Chytej.cz

Zimní olympijské hry Soči 2014 necteno

8.2.2014 | HaD | 24.888 zobrazení | 331 odpovědí

Sledujete? Fandíte? Komu? Já měl tu čest vloni v Soči být a fandím hlavně hokejkám a Martině Sáblíkové! Jede zítra!!!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 11. února 2014 ve 21:41 ® regulus reakce na …
regulus

FInnnp> To taky nemám nejmenší tušení, ale když Sáblíková na OH poprvé zabodovala, tak toho měli někteří plnou hubu a ve finále skutek utek. Otázka víceúčelové haly je asi taky tak trochu diskutabilnější, nevidím do toho, ale z logiky věci mi připadne, že čím víceúčelovější, tím dražší, o kolik netuším.
Myslím, že otázka většiny sportovišť je možná ve vztahu náklady / rentabilita běh na dlouhou trať, čím je to větší, tím to má větší provozní náklady a jak je to s návratností nemám páru.
Když už jsme u toho, tak my v Brně s tím máme bohatý zkušenosti. Dokud hrála Zbrojovka za Lužánkama, chodili tam desetitisíce lidí, byly doby, kdy byla roční průměrná návštěvnost víc jak 20 tisíc a myslím že ještě víc, když bylo hezky a teplo, bylo tam víc jak 30 tisíc, když zima a hnusně třeba 18 tisíc. O tom si pražský mančafty a nejen ty v tý době mohli nechat akorát tak zdát, na přelomu 70 a 80 let přišlo na Zbrojovku pomalu víc lidí než na zbytek ligy. Jak to vypadá dneska se můžeš mrknou tady http://fotbal.idnes.cz/…/fotbal.aspx?… nebo http://fotbal.idnes.cz/…souteze.aspx?… . Mimochodem, na zápase Zbrojovka : Dukla Praha v roce 1978 bylo podle tehdejších novin 65 tisíc diváků (platících), v časopise Stadion který v tý době vycházel byl tehdy nějakej článek o tomto stadionu a dle tehdejších informací byla původní kapacita stadionu (jen stání) 75 tisíc diváků, pak se tam něco předělávalo, přibyly sedadla, tak se kapacita snížila na 68 tisíc a v polovině 70 let se ze statických důvodů opět snížila na 65 tisíc. je zajímavý, že dle internetových údajů je kapacita 50 tisíc, ale myslím si, že to je nepodstatný když se člověl podívá jak to tam vypadá. Spousta lidí dnes na fotbal nechodí jen kvůli tomu, že se hraje na Srbské, což byl původně stadion Královopolské, která hrála druhou nebo třetí ligu.
Druhá perlička je dnes už zbořený zimní stadion tamtéž. To byl taky tah jako sviňa, město to začátkem 90 let prodalo jakýmusi komediantovi, pak se roky soudili a nakonec to za 15 mega koupili zpět a zbořili to. To mě prostě hlava nebere. Jen pro info, Kometa hrála odjakživa za Lužánkama, kapacita byla tuším 10 600 diváků (Rondo má myslím 6 800). Romdo byla taky sranda, začali ho stavět když mi bylo 10 let a dodělali když jsem došel z vojny. Původně to měl být stadion tehdejšího druholigovýho (pár let i prvoligovýho) Ingsravu, kterej se s Kometou (tehdy ZKL, později Zetor) střídal za Lužánkama. V roce 1971 kopli do země, okolo 1974 tam slavně bylo kluziště, kde trénovali dorostenci a žáci, mimochodem ta konstrukce (ocelová) co je z ní střecha tam už byla navezená, válela se tam skoro 10 let v bahně. od tédoby se tam skoro nic nedělo, teda kromě toho, že postavili tu krasobruslařskou halu na tréningy. Za ty dva roky co jsem byl na vojně to najednou dostavěli. Pak mi to trochu uniká, už si to nepamatuju, ale pokud vím, tak Kometa tam začala hrát už v druhé polovině 80 let, údajně se opravoval a „modernizoval“ stadion za Lužánkami, jak to dopadlo jsem už psal.
No a třetí perlička bylo MS basketbalistek tuším 2010. Plná huba keců, že se někde na okraji Brna postaví nová víceúčelová hala, supermoderní. Jak to dopadlo? Holky hrály na Vodové, v Ostravě a Karlových Varech.
Prostě Brno sportu dlouhodobě přeje, nikdo mě nevymluví, že naši páni radní a to dlouhodobě (komunisti i ti současní) jsou v tomhle směru škodná jako sviňa. Ať mi nikdo nevykládá, že by ve druhým největším městě v republice se nesehnalo dostatečný množství sponzorů. Na různý pi.oviny jako je Onderkův ču.ák peníze jsou, ale na sport ne.

