Chytej.cz

4. Česká škola stavby štípaných prutů necteno

21.1.2014 | Pláča | 5.920 zobrazení | 45 odpovědí

4. Česká škola stavby štípaných prutůDobrý den, chtěl bych pozvat všechny zájemce, kteří chtějí svůj vlastnoručně postavený bambusový prut, do této diskuse. Probrat vše co vás na stavbě štípaných prutů zajímá (pokusím se na vše odpovědět). Budu se snažit vám přednést v nejlepším světle tento úžasný materiál, který určitě patří nejen do poličky, ale hlavně k vodě. Kurz povedou profesionální stavěči ze Švýcarska ze spolku Gesplisste, http://gespliesste.ch/ Termín konání je 29.10. – 2.11. 2014 Přihlášky prosím posílejte na e-mail placa.kv@seznam.cz

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Pondělí 27. ledna 2014 v 19:51 ® Scad reakce na …

regulus> podle sebe soudím tebe ??? takovej typickej čechůn,za všim něco hledej.Ani sem nechtěl reagovat,ale to se nedá,znáš ty „soudruhy“ ze Švajcu,jak je nazýváš??? Jen z tvýho příspěvku vím,že to jsou oproti tobě milionový lidi a ano dělají to hlavně z „kolegiální“ lásky,to jsou věci,vid. Dělají to hlavně proto,že je stavění baví a jsou rádi,když do toho zblbnou další lidi,věc v čechách nevídaná.Na tobě asi minulej režim zanechal pořádnou stopu,ještě napiš hlášení na NV a STB. Pláča sorry,já musel. nnap-na to se nedá vůbec reagovat.

reagovat
Pondělí 27. ledna 2014 v 19:47 ® Hora reakce na …
Hora

regulus> nnnap> to mi od Vás dvou stačí :-((

reagovat
Neděle 26. ledna 2014 v 16:38 ® malamut reakce na …
malamut

regulus> já si myslím, že taková „diskuse“ o Carp Marathon Praha, která se omezila už jen na samochválu a sebepropagaci je daleko větší reklama na komerční akce okolo té partičky, a kupodivu si toho nikdo nevšiml.

reagovat
Neděle 26. ledna 2014 v 8:34 ® regulus reakce na …
regulus

Hora> napsal jsem to jak si to myslím. 5+5=10. O prvních třech ročnících tu nikdo ani nepípl a najednou je tu fórum o čtvrtým. Mě to připadne, že nejsou lidi, myslím ti co by kurz absolvovali, teda myslím tím dostatečný množství. Oni soudruzi ze Švajcu to asi nedělají z kolegiální lásky ke svým českým kolegům, musí se to zorganizovat, zajistit prostory a to vše s předstihem na naplánovanej počet pacošů. Mysli si co chceš, ale z mýho pohledu je to komerční akce a proto jsem napsal to co jsem napsal. Další tah je na Davidovi.

reagovat
Sobota 25. ledna 2014 ve 21:46 ® nnnap
nnnap

a co by se tak stalo, kdybychom si mysleli něco jiného:-O

Za a) plebst má vždycky pravdu

za b) plebst může všechno

za c) všichni jsou povinni dělat plebstu thajskou masáž.

ABC jsou správně.

Jako chlapi vytáhněte hlavu z fabriky a pochopte , že jste v přírodě a sere na vás pes. Na váš level štěstí. Ty ho máš tam, druhý onamde… Můj není lepší od tvého, ale ani tvůj není lepší od mého. Naučte se respektovat druhý názor. Pluralita. Jinak se v tom smradu ze štěstí udusíte.

Padl názor na nepoctivé využití soukromého majetku. Tento názor sdílím a vyjádřil jsem se k těmto stupidním praktikám a taktikám hodných Daphnia magna. A ano, jsem na ně alergický. Okřikuj vlastní děcka.

reagovat
Sobota 25. ledna 2014 ve 20:49 ® Hora reakce na …
Hora

regulus> nnnap> myslím,že jste to oba trochu přehnali.Jeden více a druhý o chlup méně.:-x

reagovat
Sobota 25. ledna 2014 v 11:13 ® nnnap reakce na …
nnnap

regulus> určitě- spolek dobrovolníků za náklady- tzv neziskovka s běžným honořářem- ředitel, dobrovolník za pajdu, kdo by to též za ty peníze dělal, že , ředitele, ůčetní za štyrycet apod. Vidím do účetnictví mnoha charit, neziskovek a dobrovolných spolků a ANI FLOKA, sebranko skuvená. To nebylo k tomuto spolku dobrovolných hasičů. Ale podstaty ses dotkl správně- pánové sou souzi kapitalisté. Naúčtovat druhýmu všechno a druhé vošoustat, podojit, vytěžit, pomuchlat, vytřít, zahodit. Zas- nebylo to na tento bambo spolek, ale všeobecná výhrada. Jak moc se k ní pánové přiblíží, zůstává na nich.

reagovat
Pátek 24. ledna 2014 ve 23:38 ® regulus reakce na …
regulus

Pláča> já ti tak člověče nevím, ale docela mi to zavání neplacenou reklamou. Téma zcela určitě zajímavý, ale trochu mi připadne, že si tu někdo přihřívá svoji polívčičku zadarmo. Řešit to nebudu, nechám to na majiteli serveru, on rozhodne jestli je to ještě před nebo za pomyslnou hranou. Pokud bys měl námitky, tak tě s předstihem vyvedu z omylu, vy to taky asi neděláte bez zisku nebo jste dobročinej spolek???

