Chytej.cz

Jak na větší štiku necteno

21.10.2013 | vovo | 3.524 zobrazení | 10 odpovědí

Petrův zdar měl bych takový dotaz. Pokouším se chytat na slepém ramenu řeky (cca 6ha) dravce převážně na rybičku (vláčka mě moc nebere) štik je tam dost a i velké ale vždy chytím kudlu max. do 60cm. Voda má ještě plno odboček, takže nevím ani kde přesně chytat jestli spíš na mělčině nebo na hloubce nebo na těch odbočkách (jsou to spíš úzké kanálky). Štiku tam prakticky neuslyšíte zalovit na hladině, takže podle lovení se tam dobré místo určovat nedá. Těch malých štik je tam hodně takže možná vždy zaberou dřív než se tam dostane ta velká ,ale i když jsem dal větší rybičku třeba 20+ tak ji ta malá taky vzala a dávat rybku 30+ mi přijde už extrém. Montáž kterou používám: průběžná káča-olůvko-lanko-trojhák rybičku pichám za hubu. Díky předem za odpověď

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 25. října 2013 v 11:00 @ Palivec reakce na …

nnnap> Když jem byl naposledy ve Švédsku (zase Giman a okolí), v revíru bylo i jedno jezero, kde majitel revíru zakazoval ulovenou štiku vrátit do vody. Voda o rozloze 7–10 ha, byla plná „padesátek“. Byli jsme tam asi po třetí, neposlechli jsme a pouštěli je, bylo nám líto zabít je a nechat na břehu. Já jich chytil cca 50 a všechny na největšího sysla (marauder, zádá hnědá, bříško žluté)ale na závěr se mi zavěsily dvě zubaté 80+. Těžká rybařina. Rašelinisko, člun do vody nedostaneš a i v broďácích se furt propadáš. Ale pomalu co hod, to záběr.

reagovat
Pátek 25. října 2013 v 8:42 ® Robur reakce na …
Robur

saman> píšu hodně s překlepy, takže toho hodně rozluštím, ale řeči šamanů jsem tentokrát neporozuměl:-)

reagovat
Pátek 25. října 2013 v 7:53 ® sgt.mooody reakce na …

Zkoušej rybky klído přes 30cm.Já když jdu na slušnou štiku tak si s sebou menší rybky jak 25cm neberu a taky mi to kolikrát vezme šedesátka..Větší štika nemusí o malé rybky do 10cm vůbec jevit zájem. :-) Zkus si najít nějaké místo kde se zdržují rybičky a ještě lepší by to bylo u nějaké překážky ve vodě. Někdy i funguje když si na lovné místo přihodíš trochu šrotu. Já osobně na kačenu moc nelovím,poslední dobou se mi spíš osvědčila klasická průběžná montáž aspon s metrovým forpasem a pěkným perlínem na konci. :-)

A být tebou trojhák bych vyměnil za obyč jednohák,a to jen z prostého důvodu.Pokud se štice dostane trojhák do jícnu,její život tím hasne..

reagovat
Pátek 25. října 2013 v 6:55 ® saman
saman

jednu jsem videl konena se rozklepaly a ruce roztrasly jakej to byl adrenalin. Vlacce toho nedam moc ale vylela na voblera dobre pres metr. Nedobrala ho jen se u brehu zastavila koukla na me rekla si tys ale pako a uz sem ji nevidel, ale i ten zazitek za to stal videt ji

reagovat
Úterý 22. října 2013 v 15:23 ® vovo reakce na …
vovo

Robur> Neviděl jsem větší štiku zalovit, ale viděl jsem pěkné štiky s tama na fotkách nebo z vykládání od lidí kterým věřím.

reagovat
Úterý 22. října 2013 v 8:41 ® Robur
Robur

mezi řádky čtu, že tam velké štiky jsou, ale žádnou jsi vlastně neviděl, takže tam vlastně ani být nemusí. Dle mého nic špatně neděláš, takže to buď přijde nebo ne.

reagovat
Pondělí 21. října 2013 ve 22:21 ® nnnap reakce na …
nnnap

Fryw> u dravců je to o potravním řetězci. Prostě kde je hafo malejch dravců nenajdeš velké.

reagovat
Pondělí 21. října 2013 ve 21:43 ® Fryw
Fryw

Může být. To je jak s ostatníma rybama. Kolik chytneš malejch na jednu velkou… Napadá mě snad jen rada, že je třeba to zkoušet na různejch místech a často.

reagovat
Pondělí 21. října 2013 ve 21:05 ® nnnap
nnnap

nezdá se mi to. Jestli je tam hafo drobných štik tak tam nemusí být hafo štik velikých. Nechcu tu psát, že tam nebude žádná, ale dost si to odporuje. A neznám lepší pocit, než si na malých zarostlých revírech štiku vyhrkat.

reagovat
Pondělí 21. října 2013 ve 20:24 ® 

Má odpověď Tě asi nepotěší..ale běž si to provláčet. Takto rybu lépe najdeš (a třeba tě ta vláčka i začne brát..). Hlavně bych se nebál vláčet kde je dost štik jak píšeš :-))

reagovat