Chytej.cz

Severní Morava-lov NON-STOP 2014 necteno

20.11.2013 | Petula | 11.585 zobrazení | 104 odpovědí

Víme všichni,jak je to v ČR s lovem non stop,můžeme děkovat,že na Severní Moravě máme pro rok 2014 povolenou Sl.Hartu.Mám však obavy,jestli to Harta unese,ten kdo v roce 2013 byl v období 3 týdnů na Hartě,kdy byl lov non stop povolen viděl,co se tam dělo.Povolit jedinou vodu v širokém a dalekém okolí non stop se mi zdá nešťastné,mělo se takhle otevřít více velkých vod,ať se tlak rozloží.Jaký je Váš názor?Myslím si,že varianta buď všechno nebo nic se zdá být nejrozumnější.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Úterý 26. listopadu 2013 ve 21:28 ® malamut reakce na …
malamut

Petula> stačí, že moudra padaj z tebe.

reagovat
Úterý 26. listopadu 2013 ve 21:21 ® Petula
Petula

malamut:jen čekám kdy z tebe vypadne i nějaká moudrost.

reagovat
Úterý 26. listopadu 2013 ve 20:14 ® malamut reakce na …
malamut

Petula> nebo třeba RŘ Ukrajiny, Indie, nebo Švýcarska, co? Vlastní nemá cenu.

reagovat
Úterý 26. listopadu 2013 v 19:35 ® Petula
Petula

Pitomost ani ne,ono bordel člověk najde všude,ale jde spíše o otázku jestli by pro naše revíry nebyl dobrý model RŘ Slovenska.

reagovat
Pondělí 25. listopadu 2013 ve 14:26 ® tucnak11
tucnak11

Nej pytomost jakou mohlo vedeni udělat a to ne po prve,měli by se davno vyměnit.Panove přez den zustava na Hartě burdel a co bude v nocy tak to nemužu si představit,ja nehodim na ryby dělat popelaře po čura…ch jen si zachytat a jak ne tak aspon pokochat se přyrodou a ne burdelem kolem sebe,na Sleskou jsem přestal jezdit vuli domorodcum nej grazlum pytlakom ne všehni jisou jen většina a to je smutne8-( :-((

reagovat
Sobota 23. listopadu 2013 ve 20:42 ® Petula
Petula

S pytlem na odpadky jsem si užil v loni.Přijeli v noci profíci na kontrolu z lodi,při vylodování jednomu podjela noha a spadl do Harty,takže nás všechny vzbudil.Zkontro­lovali jestli máme vše v pořádku a zahlédli velký pytel s bordelem.Jejich otázka byla jednoduchá,čí to je a že doufají,že to na místě po nás nezůstane.Odpovědi nám nevěřili.Když jsem mu řekl,že ten pytel jsme naplnili po příchodu k vodě po jiných návštěvnících.

reagovat
Sobota 23. listopadu 2013 v 19:37 ® Venca Zelenka
Venca Zelenka

Ta Harta přitahuje divné existence i mimo 24, jezdí tam hromada lidí, která se chová jako by jim ta voda patřila ( kdyby byla jejich tak se tak určitě chovat nebudou) a je vcelku jedno jesti tam 24 bude nebo ne, i tak tam chytají nonstop řadu let. Stačí když v noci jedu z lovu a nechám pod loďkou plandat kotvu, to vám ten břeh kolikrát tak ožije :-) Kdo je čuňas vždycky se tak bude chovat jak k rybám tak i k okolí a naopak. Když mě tam letos kontrolovali divilise, že mám pytel na odpadky, pro mě běžná záležitost, pro jiného prapodivná věc.

reagovat
Sobota 23. listopadu 2013 ve 12:29 ® Petula
Petula

Viděli jsme všichni,kdo tam byli co se tam dělo,proto jsem názoru,že bud ať otevřou vše,nebo nic.Takový tlak na jedinou vodu,to se nevidí.Když se otevíraly vody na Slovensku,vše vypadalo,jako by k žádné změně RŘ nedošlo,tlak byl minimální a hlavně rozložený.Ano,li­tuji candoše předem,jelikož na ně bude vyložený hon,jelikož jsou tou hlavní cílovou rybou na Hartě.Díky lovu z lodě,kdy je kontrola takřka nulová,tak vím jak se chytají a jak je s nima naloženo.

