Chytej.cz

číhátka před špičku necteno

24.2.2014 | karpius | 4.839 zobrazení | 9 odpovědí

Ahoj,nevíte někdo kde se dají sehnat lehká předprutová číhátka světelná na LED diody?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 26. února 2014 v 15:24 ® Robur
Robur

ale kdyby se to nějak dobře těma drátam propojilo se břehem, tak můžeš legálně lapat na elektřinu. Akorár řekneš, jé pardon, mně spadlo číhátko pod proudem do vody:-) . Jen bacha, aby tam nebyl potápěč.

reagovat
Středa 26. února 2014 v 15:06 ® džigit reakce na …

Palivec> jsem čekal, kdy „právě půjdeš okolo“ :-D

reagovat
Středa 26. února 2014 ve 14:58 @ Palivec reakce na …

Palivec> Ještě doplním, že vyhovujícím řešením je i nástřik čihátek pro montáž na vlasec před špičku fluorescenční barvou. A nebo navrtání přiměřeného otvoru pro zasunutí chemického světla. Stojí to také pár korun a svítí dostatečně dlouho.

reagovat
foto/forum/2014/th-img105142.jpg
Středa 26. února 2014 ve 14:53 @ Palivec

Já jsem je koupil za pár floků u nějakého Číňana. Hledal jsem v galanterii všelijaké hlouposti na vázání mušek a narazil jsem na průsvitný balonek s množstvím nožiček, který při pohybu blikal.Uvnitř je plastová kulička s ledkami, malými bateriemi a spínačem. Při sebemenším pohybu „to“ začne blikat červeně a modře. Přilepil jsem k tomu kousek suchého zipu, kterým se to dá přichytit na vlasec, nebo na špičku prutu. Mám to ze 3 roky a stále to funguje. Ze dva tyto zázraky jsem už utopil, resp uplavaly mi, ale jeden snad stál 20 korun. Mám nějaké ledkové signalizátory na špičku prutu, byly dražší a horší.

reagovat
Středa 26. února 2014 ve 13:14 ® regulus reakce na …
regulus

nadrybmistr> LEDkový číhátka v různé formě jsem známejm dělával už v 80 letech, kdy většina lidí pomalu netušila co LED je, ale jednalo se o klasický policajty, jak píšeš, často se používal na zavěšení tenkej kroužek z injekční stříkačky šikmo seříznutej, kolega se ale ptá na předšpičkový což je z principu jejich upevnění s drátama (jakejmakoliv) blbost. Ne že by to bylo úplně neproveditelný, ale asi by to bylo krajně nepraktický hlavně při záseku. Samozřejmě, že to jde udělat, naříznutá guma nebo nějaká pěna aby to drželo na vlasci, LED i s tím odporem je taky lehká, ale ty dráty byť budou sebetenší, jednak ovlivňují citlivost číhátka a taky hrozí zamotání při záseku. Dle mýho názoru je asi praktičtější chemický světlo.

reagovat
Středa 26. února 2014 ve 12:16 ® nadrybmistr reakce na …

Před časem jsem si vyrobil čihatka led diod injekčích stříkaček kousku tenkého kabelu jednoho odporu a 9v baterie v nějaké krabici a byl jjsem s funkčností sokojen i odpadnutím při zaseku.

reagovat
Úterý 25. února 2014 ve 14:49 ® Robur
Robur

blbuvzdorná je i naříznutá kostička polysstyrenu, kam se zapíchne chemické světlo. Jinak souhlasím s regulem, ten má vždycky pravdu, pokud tedy zrovna nepíše o hokeji:-)

reagovat
Úterý 25. února 2014 v 0:47 ® Petula
Petula

Mám dobrou zkušenost s číhátky po mírné úpravě na chem.světýlka.

reagovat
Pondělí 24. února 2014 ve 23:33 ® regulus
regulus

Řekl bych že nikde. Ono je to tak trochu pitomost, pokud bude baterie v číhátku nebude lehký a pokud bude baterie mimo číhátko povedou k němu dráty a to je asi dost nepraktická varianta.

reagovat