Chytej.cz

Šance přežití candáta po vytažení z hlubší vody? necteno

30.12.2013 | cermi321 | 28.819 zobrazení | 381 odpovědí

Sance preziti candata po vytazeni z hlubsi vody?Jaká je šance na přežití candáta po vytažení z větší hloubky a opětovném puštění zpět do vody?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 9. ledna 2014 ve 20:10 ® nnnap reakce na …
nnnap

ten dodorider> co máš prosím tě proti lékařskému termínu? Chceš ho zpochybňovat? Není důvod. Vymyslely ho chytřejší hlavy jak nějaká pojebaná štrnácka. A neodcházééééj, stráááášně nám budeš chyběěět!:-D

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 ve 20:06 @ ten dodorider

Už jen tvůj pravopis svědčí o tom, že nejsi úplně v pořádku. Navíc nechápeš význam psaného textu, neb reaguješ, přestože jsem tě žádal o opak. Prostě jsi debil a čím dřív tu skutečnost přijmeš, tím dřív se s tím naučíš žít. Poslední větu předám orgánům činným v trestním řízení, ale asi to bude málo platné, protože budeš nejspíš shledán nesvéprávným. Tak už nevysírej a zmiz, kreténe.

Toto mi bylo od pana malamuta napsáno do soukromé zpravy.

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 ve 20:04 @ ten dodorider

malamut : Tak, Pane je velice zajímavé, že pošlete to, co jsem napsal já vám, ale nedáte sem to, co jste napsal Vi mne? To že mám na profilu 14 let neznamená, že mi 14 let je! Pokud si pročtu své odpovědi zpětně v této diskuzi, psal jsem o zkušenosti ze soukromého revíru, že jsem rybu jehlou neošetřoval, byl sem napaden tím, že mlady nezkušený blb sem napíše toto. Pak sem se jen bránil. Důvody, proč jsem nepoužíval háčky, čárky atd. sem vážně psát nebudu. Tím že ste mi napsal v soukromé zprávě, ať odtud táhnu, sem se rozhodl Vám vyhovět. Dále beru na zřetel to, že ste mne veřejně nazval debilem. Budu to tedy řešit přes jisté orgány ČR.

Všem se omlouvám za příspěvek, nevhodný k tématu.

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 19:55 ® HaD reakce na …
HaD

regulus> synonymu rozumím. Obávám se ale, že ten význam byl jiný. Nicméně je to jedno. Hlavně když se shodneme, že je fajn, když po nás ve vodě zbydou živé a zdravé ryby.

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 19:48 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> a kdyby byl nafouklej?

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 18:12 ® Sterkac reakce na …

malamut> Koukám každý blb,jenom já malamut jednička

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 17:58 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> pustil, nebyla tam hloubka a nenechával jsem je „jezdit“ a zažrat, jednohák neměli v jícnu nebo až v prdeli, tak normálně odplul a doufám, že bez následků přežil. Ale chytat je bylo zbytečný.

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 17:55 ® regulus reakce na …
regulus

David H.> 50/50 se používá jako synonymum nejistého výsledku, takže ho nelze brát doslova a v procentech. Jak jsem tady hned na začátku této diskuse naznačoval, já vidím daleko větší nebezpečí v aplikaci této metody rybáři, co si to tady přečtou a bez sebemenší znalosti anatomie ryby to budou aplikovat něž je metoda samotná. Ta teoretická perforace toho vpichu pokud ryba zajede do velké hloubky je v mnoha případech málo pravděpodobná, naopak poškození ryby špatným provedením onoho zákroku je daleko pravděpodobnější. No a třetí hledisko je to, jak často to na našich revírech hrozí.

Myslím, že se všichni shodneme na tom, že cílem je ochránit rybu, jen ty přístupy se trochu liší. ;-)

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 17:51 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> co jsi udělal s tím prvním?

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 17:50 ® HaD reakce na …
HaD

regulus> myslím, že je zbytečné to řešit. Pro mě je to běžný jev, který mne nijak neuráží.