reagovat
Pátek 22. listopadu 2013 ve 13:05 ® mkratas reakce na …

Petula> zdravím zapojím se do této diskuse ač nerad.V letošním roce kdy byl povolen lov Nonstop jenom 3 týdny,jsem s hrůzou při kontrolách na uvedeném revíru zjistil, jací jsme my rybáři, berte v úvozovkách, pěkná prasata.Už jenom nepořádek a hromady výkalů které zůstávají po výpravách rádoby rybářů v normální lovící době,jsou alarmující a mým osobním pozorováním rok od roku horší.Chování rybářů vůči ostatním uživatelům vodního díla je velmi špatná a slova to patří nám rybářům nejsou na místě,Sl.Harta přece patří všem a ne jenom některým.Například v obci Roudno je skautský stanový tábor a v den povolení lovu Nonstop jsem musel řešit nastěhování rybářů do jejich prostoru bez ohledu na děti a provoz tábora jeho bezpečnost a hygienu.Prostě nikomu s Vás nepřeji aby zažil to co jsem zažil a co všechno jsem si musel vyslechnout a kdo mně zná ví že vydržím dlouho v klidu a v pohodě. Patřím mezi ty rybáře, kteří novinky v rybaření hodně podporují.I já byl myšlence lovu Nonstop na Sl.Hartě velmi nakloněn,ale chování rybářů v okolí nádrže bylo alarmující a já dávám za pravdu těm, kteří tvrdí že to byla chyba.Zároveň se kloním k názoru že na lov s lodě na Sl.Hartě ještě nenastalata správná doba,nádrže je relativně mladá a způsob jakým probíhá lov je alarmující. Ano,ať si rybář vyveze nástrahu ať si dá tyčovku nebo jinou bojku,ať si zakrmí lovné místo,ale lov ať probíhá ze břehu.Zabránime tak hodně vychytávání určitých druhů ryb a zároveň vše bude pod větší kontrolou. Proto si myslím že to je velká chyba a mněla by se ještě zvážit a změnit,čas na to ještě je. Berte prosím toto jako můj osobní názor,názor člověka který na Sl.Hartu jezdí velmi rád a nejenom na lov ryb ale i za krásou přírody. A o to mi především jde.

reagovat
Čtvrtek 21. listopadu 2013 v 11:09 ® malamut reakce na …
malamut

Petula> hmm, lituješ candoše na Hartě, proto že tam bude nonstopka, ale nonstopku bys chtěl nejraději všude. To mi nepřijde jako úplně normální. Možná by bylo dobré, kdyby sočástí přijímací procedury do MO byly nějaké psychotesty, ale to není nic proti tobě konkrétně, je Vás hodně. Ryby je přece třeba chránit především lovem.

reagovat
Čtvrtek 21. listopadu 2013 v 10:53 ® hraji
hraji

Co může být motivem pro požadavek na lov nonstop? Z mého úhlu pohledu absolutní nenažranost a upřednostňování vlastní zábavy nad zájmy přírody, životního prostředí a samozřejmě ryb. Žádné výjimky bych nepovolil.

reagovat
Čtvrtek 21. listopadu 2013 v 0:19 ® Petula
Petula

Názor beru,ale přece jen jen jedna voda je hodně málo,spíše to bude na škodu.Lituju předem candoše

reagovat
Čtvrtek 21. listopadu 2013 v 0:13 ® malamut reakce na …
malamut

Petula> pokud by se nonstopka povolila na více revírech, bude se to samé dít na všech, kde bude povolená. Veškeré podobné výjimky jsou k hovnu.

reagovat
Čtvrtek 21. listopadu 2013 v 0:00 ® Petula
Petula

Zajímá mně,jaký je názor ostatních?

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1