Vyhledávání
Italská řeka Pád, přívlač ze břehu.
31.3.2014 | Bulldog.o | 9.903 zobrazení | 74 odpovědí
Vážení přátelé, nemůže te mi někdo trochu poradit.,– s kamarádem chceme vyrazit do Itálie na řeku Pád. Jde nám spíše o poznávací výpravu. Naše představa je vláčení ze břehu, podívat se na různá místa kolem řeky, ramena od hlavního toku a pod.. Máme obavu kvůli dostupnosti k vodě – strmý břeh atd.. nemůžete mi někdo poradit jestli např. v oblasti jižně od města Mantova je vůbec vláčení ze břehu proveditelné… díky moc
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 5. dubna 2014 v 5:53 ® Bulldog.o reakce na …
-
FInnnp> Já mám moskytiéru na spacáku.., už jsem to párkrát použil a po pár minutách si na to zvykneš a jde to.., taky používám goratexový převlek na spacák.., Bivak mám vyrobený ze stanu co jsem koupil za pár stovek a ustřihnul jsem mu podlahu.., ten zůstane doma.., prakticky používám stejně jen deštník z bočnicema.., Spíš se bojím toho, že nevím jak to bude vypadat ohledně návštěvnosti., čeká nás hlava na hlavě.., nebo život o samotě.., raději bych to druhé.., tak uvidíme.
reagovat - Pátek 4. dubna 2014 ve 22:34 ® FInnnp reakce na …
-
Bulldog.o> Z deštníkem z bočnicemi to jde přežít v pohodě.V létě a napodzim,ale nevím.Je tam strašně komárů.V Bivaku jsi zapnul moskytiéru vystříkal jsi vnitřek a šlo se vyspat.Pod deštníkem by to asi nešlo.
reagovat - Pátek 4. dubna 2014 v 17:16 ® Bulldog.o
-
Tak už mám informace z cestovky.. mimo jiné -bivak v žádném případě, deštník a bočnice v pohodě.. od 1.5 zákaz používání nástrah rostliného původu.., atd.. přiznám se, že mi to vůbec nevadí.., prostě se přizpůsobíme.., když bude pršet tak asi budu mluvit jinak.., tak uvidíme.., nějakej ten pobyt v přírodě máme za sebou, nějaké vybavení máme taky a hlavně se už nemůžeme dočkat "-) asi to znáte…
reagovat - Pátek 4. dubna 2014 v 15:19 ® FInnnp reakce na …
-
sethy> Já měl za to,že trojháčky jsou zakázané v celém Rovigu,ale nevím to přesně.
reagovat - Pátek 4. dubna 2014 v 15:14 ® FInnnp reakce na …
-
sethy> Záleží na tom čemu říkají rezervace a čemu národní přírodní park.Je pravda,že od letoška to tam bude díky našim rumunským a maďarským bratrům ostřejší.Ti se na Italských tržištích rozrostli jak hoby po dešti a ryby co prodávají pocházejí právě z delty Pádu.Úřády v Rovigu už toho měli dost a od 23.3 2014 jsi mohli udělat vlastní předpisy.Rybářský řád oblasti Venezia z roku 1998 už není v platnosti.Zvednul se poplatek.Zavedli se kvoty na počet povolenek.Zavedl se sumář a na pořádek v deltě bude dohlížet 15 pracovních skupin.
reagovat - Pátek 4. dubna 2014 ve 14:39 ® sethy reakce na …
-
FInnnp> Od letoška prý není bivakování již ani tolerované. V rezervacích – ale tam je rezervace skoro všude.
reagovat
Ty trojháčky myslíš vážně? Platí jen v některých oblastech? - Pátek 4. dubna 2014 v 8:05 ® FInnnp reakce na …
-
Bulldog.o> Táboření respektive stavění Bivaků je tam zakázané,ale tolerované.Můžou tě tam kontrolovat tři složky.Polizia,Carabinieri a zelenáči.Všem vadí nepořádek.Zavazování šňůr kolem stromů.Ničení zeleně.Když budeš mít ve vodě nahozený o prut více tak to jim nevadí.Když budeš chytat na kanále tak můžeš narazit na lidi z povodí kteří jezdí každý den na kontroly stavu kanálů…Napadla mě ještě jedna věc když chcete vláčet.Je tam zákaz používání trojháčků,ale nevím jestli při přívlači.
