Chytej.cz

Politická debata necteno

21.10.2013 | lunimus | 49.342 zobrazení | 726 odpovědí

Toto fórum zakladám preto, aby nám niektorí odborníci, disidenti, emigranti, partizáni, sociológovia a podobne nevnášali svoje múdrosti do kategórií, kde nemajú čo robiť.
Pretože v kategórii vtipy majú byť vtipy a nie pseudo humorné predvolebné karikatúry na ktorých sa pobaví maximálne ten, čo je zasvätený a obávam sa, že 99,9% miestnych užívateľov zasvätená nie je.
Rovnako nie je vhodné vnášať politické diskusie do rybolovných techník a podobne.
Takže nikoho sa nechcem dotknúť, ale svoje politické výplody si prosím hádžte sem.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 22. února 2014 ve 12:46 ® Prichy reakce na …
Prichy

Fryw> tu cestu si právě máš najít sám, jen je důležité, že případné ztráty musí jít za Tebou.

reagovat
Sobota 22. února 2014 ve 12:26 ® Fryw reakce na …
Fryw

Prichy> Moc si to bereš k srdci tady tu diskusi, nebo nevím jak to mám chápat. Je to politická debata. Je to o názorech, o informacích, o jejich hodnocení. Politik není nikdo z nás, předpokládám. Děkuju tobě i jiným že se mě pokouší spasit a přivést na správnou cestu, na tu jedinou a pravou víru :-)

A neboj, hodlám to udělat. Mám dvě témata na zpracování, jen sháním potřebné zdroje a literaturu. Je tvřeba své tvrzení podložit a vyargumentovat. Dá to hodně práce a aby to obstálo…Jenže to je něco jiného než diskuse na rybářském serveru :-) A dělá to tak tady každý, co jsem si všiml. Ty jsi nevnesl do diskuse vůbec žádná čísla a tvrdá fakta. Jen po nich voláš, mezi tím, co píšeš obecné povídání o motivaci smíšené s neoliberálním pohledem na ekonomiku :-) (což není od věci, není to tady o tom aby jsme se zde nějak vyčerpávali a věnovali tomu víc sil…)

reagovat
Sobota 22. února 2014 ve 12:21 ® Prichy reakce na …
Prichy

Fryw> Obr se Ti snaží pomoci, jako všichni tady. Víš co, najdi si činnost, kde budeš moci hodnotit vstupní informace tak, že s následnou tvou analýzou ( a akcí) bude spojeno to, co se tě přímo týká. Důležité je to, aby když udeláš něco špatně, musi Tě to velmi velmi bolet.

reagovat
Sobota 22. února 2014 ve 12:10 ® Fryw reakce na …
Fryw

OBr> Ale když zmiňuješ sektu, co říkáš na tohle?

"2. Je pravda, že Svědkové Jehovovi zakazují transfúze?

Ne. Organizace svědků Jehovových nic nezakazuje ani nepřikazuje. Do životů lidí nemá právo zasahovat, jen poukazuje na biblické zásady.

Správná odpověď: Nejenže učí, že přijmout krev (nebo její složku) jídlem, transfúzí nebo jakýmkoli jiným způsobem je těžký hřích, ale též vedou své členy k tomu, aby odmítali transfúze i za cenu ztráty života. Nadto vyvolávají dojem, že sama moderní lékařská věda považuje transfúze za nebezpečné, zbytečné a přežité.

3. Zakazuje vaše organizace svým členům vojenskou službu?

Ne. Je na osobním rozhodnutí jednotlivce, zda bude respektovat zásady Bible.

Správná odpověď: Ano. „Osobní rozhodnutí jednotlivce“ vychází ze zmanipulované mysli. Kdyby se nějaký jehovista „osobně rozhodl“, že nastoupí vojenskou službu, byl by vyloučen."

Tyto dvě otázky položilo ministerstvo kultury této sektě. Na základě jejich odpovědí (tj. té první verze) byla tato sekta povolena a zaregistrována…

No, přemýšlel jsem o tom i v souvislosti s tím, že se občas diskutuje jestli by mohly homosexuální páry adoptovat a vychovávat děti. Jehovisté mohou a na svoje sezení berou děti od nejútlejšího věku. Mezi jehovisty je obrovský podíl psychických poruch, hlavně schyzofrenie. Zároveň jim ale náboženství zakazuje vyhledávat odbornou psychologickou nebo psychiatrickou­ péči.

reagovat
Sobota 22. února 2014 ve 12:03 ® Fryw reakce na …
Fryw

OBr> Každej má nějakou argumentaci. Dokonce někdo považuje za argumentaci i řev, vyhrožování a urážky .-)

reagovat
Sobota 22. února 2014 v 11:59 ® Fryw
Fryw

Regulus> při Oslavanské stávce za první republiky, kdy byly ve hře elektrárna bylo nasezano vojsko a střílelo se do demonstrujících. Na ukrajině opozice obsadila elektrárnu jadernou. Řekl bych, že Janukovičův režim má k zásahům proti demonstrantům proti těm zásahům co známe z „demokratických“ zemí značný deficit…

reagovat
Sobota 22. února 2014 v 11:35 ® Fryw reakce na …
Fryw

regulus> Ty pomeranče jsem do toho zapletl proto, že jsi byl schopnej mi vyvracet můj osobní zážitek. Je to o tom přístupu.

