Chytej.cz

Severní Morava-lov NON-STOP 2014 necteno

20.11.2013 | Petula | 10.806 zobrazení | 104 odpovědí

Víme všichni,jak je to v ČR s lovem non stop,můžeme děkovat,že na Severní Moravě máme pro rok 2014 povolenou Sl.Hartu.Mám však obavy,jestli to Harta unese,ten kdo v roce 2013 byl v období 3 týdnů na Hartě,kdy byl lov non stop povolen viděl,co se tam dělo.Povolit jedinou vodu v širokém a dalekém okolí non stop se mi zdá nešťastné,mělo se takhle otevřít více velkých vod,ať se tlak rozloží.Jaký je Váš názor?Myslím si,že varianta buď všechno nebo nic se zdá být nejrozumnější.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...
Pondělí 10. listopadu 2014 v 9:44 ® Petula reakce na …
Petula

Petr64> By měla,to jediné zní správně,ovšem v reálu je vše opačně.U nás na SM je největší potíž právě v pravidlech,kdy každý rok platí něco jiného,vymýšlí se blbosti silného kalibru,ale k čemu to vše je,když to nikdo nehlídá jestli je to dodržováno.Takže problém je úplně někde jinde a proto si někteří jedinci dělají co se jim zlíbí a není jich zrovna málo.

reagovat
Pátek 7. listopadu 2014 ve 21:16 ® malamut reakce na …
malamut

Petr64> ale toho oni nejsou schopni, viz diskuse o Lipně tuším, tam si jouda stěžuje na odebrání not za neosvětlení stanoviště nebo nějakou takovou píčovinu, nejspíš v souběhu s chrápáním v bivišti, prostě nasrat, dvacet hodin celoročně a žádný lágry po březích.

reagovat
Pátek 7. listopadu 2014 ve 20:40 ® Petr64 reakce na …
Petr64

Petula> Jo.S tím souhlasím,ale když si nějaká skupina vyřve vyjímku jako lov nonstop,měla by teda dodržovat určitý pravidla.

reagovat
Pátek 7. listopadu 2014 ve 20:29 ® Petula reakce na …
Petula

Petr64> Musíš to brát tak,že ve všech odvětvích ne jen v rybařině se najdou lidi,kterým když nabídneš prst sežerou ti celou ruku,možná obě.Tudíž někomu se nonstopka hodí více,někomu méně a někdo si s tím neláme hlavu vůbec-chytá co chce a kdy chce,takže k čemu je nonstopka si musí odpovědět každý sám.

reagovat
Pátek 7. listopadu 2014 ve 20:17 ® Petr64 reakce na …
Petr64

Petula> Nechápu,k čemu je nonstopka dobrá?Na jihu sme ji měli dva roky (pokus o snížení problémů za chytání přes čáru).Posbíralo se stejný množství povolenek jako roky před tím.Jen za jiný přestupky.:-)

reagovat
Středa 5. listopadu 2014 v 0:21 ® malamut reakce na …
malamut

Petula> naštěstí k úspěšnýmu lovu je třeba i trocha znalostí a rybářskýho štěstí, a ne jen nonstopka s chrápáním v bivaku.

reagovat
Úterý 4. listopadu 2014 v 19:51 ® Petula
Petula

Rekapitulace letošní nonstopky,jsem rád,že vše dopadlo tak jak asi mělo.Spousta rybářů vyhořela,protože letos prostě ryby přes léto nebraly.

reagovat
Pátek 18. dubna 2014 v 15:04 ® Petula reakce na …
Petula

malamut> přesně tak

reagovat
Pátek 18. dubna 2014 ve 14:48 ® malamut reakce na …
malamut

Petula> dekret na revír se vydává snad až na existující revír, takže může bejt vše jinak, nedělal bych si iluze, zatím. Dotace komentovat nebudu, každej kdo má do prdele díru by chtěl dotace, ale ty prostředky se nejdřív musí někomu ukrást, neb dobrovolně je nikdo nedá. Hádej komu… Snad tenhle zvyjebenej židobolševickej Systém už půjde do prdele. Ale to už jsme jinde, co se týká tématu, nonstopka Hartě jenom uškodí.

reagovat
Pátek 18. dubna 2014 ve 14:36 ® Petula reakce na …
Petula

malamut> právě že vše zaplatí povodí Odry z dotací,které už na stavbu má,obhospodařovat to má Ostrava,stejně jako Hartu

reagovat
Pátek 18. dubna 2014 ve 14:33 ® malamut reakce na …
malamut

Petula> nikde není daný, že by tam měl VRP Svaz, potažmo jeho členové, klidně ho může mít Povodí nebo nějaký soukromý subjekt, tím bych se moc nezabejval. Nejsou prachy na důležitější věci, tak snad nebudou ani na to, aby se „ochránilo“ před povodní pár blbců, co maj postaveno v zátopový oblasti.

reagovat
Pátek 18. dubna 2014 ve 13:43 ® Petula reakce na …
Petula

malamut> Myslím,že ani s pádem vlády se už nic na rozhodnutí nezmění,ale i tak,když už tady bude další přehrada,tak jsem zvědavý jak dlouho vydrží náporu rádoby rájistů.

