Chytej.cz

Šance přežití candáta po vytažení z hlubší vody? necteno

30.12.2013 | cermi321 | 28.818 zobrazení | 381 odpovědí

Sance preziti candata po vytazeni z hlubsi vody?Jaká je šance na přežití candáta po vytažení z větší hloubky a opětovném puštění zpět do vody?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 7. ledna 2014 ve 20:07 ® dodorider reakce na …
dodorider

nnnap> :-D zasmejeme se te vojne chychychy chachacha a ted k tomu co je na te myslence podle tebe tak stupidni ze bych mel vyhledat psych. pomoc? dekuji za strucne vysvetleni.

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 v 19:58 ® nnnap reakce na …
nnnap

dodorider> já jsem to bohužel pochopil taky tak. Píšu, že vaše generace nemá mantinely. Chybí vám vojna jak řemen.

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 v 19:55 ® dodorider reakce na …
dodorider

nnnap> aha, takze jsi to nepochopil, mysleni toho co sem napsal bylo takove, ze radeji si tu rybu koupim, tu rybu co byla vykrmena v rybnice, tu rybu co je pro konzumaci urcena, nez ji zabijet z vody, ve ktere muze zit a mohla by se i dorust uctive velikosti. Je skoda, kdyz se ryba na pultech neproda a dale vyhodi, to je por me plitvani! Uz se to da pochopit?

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 v 19:38 ® nnnap reakce na …
nnnap

dodorider> třeba- dělat rozdíl mezi tvorem v obchodě a v rybníku je na pěst. Toho kapra nesklidil kombajn, doprdele…

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 v 19:34 ® dodorider reakce na …
dodorider

nnnap> tak mi sem hezky napis co je spatne? Protoze ja ted tvemu prispevku vazne nerozumim, dekuji.

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 v 19:22 ® nnnap reakce na …
nnnap

dodorider> prosím tě ještě jednou a pomalu…nedokážu, nepopsatelný, patří do apod nesmysly.Zkus to znova pomalu nebo popřemýšlej o psychiatrické pomoci. V každém případě patříš na psychynu. Jenom že průser je vtom, že facefuckova generace to už tak nevnímá.

Zas na druhou stranu- vaše generace umře v bídě a křečích. Tak vonic nende. Je to v souladu s přírodou.

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 v 18:55 ® Petula
Petula

Samotné slovo sportovní je mimo jiné i toho významu,že se člověk rybář či nerybář umí smířit i s prohrou což u Malamuta není možné ani reálné.Ale bohužel jako všude jinde je opět debata úplně někde jinde než je v zadání tohoto fora.K čemu jsme společně dospěli.50/50 jsou názory upustit jehlou(pokud je toho lovec znalý) verzus pomalé zdolávání.Jiná možnost asi není mimo Malamutové-nelovit vůbec.Myslím,že tím je obsah tohoto fora vyčerpán.

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 v 18:41 ® dodorider reakce na …
dodorider

malamut> :-D to ze si tu rybu koupim je mozna zapriceneno tim, ze ji nedokazu usmrtit a z jejiho opetovneho vraceni vode mam vzdy dobry, nepopsatelny pocit, ten co ty nikdy nepocitis! Dale je dle meho nazoru skoda jist tos co do prirody patri, dkyz si to za par kacek mohu koupit upravene a jiz zabite. Pokud rikas ze sportovni rybari jsou zaostaly, potom je v pozadi cely svet a ty ses vrocholove vyvinut. Ja si vsimam toho, ze 99% lidi tu s tebou velice nesouhlasi, mozna by chtelo hledat chybu u sebe a ne v jinych. To slovo co sem ti psal bylo, ze neznas slovicko sportovni, rybolov znas pac ho provozujes a slovo sportovni neni o dvou slovech, nize pises ze clovek co musi mit posledni slovo arbumentuje nesmyslne, zato ty si na me odpovedel uplne mimo misu, s tim ze sportovni rybolov jsou dve slova atd. je mi te docela lito, zacinam i verit, ze nemas ani povolenku a proste nejsi rybar, jen pisalek, pac ses tu pecenej varenej.

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 ve 12:52 ® jajco reakce na …
jajco

Robur> Konečně si to rozlouskl.:-D

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 ve 12:49 ® malamut reakce na …
malamut

Robur> ano, takhle to vypadá, když dojdou argumenty ale přesto chceš mít „poslední slovo“.

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 ve 12:37 ® Robur
Robur

takže si to shrneme: 1/ pravdu má Malamut 2/ pokud Malamut pravdu nemá, platí pravidlo číslo 1 3/ Hraji a ostatní mohou reagovat pouze tehdy, když jsou vyzváni.

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 v 11:40 ® malamut reakce na …
malamut

Robur> poslední slovo máš v okamžiku, kdy protistraně dojdou rozumný argumenty, takže já ho mám v podobných diskusích prakticky již na začátku. Ostatní je blábol ze strany oponentů.