Existuje nějaká množina informací který máme a který jasně o něčem vypovídají. Ale asi se dá žít i tak, že můžeme všechny odmítnout jako lži. Nemusíme se snažit nijak pochopit jejich souvislosti a žít s tím že vlastně nic nevíme a vědět ani nemůžeme.

O státní převrat jde, nechápu že to nevidíš. Vždyť se opozice svým cílem nijak netají. Vždyť jde bez pochyby i o rozvrácení uzemní celistvosti.

reagovat
Sobota 22. února 2014 v 11:22 ® džigit reakce na …

OBr> :-D :-D :-D

reagovat
Sobota 22. února 2014 v 11:07 ® OBr reakce na …
OBr

Jdeme na to špatně a neumíme Frywovi správně argumentovat, je to naše nedokonalost…ale přecijenom mám řešení:

reagovat
foto/forum/2014/th-img105033.jpg
Sobota 22. února 2014 ve 2:49 ® regulus reakce na …
regulus

Fryw> kubánský pomeranče do toho nepleť, protože tys asi nikdy nejedl, co nám sem sodruzi z Kuby dováželi, tečka.

Pokud se týká zbývajícího:
Bod 1 za vším vidíš revoluci, puč nebo něco podobnýho, jen spekuluješ, ale uvědom si, co se tam v posledních pár letech dělo a ty jen vymejšlíš konspirační teorie
Bod 2 nemusím vůbec sledovat mezinárodní situaci aby mi bylo jasný, že kterákoliv velmoc se bude chovat tak, jak se jí aktuálně hodí.
Bod 3 nemáš páru (ani já) kdo první vystřelil a odkud pocházejí případně zbraně v rukou povstalců. Lze myslím předpokládat, že se toho chytilo extrémistický hnutí který si tam buď přihřívá svoji polívčičku nebo bylo přímo iniciátorem. Dokážu si představit i variantu, že to demonstranti vzali hákem i tu druhou, kdy to přepískly bezpečnostní složky.

Můžem o té situaci jen špekulovat, nic víc.

reagovat
Sobota 22. února 2014 ve 2:14 ® Fryw
Fryw

Jen ještě tak na okraj, pro jistotu. Jak Janukovičův tak Putinův režim odsuzuju a myslím že vina je právě na jeho (resp. jejich) straně. Nic méně, chápu že Janukovič prostě musí něco dělat. Ale myslím si, že to co pro Ukrajinu připravuje opozice rozhodně není žádná cesta ze sraček v kterých bezpochyby jsou…

reagovat
Sobota 22. února 2014 ve 2:05 ® Fryw reakce na …
Fryw

regulus> No, já právě přemýšlím jak to je, když jsme tuhle mluvili o Kubě a ty jsi mi vyvracel že pomeranč co jsem osobně jedl nebyl sladkej jak cecek…

1. Hillary Clintonová prohlásila že v žádný případě USA nedovolí jakejkoliv integrační proces mezi Ukrajinou, Ruskem a Běloruskem. Tak předpokládám že země s takovým potenciálem nezůstává jen u zbožných přání. Přítomnost McCaina tomu i nasvědčuje (dole jsem dával fotku). Taková akce není možná jen na základě dobrovolníků co dělají chlebíčky a vaří čaj, tak jak je nám to prezentovano ČT. Jsou tam i nějaký zbraně. Je nějaká aktivita evropskejch špiček. Prostě a jednoduše, ten kdo má zájem a možnosti nebude sedět se založenejma rukama.
  2. Ta hypotéza se opírá o status lidí kteří řídí Ukrajinu a Rusko. Já jsem tak trochu zaznamenal obrat v té mezinárodní politice Ruska. Tobě to možná ušlo, nebo tomu nepřikládáš význam. (Sýrie, Snowden…). Prostě Rusko teď nejde USA na ruku tak jako to bylo v případě třeba Jugoslavie. Prostě se něco mění a ty spory se vyostřují. Ale jo, uznávám, že tohle má asi největší trhliny.
  3. Naprosto normálně, obrana a utok. V takovéto intenzitě jsou ty prostředky adekvátní. Jak jsi viděl na tom videu, tak policie nejedná zrovna nějak nepřiměřeně (to nemluvím o tom incidentu kde tam domlátili z kraje ty protestující pendrekama). Ale opozice má molotovy, střelné zbraně a používá je. To ženská co narazila do patníků v USA dostala kulku a měla jen auto. Prostě ten stav tam je tak vypjatej, že represivní složky musí takto konat. Však víš třeba o sdudentskejch protestech v USA kde byli prostě postříleni. Já mám skoro pocit, že je až divný že tento bod musím obhajovat.

