Vyhledávání
Vláčkaři kontra muškaři
13.4.2014 | JacobK | 9.039 zobrazení | 40 odpovědí | upravit
Jaký máte názor na ultralehké vláčení a jeho výraznou podobnost s nymfováním a streamerováním v muškaření? Mě to kolikrát připadá docela podobné co se týká vedení nástrahy. Technika nahazování je samozřejmě odlišná. Ale když pozoruju některé lovce s nymfou, kdy šňůra pomalu zůstává v prutu tak bych řekl, že si to s ultralehkou přívlačí nezadá. O to víc čučím jak přezíravě se muškaři na vláčkaře dívají a dávají jim najevo, že královská rybařina je fly fishing a vše ostatní je masařina. Přitom ultravláčka je k rybám šetrná a kontakt s rybou není v porovnání s muškařením moc odlišný. Díky za názory a přeji všem hezké zážitky na zahájení.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 23. dubna 2014 v 17:13 ® kerob reakce na …
-
Fly fishing hooligans vs. spin fishing rowdies…
reagovat - Středa 23. dubna 2014 v 16:25 ® skwor reakce na …
-
Stanik> To je slovo do pranice
reagovat - Středa 23. dubna 2014 v 15:44 ® Stanik
-
Těma kecama se nic nevyřeší. Ideální by bylo domluvit s mouchařema férovej fajt – nože, řetězy apod. Pak se ukáže, kdo je víc
reagovat - Středa 16. dubna 2014 ve 23:39 ® Ouklejobijec
-
jak už bylo řečeno je to o opačném konci prutu než na kterém je háček… ale jelikož také velmi vnímám „fly fsihing“ elitu (za tu elitu je nikdo nenominoval) … já razím teorii „Spinnig ultras!“
reagovat… babička mi vždycky říkala, že se sice nemám nad nikým povyšovat, ale také se nemám před nikým ponižovat
… tak se ani ponižovat nehodlám nechat … jestli ještě jednou navštívím nejmenovaný muchofilní obchod (kde prodávají povolenky na Labskou) s tím, že potřebuji tungsteny 5,5mm a oni se na mě budou dívat jako na obludu, přísahám jak je Svatý Petr nade mnou, že toho ňoumu naučím lítat klíčovou dirkou lépe než to umí ta pověstná „fly“ : ): ): ).
- Neděle 13. dubna 2014 ve 22:49 ® Cudla
-
Pomalu je jedno co je na konci chytacím,ale to co ten prut drží a jak stou rybou zachází.Může tam být jedno háček BL a jelito co tu rybu matlá po zemi ,nebo i ten trojhák jde vyndat šetrně.
reagovat - Neděle 13. dubna 2014 ve 22:07 ® sethy
-
Je to jen o lidech. Kdo bude chtít, vždy se mezírku najde.
reagovat - Neděle 13. dubna 2014 ve 21:51 ® OBr reakce na …
-
David H.> přesně tak, nemá smysl se schovávat za „mírumilovné“ a „zlé“ nástrahy. Podstata všech problémů není na konci udice, ale pouze a jedině na jejím nejvyšším začátku. Dokud se v těch kedlubnách nic nepohne, nepomůže ani wolframovej háček s vyrytým Desaterem.
reagovat - Neděle 13. dubna 2014 v 19:19 ® HaD reakce na …
-
Medvěd> Ono by to mělo platit i např. pro trubičkové strýmry s trojháčky. Ony se ty trojháčky na muškařském prutu v dobro neobrátí.
reagovat - Neděle 13. dubna 2014 v 18:59 ® Medvěd
-
Pokud je ultralehké vláčení na pstruhovkách i o třpytkách s trojháčky ,budu pořád výrazzně proti.Jinak se zákazem vláčky od září na pstruhovkách souhlasím,a více bych zpřísnil i podmínky pro muškaře
reagovat - Neděle 13. dubna 2014 v 18:55 ® HaD
-
Podle mě je to v případě použití jednoháčkových nástrah víceméně to samé. Alespoň pro ryby určitě.
reagovat