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 v 11:37 ® malamut reakce na …
malamut

Bigpista> vzhledem k tomu, že se hraji navezl do výměny názorů mezi mnou a dodoriderem, aniž by byl vyzván, či žádán o konzultaci, navíc příspěvkem zcela mimo mísu, kde jen vyzdvihl význam „svazosportování“, odpověděl jsem mu tak, jak jsem uznal za vhodné. Zcela evidentně jeho příspěvek neměl s candáty mnoho společného, stejně jako další bláboly, co se tu množí.

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 v 11:16 ® Robur
Robur

nejlepší by bylo založit fórum, kde by měl Malamut vždy poslední slovo. Jinak k snídani jsem měl rohlík se šunkou a sýrem, kafíčko a kousek čokolády. To jen kdyby to bylo zase o té vtipné kaši:-D .

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 v 10:41 ® Petula
Petula

David H.> Nedávno jsi mi psal ve smyslu ať neberu Mrknato jeho hračku,když jsem s ním nekonečně diskutoval o závodnících,teď ti to tedy vracím,neber hračku Malamutovi.Jestli jsi ještě nepoznal,pouze jeho názor je ten správný.Kloudná diskuze nebo výměna názoru se rovná vždy čisté nule.Jistý úhel jeho pohledu má i smysl,ale tím čím vždy argumentuje,to má do smysluplnosti hodně daleko.Jinač s úsměvem :-))

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 v 10:07 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

malamut> Na to, že hrajiho ignoruješ, podezřele svižně reaguješ na vše, co napíše. Obvykle se do podobně vyhrocených debat nezapojuji, ale teď mi to nedá. I když uznávám některé tvé argumenty, agresivita, se kterou je podáváš, je mi neskutečně protivná. Slušně tě proto žádám, uber plyn!

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 v 9:57 ® malamut reakce na …
malamut

hraji> tak proč nefungujete pod tělovýchovou a parazitujete na členech ČRS? Sportovci. Já už jsem ti několikrát psal, abys na mě nereagoval, že si potřebuješ přihrát polívku, to chápu, tebe „sportování“ pravděpodobně živí. Co si o tobě myslím, to tu napsat nemůžu, tak mě ignoruj, stejně jako já tebe. Až bude „sportovce roku“ vyhlašovat i MRS, budeš to zcela jistě ty.

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 v 9:20 ® hraji reakce na …
hraji

malamut> klasicky zase vydáváš svůj osobní názor za jediný správný. Už to není ani směšné. Všude ve vyspělých evropslých zemích, jmenujme namátkou Anglii, Německo, Holandsko, Belgii, Francii a Itálii, ale i v Maďarsku, Slovensku, Polsku a dalších zemích je rybolov považován za sport, dokonce i v USA. Dokonce jsou na národní a mezinárodní úrovni pořádány soutěže, a co je nejpodivnější, pořádá se Mistrovství Evropy, Mistrovství světa a mnoho dalších soutěží. Český rybářský svaz dokonce vyhlašuje nejlepší sportovce roku. Jestli ty nejsi jako onen pověstný kůl v plotě.

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 v 9:17 ® malamut reakce na …
malamut

xxoo> opět blábol, je o mě známo, že nesežeru ani zavináče či rybí salát, rybu pouze tepelně upravenou nebo uzenou, než něco napíšeš, zjisti si, zda neplácáš nesmysl.

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 v 9:11 ® malamut reakce na …
malamut

dodorider> ta za prvý, „sportovní rybolov“ není slovo, ale sousloví, za druhý je to nesmysl, protože rybolov je lov, a ne sport. Pokud by byl, co by v něm znamenala ryba? Sportovní náčiní? Nebo dokonce soupeř? Soupeř by měl být důstojný, a ne tvor vývojově o několik stupňů níž, než rybář, i když v tvém případě jste si možná rovnocenní, nicméně to sport fakt není.

P.S.: pokud jako rybář musíš pro sladkovodní rybu do Globusu, pak jsi zřejmě hovnochyt, nebo zevl, co si neporadí s úlovkem. A jestli já mám na fotce svůj ksicht, nebo úlovek, či cokoliv jiného, po tom je ti taky úplný hovno.

reagovat
Úterý 7. ledna 2014 v 0:26 ® regulus
regulus

Zase to tu houstne, klííííídek ! ! !