Co vlastně ten „mrtvej student“ v 89… to je prostě takovej scénář. Janukovič musí konat. Byl k tomu konec konců vyzván i armádou. Není ve hře dokonce vojenskej puč?! Konec konců, bezpochyby tam jde o státní převrat. Když si pak člověk uvědomí jak to probíhalo tady v 89. tak to bylo vlastně naprosto mírumilovný (ten tzv. masakr na Národní třídě), oproti tomu co se děje v Kyjevě. Nebo tehdy czechtekk, samozřejmě že se tam nestřílelo(nic méně, kluka s policejní pistolí u hlavy video zachytilo), ale v relaci k tomu o co vlastně šlo to byl uplně přehnanej zákrok. A to jsme jakože demokratická země, teda oproti té Ukrajině.

reagovat
Sobota 22. února 2014 v 1:49 ® regulus reakce na …
regulus

Fryw> bod 1 jen se domníváš a podle čeho přesně lze určit jestli to už není nebo ještě je demokratickej a spontální protest
bod 2 je pouhá, více méně nepodložená, hypotéza
bod 3 s tím jediným se asi dá více méně souhlasit i když zase je tam jedna neznámá, že ani jeden nevíme co se tam vlastně pořádně děje, informace úplně jasný nejsou, takže lze souhlasit, že by to bylo kdekoliv jinde potlačený, otazník ovšem zůstává jakým způsobem (tím nyslím střílení ostrejma a třeba i ti ostřelovači, demonstrace se dá spláchnout i jinak), tohle by se blbě obhajovalo kdekoliv, ale jak jsem psal, informace nemusí být relevantní.

reagovat
Sobota 22. února 2014 v 0:56 ® Prichy reakce na …
Prichy

džigit> jednou jsem viděl film, jak rodina zápaďáků zdrhala do NDR :-D , tak se moc nesmej :-D

reagovat
Sobota 22. února 2014 v 0:53 ® Prichy reakce na …
Prichy

Fryw> smrt = tutovka

reagovat
Sobota 22. února 2014 v 0:46 ® džigit reakce na …

Prichy> tohlesi bolšan nezasluži :-))

reagovat
Sobota 22. února 2014 v 0:33 ® Fryw reakce na …
Fryw

regulus> Tak minimálně bod 1. a 3. je tutovka. Ten 2. je o tom, že Oligarchie má vlastně stejný postavení jako měl Kaddafi, mysleli si že styky na západě a jmění v bankách bude záruka jejich bezpečnosti. Stejně jako si to myslel Kaddafi. Taky je zjevnej obrat Ruska v zahraniční politice právě po vraždě Kaddafiho. To že je Janukovič a Putin jen loutka právě té oligarchie je myslím bod o kterým není zas tak třeba diskutovat…

Ale to co beru za sobě vlastní uvažování je to, že nikdy nejde jen o jednu věc, nic nemá jen jednu příčinu…

p.s. moje i tvoje výhoda je v tom, že pokecem o té situaci vůbec nic nesledujeme. Narozdíl od těch fundovaných co se k tomu vyjadřují veřejně. To je zase o té mediální komunikaci a její síle. Vědět a říkat není totéž..

p.s. 2 …to video končí takovou náboženskou ptákovinou. Já čet i něco na stránce která měla nadpis „košer europortál“ nebo tak podobně a tam se k tomu taky stavěli dost kriticky (asi tak jak v tom jednom videu co je spíš proti opozici). Tam asi probíhá i jiná sféra konfliktu. Je tam i něco o pravoslavných vs. římskokatolická církev… hodně složitá struktura.

reagovat
Sobota 22. února 2014 v 0:18 ® regulus reakce na …
regulus

Fryw> skrz to, že v tom máš jasno (není tady žlutej kripl popadající se za břicho). Mám pocit, že aniž bych chtěl dělat machra, tak dokážu, alespoň si to myslím, trošinku lépe odhadnout co se na východ od Čiernej pri Čope může dít. Nemyslím si, že bys byl úplně daleko od možné pravdy, ale jasno v tom absolutně nemáš, ale uklidním tě, jasno nemám ani já a současně spousta lidí, co o místní situaci ví Xkrát víc než my dva dohromady.

reagovat
Pátek 21. února 2014 ve 23:42 ® Fryw reakce na …
Fryw

regulus> Skrz co?

