Vyhledávání
Politická debata
21.10.2013 | lunimus | 49.328 zobrazení | 726 odpovědí
Toto fórum zakladám preto, aby nám niektorí odborníci, disidenti,
emigranti, partizáni, sociológovia a podobne nevnášali svoje múdrosti do
kategórií, kde nemajú čo robiť.
Pretože v kategórii vtipy majú byť vtipy a nie pseudo humorné predvolebné
karikatúry na ktorých sa pobaví maximálne ten, čo je zasvätený a obávam
sa, že 99,9% miestnych užívateľov zasvätená nie je.
Rovnako nie je vhodné vnášať politické diskusie do rybolovných techník a
podobne.
Takže nikoho sa nechcem dotknúť, ale svoje politické výplody si prosím
hádžte sem.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 24. února 2014 v 15:05 ® džigit
-
http://www.novinky.cz/…u-i-zoo.html
reagovat - Pondělí 24. února 2014 ve 14:29 ® regulus reakce na …
-
Fryw> ztrácíš přehled, přečti si co jsem ti napsal v pátek 21. února ve 22:04, hlavně o těch Banderovcích.
Pokud se týká mýho názoru, tak se netajím a nikdy jsem se netajil tím, že mám komouše rád jako trn v prdeli, vždycky jsem věřil, že jednoho dne budou viset na lampách, současně jsem vždycky tvrdil, že rusáci a amíci jsou jedni za osmnáct a druzí bez dvou za dvacet (myslím tím politiku ne normální lidi) a platí to furt. Každej extrém je úplně blbě a je jedno jestli se tomu říká komunismus nebo fašismus, dycky je to jenom průser. Mohlo mě trefit, když jsme se (ČR) v devadesátejch letech i když jsme díky minulé době měli v Rusku velice dobrou obchodní pozici směřovali téměř výhradně na západní trhy a ten velkej ruskej trh jsme ledabyle nechali bejt, takže asi taky nepatřím k těm co by měl ruskej mindrák z dob minulých.
Pokud se týká těch trojzubců, tak to je ukrajinskej znak (dodnes) a poprvé byl použit před asi tisíci lety, černočervená vlajka je sice něco trochu jinýho, ale je nutno si uvědomit, že pro část ukrajinců, co řekněme tak dobře neví všechny souvislosti, může v kontextu událostí znamenat nějakej osvobozující symbol (UPA – ukrajinská povstalecká armáda) a vnímají ji víc jako ty co bojovali za samostatnost ukrajiny proti SSSR (po druhé světové válce) než kolaboranty s hitlerovským německem a válečné zločince. Samozřejmě to nevylučuje nebo je spíš velmi pravděpodobný a to už jsem taky psal, že nějací Banderovi pohrobci si tam svoji polívčičku přihřívají, v zemi kde je zle je k nacionalismu a neonacismu docela blízko, ale soudit jen podle toho, jakou kdo mává vlajkou, jestli je fašista nebo ne, to je kapku přitažený za vlasy. Můžeš si udělat anketu, obejdi UKčka po stavbách a zeptej se jich jakej ta fangla dle nich má význam a budeš mít odpověď.
Nějaký další konspirační teorie???
reagovat - Pondělí 24. února 2014 ve 14:00 ® Prichy reakce na …
-
Fryw> ne, nebylo to o Ukrajině
reagovat - Pondělí 24. února 2014 ve 13:38 ® Fryw reakce na …
-
regulus> Narozdíl od tebe jsem nepoužil žádnejch hanlivejch výrazů vůči žadnému z diskutujících a ptáš se mě jestli přemýšlím nad tím jak mě ostatní vnímají? A zamyslel jsi se ty? Vžyt tu vůbec nejde o argumentaci, o podání (které nemám vůči diskutujícím narozdíl od jiných vulgární), ale prostě o ten názor který se neshoduje s viděním světa diskutérů, co si budeme nalhávat…
reagovat - Pondělí 24. února 2014 ve 13:31 ® Fryw reakce na …
-
regulus> Ty seš kouzelnej jako ty tvoje úvody .-) Však víš jak to je se zakázkama. Jednou by ses pos.. jindy je čas.
