, revír nevím, viděl jsem jen ty fotky.
Díky za názory, tady fakt nevím, co s tím ;-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 4. června 2014 v 18:15 ® HaD reakce na …
-
petrikveprik> Však oni by to koulaři vochcali
reagovat - Středa 4. června 2014 v 16:12 @ Palivec reakce na …
-
Petula> Na Slovensku je povinnost zapsat si vycházku tvrdá, bez ohledu na vodu. Také některé druhy ryb se musí zapsat hned po ulovení a přivlastnění. Je to lahoda, když je rybář zabroděný po prsa ve velké řece a leje jako z konve a musí vytáhnout papíry a zapsat rybu i s délkou a hmnotností podle tabulky. Idioti jebou lidi i když si rybu nevezmou a nevyškrtnou celý řádek podle vzoru. V letních měsících, kdy se na kaprových vodách může chytat 24 denně, je častým zločinem, že rybář si o půlnoci neodpíše den a nezapíše nový. Někteří idioti s odnakem se na tento druh těžkého zločinu specializují a chodí jebat rybáře nadránem. V krčmě člověka idioti s odznakem neobtěžují. Ani po půlnoci.
reagovat - Středa 4. června 2014 v 15:41 ® Petula reakce na …
-
David H.> povinnost zapsání docházky na mimopstruhovkách řadím do kategorie buzerací,kdy tento doplněk neplní žádnou úlohu.
reagovat - Středa 4. června 2014 v 15:35 ® Petula reakce na …
-
petrikveprik> ono je vše pouze o tom,co je na konci sestavy na háčku.Techniku bych neřešil.Co se týká muškařiny na mimopstruhových vodách bych ji povolil zároveň s přívlačí od 16.6. a bylo by po sporech.
reagovat - Středa 4. června 2014 v 15:05 ®
-
jj jak psal ouklejobijec – dokud nebude jednotný přístup k pravidlům muškařiny X vláčce, bude stále bordel u vody.. Nevím, proč bych nemohl vláčet v době kdy muškař může muškařit…? Nepřipadá mi to ochcávání jak tu padlo. Prostě nerovný přístup k technice. Co by se asi stalo, kdybychom kaprařům řekli – můžete od-do chytat jen na plavačku se splávkem a ne na těžko.. To by bylo řevu.
reagovat - Středa 4. června 2014 ve 14:21 ® HaD reakce na …
-
malamut> zapsání docházky je zrovna věc, kterou bych až tak neřešil. Soudím teda podle sebe. Prostě sem si to nezažil a více než v 50% případů zapomenu.
reagovat - Středa 4. června 2014 ve 12:30 ® malamut reakce na …
-
David H.> ale v tomto případě ochcávaj pravidla, která se dobrovolně zavázali dodržovat, to je na tom to špatný. Narazil jsem na to video z noční kontroly na Orlasu. To je fakt obrázek stavu členský základny. Jestli debilovi dělá problém zapsat docházku, pak by fakt ryby chytat neměl. Ostatní raději komentovat nebudu, ani benevolenci RS.
reagovat - Středa 4. června 2014 ve 12:05 ® Ouklejobijec
-
Já si myslím, že by tomuto problému dosti pomohlo lepší vymezení pojmů už v rybářském řádu … včetně srovnání pravidel pro vláčení a mušku. Pokud jde o dobu kdy lze tyto způsoby provozovat. Nicméně souhlasím s názorem, že když je člověk vůl žádná řády nepomohou. Myslím, že příliš nepomůže ani pěst … bo by měl člověk hrozně otlučené ruce…
reagovat - Středa 4. června 2014 v 10:37 ® HaD reakce na …
-
malamut> mno, někteří lidé ochcávají všechno. Nesouvisí to ale s koníčkem nebo rybolovnou technikou.
reagovat - Středa 4. června 2014 v 10:11 ® tucnak11
-
Ja jak jsem ještě vlačel tak resil jinak jak potkal sem vlačkaře no spiše pytlaka inač to neide vyslovit v době hajeni,porybneho volat je volovina Policajty take nemam světky že chytal,prut každej muže si nosit u sebe.Tak sem řešil po svojemu jedna rana mezi oči,abylo slovo proti slovu.
reagovat - Středa 4. června 2014 v 10:10 ® malamut reakce na …
-
David H.> z některých diskusí nejen zde ten pocit občas mám. Ty se zřejmě pohybuješ mezi slušnou společností, tak holt žádnýho neznáš. Ale co říct o vláčkaři, který si pořídí mouchocajk jen proto, aby mohl v době zákazu vláčky hmyzákovat s 15cm streamerem? Takové znám.