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2014 v 19:17 ® malamut reakce na …
malamut

Petula> nezbývá než doufat, že současná vláda nevydrží do švestek a zmizí v propadlišti dějin dřív, než tam poprvé kopnou do země.

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2014 v 18:51 ® Petula reakce na …
Petula

malamut> Projektu už nic nebrání,včera ho vláda schválila a v r.2015 to vypukne.Názor v tomto ohledu mám podobný jako ty,ale to už je zase jiný šálek kávy.

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2014 v 18:49 ® malamut reakce na …
malamut

Petula> ještě se nezačalo a obyvatelstvo je dost proti. Ale nejspíš je důvod nablejt do krajiny další kubíky betonu. Na jedný straně se napřimujou a regulujou toky a na druhý straně se staví přehrady jako protipovodňová opatřená, je to jako u blbejch na dvorku.

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2014 v 18:32 ® Petula reakce na …
Petula

malamut> Zvěrstva se dějí i bez této vyjímky,s ní to bude jen horší obzvlášťe,když je to jen jedna voda v širokém okolí,ale až se zdevastuje Harta,tak bude dostavěna přehrada v Heřmínovech,tak se může v devastaci pokračovat.

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2014 v 18:29 ® malamut reakce na …
malamut

Petula> a za to můžou i podobný idiotský výjimky, třeba na nonstop lov. Místo důslednýho vymáhání dodržování pravidel se těm největším křiklounům tímhle způsobem ustupuje, k hovnu.

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2014 v 18:22 ® Petula reakce na …
Petula

malamut> Ale samo se to neudělalo,za vším hledej člověka.Zatím umí zničit na co sáhne.Znám Hartu od položení základního kamene po dnešní stav a na čem se podepsali za tu dobu pouze a jen rybáři je víc než jasné a na pouhý pohled viditelné.Res­pekt,úcta,trocha odpovědnosti.....to jim je cizí.Škoda tak krásné lokality,dávám ji ještě deset let a dopadne jako všechny ostatní přehrady v okolí.

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2014 v 17:59 ® malamut reakce na …
malamut

Petula> Jestli má stan nebo bivak podlážku, nebo ne, vůbec není důležitý, to kdysi vymysleli nejspíš kapraři, takovej blábol, ale v zákonech o tom není jediná zmínka. Pokud majitel pozemku dovolí vjezd a táboření, pak s tím nikdo asi nic nesvede a bude to vypadat jako na Novejch Mlýnech, na Rozkoši a mnoha dalších podobných revírech. Bohužel ani RS nemá tendenci v takových carplágrech provádět důsledné kontroly, neb je zpravidla strachy posraná za ušima i v poledne. No a opicajti s RS nepůjdou, protože z takové akce příliš pokut nevyberou a vybírat pokuty je jejich priorita, na pomáhání a chránění, nebo co to maj na kárách za blábol, serou jak na placatej šutr. Prostě obrázek týhle zvyjebený žumpičky.

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2014 v 17:45 ® Petula reakce na …
Petula

malamut> Většinou to vše auty začíná,přejde to ke stanům s podlážkou a karavany,pak se začnou rozdělávat ohně a masařit.....tomuhle spousta rybářů říká ráj a každoročně se na něho těší,tím rájem už je právě i Harta,jelikož toto vše už se tam děje a obcím na rozdíl od porybných už se to nelíbí.Každý kousek louky má svého majitele a pokud se mu po louce prohánějí auta bez jeho vědomí,tak se nedivím,že někomu dojde trpělivost a začne bojovat o své práva.Při tom se dá při troše dobré vůle s každým domluvit.

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2014 v 17:39 ® malamut reakce na …
malamut

Petula> tak to nevím, byl jsem tam jednou asi před patnácti lety a parkovali jsme ve vesnici, asi v Leskovci, ale přes noc bych auto bez dozoru nenechal.

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2014 v 17:32 ® Petula reakce na …
Petula

malamut> Na Hartě vede cesta kolem přehrady,sice převážně v zákazu,ale je to tolerováno a převážně není k vodě víc než 50 metrů,přes to rybáři musí parkovat přímo u vody-skoro ve vodě ačkoliv je Harta 2.hygienické pásmo.