Já neříkám že cokoliv, neříkám že CIA. Tak mi prosím nic takového nepodsouvej .-) USA tam má prostě geopolitický zájem a součást zahraniční politiky USA je i bránění integračním procesům v té oblasti. To není z mé hlavy, to je z úst tehdejší ministrině zahraničí Hillary Clintonové. Třeba jen mluví z cesty
Třeba tam byli senátoři z USA čistě náhodou, jen tak na dovolené… I to je prostě možný, ale tak asi na 1%.
Další co jsi špatně pochopil. Já netvrdil že jsou „pomalu fašisti“ ale že to jsou doopravdy fašisti. A to nejen kvuli zakazu komunistické strany, čímž jsou fašistické režimy příznačné (inu, fašisti jsou největší antikomunisti), ale proč teda mávají červeno černými vlajkami, nosí banderovskou symboliku, trojzubce a zdraví se „Sláva ukrajině“… to jsou prostě fašistický reálie. Ale je možný že ty přijdeš na to, že Bandera vlastně fašista nebyl, a že to je celý komunistickej komplot… i to je možný, ale opět tak na to 1% a to ještě možná v nějakým paralelním vesmíru.
„nejspíš dojdeme k názoru, že nějaký náznaky neonacismu tam být mohou nebo i jsou.“ To jako, asi jsou no
Proč by někdo organizoval státní převrat a riskoval občanskou válku? Protože není spokojený se stávajícím stavem a sleduje své zájmy. Protože jsou státy kterým nezbývá díky stavu své ekonomiky nic jiného než rikovat jakoukoliv válku. Stejně tak jako v té Jugoslavii. To jsi připodobnil docela dobře. Protože je tady konflikt dvou měn (a ještě více ekonomik) které by rády byly světovími. Protože kapitál prostě potřebuje ke svému životu „Lebensräume“…
p.s. je mi už uplně volný jak mě ostatní vnímají. Ono totiž nejde o mě, jde o můj názor kde tady houfně nepliju na Rusko a levici, tak jak by se slušilo a patřilo. Někteří rusofobové a ortodoxní antikomunisté to prostě nerozchodí, takovej je život…
reagovat - Pondělí 24. února 2014 ve 13:31 ® džigit
-
Docela zajímavá mapka pro ty kdo říkají že východ Ukrajiny živí západ. Žlutý sloupek u regionu znamená kolik region do státního rozpočtu odvedl a modrý kolik si vzal. Jenom šest regionů by „se mohlo samostatně uživit“. A červeně jsou ty nejhorší…zajímavý že jsou tam ty tři na východě o kterých sem si myslel že jsou nejbohatší…čísla jsou z roku 2013.
reagovat
Zdroj. web - Pondělí 24. února 2014 ve 12:57 ® regulus reakce na …
-
Fryw> víš co mě na tobě udivuje? Kolik energie seš schopnej vydat na psaní příspěvků v tomto fóru, asi máš lautr howno co na práci …
Jinak když to shrnu, měli jsme tu videa z jedné u druhé strany tábora (od agentur na východ i na západ od Kyjeva), netvrdím, že byly natočený tendenčně, ale asi vcelku vypovídají o situaci a každýmu je jasný, že se to tam vzájemně mydlí hlava nehlava. Ze tvých příspěvků je nám jasný, že cokoliv se ve světě šustne, tak za tím hledej USA a CIA.
Dále jsme se dozvěděli, že je to státní převrat podporovaný ze zahraničí a tvoje poslední myšlenka je ta, že protože zakázali komouše, tak jsou pomalu fašisti. Tak to mě teda poser.
Ono je možná možná lepší nad tím tak „politicky“ nepřemejšlet, mě to silně připomíná Jugoslávii, země ekonomicky v prdeli (soudě podle informací který jsou mi dostupný asi hodně), jakejsi nacionalismus tam taky je (popravdě se jim moc nedivím, že Rusy tak „milují“) a samozřejmě když se podíváme do historie, a budeme vycházet z informací co nám média podsouvají tak nejspíš dojdeme k názoru, že nějaký náznaky neonacismu tam být mohou nebo i jsou.