Serte na sportovní versus nesportovní. Budeme se bavit v hypotetické rovině. Dejme tomu, že je píchnutí versus nepíchnutí nafouknutýho candáta 50 / 50. Chytíte mírovýho candáta (třeba i dost slušnejch rozměrů) a máte dvě možnosti, máznout ho po palici, exkurze do kuchyně a zapsat si ho nebo laborovat s údajně zaručenou metodou „ruky záchranářky“. Nemusíte sem psát vůbec nic, jen si vnitřně přeberte co je pro vás přijatelnější nebo třeba rozumnější řešení. No a o tom celá tahle diskuse je, rozhodnete se každej sám, jen si tu můžete přečíst více názorů na věc a možná se podle některého z nich i rozhodnout, konečný verdikt je čistě na vás.

reagovat
Pondělí 6. ledna 2014 ve 23:41 ® xxoo reakce na …

dodorider> malamut za to nemůže,zřejmě si ryby servíruje syrové,z toho plyne jeho nervově labilní vyjadřování :-)

reagovat
Pondělí 6. ledna 2014 ve 22:51 ® dodorider reakce na …
dodorider

malamut> kdyz uz mam chut na rybu jedu do globosu, ale to je jedno, proc to sem pisu, rekl bych ze tyto weby sou predevsim pro ty, co se k tomuto konicku stavi sportovne. Ty neznas slovo sportovni rybolov, ale lidi co to znaji tu jen sekyrujes. Jasny mas nazor ze lov ryb cilene zpusobem chyt a pust je horsi nez to, co provozujes ty, ale tady je 99% lidi zase opacneho nazoru. Tak proc tady sakra sekyrujes? Nemas ani tu odvahu si sem dat svuj ksicht.

reagovat
Pondělí 6. ledna 2014 ve 22:44 ® malamut reakce na …
malamut

dodorider> po tom, co žeru, je tobě úplný hovno. Zjevně z tebe mluví závist, že já si nalovím a ty musíš kupovat srágory v Lídlu.

reagovat
Pondělí 6. ledna 2014 ve 22:30 ® dodorider reakce na …
dodorider

malamut> Rikam ja o tobe ze jsi hlupak? Nadavam ti nejak? Jen zde pisi, co se mi zda, zatim v kazdem tvem prispevku ctu, jak neco zeres, dokonce sem nekde v diskuzi cetl kolikrat tydne mas rybu, mam dojem ze jsi psal 4× a ze dokazes sezrat celeho kapra, hmmm moc dobre, z tebe ten hlad kouka, tak sem reagoval, ale nenadavam ti! Tak klid.

reagovat
Pondělí 6. ledna 2014 ve 22:22 ® cermi321 reakce na …
cermi321

Robur> Ale vubec, spise jen neumim dostatecne vyjadrit svoji myslenku.. S vylovy s tebou souhlasim, na narocnost kysliku nachylny je, mel jsem namysli fyzickou manipulaci..

reagovat
Pondělí 6. ledna 2014 ve 22:16 ® Robur
Robur

cermi, ty prostě hledáš ospravedlěnní pro svoji zábavu. Rozhřešení ti dá ale jen farář. Např. při výlovu, na který pravidelně chodím, velká část candátů zemře, a to i tehdy, když mají nachystanou velkou nádobu s proudící vodou. Štiky jsu bez problémů.

reagovat
Pondělí 6. ledna 2014 ve 22:14 ® malamut
malamut

dodorider> z tebe mluví hloupost, tak kdo je na tom lépe…

reagovat
Pondělí 6. ledna 2014 ve 22:13 ® malamut
malamut

David H.> bavíme se tu konkrétně o candátech, takže asi tak. A to další, to už motáš dohromady dost různý věci. A hlavně, tady má každej plnou hubu keců o ochraně ryb, a pak řeší, jak do nich vrážet jehly, aby snížil jejich mortalitu po puštění zpět. Už jen tím přiznává, že to ochytávání není nic, co by jim prospívalo. Když budeš chovat jakékoliv hospodářské zvíře, nebudeš s ním pravděpodobně dělat pokusy pro své potěšení, kde bude padesát na padesát možnost jejich úhynu.

reagovat
Pondělí 6. ledna 2014 ve 22:07 ® cermi321
cermi321

Jeste mensi poznatek z minuleho roku, ne az tak k tematu, ale neda mi to, kdyz uz se zde mluvi o preziti candata i po nesetrnem zachazeni. Zil jsem v domeni a z casti mozna jeste ziji, ze jakmile rybe uvizne utrzeny hacek v jicnu automaticky zahyne. Loni se nam stala situace, ze kamarad po zaberu a nasledovnem zaseku, utrhl hacek s nastrazenou rybkou. Druhy den jsme se vydali na stejne misto a opet kamarad po zaberu a naslednem vytazeni candata cca 55cm, byl udivem bez sebe, kdyz svuj hacek z predchoziho dne nalezl v jicnu tohoto candata. O par mesicu pozdeji, ale na jinem reviru a s jinym kamaradem.. Podobna situace, chycen candat o velikosti cca 50cm, cizi hacek v jicnu. Tezko rici jak dlouho ho tam mel zasekly, ale candat byl prevezen do velkeho jezirka, kde bezprobelmu zil a prijimal potravu i nadale.. Chapu, ze to mohou byt jen ojedinele pripady spojene s nahodama, ale je vzkutku candat opravdu tak nachylny jak se o nem traduje a pise?

reagovat