Vyhledávání
Váš navi favorit pro lov s pletenkou
12.1.2014 | Dany73 | 2.468 zobrazení | 30 odpovědí
Předem se omlouvám těm, kteří zde už mají navi témat plné zuby. Hledám navi vel.2500 ve střední cenové relaci vhodný pro lov s pletenkou na řeky s hlubokopotápivými woby. Zatím jsem vyzkoušel Red Arc (slušný chod, ale úděsná klička a občasné motání tenké šňůry na matici cívky) a Twin Power (zdá se mi skvělý na lehčí nástrahy, při použití těžších nástrah v kombinaci s proudem je tažený wob dost „cítit“). Jaký je váš favorit?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 17. ledna 2014 v 19:15 ® Martin Chmelík reakce na …
-
Dany73> Pokud Ti mé plky k něčemu budou, tak fajn. S tím Twinem si pamatuji, že tu Míra psal, že 3000 ho zklamala, že 4000 by byla lepší. Jak jsem psal, já s 2500 ani 3000 problém nemám, na prut v gramáži 14–40 g. již dávám kolovrátek ve velikosti 4000. To už je u mne jako taková lehce těžší vláčka. Tak se měj.
reagovat - Pátek 17. ledna 2014 v 17:56 ® Dany73 reakce na …
-
Martin Chmelík> Děkuji za věcné rady k věci. Používám nejčastěji woby ponor 3–4,5m, na ty těžší samozřejmě dávám Reda 4000. Jde o to, že chod mého Twina 3000 je na řece citelně zhoršen při použití jakýchkoliv nástrah při váze kolem 15g. Ostatně to tu např. v duelu zmiňoval i Osprey. To jsem si bohužel přečetl až po koupi a za ty peníze jsem přesvědčen, že v jeho cenové relaci by toto mělo být i ve vel. 2500 zcela nepřípustné.
reagovat - Pátek 17. ledna 2014 v 17:47 ® Dany73 reakce na …
-
nnnap> Díky za „věcný“ příspěvek. Jako u většiny tvých reakcí – jako kdyby přilítlo UFO
reagovat - Čtvrtek 16. ledna 2014 ve 14:33 ® Martin Chmelík
-
Tak začnu „ftipně“. Pokud je tvůj wob dost cítit, zkus ho umýt či ho tolik nepolejvej všelijakými atraktory. Pak bude možná i vonět.
Jinak podle velikosti a váhy nástrahy, bych volil rozdílné velikosti kolovrátků. Na těžší (nevím co je pro Tebe těžší) woblery, navíc na takové, které mají větší lopatku a jdou tedy do hloubky, bych zásadně používal velikost kolovrátku 4000. To samé platí i o proudné vody. Mám Twina ve třech velikostech a když nasadím woba, co jde do větší hloubky jak 3 m, nasazuji na prut zásadně kolovrátek ve velikosti 4000. Menší kolovrátek pak skutečně „nestíhá“ a zbytečně mu zkracuješ životnost. Měl jsem kdysi i zmiňovaného Red Arca a nikdy se mi pletenka či vlasec nikam nemotal. O tom hovoří dost lidí, ale já toto potvrdit nemohu. Jinak mi připadá blbost, na prut s gramáží do 60g dávat naviják o velikosti 2500.
Co se značek týče, jsou kolovrátky ve vyšší cenové relaci, kde poměr cena=výkon asi neodpovídá. Naopak je několik značek, kde je cena příznivá a výkon výborný.
Závěr? Používáním více kolovrátků si zpříjemníš rybolov a tak šetříš jejich životnost. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak třeba k obuvi. Když budeš mít pouze jedny boty a budeš je tahat do všech terénů a za každého počasí, také je v krátké době odděláš.
reagovat - Středa 15. ledna 2014 ve 22:24 ® nnnap reakce na …
-
Dany73> haha, tak nejdříve jsem se nad sebou zamyslel, jestli nejsem idiot, když považuju na vláčku 0,75kg v 50 za akorát, pak jsem si početl o tvé konstituci a uklidnil se
reagovat. Klidně si ho připnu i na fídr. Pak jdou kapři ven i se stromy.