Mám obavy, že by to tam jako v Jugoslávii nakonec nedopadlo.
Pokud se týká různejch potentátů co se tam angažujou, tak to je vcelku pochopitelný. Značný procento (možná i většina) ruskýho plynu a konec konců i ropy do Evropy se dopravuje přes Ukrajinu, takže panuje značná obava, že když se to tam začne mydlit ještě víc než teď, mohl by to být pro Evropu docela průser. Politika za tím určitě je taky, vo tom žádná, ale vysvětli mě, proč by někdo podporoval státní převrat a riskoval občanskou válku která by mohla ohrozit plynulé dodávky tak strategické suroviny jako je plyn. Myslím si, že na tom nemá zájem ani Evropa a ani Rusové.Nemusíš se obtěžovat to komentovat nebo mi psát další konspirační teorie, je to ztráta času, jak jsem ti už psal, oba o tom ve své podstatě víme hovno.
Jo a mimochodem, někdy si přečti co tu píšeš a zkus se zamyslet nad tím, jak tě ostatní asi vnímají.
reagovat - Pondělí 24. února 2014 ve 12:51 ® FInnnp
-
Však on už Ukrajincům Putin přistřihne křidélka.
reagovat - Pondělí 24. února 2014 ve 12:19 ® OBr
-
ještě je taky vděčné téma chemtrails , nesmírně účinný imperialistický nástroj, jak si podrobit nic netušící obyvatelstvo
reagovat - Pondělí 24. února 2014 ve 12:12 ® Fryw reakce na …
-
Prichy> Však nereaguj. Oba víme o co vlastně šlo během rozhovoru a rozhodně to nebylo o událostech na Ukrajině. Zhruba před rokem tu někdo koho dobře znáš měl problém s pokusem nabourat mýtus o volném trhu a tohle je dost podobné. Prostě na náboženství nešahat, pak lidé reagují zvláštně
reagovat - Pondělí 24. února 2014 ve 12:04 ® Fryw reakce na …
-
Prichy> Ten státní převrat je podporován ze zahraničí. Takový stupeň organizace… Byl tam McCain – Proč? Samozřejmě že to není o tom že zlí imperialisti proti hodným komunistům. Je to spíš o západních kapitalistech proti kapitalistům Ruska a Ukrajiny. Ale komunistická strana Ukrajiny v tom je taky, je v několika regionech zakázána a její členové jsou fyzicky napadáni. No a zákaz koministické strany, to je předzvěst nástupu fašistického režimu, tak jak to známe z historie.
reagovat - Pondělí 24. února 2014 v 10:49 ® Prichy reakce na …
-
Fryw> Státní převrat na Ukrajině ( stejně jako u nás) jsou vedeny různými zájmovými skupinami. To jsi chtěl napsat? ( s tím bych souhlasil).
Nejsem naivní, abych si myslel, že se někde něco změní, aniž by někdo jiný ( kdo ví jak na to) nevzburcoval lidi „k něčemu“.Asi bych omítnul, že se střetli zlí imperialisté s hodnými komunisty…to jsi samozřejmě nepsal, takže to jen pod čarou. Co se změní uvidíme časem.
Mám návrh, ukončeme debatu. Tebe to otravuje, máš pocit, že mé já je zde důležitější než to co píšu. Navíc mám pocit hraničící s jistotou, že u výsledek bude stejný, když budu dělat to co ostatní – mlčet.
reagovat - Pondělí 24. února 2014 v 7:05 ® Fryw reakce na …
-
Prichy> No, mám jasno. O státním převratu se mluví už otevřeně dokonce v „naší“ televizi…další věci co jsem napsal ohledně Ukrajiny nic nevyvrací. Proč je má oblíbená otázka.
