Chytej.cz

Politická debata necteno

21.10.2013 | lunimus | 49.344 zobrazení | 726 odpovědí

Toto fórum zakladám preto, aby nám niektorí odborníci, disidenti, emigranti, partizáni, sociológovia a podobne nevnášali svoje múdrosti do kategórií, kde nemajú čo robiť.
Pretože v kategórii vtipy majú byť vtipy a nie pseudo humorné predvolebné karikatúry na ktorých sa pobaví maximálne ten, čo je zasvätený a obávam sa, že 99,9% miestnych užívateľov zasvätená nie je.
Rovnako nie je vhodné vnášať politické diskusie do rybolovných techník a podobne.
Takže nikoho sa nechcem dotknúť, ale svoje politické výplody si prosím hádžte sem.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 21. února 2014 v 0:53 ® Fryw reakce na …
Fryw

OBr> To ne ale nějakej morální kredit by tam měl být. A on není. O tom už jsme mluvili… Navíc bych chtěl vidět statistiku která potvrzuje , že čím větší plat tím míň se krade. Co se týče konkrétně politiků, tak to je taky o tom, jaký cestičky do té vrcholové politiky vedou a jakej „charakter“ je schopnej těma cestičkama vůbec projít… Já myslím že u vrcholovejch manažerů to je trošku jinak, tam musí vyloženě prokázat schopnosti. Jaký kvality prokázal Drábek například, že si zasloužil takový místo se můžeme jen dohadovat…

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:50 ® Fryw reakce na …
Fryw

Prichy> Není to tak vždycky, proto se to nijak nestupňuje. Dvě filiálky stejné společnosti můžou být nebe a dudy…

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:50 ® OBr reakce na …
OBr

Fryw> kdyby měli královskej plat, nebude existovat korupce a klientelismus, protože by se jim to jednoduše nevyplatilo. Proč má většina vysokejch manažerů takový platy? Jsou příliš cenní na to, aby si firma mohla dovolit jejich střídání jednou za rok. Když má politik v základu dvojnásobek průměrný mzdy a má za to řídit celej stát, tak se upřímně nedivím, že tam jdou lidi s vidinou získání moci a osobního prospěchu. Nejsme stát Mirků Dušínů…

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:48 ® Prichy reakce na …
Prichy

Fryw> hups, druhá shoda…

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:45 ® Prichy reakce na …
Prichy

To víš že mě někdy štve že musím dělat něco co mě přijde jako zjevná blbost (aby se jakože ušetřilo – což ve skutečnosti má často i opačnej efekt). Ale tak to prostě chodí.

Výborně, máme bod, kde se naprosto shodnem.....jednou Tě to nasere tak, že nebudeš moct dál, jak říkám u Tebe je směr docela dobrej, jen malinko věříš lidem ( kecům), které nejsou pravda, ale třeba se to časem změní…dejme tomu čas

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:42 ® Fryw reakce na …
Fryw

Prichy> No já si říkám pane bože ať na nic nehrabou a jen si užívaj toho královskýho platu. A oni furt vrtaj a nedaj si říct… .-)

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:40 ® Prichy reakce na …
Prichy

Fryw> Cituješ správně…kriste pane ať už nic nemění, vždy to jen pohnojí.

jj :-D klidně rejpej :-) beru to,nemám s tím nejmenší problém – sice nevím co se změní u Tebe, když se změním já.

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:39 ® Fryw reakce na …
Fryw

OBr> Není škoda. Tohle téma není reálnej život. Jenom píšem. Kejvat hlavama a plácat se po ramenou by tady asi nebylo zrovna smysluplný. Se holt najde někdo kdo věc vidí jinak. Konec konců, ono to pak někam vede. Je fajn že se lidi přou. Třeba se i na něco přijde a na něco se podívá člověk jinak. Já mám svou práci rád, baví mě a vidím v tom výsledky. Mám radost když to začne fungovat a je zajištěná (alespoň technicky) výroba…To víš že mě někdy štve že musím dělat něco co mě přijde jako zjevná blbost (aby se jakože ušetřilo – což ve skutečnosti má často i opačnej efekt). Ale tak to prostě chodí. Čili já jsem s prací spokojenej a nevím jistě jestli bych zrovna teď měnil :-) No a krom toho že mě ta práce uspokojuje duševně, dovoluje mi i využívat svůj volný čas více méně dle představ…

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:33 ® OBr reakce na …
OBr

Fryw> nezlob se na mě, ale tohle jsou zase obecný povídačky. Neznáš naší energetickou koncepci? Čti zde: http://www.mpo.cz/…ent5903.html , jak mám věřit ostatnímu, když vím, že v některých bodech nemáš pravdu.

