Vyhledávání
prut na suchou mouchu
13.12.2013 | muskar19 | 3.197 zobrazení | 5 odpovědí
dobry den chtel bych se zeptat jestli ma nekdo nejake zkusenosti a jake s timto prutem Greys Streamflex 8ft aft 4.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 19. prosince 2013 ve 13:17 @ PALIVEC reakce na …
-
Cudla> Prostě si na prut zvykneš, máš ho „v ruce“. To se nedá ničím nahradit, ani 1000 radami pro muškaře. A nechrápej, žena se na tebe stěžuje.
reagovat - Čtvrtek 19. prosince 2013 v 10:44 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Cudla> Mě takhle jednou vyhovoal mušák za litr od DAMu. Většina muškařů by řekla, že byl šílenej. Jenže behem jednoho dne chytání nakřupnul ve spojce a musel jsem ho vrátit
reagovat - Čtvrtek 19. prosince 2013 v 1:56 ® Cudla
-
Koupě prutu je ošemetná věc,pučíš si ho od kolegy sedí ti,objednáš si ho úplně jinak pracuje a sedí ti v ruce.Proto taky se nerad loučím s „veteránem“a ten tu zůstává.S novym prutem to vypadá jako kdybys začínal znova,jinak to lítávíc nebo míň švihat zásek atd.......Když mněním,tak počítam stím že se neschodnem je to jako první rande,zaláskuju se nebo vemu roha.
reagovat - Pátek 13. prosince 2013 ve 21:47 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Bez vyzkoušení v ruce se prut kupuje blbě. Sám jsem koupil přes net jenom jeden prut v životě a to 4díl aftam 2–3 6stop na potok, abych si tam nezničil můj „normální“ prut. Navíc musím podotknout, že pouhé zacvičení si s prutem v obchodě ještě nemusí nic vypovídat. Cvičil jsem si u Zemana nějakejma lehounkejma prutama a ty neměli prakticky žádnou setrvačnost, či jak to nazvat. Prostě ať sem švihal, jak sem švihal, pořád jsem šermoval rovnou tenkou tyčkou, která se nevlnila. Věřím, že by se to nějak projevilo až po provlečení šňůry. Dost možná to byl jeden z těch Scottů – on je tam totiž prodává. Mimochodem měl jsem v životě opačný problém, než tvůj závodník. Chytal jsem leta se starým laminátovým Shakem, je krásnej – kovový spojky, tenkej laminátovej červenohnědej blank – no eňo ňůňo. Pak jsem si koupil za 1340 uhlíkovej cortland, kterej je taky krásnej, jenže má jinou akci a pořád se mi to motalo, než jsem si nějak zvykl, že to dělá užší smyčku. No prostě shrnuto podrtrženo – nejlepší bude, když ti ten prut prodejce půjčí a nechá tě s ním párkrát švihnout.
reagovat - Pátek 13. prosince 2013 ve 13:29 @ PALIVEC
-
Ten prut nemám, ale známý má z řady Greys Streamflex 2 nebo 3 pruty a je spokojený. Jde i o to, kde chceš chytat. Já suším na větších řekách a pod 9 stop nejdu. Ze Streamflexů AFTMA4 bych pro sebe koupil asi ten s délkou 10 stop označený XF2 Streamflex 10' #4. http://fly.greysfishing.com/…-streamflex/. Ale ono je to všechno otázka zvyku, stylu házení atd. Co vyhovuje jednomu, nemusí druhému. Kupovat takový vercajk podle rad na webu není příliš moudré. Radši si najdi někoho, kdo to má a vezmi to do ruky. Nedávno jsem slyšel na vodě hlasitě nadávat závodníka v mušce, co si koupil nový prut a testoval ho při sušení. Byl to dost drahý Scott s měkkou a plně parabolickou akcí (ohyb od rukojeti), přičemž ten hlasitě nadávajíci velmi dobrý muškař se s tím prutem nedokázal trefit muškou tam, kde chtěl, tak jak mu to fungovalo s prutem Sage, který zlomil, či co.Prostě je zvyklý na rychlejší prut se špičkovou akcí…A když jsem se závodníka zeptal, že či nevnímal v obchodě, že je to plná parabola a proč to tedy koupil, rozčílil se, sbalil se a odfrčel prut měnit.
reagovat