Chytej.cz

Šance přežití candáta po vytažení z hlubší vody? necteno

30.12.2013 | cermi321 | 25.666 zobrazení | 381 odpovědí

Sance preziti candata po vytazeni z hlubsi vody?Jaká je šance na přežití candáta po vytažení z větší hloubky a opětovném puštění zpět do vody?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   13 12 11 ...
Pondělí 20. ledna 2014 v 5:59 ® malamut reakce na …
malamut

FInnnp> to nevypadá na lovce, spíš na nálezce.

reagovat
Neděle 19. ledna 2014 ve 23:57 ® Petula reakce na …
Petula

FInnnp> Tomu candátovi už nikdo neublíží,takže ho může chytat a pouštět dookola a při každém vylovení hodit foto:)

reagovat
Neděle 19. ledna 2014 ve 23:52 ® FInnnp reakce na …

Petula> Přesně tu.

reagovat
Neděle 19. ledna 2014 ve 23:47 ® Petula reakce na …
Petula

FInnnp> máš na mysli soutěž chyť a pusť?:)

reagovat
Neděle 19. ledna 2014 ve 23:42 ® FInnnp reakce na …

Petula> Kdyby se lovec dal trochu do gala.Tak z toho mohla být soutěžní fotka.

reagovat
Neděle 19. ledna 2014 ve 23:29 ® Petula reakce na …
Petula

FInnnp> moc se mu neupustilo,tváří se nafoukle,asi uhynul v bahně jelikož tomu nasvědčuje i výraz lovce

reagovat
Neděle 19. ledna 2014 ve 23:27 ® malamut reakce na …
malamut

FInnnp> bylo by jednoduché a nízké, napsat, že takto skončí candát „léčený upouštěním“, tak to ani nenapíšu.

reagovat
Neděle 19. ledna 2014 ve 23:16 ® FInnnp reakce na …

Petula> Vypadá divně.Podle ocasu asi bydlel delší dobu ve vezírku a z toho potěšení mu zčernala hlava.

reagovat
Neděle 19. ledna 2014 ve 23:08 ® Petula reakce na …
Petula

malamut> Možná čerstvě vytažený z mrazáku::)

reagovat
Neděle 19. ledna 2014 ve 22:53 ® malamut reakce na …
malamut

IV.TO.ŠIRDA> omlouvám se za reakci, ale asi to měl delší čas za sebou, možná oběť „léčení vypouštěním“.

reagovat
Neděle 19. ledna 2014 v 19:50 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Přátelé, ať už jdeme na ryby a berou… ta naše ponorkovka skončí… nereagujte prosím na mě, předem se vzdávám Petru zdar, Širda

reagovat
foto/forum/2014/th-img104429.jpg
Neděle 19. ledna 2014 v 10:54 ® malamut reakce na …
malamut

dvorak> koluje to tu, ale nějak si nedovedu představit, že bych remcal nad tím, co si sám uvařím :-) Včera odpo se tu rozpadla inverze a bylo jak v dubnu, skoro jsem začal vařit kuku :-) Snad Kostislav naďoube nějaký hnojky, vyrazil bych.

reagovat
Neděle 19. ledna 2014 v 0:16 ® dvorak reakce na …

malamut> Takže panáček doma remcá nad kvalitou jídla,ahááá…!!!!!! :-)) )))

reagovat
Sobota 18. ledna 2014 ve 23:04 ® nnnap
nnnap

ano. Společnost jako taková, je povětšinou sbírkou idiotů. Pardon- voličů. Můžete mi někdo vysvětlit, co to tu vlastně řešíte, když můj nelidský kapitalista, majitel revíru, hovado neenpatický na entou( z principu), to vyřešil jednou větou, že mírový candát jde na plech?

reagovat
Sobota 18. ledna 2014 ve 20:15 ® FInnnp

Kdybych to uměl tak nahraju video.V Unoru jedu masařit Candáty.Většinou jsou z hloubek okolo 15 až 20m.Tak bych nahrál jak se jim daří po puštění nazpět do vody.Ztráty jsi tam můžu dovolit,protože se dá chytit 20 candátů za odpoledne.