Proč teda nemáš na dění v Ukrajině žádný názor a proč se mě vůbec ptáš? Proč si radši nepřečteš co jsem napsal níže a vracíš se neustále k elementárním věcem? Proč mi připadá že ty se snažíš neustále vše strhávat od tématu k osobě?
reagovat - Pondělí 24. února 2014 v 1:24 ® Prichy reakce na …
-
Fryw> když to tedy zredukuji, chtěl jsi tam původně napsat " myslím si že" a ne „mám jasno“
V případě Ukrajiny, nemám žádný názor.
Nenutím Ti žádný názor, ptám se, proč si myslíš, co si myslíš. …vlastně, nejdůležitější otázka Proč. ( to by zároveň mělo vyloučit manipulaci z mé strany)
reagovat - Pondělí 24. února 2014 v 0:24 ® Fryw reakce na …
-
Prichy> Do praxe je to ztráta času, pokud ti je přiděleno (nebo si sám špatně zvolíš) téma neuplatitelné pro tvou budoucí činnost… Na vš je celkem běžné, že někteří lidé ví proč obor studují a čeho chtějí dosáhnout, podle toho si (pokud je ta možnost) volí i zaměření prací…
Ztráta času to není, právě i z toho důvodu který ty tady uvádíš. Je prostě nutné podložit fakta a tvrzení zdroji a umět je správně interpretovat a obhájit. To je naprosto jasná věc. To mi prostě nemusíš říkat. Já mám skoro i pocit, že jsi schopný zajít tak daleko, že budeme za chvíli rozebírat tvé dobře mířené rady ohledně osobní hygieny (s nadsázkou samozřejmě).
Že tě zarazilo a že rychle…to je tvůj omyl, že k něčemu takovému došlo. Ta věc se táhne několik měsíců, to nejsou nějaké rychlé závěry. To konec konců nejsou ani závěry, to jsou prostě moje domněnky které jsou podloženy informacemi z různých zdrojů, byly podrobeny konfrontaci a hodnocení.
To že jsme manipulování je naprosto jasné. Jsem si toho vědom (nějakou dobu jsem se musel zabývat mediální komunikací, máš li zájem, zkusím někde vyhrabat podklady a odborné publikace, které někde ještě budou, třeba si počteš…).
Prostě, ač to na tebe působí jinak, uvědom si prosím že diskutujeme na nějaké urovni a v nějakém duchu, že nejsme u soudu, že nepřipravujeme v tomto tématu nic co by stálo za takovou námahu že by bylo nutné to psát opravdu formálně…Prostě přijmi fakt, že i za zachování obecných pravidel a zásad je možné mít naprosto rozdílné názory než máš ty.
reagovat - Neděle 23. února 2014 ve 23:51 ® Prichy reakce na …
-
Fryw> nepsal, do praxe je to dost ztráta času ( možná pár tech. celkem exatkních věcí kvůli vzdělání )
kam se dostáváme? …no zarazilo mne, jak jsi si rychle byl jistý co a jak je na Ukrajině…takže jsi měl nějaké informace mimo internet?
( nebrat osobně, ale dost často vidím, jak jsme my lidi manipulovatelní.....a stojí nás to vždy hooodně peněz…čili ber to jakou mou obavu, …mno možná i jistou nedůvěru)
reagovat - Neděle 23. února 2014 ve 23:10 ® Fryw reakce na …
-
Prichy> Promiň, ale, ehm…psal jsi někdy nějakou odbornou práci? Já předpokládám že ano. Nevím vůbec proč je třeba rozebírat elementární záležitosti, kam se to dostáváme?