reagovat - Středa 4. června 2014 v 9:39 ® HaD reakce na …
-
malamut> fakt máš ten pocit? Znám vláčkařů dost a nikdo takovej není.
reagovat - Středa 4. června 2014 v 1:26 ® malamut
-
Ono to vypadá, že část vláčkařů jde cestou kaprařů, honit ego a „sportovat“ za každou cenu, bez ohledu na pravidla a na samotné ryby, prostě „když pouštíš (?), tak můžeš“. A výrobci nástrah samozřejmě budou lobbovat za celoroční, pak je plno nářků, jak ubývají dravci. Takovej obrázek toho, co se v rybařině děje.
reagovat - Středa 4. června 2014 v 0:37 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Další věcí je, že za přívlač je považováno pouze to, když má nástraha kolem sebe nějaké rotující plíšky nebo je vybavena větším početem trojháčků. Byť to zní jako kravina, tak se zbytek nástrah dá definovat jako umělá muška a nedá se s tím nic dělat. Tedy pokud lovícímu neprokážeme úmysl ulovit rybu hájenou, nebo si jí přivlastnit. Také samozřejmě záleží na BP, viz jižní Čechy. Pak jsou ještě vody pstruhové, žeano. A také prý na Moravě je několik revírů, kde se již smí vláčet.
David H.> Pokud by to bylo na soukromáku, vůbec nic by to dle mne neřešilo, tedy pokud ten soukromák nemá výjimku ze zákona stejně jako vltava 7 nebo 9. Tedy na soukromáku by vláčet směl, ale ne s cílem ulovit ryby dravé.
Sám vláčím na oněch třech revírech v Praze a okolí, kde se smí vláčet celý rok. Na jiných revírech do zahájení rád využívám jiné rybolovné techniky a tak mi vláčení nechybí. Řešil bych to s ním tak, že bych mu domluvil. Možná bych ho vzal i na ryby, buď na mušku, nebo na feeder nebo plavačku. Aby zjistil, že i jiné metody lovu jsou stejně zábavné a neměl absťák. Udávat ho nemá smysl, pokud se hříšníka podaří napravit jinak.
reagovat - Středa 4. června 2014 v 0:25 ® jepice-zruseno
-
kerob> Smí se vláčet ještě na dvou revírech v nejbližším okolí Prahy. Ten jeden je vltava 9 a ten druhej je už středočeskej. Tam ale není výjimka z doby hájení ryb (narozdíl od těch dvou pražských revírů).
reagovat - Středa 4. června 2014 v 0:23 ® jepice-zruseno
-
lukino050505> Navíc na vltavě 7 a 9 jsou hájeni jenom pstruh obecný a hlavatka.
reagovat - Úterý 3. června 2014 ve 21:51 ® Paaja
-
Na Spodním úseku Slap nic neobvyklého,lidí kteří zahajují lov dravců už třeba v dubnu je kolem mě až smutně moc.Kamarád jednoho takovýho potkal cca před měsícem, slovně mu domluvil,on se zbalil a za 100m zase nahodil. Tak co snima?
reagovat - Pondělí 28. dubna 2014 ve 20:05 ® Mrknato reakce na …
-
MB> Já si myslím, že to byl závodník.......Ti to dělaj a dokonce za to dostávaj CIPS a medajle…
reagovat - Pátek 25. dubna 2014 v 11:28 ® tony.bobo
-
Dělat ukvapené závěry pokud nemáš jasný důkaz je společenská sebevražda.Pokud by si ho chytil přímo při činu je to něco jiného ale dělat závěry dle fotek či videa je zhola nesmysl.
reagovat - Čtvrtek 24. dubna 2014 v 9:57 ® malamut
-
MB: kriminalizuješ tu „kámoše“, aniž bys věděl, z jakého revíru fotky jsou. Píšeš cosi o „násaďácích“, co si pod tím mám představit? Kapry? Duháky? A píšeš, že co se týká pravidel, jsi benevolentní, to by mě dost zajímalo, jaké porušení pravidel toleruješ, a jaké ne. Máš to v tý palici pěkne pomotaný a zabýváš se něčím, o čem nemáš páru a po čem ti je v podstatě kulový. A ještě v tobě „bublá krev“, tak bacha, aby ti neprdla žilka.
reagovat - Čtvrtek 17. dubna 2014 v 15:54 ® kerob reakce na …
-
David – to není z tvého pohledu, on to prazsky revir opravdu je, ale není v Praze a pomoci MHD tam taky nedojedes.
jinak ja jen reagoval na příspěvek od Lukino, který napsal ze se smi celorocne vláčet na Vltave v Praze. Přes Prahu vedou 4 useky vltavy a vláčet se smi celorocne jen na jednom a ten na uzemi Prahy ma pouze svoji cca 1/3.