Tebe je ve fabrice škoda, dej se na politiku, tam uděláš lepší kariéru – to myslím upřímně, argumenty máš zajímavé a hodně lidí na to bude slyšet.

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:28 ® Fryw reakce na …
Fryw

Prichy> Hele, k té politice co jakože nic nezmění můžu citovat klidně tebe samotného " Už nemají energii na to, proplétat se různými omezeními. Neustále se měnícím daním atd. "

A u svého já klidně začni, trošku ho upusť, je hodně nafouklé zdá se :-) (taky jsem si musel rejpnout nakonec)

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:26 ® Prichy reakce na …
Prichy

OBr> chtěl jsi konkrétní data a dostal jsi opět obecné kecy z voleb :-D . A je to pořád dokola, už to ani mě nebaví.

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:25 ® Prichy reakce na …
Prichy

Fryw> jj, a pak si Tě dám k večeři …bože můj

Nejsem schopen pochopit, jak můžeš věřit tomu, že nějaká politika něco změní. Rohlík nevyrobí, pracovní místo nezajistí. Čili ptám se ještě jednou, kdo zajistí pracovní místa…odpověď jedině my. My sami budeme muset každý začít sám u svého já.

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:24 ® OBr reakce na …
OBr

Fryw> tyjo, neber si to zle, ale s takovýmhle postojem se divím, že už dávno nejsi někde za hranicema (třebas na tý Kubě) … já bych v takovýmhle rozpoložení sebral rodinu a někam zdrhnul a nebo si to hodil na nejbližším stromě.

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:18 ® Fryw reakce na …
Fryw

OBr> To je přeci hodně konkrétní. Hospodářství je v takovém stavu že není schopné zajistit existenci občanů a ani existenci svou vlastní. A to jistě né samo od sebe. Například znehodnocené a nevyužité investice na východ (třeba Čína a čajovníková plantáž, která se kompletně odevzdala tuším Německému investorovi ještě před dobou než mohlo vůbec docházet k návratnosti investice, když mám být konkrétní). Likvidace zemědělství a trvalého znehodnocování půdního fondu (stavební pozemky za pár korun, brouwnfiels na straně jedné a stavby na zelené louce na straně druhé). Neschopnost dobudovat sít dálnic, vedení železnic ke krachu. Nejasná nebo neexistující energetická politika. Rozkradená námořní plavba. Prostě a jednoduše devastace hospodářství…

Já vím, že by bylo nejlepší abych napsal že nijak, a všechno by bylo OK. Ale to po mě prostě nemůžeš chtít, protože spoustu věcí neříkám jen tak, abych se s někým dohadoval…

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:09 ® Fryw reakce na …
Fryw

OBr> Myslím že každej kdo byl u moci chtěl ten stav zachovat a bránil se jakýkoliv změně. Jen to do té Ústavy(nebo kamkoliv jinam) napsal trošku jinak. Ted jsem si vzpomněl na kritiku zmíněnýho Kellera od někoho (tuším z ODS) že jeho kandidatura je problém protože „neuznává liberální hodnoty“.

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:09 ® OBr reakce na …
OBr

Fryw> konkrétně, jinak to jsou stejný populistický povídačky, jako měla ta ženská.

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:04 ® Fryw reakce na …
Fryw

OBr> Politikou která vede k likvidaci pracovních míst…

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:02 ® Fryw reakce na …
Fryw

džigit> Dobře, tak trochu normálka. Rozdíl je ten, že já tady vůbec nijak Prichyho nekádruju, co dělá špatně, co dobře, co by měl dělat, co nedělá atd… Mám dojem ale že on to dělá, a to mi přijde divný prostě. Vůbec nezpochybňuju jeho pracovní výsledky, nešpekuluju nad nima.