reagovat - Pátek 4. dubna 2014 v 5:40 ® Bulldog.o reakce na …
-
FInnnp> Ještě jsem nedostal do ruky úplně všechny úpravy.., spíše nová pravidla.., na email jsem obdržel jen zásadní informace o ceně, „táboření“, sumáři úlovků.., čekám až dostanu celý ryb. řád.. hlavně všechno v rámci pravidel., nechci žádné pokuty a dohady..,
reagovat - Čtvrtek 3. dubna 2014 ve 22:28 ® FInnnp reakce na …
-
Bulldog.o> Ten kapr je od letoška hájený myslím od 1.5.Ten rybářský zákon z roku 1998 v Rovigu od 23.3 2014 neplatí.
reagovat - Čtvrtek 3. dubna 2014 v 18:11 ® Bulldog.o reakce na …
-
FInnnp> Přiznám se, že mám trochu strach abych to dokázal na poště vyřídit.., četl jsem, že je to docela peklo .., nevím ..je to naše první výprava.., spíše asi poznávací zájezd…, na začátku jsem si myslel, že to jinak nepůjde a pak jsem narazil na služby „rybářských“ cestovek tzv. zprostředkování povoleneky… kdybych už měl nějakou zkušenost, asi bych taky nechtěl platit na víc.., ale takhle..
reagovat - Čtvrtek 3. dubna 2014 v 18:04 ® Bulldog.o reakce na …
-
sethy> Ta kukuřice platí od 15. května a to už snad budem doma.. myslel jsem to obrazně.., takové přirovnání
reagovat, ale dík za postřech.., každopádně ještě študuju pravidla.., pak se uvidí jak to provedem..
- Čtvrtek 3. dubna 2014 v 15:45 ® sethy reakce na …
-
Bulldog.o> S kukuřicí? To je zaděláno na pěknou pokutu…
reagovat
Nebo se snad pletu a od 1.5. (nebo 1.4. včil nevím) je kapř hájený a tyto nástrahy jsou pokutovány. Opět netuším zda to plati pro všechny oblasti.
Napřed si fakt zjisti co se v dané oblasti může a nemůže. - Čtvrtek 3. dubna 2014 v 10:07 ® FInnnp reakce na …
-
Bulldog.o> Jestli ti mohu poradit tak běžte na Goro z jižní strany.Platí tam povolenky pro oblas Ferrara.Myslím,že stojí 22,72 E na rok a povolenka je ústřižek z pošty jako dříve v Rovigu.V Rovigu je teď od 23.3 2014 problém z povolenkama.Stojí 39 E na týden a ještě musíš mít sumář ůlovků který musíš odevzdávat.Navíc se nově zavádí kvota na počet povolenek.Takže jí ani nemusíš získat.Nikoho nechci strašit,ale kdybych jel na ryby do provincie Rovigo asi bych si povolenku obstaral z předstihem.
reagovat - Čtvrtek 3. dubna 2014 v 6:05 ® Bulldog.o
-
Vzhledem k tomu že chceme chytat jen ze břehu, tak budeme hledat nějaký kanál, když to nepůjde na Goru.., každopádně moc Vám dík za fotky.., já se budu prát ze sumco/vláčkou., další vyrazí jen s kukuřicí a rousnicema a třetí bratr v triku je ryzí přívlačovec.., tak uvidíme .., každopádně to bude nádhernej vejlet..
reagovat - Středa 2. dubna 2014 ve 22:43 ® FInnnp
-
Amurek z kanálu o šířce 3 m.
reagovat - Středa 2. dubna 2014 ve 22:38 ® FInnnp reakce na …
-
macek2> Já zase nemusím ten Pád.Kdyby to alespoň teklo pomalejš.
reagovat - Středa 2. dubna 2014 ve 22:21 ® macek2 reakce na …
-
FInnnp> víš Pád je pro mě taková srdcovka,proto ty kanálny nechci i když tam asi berou více
reagovat - Středa 2. dubna 2014 ve 22:16 ® FInnnp reakce na …
-
macek2> Já to mám jednoduché.Mám tam známé.Tak když potřebuji odvezou mě a zase pro mě přijedou.Jinak Taloši už neví co by jsi za parking řekli.Dříve to bylo za basu piva a dnes jsi parchanti řeknou i 100 éček za týden.
reagovat - Středa 2. dubna 2014 ve 22:13 ® FInnnp reakce na …
-
macek2> Kanály nejsou jen 5 metrů široké,ale třeba třicet metrů.Minulý rok jsem vzal na kanály nějaké kluky z MRKu,protože za 6 výprav na hlavní tok byly bez ryby.Na kanálech když je znáš se dají chytit neskutečné ryby.Já vlastně už chytám jen na kanálech.Jen Sumce 100 Kg tam nechytíš.Zato,ale chytíš mnoho sumců do 2m.