reagovat - Čtvrtek 17. dubna 2014 ve 14:41 ® ala reakce na …
-
Co třeba Pitkovice 1, 411 995: Na celém revíru je míra kapra stanovena na 40 cm, štiky na 60 cm, lína na 30 cm, amura na 60 cm. Kapr nad 70 cm (včetně), lín nad 45 cm (včetně) a okoun nad 35 cm (včetně) se musí bez prodlení a s maximální šetrností vrátit zpět do rybářského revíru, kde byl uloven. Lov přívlačí povolen celoročně. Denní úlovek lína je omezen maximálně na 4 kusy. Sice to není pražský revír, ale zase to je v Praze…
reagovat - Čtvrtek 17. dubna 2014 ve 13:46 ® HaD reakce na …
-
kerob> z mého pohledu je to taky pražský revír, byť to v Praze přímo není.
reagovat - Čtvrtek 17. dubna 2014 v 10:23 ® Ouklejobijec reakce na …
-
kerob>
reagovattak v tom jsme si nerozuměli. za Prahu je také nepovažuji, na tom se shodneme, ale za nejbližší okolí kde lze vláčet je považuji… už jen kvůli svazovému zařazení revíru
- Čtvrtek 17. dubna 2014 v 10:03 ® kerob reakce na …
-
Ouklejobijec> a kde se teda muze v Praze a jejím nejblizsim okoli vláčet celorocne krome V7? Stechovice nepovazuju ani za Prahu a ani za jeji nejblizsi okoli.
reagovat - Středa 16. dubna 2014 ve 22:46 ® Ouklejobijec
-
…nicméně jsem loni v květnu na Lužnici v Dráchově viděl dělňase, co zrovna stavěl novou protipovodňovou hráz, jak vylezl z bakru a šel to tam do jezu pěkně prohazovat … ten zjevně neměl ani povolenku natož že by respektoval nějaký zákazy… zvednul jsem telefon, zavolal PČR … nic … tedy, že to pojednou prošetřit … za další dvě hodinky co jsem tam byl nic … volal jsem hospodáři – také nic … no jediná má útěcha byla, že bagrista také nic
reagovat - Středa 16. dubna 2014 ve 22:37 ® Ouklejobijec
-
kerob> no s tou V7 to není tak docela pravda, že je jedinou… doporučil bych pečlivé proštudování všech revírů MP … no a v P je to zase další kapitola
reagovat - Středa 16. dubna 2014 ve 22:26 ® MB
-
Nakonec jsem známému napsal, co to má být, odpovědí mi byl onen „soukromý revír“ – vzhledem k tomu, že o soukromém úseku nikde na řece v okolí nevím, je mi to divné, ale třeba se mýlím a vyjel někam dále
Každopádně díky za názory a Petrův zdar do nové pstruhové sezóny
reagovat - Středa 16. dubna 2014 v 8:30 ® lukino050505
-
kerob> No dobře, ale je to celoročně povoleno a je to pražská voda. Omlouvám se za nepřesné sdělení. Příště budu definovat přesně.
reagovat - Úterý 15. dubna 2014 ve 14:09 @ Palivec
-
Na Slovensku je to jasné. Lov ryb, či zvěře nedovoleným způsobem, v nedovolený čas, v nedovoleném revíru či v době, kdy jde o druhové hájení, je TRESTNÝM ČINEM PYTlÁCTVÍ trestaným soudem podmíněným či nepodmíněným trestem odnětí svobody.
Žádná sranda. I tak se pytlačí…
Predpis č. 300/2005 Z. z. Trestný zákon § 310 Pytliactvo (1) Kto neoprávnene zasiahne do výkonu práva poľovníctva alebo do výkonu rybárskeho práva tým, že bez povolenia loví zver alebo ryby alebo loví zver alebo ryby v čase ich ochrany alebo zakázaným spôsobom, alebo kto ukryje, prechováva, alebo na seba alebo na iného prevedie zver alebo ryby neoprávnene ulovené alebo nájdené, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky. (2) Odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
- hromadne účinným alebo zavrhnutiahodným spôsobom,
- v malom rozsahu, alebo
- ako osoba, ktorá má osobitne uloženú povinnosť chrániť životné prostredie.
(3) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
- a už bol za taký čin odsúdený,
- vo väčšom rozsahu, alebo
- závažnejším spôsobom konania.
(4) Odňatím slobody na tri roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 v značnom rozsahu. (5) Odňatím slobody na štyri roky až desať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 vo veľkom rozsahu.
reagovat