Vyhledávání
Co je ryba pro "sportovce"?
18.1.2014 | malamut | 14.656 zobrazení | 194 odpovědí
Neustále se tu omílá sportovní rozměr rybařiny, ale stále nikdo ze „sportovců“ nepodal odpověď na otázku, zda je ryba soupeř, spoluhráč, nebo sportovní náčiní. Tak proč o tom nepodiskutovat.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 18. ledna 2014 ve 14:49 ® hraji reakce na …
-
gavlos> o jaké argumenty opíráš svoje tvrzení? V čem je handicapovaná?
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 14:27 ® Martin Chmelík reakce na …
-
Fryw> Chrtí dostihy? Ano. Ale máš pocit, že ty chrti běhají proti svým majitelům? Ne! Jen a jen chrti proti dalším chrtům. Tedy je to rovnocené soupeření. Ani Bolt by na chrta neměl. Prostě chci jen dokázat, že takovou hovadinu, co napsal hraji, tedy že chytá plnohodnotné ryby, které mu jsou soupeřem, je absolutní zvrhlost, něco jako pedofílie. Chrtí dostihy sportem nejsou, je to jen zábava lidí.
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 14:18 ® Fryw reakce na …
-
Martin Chmelík> To je mě líto jestli jsem tě dostal, když máš teď tu chřipku
reagovatKdyž se mě někdo zeptá jestli dělám nějakej sport, odpovím že ne. Ale stejně si myslím, že ryba je pro mě kolikrát dobrej soupeř. Obeznámení soupeřů. Co takový chrtí dostihy?! Sport ano či ne?
- Sobota 18. ledna 2014 ve 14:17 ® FInnnp reakce na …
-
Alov> Velmi přesně.Také to tak cítím.
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 14:09 ® Petula
-
Myslím,že toto téma řeší Malamut kam jen vleze,konečně to má svou podsložku,snad už se to nebude tahat do jiných diskuzí.
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 14:06 ® Alov
-
Pro mě je ryba kořist. Nic víc, nic míň. Jak už s kořistí naložím je druhá věc.
reagovat
Osobně taky nemusím ten přívlastek „sportovní“ rybolov. Pro mě to je jako sportovní myslivost, sportovní zahrádkářství nebo sportovní včelařství. Prostě mi to nejde přes zuby. „Sportovním“ rybářstvím třeba bych dokázal pochopit hod na cíl, vzdálenost, rychlost uvázání háčku nebo postavení bivaku (bivak jsem zmínil záměrně pro pana zadavatele). Ale lov je jednou lov, kde existuje jen lovec a kořist. Ostatní je jaksi pokroucené, zdecimované, prostě nepřirozené…
- Sobota 18. ledna 2014 ve 13:53 ® Martin Chmelík reakce na …
-
malamut>
reagovatJinak já myslím, že otázka je super atraktivní a kontroverzní. Peoplemetry se točí na plný kule. Otázka také odkryje slabochy, co místo soupeření se sobě rovnými, soupeří s nebohými tvory – rybami. Když ji uloví, jsou to borci „na konec“ (dle TV Nova), když ji nechytí, vyhrála podle nich ryba. Ale jak mohla vyhrát, když k žádnému souboji vlastně nedošlo? Jo, kdo si chce své obhajovat, vždy se bude na něco vymlouvat.
- Sobota 18. ledna 2014 ve 13:52 @ PALIVEC reakce na …
-
malamut> Ty máš ovšem velký handicap bejku vykastrovanej. Pře odchodem k vodě se musíš podhrabat pod plotem blázince a to není sranda. Prý tam dali i ostnaný drát, když furt utíkáš.
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 13:45 ® HaD reakce na …
-
malamut> kdo my? Jako my Malamut z boží vůle král?
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 13:42 ® malamut reakce na …
-
Martin Chmelík> máš to dost podobný, jak já, vždy mám představu o cílový rybě, která by se měla stát potravou, ulovím-li jiné, zpravidla plavou dál. Co se týká sportovních výkonů, táhnout dva čtyřkiláče půl kiláku za tmy lesem do „kolmýho“ kopce a cajk k tomu, to je taky slušnej výkon
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 13:34 ® gavlos reakce na …
-
hraji> si nejak odbocil od zacatku diskuze.jestli poustim nebo zeru muze byt kazdemu burt.jen jsem poukazal ze ryba je hoodne handicapovany souper…cili vlastne neni…
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 13:32 ® Martin Chmelík reakce na …
-
malamut> také Ti musím odpověď na tvé zadání. Rybolov je pro mne zábavou, ryba je pro mne loveným živočichem, pokud chci, je ryba pro mne zdrojem potravy. V žádném případě pro mne ryba není soupeřem, někdy však může být klidně tím zmiňovaným sportovním náčiním (činkou). Takový sumec 30 kg, když je nešen k udírně, to už se lovec pronese.