reagovat
Pátek 24. ledna 2014 ve 21:03 ® Pláča
Pláča

Můžete si s námi vyměňovat názory a zkušenosti i na našem novém klubovém facebooku ;-) https://www.facebook.com/…306302378096

reagovat
Pátek 24. ledna 2014 v 19:59 @ PALIVEC reakce na …

upbraider> Na ten hornbach-bamboo budeš muset asi zapomenout. Tonkin to asi nebude…

reagovat
Pátek 24. ledna 2014 v 17:37 ® Pláča reakce na …
Pláča

upbraider> Omluva by měla být ode mne, protože jsem dříve na chytej měl jen oznámení nebo leták, diskusi jsem založil teprve nyní. Už vím že to byla chyba a tak jsem se ji pokusil napravit ;-) tak doufám že seto povedlo.

reagovat
Pátek 24. ledna 2014 v 17:32 ® Pláča
Pláča

Je to pravdu tak,informace o 1., 2. a 3. škole si můžete přečíst na našich klubových stránkách http://www.mkkv.org/index.php Kurz je veden profesionálními stavěči ze Švýcarka, kteří ovládají angličtinu, němčinu, ale i češtinu. Začátek kurzu 29.10. večer, kdy proběhne jen večeře, ubytování a seznámení s kolegy. Stavět se začíná druhý den ráno po snídani cca v 8 hodin a konec kurzu je oficiálně 2.11. ráno nebo dopoledne, podle potřeby dodělávek. Pruty se nejčastěji stavěli ve velikosti 7 stop, aftma 4 nebo 5, ty si mohl každý před stavbou vyzkoušet a vybrat si který postaví. Ovšem byly už i tací co zkoušeli experimentovat a stavěli po dohodě se Švýcary i jiné rozměry. Dokonce je prý i možně, takto postavit prut přívlačový, protože i na to mají kluci tabulky. Pokud se takto rozhodnete, je třeba to předem domluvit s instruktory, aby vše řádně připravili. tuto domluvu bych raději na e-mailu placa.kv@seznam.cz Na kurz nepotřebujete nic, s sebou si vezměte jen své osobní věci, chuť do práce a dobrou náladu, zbylé pomůcky instruktoři přivezou a vám zapůjčí. Cena by měla být celkem 17 000 Kč (s ohledem na kurzu eura) a v ceně je zahrnut kompletní materiál na stavbu, ubytování v plné penzi po celou dobu kurzu a rozpočítáno ubytování za instruktory. Platbu přijímáme tak, že zaplatíte zálohu 10 000 Kč na klubový účet (2405005001 / 5500) a zbylý doplatek až na místě a to z toho důvodu abychom měli jistotu, že to myslíte vážně a opravdu přijedete (zálohu je možné poslat klidně už nyní).Protože počet míst na kurzu je bohužel omezen jen na 6 účastníků, aby se instruktoři dokázali všem maximálně věnovat a opravdu pod jejich vedením zvládne proutek postavit každý. Po předchozích zkušenostech nikomu již místo předem nerezervuji, je to prostě tak, že kdo pošle zálohu včas, má místo na kurzu (pokud se akce neuskuteční, posílám částku v plné výši zpět)

S místem konání bude možná malá změna, ovšem pořád to bude v K. Varech, samozřejmě až bude vše dohodnuto, napíšu včas adresu i souřadnice.

Přihlášky prosím na e-mail placa.kv@seznam.cz

reagovat
Středa 22. ledna 2014 v 7:53 ® upbraider
upbraider

Po krátkém googlování vidím, že je tomu skutečně tak. Takže Karlovy Vary?

reagovat
Středa 22. ledna 2014 v 7:19 ® upbraider
upbraider

Hlásím se jako první(možná) Bambusák jsem si chtěl vždycky vyrobit, četl jsem i články od Chorchuse (možná i od Imagiciena) Dokonce jsem chtěl i Chorchuse nebo někoho podobného z bratrstva bambusové pracky ukecat na lekci a drze se vetřít. Využívám možnosti nabídky a chtěl bych se závazně přihlásit.

Doma mám koupený bambus z Hornbachu. Pláty březové kůry a korek ze šampusu na budoucí ručky. Jinak jsem zatím pro časové důvody a nevyhledání dalších informací nic nepořizoval (niťě, očka, lepidla…)

Prosím o info, na kolik to tak cca vyjde, jaké pruty plánujete stavit (muškařské, pavačkové) a co bych si měl s sebou přivést.

Moc jsem poslední dobou Chytej nesledoval, takže pokud se jedná už o čtvrtý ročník akce, omluvte mou ignoraci..Kde se bude akce konat?

reagovat
Úterý 21. ledna 2014 ve 23:50 ® Pláča
Pláča

Po absolvování školy může váš výtvor vypadat třeba nějak takhle ;-)

reagovat
foto/forum/2014/th-img104470.jpgfoto/forum/2014/th-img104471.jpgfoto/forum/2014/th-img104472.jpgfoto/forum/2014/th-img104473.jpg
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1