- Úterý 14. ledna 2014 v 1:13 ® kubas reakce na …
-
Dany73> Teď závisí, co upřednostníš no. Pokud chceš zvolit kompromis mezi funkčností a spolehlivostí, tak bych asi šel do toho Atlantise 4000. Zatím jsem na něj neslyšel jiná slova, než slova chvály
reagovat.
- Úterý 14. ledna 2014 v 0:51 ® kingkubik reakce na …
-
Dany73> priplat si dvojku …kup si stellu a mas klid na nejaky patek…
reagovat - Úterý 14. ledna 2014 v 0:32 ® Dany73 reakce na …
-
kubas> Co provozuju není těžká vláčka. To jen s Twinem mi vždy připadala jako těžší
reagovatKlasické hlubokopotápivé Rapaly atd. Na vláčku chodím v sezoně každý víkend prut 240 buď 10–30g nebo 45–60g. Raději mám lehčí navi, jsem útlý a brzy vysílený
- Úterý 14. ledna 2014 v 0:20 ® kubas reakce na …
-
Dany73> Neznám v okolí nikoho, kdo se více věnuje těžké vláčce a používal by navi od Shimana. Daiwu možná, ale až od vyšších řad + ty cívky jsou pro někoho problém. Já bych se ohlížel u Pennu. Toť můj názor. Ještě otázka, jak moc se té těžké vláčce chceš věnovat, respektive kolik „plánuješ“ ročně vycházek a v kombinaci s jakým prutem to chceš používat?
reagovat - Úterý 14. ledna 2014 v 0:10 ® Dany73 reakce na …
-
kubas> Díky mrknu na něj i na ostatní Peny. Shímu už na těžší vláčku nevěřím, u Spro a Ryobi jsou vystouplý ty matice a Daiwa je v mých cenových relacích předražená + bez náhradní cívky.
reagovat - Úterý 14. ledna 2014 v 0:00 ® kubas reakce na …
-
Dany73> Tak 4000 Atlantis je velikostně jak 3000 Zauber. S ničím menším si běžnou vláčku nedokážu ani představit
reagovat.
- Pondělí 13. ledna 2014 ve 23:51 ® Dany73 reakce na …
-
hraji> Já nejsem technický typ
reagovatCosi nekalého se děje uvnitř, když s Redem za 2500 peněz táhnu 15g nástrahu proti proudu zlehka a s dvojnásob drahým Twinem stejné ráže za stejných podmínek i prutem cítím takový odpor… Tu někde soudruzi ze Shíma museli udělat chybu.
- Pondělí 13. ledna 2014 ve 23:31 ® Dany73 reakce na …
-
skwor> Už ani jednoho ruďocha kvůli tý kličce
reagovat - Pondělí 13. ledna 2014 ve 23:29 ® Dany73 reakce na …
-
kubas> Opravdu jsem měl na mysli něco ve vel.2500 max.3000, mám to na kratší pruty, z lodě nevrhám daleko
reagovat - Pondělí 13. ledna 2014 ve 20:34 ® skwor reakce na …
-
Dany73> Mě to jeden Red arc dělal (už ho nemám), jeden ne (mám strašně dlouho). Tak si vyber
reagovat - Pondělí 13. ledna 2014 ve 20:32 ® kubas reakce na …
-
sidla> Jo 4000 může někomu vyhovovat. Já ji měl, ale poslal jsem ji o dům dál, protože jsem potřeboval větší naviják
reagovat.
- Pondělí 13. ledna 2014 ve 20:14 ® kubas reakce na …
-
hraji> Na odpověď: „3–7 tis. , máš nějakého konkrétního favorita?“ Jsem odpověděl svého favorita. Je tudíž něco špatně? Když bude chtít menší velikost, pořídí 4000. Nevidím v tom problém
reagovat.