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2014 v 17:23 ® malamut reakce na …
malamut

Petula> každopádně nebudou řešit přestupky proti zákonu o rybářství. Ono nechávat v týhle žumpě auto několik set metrů vzdálené a vracet se k nepojízdnýmu, nebo vykradenýmu, taky není žádná hitpoška. Pak si zavoláš ty samé opicajty, kteří by tě jinak pokutovali, a zjistíš, že jsou ti úplně k hovnu.

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2014 v 17:05 ® Petula reakce na …
Petula

malamut> ono se jim spíše jedná o ty idioty co musí za každou cenu parkovat přímo u vody,mytí aut v době bez rybí aktivity není vyjímkou.

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2014 v 16:52 ® malamut reakce na …
malamut

Petula> to ale s VRP příliš nesouvisí, pouze bude víc naplněná erární pokladna, v případě nájezdu městských poloopic pokladna obecní či městská.

reagovat
Čtvrtek 17. dubna 2014 v 15:36 ® Petula
Petula

první zprávy k tématu,PČR bude mít zvýšenou návštěvnost na Hartě,nekompromisně bude řešit vjezdy do zákazů.

reagovat
Úterý 1. dubna 2014 v 18:21 ® malamut reakce na …
malamut

superweb> však diskutujem, neperem se. Ty příjdeš s nějakým přáním, nebo návrhem, a já ti ho zkritizuju, nebo vyvrátím, to je prostě diskuse. Jestli chceš vážně něco změnit, tady, i na jiných podobných místech, se ti to podaří velmi těžko. Naštěstí, protože pravidla ke svému obrazu by chtěl měnit každej, kdo má do prdele díru. Já bych například zrušil kusové a váhové omezení ponechaných kaprů, kapraři by zase chtěli kapra do červený knihy ohrožených druhů, nonstopku a aby sto metrů od nich nemohl nikdo lovit, další si určitě vymyslí jinou blbost, takže bude nejlepší, zůstat u stávajících pravidel, bez nesmyslných a populistických výjimek a bude klid :-)

reagovat
Úterý 1. dubna 2014 v 16:41 ® superweb reakce na …
superweb

malamut> nebrecim. snazim se o diskuzi..i kdyz je fakt ze asi marne :-)

reagovat
Pondělí 31. března 2014 v 15:35 ® malamut reakce na …
malamut

superweb> „Muj nazor je, ze by kazdemu (rybari ale i v jinych oblastech) melo byt umozneno delat co chce a bavi ho, pokud tim neskodi nikomu dalsimu. Pokud skodi nebo je to sporne, maji nastoupit pravidla, ktera to osetri.“

Zajdi si s tím. A co se týká dalšího, brečíš hezky, ale na blbým hrobě.

reagovat
Pondělí 31. března 2014 ve 14:44 ® superweb
superweb

Muj nazor je, ze by kazdemu (rybari ale i v jinych oblastech) melo byt umozneno delat co chce a bavi ho, pokud tim neskodi nikomu dalsimu. Pokud skodi nebo je to sporne, maji nastoupit pravidla, ktera to osetri.
Podle me rybar tim, ze lovi (jinak podle pravidel) ve 2:00 v noci nikomu zadnou skodu nepusobi.
A debil po sobe muze zanechat odpadky nebo odnaset hodne ci velke ryby stjene tak ve 23:59 jako ve 2:00, pravdepodobnost dopadeni a potrestani je podobna.
Pamatuju si tak 15 – 20 let zpet jsem jezdil s rodici na chatu a prakticky denne jsem byl na rybach, casto i pres noc a takovych nas bylo vic. Rad to tehdy pochopitelne neumoznoval.
Ve vesnici byl i hodne aktivni porybny, aktivnejsiho strazce vod jsem od te doby nepotkal. Celkem pravidelne chodil chytavat pytlaky do zdejsiho kempu treba i ve 2 rano. Parkrat si zaslouzil i vyprask od rybychtivych vodaku, jednou to pak resila i policie. Velice pravidelne kontroloval i nas, chtel videt vyprostovac hacku, zapis v povolence(poz­deji, zezacatku ani ten nebyl povinny) a dalsi nezbytnosti. Ale nikdy neprudil za lov po pulnoci, pokud bylo vse ostatni v poradku. A nebylo to ze znamosti, neprudil by ani nahodneho vodaka v kempu s platnou povolenkou.
Vim, ze se to takhle v minulosti tise tolerovalo vsude mozne(vetsinou proto, ze nocni kontroly nebyly) a rozhodne nebylo kolem vod vice odpadku nez dneska..to ale souvisi i s mnozstvim rybaru a pravda asi i tim, ze „kaprarska/sum­carska subkultura“ pritahuje jedince, kteri nemaji k prirode tak blizko a akorat potrebuji chytit to stokilovy hovado a vyfotit se s nim.

reagovat
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...