reagovat
foto/forum/2014/th-img104401.jpgfoto/forum/2014/th-img104402.jpg
Sobota 18. ledna 2014 v 19:46 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> no, teď jsi mi to natřel a můžeš být spokojenej. Na tvý hodnocení reagovat nehodlám, po mém soukromí je každýmu hovno. Nicméně, na „upouštění“ candátů to mnoho nezmění.

reagovat
Sobota 18. ledna 2014 v 19:37 ® Petula reakce na …
Petula

David H.> Tomu říkám BINGO.....Bravo Davide,myslím,že tohle je vystiženo víc než trefně!!!

reagovat
Sobota 18. ledna 2014 v 19:30 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> Vidíš a to je ten zásadní rozdíl mezi námi. Já když např. sním dobrou večeři a uvelebím se u dobrého filmu, jsem spokojen. Ty zřejmě zjebeš ženu za množství soli, nepatřičnou teplotu pokrmu a u filmu pak nadáváš na režiséra, herecké výkony a na televizní společnost za reklamy.

Je na to přísloví o holi a psovi. Jsi chytrej. Jistě ho znáš.

Každopádně je mi takových lidí líto. Musí mít příšernej život, když je vlastně všechno špatně a neznají okamžiky spokojenosti, možná ani při sexu…

reagovat
Sobota 18. ledna 2014 v 18:58 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> ne, spokojenost často bývá začátkem pádu, proto se takovému stavu vyhýbám :-)

reagovat
Sobota 18. ledna 2014 v 18:28 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> Máš pravdu. Cák svěcenou vodou. Amen.

Spokojen?

reagovat
Sobota 18. ledna 2014 v 18:04 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> tady byl minimálně jeden příspěvek, kde se autor pochlubil, jak cíleně lovil candáty a většina jich nepřežila. Pak zde byl další, pro kterého je candát cílovou rybou, přestože je pouští, ale teď už je klidný, protože bude propichovat, tedy „upouštět“, a i kdyby to nefungovalo, candáty má tak rád, že je bude lovit a pouštět dál. No a pak tu byl další exot, který candáty „upouští“, tedy „léčí“ propíchnutím jícnu, dokonce dvakrát, neb po prvním píchnutí candát „ucházel“ nedostatečně. Na jednu diskusi to snad stačí. Jestli chceš, najdi si to, já ti to hledat nebudu, ale klidně napiš, že jsem si to vymyslel, mě je to celkem šumák.

reagovat
Sobota 18. ledna 2014 v 17:50 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> Jsi demagog. Ten příklad už sem znovu dávat nebudu. Ty totiž pochopit nechceš, o čem je téma. Nikoliv o tom, že budu cíleně chytat a pouštět nafouklé a následně „upuštěné“ candáty. Je to o tom, jaká je řekněme krajní možnost pomoci rybě, kterou si nechci či nemohu vzít. Sysifofská práce Ti to ale vysvětlit. Ty potřebuješ mít svou pravdu. Nech si jí ;-) Moudrý čtenář jistě chápe.

reagovat
Sobota 18. ledna 2014 v 15:19 ® malamut reakce na …
malamut

FInnnp> tak by bylo o to horší, kdyby se to někomu čas od času povedlo, a stát se to může, jak jsem ze dověděl ze zdejších příspěvků.

reagovat
Sobota 18. ledna 2014 ve 13:57 ® FInnnp reakce na …

malamut> Jenže ti co ryby pouští nebo je prostě nejedí by teda nemohli ani k vodě,protože u nich je vlastně zbytečný odchyt vše co chytí.Na druhou stranu nemám strach,že by někdo na svazové vodě rval na vláčku Candáta za Candátem.Většina vod a přehrad je vyrabovaných a přívlač je spíše než rybařina kondiční sport.