Jo a poslední co se tu šušká, je to, že Kajot arena bude zase zpátky Rondo. Město totiž Kajotu nějak omezilo blikače, tak ti se nasrali a údajně skončili se sponzoringem.

reagovat
Úterý 11. února 2014 v 19:56 ® FInnnp

Vůbec nevím.Co taková sranda může stát.V našich podmínkách by asi byla lepší nějaká víceúčelová Arená.

reagovat
Úterý 11. února 2014 v 18:04 ® regulus reakce na …
regulus

FInnnp> včilka jsi mi připomněl ty velkohubý řeči po její první olympiádě, jak se u nás postaví rychlobruslařská dráha, muhehe … :-((

reagovat
Úterý 11. února 2014 v 15:16 ® HaD
HaD

lepší než nic

reagovat
Úterý 11. února 2014 ve 14:34 ® džigit reakce na …

David H.> ono ani není co.Furt to měnili,tovíš,je třa proinvestovat a ne vše je dovoleno.In line dráha s možností zamražení,ale… ;-)

reagovat
Úterý 11. února 2014 ve 14:17 ® HaD reakce na …
HaD

džigit> tam se toho člověk moc nedozví

reagovat
Úterý 11. února 2014 ve 14:11 ® džigit reakce na …

FInnnp> něco se nám tu snaží vytvořit v Ostravě http://www.msstavby.cz/…-11-12-2013/

reagovat
Úterý 11. února 2014 ve 13:59 ® HaD reakce na …
HaD

FInnnp> toho bych se nebál. Tým Martiny a Petra už je pěkně rozjetej a je tam dost pokračovatelů. A hlavně už mají výsledky, tudíž i nějaké prostředky a mohou se rozvíjet. Nicméně se hromada peněz utratí mimo ČR, což je škoda.

reagovat
Úterý 11. února 2014 ve 13:51 ® FInnnp

Škoda,že u nás není jediná dráha kde by rychlobruslaři mohli trénovat.Mám pocit,že jak Martina pověsí brusle na hřebík tak se další Martina objeví tak za 100 let.

reagovat
Úterý 11. února 2014 ve 13:46 ® FInnnp

Samozřejmě Kasai a ne Okabe.Nějak se mě to v té hlavě pomotalo.

reagovat
Úterý 11. února 2014 ve 12:49 ® HaD reakce na …
HaD

Mysak1> :-) Si piš :-) Taky jsem měl sevřený všechno!

reagovat
Úterý 11. února 2014 v 7:08 ® Mysak1

Kuwa už asi senilním,sem se díval fčera na ceremoniál s Martinou,moja řvala jak krá.a a mě bylo tak nějak divně u žaludku. Nic špatnýho jsem nejedl tak že by třeba hrdost??? A co teprve v neděli až bude brát zlato!!! Zatím bomba co den to medaile!!!

