Chytej.cz

Feeder kontra gumy necteno

19.4.2005 | Ebobo | 2.727 zobrazení | 11 odpovědí

Doslechl jsem se a také z logického uvažování usoudil,že by se dalo pro vláčení s gumovými nástrahami použít feeder. Nemám na mysli klasické vláčení,ale vláčení takové,že bych měl gumu max.3m od sebe,v hloubce 2m a více. Při použití feederu by bylo výhodami:1. Super-kontakt s nástrahou. 2. Možnosti zaznamenat i ty nejmenší,nejjem­nější „drbanečky“. 3. Záruka dokonalého vedení díky feeder špičce. 4. Při záběru by ryba cítila minimální odpor. 5. Nezapomenutelné chvíle ze zdolávání každé ryby. Lov by byl cílen hlavně na extra-opatrné candáty,dále pak na okouny a menší štiky. Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 22. dubna 2005 ve 22:40 ® BigMike

Také občas feeder využiji. Když tam máte pod 0,14 ani ty očka nejsou problém. Pokud nejdete v mrazu. a na loď bych tu délku neviděl zas na obtíž, když budu lovit vertikálně, vyhnu se kotevnímu lanu, víc došáhnu. No, každopádně pokud není speciální prut s chvějivou špící, feeder a gumy ANO!!!!

reagovat
Pátek 22. dubna 2005 ve 20:47 ® Ebobo
Ebobo

To je přesně ono!Potřebuju znát názor z praxe a ne z teorie.

reagovat
Pátek 22. dubna 2005 v 19:39 ® playboy007

ebobo: to se mi taky nezdá, dlouhej prut na loď je podle mě blbost, akorát budeš mít problém se tam s ním vejít… jo a můj kámoš vláčí 3,30kou feedrem mrtvou rybičku na candoše a je max. spokojenej.

reagovat
Čtvrtek 21. dubna 2005 ve 20:44 ® jaryn

mám feeder 3,30m a na vláčení je to úplně v pohodě. Občas vyrazím na nějaké závody(spíš popít a pokecat) a tam ho používám jako druhý prut na twistříky, SSGSkem vláčím rotačky. Ale není to do zimy, rachle ti mrznnou očka.

reagovat
Úterý 19. dubna 2005 v 17:14 ® sethy
sethy

tak moc s vama nesouhlasím. mam na UL privlac feeder ma 2,7m a gramaz 0–15g a nemuzu si ho na gumy vynachvalit. Pravda ze kdyz sem ho kupoval tak se na UL privlac daly sehnat pruty tak kolem 2,1m a ja chtel 2,7m muzna bych tenkrat koupil jinej, ale su fakt spokojenej(jedina nevyhoda-malý očka- v zime dost velkej problem. btw. jiris tak sem se dival jak ses kdysi ptal kdy v KM zacinaj lovit boleni. videl sem poprve ted tak zacatkem dubna. Driv sem se k vode moc nedostal

reagovat
Úterý 19. dubna 2005 v 16:41 ® Ebobo
Ebobo

Do kelu. na ty očka a délku jsem úplně zapomněl Teď jsem si vzpomněl,že jsem byl nedávno v ryb. obchodě porozhlédnout se po UL vláčáku,podotkl jsem,že ho chci používat hlavně na přívlač z lodě lovem na gumy a prodavač mi doporučoval,že na to bude vhodný dlouhý prut!Moc se mi to nezdálo…

reagovat
Úterý 19. dubna 2005 v 16:25 ® hraji
hraji

byl jsem několikrát svědkem lovu přívlačí, kdy se lovilo klasickým přívlačákem a na feeder a nemohu říci, že by feeder byl nějaká výhoda. Je dlouhý, má tenká očka a ani záseky nejsou úplně to pravé ořechové. Sámjsme to zkusil a přívlačový prut je lepší. Snad jedině jako nouzovka.

reagovat
Úterý 19. dubna 2005 ve 14:21 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

U nás maj takový vláčáky s s jemnou špičkou,korková rukojeť,délku si můžeš určit. Kdyby tě zajímalo víc,se ozvi

reagovat
Úterý 19. dubna 2005 ve 13:14 ® jiris
jiris

Jak jsem psal, vlacet se da se vsim, pak je to jen o pocitu.

reagovat
Úterý 19. dubna 2005 ve 13:11 ® Ebobo
Ebobo

To je fakt,ale kamos ma tak tezkej prut,ze by ten feeder byl oproti tomu pírko

reagovat
Úterý 19. dubna 2005 ve 13:05 ® jiris
jiris

Vlacet se da se vsim, tak asi, pak je to jen o pocitu. Feeder je moc dlouhy, tezky, mekky, malá ocka, ja osobne bych si ho jako prut na gumy nevzal. Nejakej kratsi wipícker ano, ale jen nouzove.

reagovat