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 13:18 ® Martin Chmelík reakce na …
-
Fryw> To jsi mě dostal. Tvou úvahu převedu na ten sport. To je to samé, jako kdyby na fotbalový zápas soupeř nepřijel a ten druhý tým řekl: tvl, ty s náma vydrbali.......
A ještě když s někým soupeříš, mám dojem, že protivník je se soubojem obeznámen. Máš pocit, že ty ryby atakují naše nástrahy s vědomím, že jdou na souboj?
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 13:14 ® Martin Chmelík reakce na …
-
hraji> běž si soupeřit k vodě. Dokaž si na rybách jaký jsi king. Na rozdíl od tebe ti odpovím i bez tvého kouzelné slovíčka (myslel jsi: čáry máry?). Jsem rybář a zároveň lovec. Od toho je slovo ryboLOV. S rybama nesoupeřím, lovím je. Já soupeřím jen s rovnými, víš? Na ledě jsem také nevraždil nebohé hokejisty, co sport dělali amatérsky. A když tedy soupeřím jen s rovnými, končím s tebou diskuzi. Hovgh.
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 13:12 ® Fryw reakce na …
-
Ona se ta ryba asi nestává soupeřem až tím kdy je na háčku, to soupeření nebude jen o tom přetahování se s ní při zdolávání… Nikdo jste neodcházel od vody s podobnými slovy jako „ty snáma dneska vydrbaly…“ atp? Někdy má prostě ta ryba sakra navrch.
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 13:12 ® Martin Chmelík reakce na …
-
hraji> Víš proč chodím na ryby já? Kvůli všemu možnému, klidně i pro maso, jen tam nechodím s rybama soupeřit. U vody mohu soupeřit max. s kolegou, kdo těch ryb více chytí. Ale nemohu soupeřit s rybama. Pokud ti to nedošlo, tak takto to máš postavené i ty. Když vyhraješ závod, neporazil jsi ty chycené ryby, porazil si soupeře rybáře, který těch ryb chytil méně než ty. Divný co?
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 13:11 ® hraji reakce na …
-
Martin Chmelík> ty jsi ten poslední, kdo by mi mohl dávat úkoly. Kouzelné slovíčko prosím, to tě rodiče neučili? Spadni z hrušky na zem, jsi taky jen rybář. Nebo ne? The End. Jdu na ryby.
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 13:07 ® hraji reakce na …
-
gavlos> proč vlastně chodíš na ryby? Odpověz si na tu otázku – sám sobě a po pravdě. Pak pochopíš nesmyslnost celé téhle diskuze a ubohost jakýchkoliv útoků na lidi, kteří dělají stejnou věc jako ty, jen jinak. Každý, kdo chytá ryby v souladu s pravidly, nechť tak činí. Chce si rybu ponechat, prosím, chce ji pustit, prosím. Kdo je lepší a kdo horší?
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 13:06 ® Martin Chmelík reakce na …
-
hraji> A ty zase soupeříš s takovými soupeři, že tě musím označit za absolutního sraba – slušně řečeno. Kdybys napsal, že jsi lovec, pak bych měl slov pochopení. A jako vždy jsi vše okecal. Nedefinoval jsi mi tu rybu, kterou považuješ za tobě rovnou, se kterou soupeříš, jak jsi níže psal.
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 13:03 ® Martin Chmelík
-
Přátelé, právě jsem „vygůgloval“, že myslivci, po vzoru rybářů zakládají nový trend, styl Z&P (čti zastřel a pusť). Se zvěří budou hrát Paintball.
PS: také zakládají petici K200 (kanec nad 200 kg se musí vrátit lesu)
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 13:01 ® hraji reakce na …
-
Martin Chmelík> nikdy jsem se jako sportovní rybář neoznačil. Ono je tohle označení směšné. Znám se osobně s mnoha světovými rybáři, kteří by nad tím nesmyslem, co jsi napsal, jen zakroutili hlavou. Udělám to taky. Pro mě patříš do stejné kategorie jako malamut.