reagovat
Pátek 21. února 2014 ve 23:38 ® regulus reakce na …
regulus

Fryw> ty máš křišťálovou kouli nebo co … :-D

reagovat
Pátek 21. února 2014 ve 23:27 ® Fryw reakce na …
Fryw

Prichy> Každej to má jinak. Jsou různý zájmy, různý informace. Je na každým kolik čemu věnuje energie .-) A když hesla, tak aspoň to „Sláva Ukrajině“ mi nevoní.

reagovat
Pátek 21. února 2014 ve 23:25 ® Fryw reakce na …
Fryw

regulus> Youtube a obecně masové komunikační prostředky jsou tak mocné že to nutně ovlivní i „regulérnost“ voleb. 5 minut video, a hotovo, je „jasno“ co se děje. Já moc „naše“ media nesleduju, ale na hlasu ruska jsou zajimavé postřehy. Třeba o tendencích okolních států nárokovat si uzemí (Bukovina atd). O obsazení jaderné elektrárny „opozicí“. Já mám jasno ve dvou, či třech věcech.

1. není to žádnej demokratickej a spontánní protest
  2. vládnoucí ruská a ukrajinská oligarchie utrpěla šok po vraždě Kaddafiho (stejné postavení – styky se západem, peníze v západních bankách, což považovali za zajištění své existence)
  3. takový zásah proti demonstrantům za situace jaká je by nastal v kterékoliv zemi

A souhlasím s tím, že se není vůbec čemu divit, že je tam situace taková jaká je.

reagovat
Pátek 21. února 2014 ve 23:06 ® Prichy
Prichy
fryw: to bude asi lepší, na rozdíl od věcí, ve kterých mám tak nějak jasno, k jiným bych se dle sebe snad ani neměl vyjadřovat.....už vůbec se řídit heslem „kdo nechčije s náma, chčije proti nám“. reagovat
Pátek 21. února 2014 ve 23:04 ® regulus reakce na …
regulus

Fryw> You Tube je mocný médium, je to krásná ukázka, jak zmanipulovat světový veřejný mínění. Netroufám si ani vzdáleně odhadnout co za tím je, je tam moc faktorů, který se zvenku a možná i zevnitř (Ukrajiny) nedají relevantně zhodnotit. Osobně mi nevoní uvěznění Timošenkové, posílení prezidentských pravomocí, ale je to jen a jen můj názor, který nemusí být správný, z druhé strany skepse k EU mi cizí není a když si uvědomím, že v zemích bývalého SSSR se některý věci řeší kapinku jinak, než je obvyklý v našich krajích, možná se ani nedivím, že to tam vypadá tak jak to je. Další věcí který mi nevoní jsou pohrobci Banderovců, ne z důvodů toho co nám do hlavy mlátil bejvalej režim, ale z hlediska popravdě ne úplně jasnejch historickejch faktů. Nějaká část z nich kolaborovala s nacisty, to je jedna věc a druhá je ta, že to jsou extrémní nacionalisti a většina podobných ideologií hraničí svým způsobem s nějakou formou extrémismu. Myslím si, že předčasný volby budou asi tím nejčistším řešením, jak to bude pokračovat absolutně netuším.

reagovat
Pátek 21. února 2014 ve 22:14 ® Fryw
Fryw

Nějaký videa. Tak si vybrat.

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 1:12 ® Fryw reakce na …
Fryw

Prichy> Tak jo, já ti slibuju že si to nechám projít hlavou. Dobrou .-)

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 1:10 ® Prichy reakce na …
Prichy

Fryw> kašlu na něj, je mi fuk, jestliže bude politik dělat (dělat ne mluvit)něco, co bude logicky zapadat má body…mám podmínku, musí to být měřitelné ( u mě u většiny věcí je měřitelnost základní parametr)

Dobrou.....jo tu Semelevou si nech ještě projít hlavou, nejprve ty vraždy a následně ty sračky co ze sebe souká, jak by to dělala lépe, sám si udělej obrázek co do té doby dokázala a jestli byla schopna vytvořit alespon jedno posrané pracovní místo ( a to můžeš aplikovat na každého politika) ;-)

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:58 ® Fryw reakce na …
Fryw

Prichy> Máš ho taky rád? Já moc, je to takovej chlapeček, bych ho pochoval a dal mu lízátko, má takovej kukuč :-D

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:54 ® Prichy
Prichy

Fryw> drábek = 0

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:54 ® Prichy
Prichy

Fryw> jasan, ono záleží vždy na lidech, když se na tím člověk zamyslí, tak někdy musí nutně souhlasti s názory nnnapa, který občas mluví o komunistických fabrikách ( proč komunistických, no jednoduše, tenkrát se dědali takové nesmysly, že paralela je jasná)

reagovat