Chytej.cz

Šance přežití candáta po vytažení z hlubší vody? necteno

30.12.2013 | cermi321 | 28.815 zobrazení | 381 odpovědí

Sance preziti candata po vytazeni z hlubsi vody?Jaká je šance na přežití candáta po vytažení z větší hloubky a opětovném puštění zpět do vody?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 14. ledna 2014 v 9:24 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> tak teď jsi mě rozesmál. „Ty ryby nezachraňuješ“, tohle je fakt síla, připadá mi to jako z pera Jakuba Lháře, taková hláška :-) Mě je to koneckonců buřt, klidně mě tu zruš, když ti vadí opoziční názory, je to tvoje virtuální území, tak si dělej co chceš, ale já si za tím, co jsem zde napsal budu stát v každým případě.

reagovat
Úterý 14. ledna 2014 v 1:53 ® Petula reakce na …
Petula

David H.> tím vpichem jsem měl na mysli zajetí až do páteře,nejsem toho způsobu kritik,ale myslím si,že nikoho nezabije,když rybu bude tahat pomaleji a nebude muset zasahovat rybu ještě jinač než samotným háčkem.Nechci nic věštit,ale dost popletů,kteří neumí ani šetrně rybu vyháčkovat se bude učit upouštět candáta,ikdyž to ani nebude potřebovat,jen ze zvědavosti.

reagovat
Úterý 14. ledna 2014 v 1:48 ® Petula reakce na …
Petula

David H.> Myslím,že tato diskuze už je celkově mimo mísu.Vyplynuly tři možnosti…upou­štět…vylovit pomaleji.....ne­lovit vůbec,ať si každý vybere dle svého uvážení

reagovat
Úterý 14. ledna 2014 v 1:46 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> ty ryby nezachraňuješ, tak tohle téma nenavštěvuj, nebo Přines nějaká fakta.

reagovat
Úterý 14. ledna 2014 v 1:45 ® HaD reakce na …
HaD

Petula> mno nevim. Když máš zástavu srdce a dostaneš injekci přímo do něj, tak to taky přežiješ. Budu se ptát dál.

reagovat
Úterý 14. ledna 2014 v 0:54 ® Petula reakce na …
Petula

malamut> Když může Vágner cpát ruku sumci do žaludku,aby zjistil co sežral a ještě to odvysílají jako umění,tak už nejsem překvapen z ničeho.

reagovat
Úterý 14. ledna 2014 v 0:51 ® malamut reakce na …
malamut

Petula> každej, co si to tady přečte, se sám pasuje na zachránce candátů a může chytat, protože pouští a elity to schvalují. Dobrá diskuse, posune „sport“ o kus dál.

reagovat
Pondělí 13. ledna 2014 ve 23:05 ® Petula reakce na …
Petula

David H.> pokud se trefí lovec pouze do měchýře a nepřibere něco navíc.

reagovat
Sobota 11. ledna 2014 v 17:26 ® FInnnp

Zajímala by mne jedna věc.Když vytáhnu Candoše u nás na Nechranicích z hloubky 20m.Tak mu div nevypadnou oči z důlku a vlastně je okamžitě nebožtík.V Německu na Baltu taky po vytažení z hloubky je na tom špatně.V Itálii chytam na řece Candáty z hloubek i přes 20m a jsou ůplně fit.

reagovat
Sobota 11. ledna 2014 v 17:19 ® FInnnp reakce na …

David H.> Hezká reportáž.Snad se to odrazí i na revírech.

reagovat
Sobota 11. ledna 2014 v 16:09 ® HaD reakce na …
HaD

Dany73> zkušenosti nemá. Ale shodli jsme se že propíchlý měchýř se hned zatáhne a rybě by to nemělo ublížit

reagovat
Sobota 11. ledna 2014 ve 14:25 ® Dany73 reakce na …

David H.> Video krásné! Níže jsi říkal, že se optáš toho pána na jeho názor s upuštěním „C“ … :-)

reagovat
Pátek 10. ledna 2014 ve 21:50 ® HaD
HaD

Slibovaná reportáž: http://www.chytej.cz/…2/lota-lota/

reagovat
Pátek 10. ledna 2014 ve 21:42 ® Petula
Petula

regulus> souhlas

reagovat
Pátek 10. ledna 2014 ve 21:41 ® Petula reakce na …
Petula

Fryw> Nemyslím si,že si zásah nedovolí,byl bych názoru,že pro dobro věci a taky trochu ze zvědavosti ho ten experiment bude lákat.Otázka je nakolik může mít jistotu,že zásah provedl správně.

reagovat
Pátek 10. ledna 2014 ve 21:38 ® Petula reakce na …
Petula

David H.> je to marný,je to marný.......Kdo chce pochopit pochopí,kdo nechce ten nechce.A i se­belepším argumentem ho nepřesvědčíš

reagovat
Pátek 10. ledna 2014 ve 21:36 ® Petula
Petula

ten dodorider> Došel ti dech i argumenty?čekal jsem čestnější souboj,pravda kdo uteče,vyhraje i tak se to dá brát:)

reagovat
Pátek 10. ledna 2014 v 18:37 ® nnnap
nnnap

ten dodorider> větší pes mrdá.

reagovat
Pátek 10. ledna 2014 v 17:27 ® HaD reakce na …
HaD

OBr> LOL

reagovat
Pátek 10. ledna 2014 v 17:08 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

David H.> Bohužel máš pravdu.

reagovat
Pátek 10. ledna 2014 v 16:52 ® OBr reakce na …
OBr

David H.> budu trochu přisprostlý a vypůjčím si toto: Vůl zůstane volem, i kdyby na housle hrál, proto kašli na debily a usmívej se dál.