- Pondělí 13. ledna 2014 v 19:40 ® sidla reakce na …
-
kubas> ten v 4000 vůbec nevypadá zle,něco málo přes 300gr,to bych už oželel tu velikost
reagovat - Pondělí 13. ledna 2014 v 19:28 ® hraji reakce na …
-
kubas> není Pen Atlantis 5000 asi tak dvojnásobně větší než si kolega přál? To je takové s kanónem na zajíce, ne?
reagovat - Pondělí 13. ledna 2014 v 19:16 ® sidla reakce na …
-
Dany73> při bolenech překlapávám kličkou,protože chytám na ,,jedovatém,, místě nejčastěj a tam zařve hodně wobů a plandavek.jinak při céčkách,feedru,splávku,a jiné vláčce mimo mělko a proud výhradně rukou.zvykl jsem si na to u levných navijáků a drží mě to na pořád.beru to jako samozřejmost
reagovat - Pondělí 13. ledna 2014 v 19:15 ® kubas reakce na …
-
Dany73> Penn Atlantis 5000, to je jistota
reagovat. S tím můžeš vláčet kamion a bude chodit furt stejně… copyright by troutkiller: „Na Shimano rovnou zapomeň“
.
- Pondělí 13. ledna 2014 v 19:00 ® hraji reakce na …
-
Dany73> co znamená ten divný terminus technicus „slabší převody“. Nic takového nás na škole neučili, převod může být rychlý, pomalý, těžký, lehký ale slabý? Co tím myslíš?
reagovat - Pondělí 13. ledna 2014 v 18:54 ® Dany73 reakce na …
-
sidla> Nejsem zdaleka sám jak zde už několikrát zaznělo (i od Ospreye), takže spíš pověz to kouzlo jak se to tobě nestává. Buď překlapáváš výhradně rukou, nebo tam máš namotáno 20 metrů?
reagovat - Pondělí 13. ledna 2014 v 18:52 ® Dany73 reakce na …
-
hraji> Já chytám na pletenku 9 a 12kg, měl jsem ji na Redovi a chod byl lehký i při sumcovláčce, Twin má asi slabší převody, páč ten přechod byl velmi cítit.
reagovat - Pondělí 13. ledna 2014 v 18:46 ® Dany73 reakce na …
-
macek2> Vypadá moc hezky, zkusím najít nějaké recenze.
reagovat - Pondělí 13. ledna 2014 v 18:42 ® Dany73 reakce na …
-
kubas> 3–7 tis. , máš nějakého konkrétního favorita? Já dal čtyřku v doprodeji za Twina, ale nejsem s ním spokojený, to citelné zhoršení chodu při těžší zátěži je při tom co stál dřív velmi překvapující. Rád bych pletenkový speciál se silnými převody, jestli se to tak dá říct.
reagovat - Pondělí 13. ledna 2014 v 16:27 ® sidla
-
co je to tenká pletenka?, chytám s redem nano 0,10 0,12 0,15, pletenky power pro 0,13 0,23 0,28 a vlasce 0,14 0,16 0,18 0,25 , nezapoměl jsem na nic, a nikdy se mi nic nemotalo pod maticu.jen by mě zajímalo jak se vám to daří.
reagovat - Pondělí 13. ledna 2014 v 10:35 ® hraji
-
Pletenku používám roky i pro těžší přívlač, například v Norsku. Pletenku 0,18 mám navinutou na navijáku od Shimana ve velikosti 4000 a mám na něm odchytané stovky hodin, tisíce hodů a množství ryb. Jsem přesvědčen, že Twin Power si s tím poradí. Tenší pletenku mám na jiném modelu, Stradic, a taky nemám po letech žádný problém.
reagovat - Pondělí 13. ledna 2014 v 5:23 ® macek2
-
Batlle je můj favorit,používám jej na sumcovláčku http://www.raven-fishing.cz/…penn_battle/
reagovat - Pondělí 13. ledna 2014 v 0:10 ® kubas
-
Co to je střední cenová relace? Já za sebe bych se poohlédl po nějakém Pennu
reagovat.