Chytej.cz

Rybolov - Thajsko necteno

20.11.2013 | JakubMach | 3.563 zobrazení | 8 odpovědí | upravit

Dobrý den/večer. S rodinou se chystáme na tři týdny navštívit Thajsko a plánuji si tam zachytat ryby :)

Ale mám problém. Nevím pro jakou z metod chytání ryb a se mám rozhodnout a nehodlám si s sebou brát vše. A chtěl bych se zeptat na radu od vás – nejlépe těch co tam již byli, na co se tam dá nejlépe zachytat např.: z útesů, pláže nebo z loďky.

A další dotaz jestli náhodou nevíte jak to tam je s cenou rybářského vybavení. Protože budeme cestovat ze severu na jih a nechtějí se mi tahat moje pruty tak si je tam plánuji koupit. Zda někdo neví kolik tam tak stojí základní výbava (slušný prut, pevný silon/šňůra a nějaké třeba ty háčky po příkladě olůvko a splávek nebo wobler či třpytka).

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 30. listopadu 2013 v 10:50 @ JakubMach

Ještě jedna otázka. Nemá někdo náhodou nějakou knížku/brožurku nebo něco podobného kde bych měl info o rybách co tam žijí jestli jsou jedovaté a tak? Protože jsem se radil s jedním cestovatelem a ten mi řekl že tam je dost nebezpečné jíst ryby aniž bych o nich něco věděl protože je tam dost jedovatých druhů. Neměl by tedy někdo na půjčení nebo tip kde by se to dalo sehnat?

reagovat
Úterý 26. listopadu 2013 ve 20:43 ® MartinCigi
MartinCigi

Přes cestovku stojí hlubokomořský rybolov 5–10 tisíc za 24 hodin,za cca 1–2tisice je nerybařící doprovod,vybavení je v ceně.Je to o větších a velkých rybách. Pak se nechá koupit výlet s mořským rybolovem cca 200–1500Kč,záleží na jak vzdálený ostrov pojedeš.Vybavení je v ceně a co nachytáš,tak ti potom udělají k obědu.Chytají se ryby cca 15–30cm.Já jsem chytal i mořské jehlice 0,5–0,9m,ale taky bude záležet na období, ve kterém tam budeš.

reagovat
Pátek 22. listopadu 2013 ve 22:29 ® xxoo reakce na …

xtr2007> To bych uplně zapoměl :-) …ale pozor, díky obrovskému byznysu je tam plno kluku přeoperovaných na slečny a vcelku k nepoznání.

reagovat
Pátek 22. listopadu 2013 v 8:33 ® xtr2007 reakce na …

Presne tak :-) Najdi si inu krajinu na chytanie ryb. A je chyba chodit do Thajska s rodinou :-D Po navrate budes vediet preco. Nie su to len pamiatky, ale budes si to zarucene pamatat do konca zivota :-D

reagovat
Čtvrtek 21. listopadu 2013 ve 22:54 ® xxoo

chytání mam hodně rád,ale co se týče Thajska, tam bych se rybama nezdržoval, to je přímo hřích :-) .Je tam tolik památek a míst kam stojí za to se podívat, že by jsi to za rok nestihl a natož se zdržovat rybařením.Jinak jsem si říkal jednou po ránu u přístavu kam právě dorazila velká rybářská loď s tak 25 rybářema,že by stálo za to tak den obětovat a být možnost,vyrazit s nima.Vyndavali tam spoustu ryb včetně žraloku.Thajsko je obrovské s tak nádhernou přírodou, kulturou,kuchy­ní,mentalitou lidí,že na ryby neee. :-)

reagovat
Čtvrtek 21. listopadu 2013 ve 13:03 @ Palivec

No, nejlepší bude síť. Vlečná…

reagovat
Čtvrtek 21. listopadu 2013 v 10:44 ® xtr2007

V Thajsku su najma v blizkosti turistickych centier take komercne rybniky na lov ryb. Vybavu Ti tam pozicaju. Chyta sa casto na gulu chleboveho cesta tie ich sumce. Ma to aj Kubo Vagner v niektorych svojich videach a knizkach. Su to klasicke komercne rybnicky, casto s postavenymi drevenymi molami, takze komfort tam je a mozes to navstivit aj s rodinou. Spytaj sa na ne na recepciach hotelov, prip. taxikarov. V oblastiach ako je Pattaya, Phuket, Krabi urcite nieco take najdes. Priamo v mestach tecu vacsinou take kalne male riecky, kanaly, videli sme tam kruzkovat nejake ryby, ale som tam nechytal, takze neviem, co to bolo. V mori to bude tazsie, chcelo by to cln a chytat na koralovymi reefmi, neviem, ci budes mat takuto moznost. Inac pri love z brehu si skor hladat miesta, kde je hlbsia voda hned od brehu, skalnate utesy a pod. Zober si aj nejake hladinove nastrahy na privlac v mori. Vybava Ti nezaberie vela miesta, kup si pevnejsi cestovny privlacovy prut (travel).

reagovat
Čtvrtek 21. listopadu 2013 v 9:15 ® lunimus

Osobne som v Thajsku ešte nebol, ale mám viac kamarátov, čo tam boli aj pár mesiacov. Všetci svorne tvrdia jediné – na Thajsku je drahé jedine to, aby sa tam človek dostal. Ako je to tam s dostupnosťou rybárskej výbavy neviem, ale čo ti bráni zobrať si tých pár drobností, ako cievku so silónom a pár háčikov so sebou z domu? A v kritickom prípade budeš loviť na „lieskový“ prút :-)

reagovat