Šumak kecy nee, například jsem minulej týden investoval cca 60 pracovních hodin tomu, aby se mohla dokončit zakázka pro jednu firmu. Mohlo to být o hromadu míň, kdyby se někomu chtělo dát věc na karusel a udělat to jak tak to má být. No a když pak šéf useku řekne, že „to jsem viděl rozdělaný prvně(myslel tím sebe)“ tak mi přijde že mám právo se domnívat, že není všechno uplně perfekt… Já ti o tom zapomněl říct, to byla myslím chyba :-)

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:01 ® OBr
OBr

Jinak, kdo chce hezké čtení na dobrou noc, mám tady jednu bombastickou pohádku: http://www.psp.cz/…on_1960.html

reagovat
Pátek 21. února 2014 v 0:00 ® džigit reakce na …

regulus> ja sem v klidu :-) enem mluvim,jak mi zobak narost ;-)

reagovat
Čtvrtek 20. února 2014 ve 23:58 ® OBr reakce na …
OBr

Fryw> ok, já taky chápu osobní postoj Hitlera, Stalina a podobných… ale pokud mi chceš tvrdit, že jsi schopen se ztotožnit se všemi jejímy názory, co tam zazněly… Řekni mi prosimtě, jak konkrétně je lidem upíráno právo na práci?

reagovat
Čtvrtek 20. února 2014 ve 23:53 ® regulus reakce na …
regulus

džigit> klídek, bo ti praskne žilka a budeš se pochcávat … :-D

reagovat
Čtvrtek 20. února 2014 ve 23:52 ® džigit reakce na …

Fryw> Ty zje fakt mimoň,o Prichym taky nic neviš a přesvědčuješ. On z te vody možna vařil,když začinal,za nim su už alespoň jakesik vysledky,za Tebu enem šumak kecy…

reagovat
Čtvrtek 20. února 2014 ve 23:52 ® Fryw reakce na …
Fryw

OBr> To je právě to, já s ní souhlasím a chápu její postoj. Právě v tom, že ona tam nebyla diskutovat. Ona tam byla na pranýři. A co má společného M. Horáková s dnešní nezaměstnaností vůbec netuším. O to jde…

reagovat
Čtvrtek 20. února 2014 ve 23:50 ® Fryw
Fryw

Jako že se ještě uvidí jestli tam bude USA strkat nos?!

reagovat
foto/forum/2014/th-img105023.jpg
Čtvrtek 20. února 2014 ve 23:49 ® OBr reakce na …
OBr

Fryw> vono když napíšeš bez dalšího vysvětlování, že souhlasíš s tou „paní“, co jsem tady vypisoval, tak se nemůžeš zdejším reakcím divit. Za takovou podporu by i čistokrevnýho kapitalistu poslali na nejbližší kandelábr.

reagovat
Čtvrtek 20. února 2014 ve 23:48 ® regulus
regulus

Prichy> dobře, budeme říkat západ (myslím tím EU, NATO i USA) a bude to ve dvou rovinách. První je ta politická (odsuzování, politický nóty a podobný sračky, možná i nějaký embargo bude). Druhá rovina bude nejspíš taková ta neoficiální, možná se o tom ani psát nebude, bude to více méně podpora opozice, samozřejmě přes prostředníky, teda za předpokladu, jestli současný vedení nepovolá velkýho bratra, což je taky jedna z možností, pokud se stane, že přestanou mít kontrolu nad vlastní armádou a to by byl průser.

reagovat
Čtvrtek 20. února 2014 ve 23:47 ® Fryw reakce na …
Fryw

džigit> Já nebrečím, v zásadě je mě to jedno. Jen bych to nečekal od tebe. Od Prichy kterej vaří vyloženě z vody, páč o mě ví kulový je to sranda…

reagovat
Čtvrtek 20. února 2014 ve 23:44 ® Fryw
Fryw

Prichy> Stačí aby jsi upustil od utkvělé představy že mám potřebu něco vracet. Jako kdyby to šlo… Možná kdyby jsi byl trošku vnímavější, musíš postřehnout že já tady nic takového neříkám. Já se nemůžu zbavit dojmu, že si tady někdo něco vykonstruoval, pak mi to vnutil a nakonec mě za to začal pranýřovat .-)

reagovat
Čtvrtek 20. února 2014 ve 23:43 ® džigit

OBr> po tydňu v kameňu by změnila nazor. Kdybych o te rude lopatě řek, že je píča, musel bych se babě v rozkroku večer co večer omluvat :-))

reagovat