reagovat - Středa 2. dubna 2014 ve 22:08 ® macek2 reakce na …
-
FInnnp> jo stím máš pravdu,lepší je mít auto na očích,nebo někomu zaplatit za parking na pozemku
reagovat - Středa 2. dubna 2014 ve 22:07 ® FInnnp reakce na …
-
macek2> Auto musíš mít pod kontrolou.Domů je to daleko a cikánu je v Porto Viru a okolí více jak v Chánově.
reagovat - Středa 2. dubna 2014 ve 22:05 ® macek2 reakce na …
-
Bulldog.o> co se týče kanálů to ti určitě lépe poradí FInnnp,ty kanály jsou pro mě spíše taková pojistka na nástražky,trmácet se 1000km abych chytal na 5m potoku to nic pro mě
reagovat - Středa 2. dubna 2014 ve 22:00 ® macek2 reakce na …
-
Bulldog.o>jo cesty tam vedou,my jsme u crsti stáli hodněkrát a policajti to přehlíželi aspon v našem případě ale spíše bych měl strach před vykradením sice nás vykradli za 8 let jen jednou ale to riziko tam je,jo Levante je kanál pro nákladní lodě ale já na ně nechodím,na goru jsou písčité břehy,podívej se na mapy na Město Ariano nel polesine u prvního mostu je sjezd do vody a asi po jednom kilometru je na severní straně takový les,stromy v řadách,tím lesem vede nespevněná cesta po které se dá dojet k vodě je tam celkem dost míst,můžete to zkusit tam.
reagovat - Středa 2. dubna 2014 ve 21:53 ® FInnnp
-
Kanály.
reagovat - Středa 2. dubna 2014 ve 21:49 ® FInnnp
-
Adige.Hraniční řeka mezi provinciemi Rovigo a Venezia.Také velmi dobrá řeka.Umělím plavebním kanálem Brondolo je spojená z Brentou a Biancem.
reagovat - Středa 2. dubna 2014 ve 21:45 ® FInnnp
-
Brenta.Velmi dobrá řeka severně od Pádu.
reagovat - Středa 2. dubna 2014 ve 21:42 ® FInnnp reakce na …
-
Bulldog.o> Lavante není žádný kanál.Je to širší jak labe a když pojedeš po Romee do Porto Vira uvidíš na ní loděnice kde se staví mořské Lodě.Navíc Lavante je při přílivu u dna slaná.Místní na ní chodí hojně na Cípaly.Polní cesty když tam není zákaz vjezdu tak tam osobně jezdím.Kanály jsou všude kolem Pádu do vzdálenosti až 100 km od toku.Je to stovky kilometrů břehů od šíře půl metru až po 50 metrů.Za celý život to nejde prochytat.Na vláčku,ale nevím co tam chytat.Znám pár kanálů kde jsou Candáti a Bass.Štiky tam snad ani nejsou.Snad najdu nějaké fota z kanálů.
reagovat - Středa 2. dubna 2014 ve 21:26 ® FInnnp
-
macek2> Já psal o přístupu k vodě na hlavním toku.Na Goru to jde,ale na jaře je tam dost lidí a hlavně nevím co tam na vláčku chytat.
reagovat - Středa 2. dubna 2014 ve 20:46 ® Bulldog.o reakce na …
-
macek2> Jasný , už sem poslal email do cestovky., Další věc co mě trápí je parkování auta., na mapě jsem koukal že často kolem řeky vedou „polní“ cesty.., dá se na ně bez obavy z postihu zajet autem a třeba na kraji cesty nechat auto stát?? Chtěl jsem se zeptat na bivakování, ale to asi bude jednou ze zásadních změn. V podstatě to asi ani řešit nebudu, zalehnu vedle auta nebo v něm. Taky všude čtu o kanálech, to jsou ty říčky vedoucí severně od hlavního toku npř. Po di Levante ?.. Přiznám se že na mě doléhá naprostá panika, kde najdem místo pro toho našeho „bobkaře“
reagovat…, Břehy Gora se mi podle leteckých snímků zdála v pohodě.., jsou na nich vidět světlá místa, řekl bych že to vypadá jako písek.., ..
- Středa 2. dubna 2014 ve 20:16 ® macek2
-
Bulldog.o> jestli to vede středem řeky to nevím jistě ale podle mapy a logiky by to mělo tak být,nejhlépe jak říkáš bude když se na tyto detaily zeptáš té cestovky,samotného by mě to zajímalo,tak až se vrátíš můžeš podat info. o těch zmněnách které tam tet jsou,.Ok ptej se.
reagovat