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 12:52 ® Martin Chmelík
-
David H.> už se perou? Už se perou!
Jinak bych ještě doplnil, že i z této diskuze je patrné, jak se člověk chová k naší planetě. Stále si myslí, že je neohroženým pánem, avšak to se šíleně plete.
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 12:51 ® gavlos
-
co si tak zasouperit se zralokem v mori
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 12:50 ® Martin Chmelík
-
hraji> můžeš mi definovat rybu z českých vod, která je v tvých očích tvým plnohodnotným soupeřem?
Jinak se hloupě malamuta ptáš, jestli se necháš zatáhnout do blbé diskuze. Odpovím Ti. Už jsi několikrát do ní vstoupil, tedy už ses nechal do diskuze zatáhnou, ty sportovče.
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 12:47 ® Martin Chmelík
-
Poprvé budu ve svém vyjadřování trochu za hulváta. Pokud někdo napíše, že ryba je pro něj soupeřem, tak je pro mne zakomoplexovaným blbem, co si léčí své mindráky na tzv. soupeři, který je oproti tomu rádoby „sportovci“ v absolutní nevýhodě. Proč jsou v různých oblastech sportu asi tak rozdílné kategorie, co? To je asi tak, jako kdyby amaterský boxer co má 60 kg i s postelí, vlezl do ringu proti Kličkovi. Asi by ho přizabil, Kličko samozřejmě. Nebo kdyby se hokejový brankář z odborářské ligy postavil střelám profíků z NHL. Asi by také utrpěl nějakou tu újmu na zdraví. Opakuji, pokud je pro někoho ryba soupeřem, pak je u mne...... Každý nechť si doplní dle libosti. Pokud si člověk chce něco dokazovat, měl by to dokazovat proti jemu rovnému soupeři. Trochu to odlehčím. Co kdyby si taková ryba chtěla dokazovat to samé, co rybář sportovec a vyzvala toho sportovce na souboj v plavání? I Michael Phelps, několikanásobný olympijský vítěz, by byl za kašpara. Podle mého názoru ryba byla, je a bude jen loveným živočichem. Upozorňuji, že hovořím o sladkovodním rybolovu, ne o mořském, kde se ty poměry velmi mění. A klidně mě teď ukamenujte.
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 12:34 ® gavlos reakce na …
-
hraji> jj.proto jsem se oznacil za rybarskeho nymanda.taky nechodis za konkretnim kusem(souperem)ne?nahodis a cekas .popripade premyslis co zlepsit.tady se potvrzuje co jsem psal.mame proti nim navrch.az kdyz se dockas jakekoliv ryby pak ti zacne byt souperem?berou neberou,to si myslim nema nic spolecneho jestli je ryba souper plnohodnotny nebo ne.
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 12:33 ® malamut reakce na …
-
hraji> ale já tě nikam nezatahuju, jen jsem vyjádřil své překvapení nad tvou odpovědí.
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 12:31 ® malamut
-
David H.> dnes ale výraz „sport“ chápeme jako poměřování dovedností a síly, zpravidla fyzické, mezi zpravidla rovnocennými soupeři. Třeba vyšívání ubrusů sportem není, ač to může být mojí zálibou a rozptýlením. Co se týká hádek, žádnou zde nevidím, pokud budu usilovat o cílený střet, dokážu jej vyvolat jiným způsobem, aniž bych se zbaběle schovával za nevinnou diskusi. Hlavně nevím, s kým bych se měl střetnout, prostě mě zajímá, jak ten sportovní rybolov a rybu ostatní chápou. Nebuď paranoidní, zas takovej netvor nejsem
reagovatJo a co se týká mé inteligence, za A je správně
- Sobota 18. ledna 2014 ve 12:22 ® hraji
-
gavlos> chytat ryby když berou je snadné a zvládne to každý, chytat ryby když neberou, to je výzva. Je jen na rybáři, zda si vybere soupeře o tři třídy slabšího nebo se zaměří na rovnocenného soupeře. Ale furt je to jen ryba.
reagovat - Sobota 18. ledna 2014 ve 12:20 ® hraji
-
malamut> opravdu si myslíš, že se nechám zatáhnout do nic neřešící diskuze, a s tebou, s člověkem, který nemaje argumentů píše vulgarismy? Tomu nemůžeš věřit ani ty. Moje odpověď odráží můj postoj k lovu ryb. Zbytek jsou kecy. Tím mám tuto otázku vyřešenu. Nafurt.
reagovat