P.s. Davide ty záda, teda když už ,tak nemohly přijít v lepší dobu. U nás na firmě „marodí“ 6 lidí z 19ti. Asi lepší by byla celozávodka.

reagovat
Úterý 11. února 2014 v 0:41 ® FInnnp

Já tak nějak fandím všem sportovcům ze všech zemí.Jen Slováky a Rusy nemusím.Nejvíce se těším na Vanessu.Placku nejvíce přeji Okabemu.Nejvíce mě fascinují ty boje třeba o dvacáté místo.Dneska to bylo vidět v biatlonu kdy dva závodníci bojovali jak o život o sedmnácté místo.I když nemám rád Rusáky tak zlato v hokeji jim asi jako jediný čech docela přeji.Hrají doma.Dávají do toho všechno a za celoživotní přínos tomuto sportu není nikdo jiný kdo by jsi zlato zasložil více.Když je,ale porazíme ve finále nebudu vůbec proti tomu.Rozhodující branku samozřejmě nejvíce přeji Nedvědovi.Jára Jágr dá rozhodující branku až v Korei při další olympiádě.

reagovat
Pondělí 10. února 2014 ve 23:21 ® milankocian reakce na …
milankocian

ja že :-D

reagovat
Pondělí 10. února 2014 ve 23:21 ® milankocian
milankocian

Ve středu proti korunkám to bude vydřený :-) ale snad něco uhrajeme :-)

reagovat
Pondělí 10. února 2014 v 18:17 ® HaD
HaD

Každý den něco! Pecka! http://oh.idnes.cz/…biatlon.aspx?…

reagovat
Pondělí 10. února 2014 ve 12:00 ® HaD reakce na …
HaD

džigit> hele, myšička :-D

reagovat
Pondělí 10. února 2014 v 11:38 ® džigit

aj kocur fandi :-))

reagovat
foto/forum/2014/th-img104774.jpg
Neděle 9. února 2014 v 18:13 ® HaD reakce na …
HaD

OBr> byl to celé zážitek. Kvůli tomu jsem to dělal.

reagovat
Neděle 9. února 2014 v 16:02 ® skwor reakce na …
skwor

regulus> A pokud si to udrží tu tendenci každý den jedna medaile, nebude to zlý :-)

reagovat
Neděle 9. února 2014 v 15:34 ® OBr reakce na …
OBr

David H.> ono to v jiných sportech nebude jiné, někdy je lepší nevědět, v tom je běžný divák ve výhodě, když to nemusí řešit.

Soči a kameru s Martinou ti závidím, ale i přeju a Ty si to hlavně zasloužíš ;-)

Je paráda, že to cinklo!

reagovat
Neděle 9. února 2014 v 15:18 ® regulus
regulus

No, má to vzestupnou tendenci, včera bronz, dneska stříbro, takže včilka už jen samý zlatý … :-D

reagovat
Neděle 9. února 2014 v 15:15 ® HaD
HaD

Tak stříbro je domaaaaaaa!!!!!!!

reagovat
Neděle 9. února 2014 v 15:14 ® HaD
HaD

Irenka zamakala. Ale je to pěkná mrcha. Vloni jsem v Soči byl na světovém poháru a když sem viděl, jak se tváří…

reagovat
Neděle 9. února 2014 v 15:03 ® džigit

neskutečné!!!

reagovat
Neděle 9. února 2014 v 15:03 ® regulus
regulus

Tak zase zabojovala … :-)

reagovat
Neděle 9. února 2014 v 15:03 ® HaD
HaD

Yeeeeeeesssss!!!!!!

reagovat
Neděle 9. února 2014 ve 14:45 ® HaD
HaD

Martina pojede za chvíli!

reagovat
Neděle 9. února 2014 v 10:11 ® skwor
skwor

Když je čas, snažím se sledovat. Ještě něco by mohlo přijít v biatlonu (když to včera tak pěkně začalo). Přece jenom jim to poslední roky jde, tak by si ten kov z OH zasloužili.

reagovat
Sobota 8. února 2014 ve 23:11 ® Draky
Draky

David H.> Taky budu fandit hlavne hokejkam. :-) Mozna si i zajdu na letnou do Soci parku, :-D ale jinak jsem to zatim moc nesledoval…mozna proto, ze jsem si na schuzi sednul na spany misto. :-D

reagovat