..a abych zůstal u tématu, pár měsíců půstu, candát necandát, klidně bych si zapí**** :->

reagovat
Pátek 10. ledna 2014 v 15:32 ® pepanek reakce na …

Fryw> Jak mají ty zkušenosti získat,když se o nic nepokusí?:-| :-|

reagovat
Pátek 10. ledna 2014 v 15:14 ® HaD reakce na …
HaD

chosebaits> to je sama povolenka k lovu a rybářský prut. Bohužel. A často i klávesnice u PC. Taky bohužel.

reagovat
Pátek 10. ledna 2014 v 15:11 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

David H.> Jasně že když tato situace přijde a candát leží na hladině tak se pokusím aspoň něco udělat než jen tak přihlížet.Žijem v ČR a tak každá pomucka k něčemu dobrému se vždy stane zbraní.

reagovat
Pátek 10. ledna 2014 v 15:02 ® HaD reakce na …
HaD

cermi321> ovšem evidentně bez pochopení podstaty věci. Samejj Mirek Dušín, který by ukončil lov a hned pomalu zdolával. Ovšem pouze v teoretické rovině. Všichni se v tomto směru zodpovídáme sami sobě a svému svědomí a nechť se každý rozhodne dle sebe. Drtivá většina candáta nemilosrdně klepne a sežere a ta hrstka, co je pouští z nich fakíry určitě dělat nebude. Představa, že najednou budou mít všichni jehlu je úsměvná. Kdo chce pouštět, tak se bude od začátku chovat tak, aby píchání vůbec nebylo nutné.

reagovat
Pátek 10. ledna 2014 v 15:01 ® Fryw reakce na …
Fryw

chosebaits> To ale budeš muset předpokládat, že drtivá většina rybářů jsou blbci bez kapky soudnosti… Já si naopak myslím, že většina z nich jsou sodní a sebekritičtí jedinci kteří si takový zásah bez jakýchkoliv zkušeností nedovolí…

reagovat
Pátek 10. ledna 2014 ve 14:57 ® HaD
HaD

malamut> žádám Tě slušně, aby jsi své názory zde na Chytej.cz vyjadřoval slušně, bez vulgarit a bez urážení ostatních návštěvníků. V opačném případě budu při opakovaném urážení nucen zamezit přístup.

reagovat
Pátek 10. ledna 2014 ve 14:54 ® HaD reakce na …
HaD

chosebaits> já už ztrácím kapacitu :-(( já to celé vnímám jako možnost, jak zkusit zachránit rybu, která je nafouklá. Víme už jak tomu předejít, nicméně když se to stane, je to možnost. Druhá je nechat jí na hladině chcípnout. Mě se to ještě nestalo a snad ani nestane a ani jehlu nemám a mít nebudu. Kdybych se s tím ale začal potýkat, pořídím si jí a raději v takovém případě upustím, i když bude výsledek nejistý. Lepší než se dívat na zdechající rybu na hladině.

Pokud se najde blb, který bude heverovat na hloubce jednoho candoše za druhým a všechny hned vypustí jehlou, blbem zůstane.

Pokud někdo umístí rybu do vody bez kyslíku, je blb. Nicméně už jsem zažil tři sumce, kteři nepřežili. Jeden hodil dokonce krovky asi minutu po vytažení. Asi šokem, nevím. Lano ani kyslík nemusel být důvod.

reagovat
Pátek 10. ledna 2014 ve 14:46 ® cermi321
cermi321

David H.> Krasny priklad
,,Zapřemýšlej nad variantou, že jsi na rybách, chceš chytit dvoukilového candáta na jídlo. K lodi vytáhneš velkého, 70 cm, ale upadne. Pak Ti spadne ještě jeden podobný. Pak vytáhneš ze stejné hloubky 4 malé mezi 35 a 40 cm. Všichni budou díky velké hloubce nafouklí. Vzít si je nemůžeš. Necháš je chcípnout, nebo se pokusíš je zachránit? A pak ukončíš lov s tím „kurvím jen malé a jedu jinam“? ''

reagovat
Pátek 10. ledna 2014 ve 13:51 ® chosebaits
chosebaits

David H.> Zapřemýšlel jsem. Může se stát, že při lovu dobré večeře muže zabrat candát nesprávných rozměru a ten má problém to pak rozdýchat.Mohu ho zdolávat pomalu pač cítím na prutě že to nebude ten pekáčovej a nebo můžu trochu povolit a třeba se sklepne. Pokud chytám z lodě na přehradě kde je čistá voda tak vidím i něco málo cm pod hladinu a tak ho nechám na volno a někdy se i sám vyklepe a není třeba ho rvát až do lodi .Pokud otravujou jen smradi tak skusím větší nástrahu a nebo se seberu a pálím to jinam .Jsou takový hovada ,který tam budou tak dlouho dokud si nechytnou dva přesně nad míru a to že jich několik pohřbí je jim šumák.Nyní si ty hovada přečtou TOTO O PÍCHÁNÍ a zanedlouho bude u vody každý s jehlou. Bude mít spešl argument ,že je vlastně chrání před umrtím jako spoustu sumcařů s lanem .To že pojede po aplikaci jehly candát do hloubky nemusí znamenat že tam bude plavat dál.Může si lehnout na dno a … Některý bude hřát dobrý pocit ,ale reál bude jiný.Poradit některým lidem něco zvláště přez net je cesta do pekel.Něco jiného bude poradit něco osobně a v praxi.Loni na Nechranicích zdechl nějakým expertům sumec 220 cm na laně .Po boji mu daly lano, aby si odpočinul tak jak se na netu píše.Sumec byl uvázán u břehu v mělké vodě v parném létě.Buď zdechl na nedostatek kyslíku či nečetrném uvázání.

reagovat