Chytej.cz

Konzervace boilies necteno

16.2.2014 | Lenča | 5.112 zobrazení | 9 odpovědí

Zdravím, chci se zeptat a nechat si poradit… :-) vyrábíme vlastní boilies a potřebovali bychom nějaké tipy na konzervaci boilies. My máme ve zvyku po uvaření sušit a pak do mrazíku, ale chtěli bychom něco, abychom ho nemuseli namáčet do nějakých olejů a pod. Představujeme si nějakou sušinu, prášek který přidáme už do směsi… jak to dělají prodejci boilies, že po je pořád takové měkké jakoby bylo čerstvě uvařené… Díky za tipy a pište pište… :-D

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 4. dubna 2016 ve 21:40 @ Palivec reakce na …

hypac.cz> Ještě poznamenávám, že bylo dost debat na téma, že kapři mají rádi sůl a mi se to osvědčilo a většinu směsí do PVA sáčků mám řádně nasolených. Nebo nasycených melasou (fuj, bývám upatlaný a v létě v pozornosti všelijakých potvor). Má to krom toho výhodu i v tom, že silně cukrem (nebo melasou, umělá sladisla nefungují) oslazená nebo nasolená směs nerozpouští PVA sáček, ani když je vlhká. Až ve vodě, poklesem koncentrace cukru (já užívám melasu) nebo soli, se začne PVA rozpouštět.

reagovat
Pondělí 4. dubna 2016 ve 21:34 @ Palivec reakce na …

hypac.cz> Tu to máš od Karla Nikla: http://www.nikl.cz/poradna.php?…

reagovat
Pondělí 4. dubna 2016 ve 21:32 @ Palivec reakce na …

hypac.cz> http://www.nikl.cz/poradna.php?…

reagovat
Pondělí 4. dubna 2016 v 7:09 ® hypac.cz reakce na …

Palivec> Díky! šlo mi zejména o směsi (smetana-vanilka atp.) u kterých je přímo uvedeno, že neobsahují žádné konzervanty. Tu sůl zkusím.

reagovat
Sobota 2. dubna 2016 ve 22:38 @ Palivec reakce na …

hypac.cz> na MRKU napsal jakýsi Lojza to, co nevľdí mnozí naivkové: K těm kyselinám-dáváte je do boilie všichni aniž o tom víte, všechny rybí moučky jsou konzervované proti plísním(propionan , dvjooctan sodný, kyselina propionová, proti žluknutí tuků je v moučkách i volejích BHT(butylhydroxid toluen) takže samá chemie, strašně se vždycky pobavím když tady někdo píše že nepoužívá žádnou udržovací chemii-používáme ji vlastně všichni.

Takže použití kyseliny sorbové či benzoové v rozumném množství, nic nepokazí. Ale na konzervaci boilies je dle mých zkušeností plně dostačující zásyp obyčejnou kuchyňskou solí. Tá ješte vytáhne z boilies nadbytečnou vodu. Myslím, že to kdesi doporučuje i Karel Nikl.

reagovat
Sobota 2. dubna 2016 ve 21:16 ® hypac.cz

Ahojte, máte někdo zkušenost s konzervací při výrobě boilies pomocí kyseliny sorbové (potravinářská E200) ? Nemůže se stát, že by chemická stopa kapry a amury pak odrazovala?

reagovat
Úterý 18. února 2014 ve 13:24 ® Lenča reakce na …
Lenča

jak na co:-D tady u nás moc jeseteru není… a tak kde to máme oblíbené nejsou vůbec…

reagovat
Neděle 16. února 2014 ve 22:29 ® kubas
kubas

Na co bojlís? Sýr je lepší přece :-D .

reagovat
Neděle 16. února 2014 ve 22:18 @ Palivec

http://www.lovkapra.com/…-bez-chemie/

http://www.lovkapra.com/…ace-boilies/

http://www.megabolid.cz/…orban-100-g/

http://www.lkbaits.cz/…zervace.html

reagovat