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 17:46 ® Fryw reakce na …
Fryw

malamut> No, to platí jak kdy. Zítra jdu na zkoušku. Jestli tam přijdu ožralej a doválenej tak myslim bude celkem jedno, jestli budu umět :-D

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 17:43 ® malamut reakce na …
malamut

Fryw> pro mě je důležitější obsah, forma je jen pozlátko :-)

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 17:41 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> chodil jsem na candáty na jeden rybník, kde byly i celkem úspěchy, ne vláčet, ale na rybku ze dna. Když mi přišel malej, buď jsem použil podstatně větší nástražku, pokud jsem ji měl, i když jsem si asi možnost záběru o dost snížil, nebo jsem přestal lovit. Ti, co vytrvali, tahali dál nedochůdčata, jak jsem se později dovídal. Nemám problém ukončit lov, či změnit jeho způsob ve chvíli kdy vidím, že nadělám víc škody než užitku. Nakonec bylo i v mém zájmu, aby ti malí dorostli do konzumní velikosti :-)

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 17:40 ® Fryw reakce na …
Fryw

malamut> Já vím, já nejsem přesvědčenej o tom že to určitě pomůže, proto jsem to tak i napsal. Souhlasím s tebou. Teda co se týče názoru, nikoliv formy kterou to podáváš .-)

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 17:38 ® regulus reakce na …
regulus

David H.> píšu s diakritikou i SMS, zásadně a nijak moc složitý to není, jen musím víckrát zmáčnout na klávesu, u smartfounu a tabletu máš navíc klávesnici na displeji a pokud nemáš něco co nepodporuje češtinu, což dneska asi už skoro nehrozí, tak je to ještě míň složitější. Samozřejmě mám taky volbu se na příspěvky psaný tatarštinou vysrat a nereagovat na ně.
Jinak v minulosti měly problém s diakritikou MACy, první mobilní telefony a samozřejmě i motání Latin2 a Kameníků, ale to je dneska už pravěk.

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 17:30 ® HaD
HaD

Zítra budeme natáčet v Borové Ladě výtěr mníka s panem Šperlem. Pokud se tedy nic zásadního nestane. Je to zkušený starší pán, který se rybám a manipulaci s nimi věnuje hodně dlouho. Zeptám se ho na jeho názor na tuto problematiku.

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 17:28 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> Tvrzení o pomoci bezpředmětné není, pokud je to praxí ověřené ;-) Nelze tvrdit, že je to 100%, jelikož mohou být další souvislosti a bude i záležet „lékaři“. Když budu katetrizačně měnit srdeční chlopeň starému pánovi já, asi bude úspěšnost zákroku jiná, než když to udělá Prof. Veselka z Motola. Ovšem nikde není dáno, že se to nemohu naučit lépe než on.

Nicméně se vracím k popsanému principu, o němž jsem hovořil v odpovědi chosebait. Cituji:

Zapřemýšlej nad variantou, že jsi na rybách, chceš chytit dvoukilového candáta na jídlo. K lodi vytáhneš velkého, 70 cm, ale upadne. Pak Ti spadne ještě jeden podobný. Pak vytáhneš ze stejné hloubky 4 malé mezi 35 a 40 cm. Všichni budou díky velké hloubce nafouklí. Vzít si je nemůžeš. Necháš je chcípnout, nebo se pokusíš je zachránit? A pak ukončíš lov s tím „kurvím jen malé a jedu jinam“?

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 17:08 ® malamut reakce na …
malamut

Fryw> otázkou je i to, zda mu to pomůže, ale to tu s jistotou nemůže tvrdit nikdo.

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 17:05 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> ano, proto je i bezpředmětný tvrdit, že tím život ryby zachráníš. S tím měřením a focením souhlasím, zejména s pózováním s úlovkem u jisté skupiny rybářů.

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 16:57 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> Jojo, to je ono. A právě že je to na úrovni dohadů, tak je jakýkoliv údaj bezpředmětný. I 50/50.

V řádu tato formulace je. Nicméně manipulace, která je pokusem o záchranu života ryby (ať již jehlou, nebo desinfekcí, nebo rozdýchání ve vodě atp.) rozhodně nelze brát jako zbytečnou.

Zbytečné je, když už, podebírání, focení, měření, prohlížení atp. Když to dovedu do absurdity – všichni, kdo někdy měřili (jen pro vlastní ego, nikoliv za účelem zjištění míry pro ponechání) či fotili rybu, kterou následně pustili, se dopustili přestupku proti RŘ a mohli by být potrestáni.