reagovat - Neděle 23. února 2014 ve 22:59 ® Fryw
-
http://www.gazeta.ru/…kieve_.shtml
reagovat - Neděle 23. února 2014 ve 22:02 ® Prichy reakce na …
-
Fryw> Uznávám, jistá ztráta to může být. Měl jsem spíš na mysli to, že pokud člověk někde bere informace a následně vyhodnocuje, pak následuje nějaká akce, která má přímý vliv na jeho život, dává si sakra bacha, aby něudělal chybu. Záleží samozřejmě na vzorci ale také na vstupních informacích. Media dle mě nejsou zrovna dobrým zdrojem informací. Pak se píší seznamy, co je vše v hajzlu ( nepopírám, že některé jsou). Pokud se omezíme na vstupní měřitelné veličiny, můžeme pak omezit diskuzi na to, jestli je a z kolika procent pravda to, že statisticky máme každý jedno kuře denně, nebo jak to vlastně je. Například na větu „hospodéřství je v hajzlu“ se dá těžko reagovat. To vše myšleno všeobecně. Jinak ještě abych upřesnil, nejsem žádný radikál, čili pokub přijde někdo např. s tím, že za komůrů ( opět jen příklad) byla levnější voda, nebudu tvrdit opak.
EDIT: ani nemohu, nedovoluje to moje přesvědčení a můj přístup k věci…a to byť bych si musel nasypat popel na hlavu
reagovat - Neděle 23. února 2014 ve 21:41 ® Prichy reakce na …
-
Palivec> je vidět, že jsem Ti chyběl
reagovat…nic, to je sebevědomím, to se také časem naučíš
- Neděle 23. února 2014 ve 12:08 @ Palivec
-
Jak směšné! A největší blbosti generuje ftaláty poškozený Přichystal.
Přečtěte si toto, ať cosi pochopíte.
Tento gauner je jedním z globálních „hybatelů“:
http://www.ac24.cz/…obalni-vlade
reagovat - Sobota 22. února 2014 ve 20:49 ® Fryw
-
Je ale pravda že kultura ma obrovskej vliv na rozvoj jedince.
reagovat - Sobota 22. února 2014 ve 20:46 ® Fryw
-
Však byl ve straně kdejakej k***t. Někde na netu jsem viděl srdečnou gratulaci za dobudování pískoviště.
reagovat - Sobota 22. února 2014 ve 20:44 ® nnnap
-
připomnělo mi to národní frontu a pochvy v rudým právu, jak odsuzovaly vystoupení Pražskýho výběru. Furt stejná sebranka. Pamatuju se, že jsem tehdy o tom napsal na škole práci a za umělce se postavil, kámoš tam opsal rudé právo a češtinářka mi pak jeho práci dávala za příklad, že ne všichni mladí lidé to vidí podobně jako já.
reagovatTen kolega byl obvykle za čtverku rád, tehdy to dílo z ruďasu nevědomky soužka češtinářka ocenila na 3. Mě, za ten v podstatě protirežimní pamflet musela dát za 1. Jo, byla to občas čuryna s komoušema. Dali se vodit jak slepečtí psi.
- Sobota 22. února 2014 ve 20:33 ® Fryw
-
Šňupat bílej prášek z bible je míň šokující než z ní číst…
reagovat - Sobota 22. února 2014 ve 20:31 ® regulus reakce na …
-
nnnap> já to ani neřežu a ani neřeším …
reagovat - Sobota 22. února 2014 ve 20:21 ® nnnap reakce na …
-
regulus> to neřež
reagovat - Sobota 22. února 2014 ve 20:20 ® regulus reakce na …
-
nnnap> ?????????? sem to nějak nepobral
reagovat - Sobota 22. února 2014 ve 20:06 ® nnnap
-
bolševická sebranka http://brno.idnes.cz/diskuse.aspx?…
reagovat - Sobota 22. února 2014 ve 12:49 ® Fryw
-
Prichy> Já tvůj pohled na věc už vidím. Jen doufám že si uvědomuješ že to je TVUJ pohled na věc
reagovatA ty „ztráty“ jsou vždy. Nesleduješ diskusi? I tady tím byť jde o ptákovinu jde člověk s kůží na trh. Pak se chce někomu grcat, pak se nechce někomu sedět s tebou u stolu atd… Uplně jednoduše bych nemusel bud nic psát a nebo tobě tvrdit jak je tvůj pohled super, univerzální a absolutně se s tím ztotožnuji. A bylo by to moc jednoduchý. Jen to by jsme se možná dostali tak trochu k těm jehovistům…