reagovat
Sobota 18. ledna 2014 ve 13:35 ® malamut reakce na …
malamut

FInnnp> ale já nikomu pouštění nevyčítám, mě jen vadí zbytečné ochytávání. V téhle diskusi je navíc vidět, že si uvědomujou, že ulovení candáta mu nijak neprospívá, jen se snaží si to nějak ospravedlnit pochybnou „léčbou“. Bohužel jsou mnozí přesvědčeni o její úspěšnosti, a tak budou dál pro svou potěchu cíleně chytat a pouštět candáty, ze kterých to mnohý nepřežije a zcela zbytečně padne.

reagovat
Sobota 18. ledna 2014 ve 13:29 ® FInnnp reakce na …

malamut> Ono je to takové divné téma.Někdo ryby pouští a chová se k nim šetrně z vlastního přesvědčení.Prostě chce alespoň malým činem trochu té přírodě pomoci.Pak jsou lidé co to také praktikují,ale z těma už je to složitější.Stačí objet pár soukromáků nebo Kaprařských závodů.Tam jich je pravidelně plno.Ty to praktikují právě proto,že to je zrovna in a svému okolí to dávají patřičně najevo.Pak je další sorta rybářů a ty jsou nejhorší.Ryby sice pouští.Po ulovení to jsou samé super podložky pod ryby a klinik ten u nich ve výbavě samozřejmě nemůže chybět.Jinak se,ale chovají jako dobytek.Bohužel­.Také jsem k těmto rybářům patřil.Celou situaci jsem ovšem musel přehodnotit a od těchto rybářů se trhnout.

reagovat
Sobota 18. ledna 2014 ve 12:13 ® HaD reakce na …
HaD

regulus> outlocitnej ani vztahovačnej. Ale vytáčí mě že se nechám vytáčet. Záměrně.

reagovat
Sobota 18. ledna 2014 v 9:05 ® malamut
malamut

David H.> ať ti neprdne žilka, mám na mysli joudy, co za každou cenu musej chytit a vyfotit pokud možno vše, co se pod hladinou hýbe, aby se mohli na konkurenčním webu (zda se to děje i zde nevím, tyto rubriky jsem přestal navštěvovat) prezentovat pořádným pexesem z těch ulovených nedochůdčat, a prezentaci zakončili prohlášením, že vše plave dál. V jaký poloze, to už neuvedli. Nevím jak teď, ale byla to velká móda a kdo to nedělal, nebyl in. Tomu já říkám honění ega, ty tomu klidně říkej sportovní rybolov.

reagovat
Sobota 18. ledna 2014 ve 4:34 ® regulus
regulus

David H.> to ale vůbec není o sladké nebo slané vodě, ale o hloubkách a taky o rybách. Tebou zmiňovaná treska nemá stejně jako candát ductus pneumaticus tedy ono spojení s jicnem, ale mořské ryby mají zhruba o polovinu menší plynovej měchýř než sladkovodní. Bavíme se o píchání candátů, tak proč sem zatahovat exotiku.

Co myslíš jestli jsem měl někdy v ruce, candáta, jeho vzduchovej měchýř nebo něco jinýho??? Kup si dva nafukovací balónky, jeden za vyfouknutýho stavu propíchni injekční jehlou a pak je zkus oba nafouknout. Vím, je to blbej argument, ale podobnej jako ten tvůj.

Neřekl bych, že někdo odsuzuje kapraře za desinfekci, je ovšem pravda, že někteří z toho mají prču, s držením okouna za hubu je to podobný. Mě to je jak se říká severním větrem, rybám to neublíží a tak to neřeším, taky držím většinou pstruha za spodní čelist při odháčkování když to nejde ve vodě, furt lepší než ho muchlat v ruce i když namočené. A nekonečné diskuse jsou většinou jen o diskutabilních věcech.
Mě zase přijde, že seš poslední dobou zbytečně útlocitnej a často i vztahovačnej, když někdo oponuje.

reagovat
Sobota 18. ledna 2014 v 1:54 ® FInnnp

Pecky> Zprvu asi každý.Pak né,protože Echolot rybu nechytí.Alspoň já to neumím.Jen sumce jsem chytal podle Echolotu na bouchačku,ale to mě zase neba.

reagovat
novější starší
Stránky:   13 12 11 ...