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 16:54 ® Fryw reakce na …
Fryw

malamut> Tam je to v souvislosti s odháčkováním. Ale tak je právě otázka nakolik by byla ta manipulace zbytečná, pokud by bez toho candát uhynul…

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 16:44 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> teď nevidím, na co reaguješ, pokud na úmrtnost candáta, tak si myslím, že by to mohl být možná přibližný odhad. Klidně můžeš tvrdit, že to je 99:1 ve prospěch přežití, ale taky to může být 1:99, bez objektivního výzkumu se můžeme jen dohadovat. Pokud bych v tom chtěl rýpat hlouběji, mám dojem, že v řádu je něco o zbytečné manipulaci s rybou, kterou si nehodlám ponechat. To jen na okraj.

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 16:17 ® HaD
HaD

malamut> Máš to 50/50 nějak podložené?

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 16:16 ® HaD
HaD

regulus: Já mnohdy píšu z tabletu a nebo z telefonu, a psaní s háčky je někde komplikované. Text bez diakritiky se používá na netu celkem často, pamatuji doby, kdy se používal i mailech, když zlobívalo kódování. V tomto směru bych nic nikomu nevytýkal. Můj názor.

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 v 16:14 ® HaD
HaD

chosebaits> Zapřemýšlej nad variantou, že jsi na rybách, chceš chytit dvoukilového candáta na jídlo. K lodi vytáhneš velkého, 70 cm, ale upadne. Pak Ti spadne ještě jeden podobný. Pak vytáhneš ze stejné hloubky 4 malé mezi 35 a 40 cm. Všichni budou díky velké hloubce nafouklí. Vzít si je nemůžeš. Necháš je chcípnout, nebo se pokusíš je zachránit? A pak ukončíš lov s tím „kurvím jen malé a jedu jinam“?

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 ve 14:45 ® regulus
regulus

pepanek> co ti na to mám napsat, web je džungle a platí tu její zákony. Nikdo z adminů tu nebude mazat něco co nepřekročilo nějaký mantinely a už vůbec ne někomu foukat na bebínko. Ano jsou lidé co se neumí vyjadřovat, přestože o věci hodně ví a zrovna tak i lidé co mají plnou hubu rad a ví o tom prd. Neber si to osobně, ale každej se musí rozhodnout sám, jestli půjde se svou kůží na trh (na web) nebo nepůjde. Jediná rada je ty kecaly umlátit argumenty.

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 ve 14:38 ® regulus
regulus

Pecky> nevím, někdo asi jo a jiní zase přišli, ale opravdu bych to v tomto fóru nechtěl pitvat. Odešlo, ať už úplně nebo do stavu monitoringu mnohonásobně víc lidí z různých jiných důvodů než než je to, že osprey přestal být redaktorem.

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 ve 14:34 ® regulus reakce na …
regulus

Robur> neřekl bych dislektik, jen z vlastní pohodlnosti píše bez diakritiky a pokud se to mu podaří ještě nějakej překlep, tak je mazec rozlištit co nám vlastně chtěl říct. To, že sem tam splete i a y si myslím, že v jeho případě není žádná tragedie, byli tady daleko horší. Jeho problém je ten, že si pořádně nepřečte co mu druhej napíše, obrátí to úplně naruby, je následně zcela zbytečně voprsklej a ještě se urazí. Na MRKu by byl poslán takovým fofrem do prdele, že by si to ani nestačil přebrat.

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 ve 14:22 ® malamut reakce na …
malamut

Robur> nevím, jestli je dislektik, ale evidentně je něco úplně jinýho. Rybařina je skutečně všelidová zábava, dostupná úplně všem.

reagovat
Čtvrtek 9. ledna 2014 ve 14:17 ® Robur
Robur

já už vím, já zase ožívm nějaké ze svých fór, to se pomějete.

Dodorider je evidentně dislektik, a pokud někomu dělá dobře vyprovokovat mladého kluka a pak otáčet nožem v ráně, která evidentně nesouvisí s rybařinou, tak je to jeho věc.

reagovat