Chytej.cz

Politická debata necteno

21.10.2013 | lunimus | 49.397 zobrazení | 726 odpovědí

Toto fórum zakladám preto, aby nám niektorí odborníci, disidenti, emigranti, partizáni, sociológovia a podobne nevnášali svoje múdrosti do kategórií, kde nemajú čo robiť.
Pretože v kategórii vtipy majú byť vtipy a nie pseudo humorné predvolebné karikatúry na ktorých sa pobaví maximálne ten, čo je zasvätený a obávam sa, že 99,9% miestnych užívateľov zasvätená nie je.
Rovnako nie je vhodné vnášať politické diskusie do rybolovných techník a podobne.
Takže nikoho sa nechcem dotknúť, ale svoje politické výplody si prosím hádžte sem.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 31. ledna 2014 ve 23:04 ® Fryw reakce na …
Fryw

OBr> Tak je to myslivec. Brácha chemik mě odbyl odpovědí že alkohol je stejně jed…

reagovat
Pátek 31. ledna 2014 ve 23:03 ® Fryw reakce na …
Fryw

džigit> Jsem něco pogůglil a byly fajn dotazy na odborníka co se starou slivovicí, kde ji nechat otestovat kdyby náhodou :-D

No, bratránek mě poradil že to mám dat někomu na narozky. On je má za chvilu…

reagovat
Pátek 31. ledna 2014 ve 23:01 ® Fryw reakce na …
Fryw

Prichy> Je to o postavení, vztazích, motivech, odpovědnosti, osobnosti, atd…prostě to je asi celkem fuk když se rozcházíme v elementárních záležitostech… Možná něco tady… http://blisty.cz/art/51696.html

reagovat
Pátek 31. ledna 2014 ve 22:59 ® OBr reakce na …
OBr

džigit> jasně, ať vyžene čerta ďáblem :-D Na srazu pak uvidíme, jestli nás poslechnul.

reagovat
Pátek 31. ledna 2014 ve 22:48 ® džigit reakce na …

Fryw> musiš piť ve stylu jedna ku jedne.Jedna neznama se zaleje jednu čistu,ověřenu :-)) Čisty tem metyl z těla vyžene, spořílku!

reagovat
Pátek 31. ledna 2014 ve 22:21 ® Prichy reakce na …
Prichy

Fryw> už jsem to nedával, takže jsem mimo debatu..

čtu téma soukromá/státní firma sbírající data, proč tě štve, že to není státní?

reagovat
Pátek 31. ledna 2014 ve 21:59 ® OBr reakce na …
OBr

Fryw> no, to je zásadnější otázka, než řešení světového míru :-) Jestli to je od Draka, tak bych to vylil… jinak to máš tak 50/50..v domácích podmínkách to nezjistíš,leda do laborky, ale už je po aféře, takže zadarmo to nebude.

reagovat
Pátek 31. ledna 2014 ve 21:13 ® Fryw reakce na …
Fryw

OBr> Je jedno jestli českej nebo zahraniční. Prostě soukromá osoba sbírá data za pomoci státu…ale čoveče…jiná věc. Jsem dostal na narozky dvě lahve alkoholu (jeden myslivec a druhá jakási bylinovka) a řešim tady co s tim. Kolek samo je, našel jsem i nějakej web kde se to ma jakože ověřovat nejde to ověřit…je to na starej kolek a kdesi cosi. Tak nevím, vylejt do mísy a jit si stočit slivovici?!

reagovat
Pátek 31. ledna 2014 v 19:26 ® OBr reakce na …
OBr

Fryw> třeba ta zahraniční firma má český majitele…víme prdlajz. Já teď přemýšlím, jak moc by mě vadilo, že si někdo přečte můj zdravotní stav, údaje kde bydlím, kolik mám dětí, jaké platím daně… naštvalo by mě, kdyby se mi někdo dostal k účtu a vybral ho, to jo, ale stane se něco? Dokud nejde o život, jde o prd…

Jinak si myslím, že drtivá většina z nás není natolik výjimečná, že by vyzrazením čehokoliv z jejího soukromí nastala nějaká katastrofa.

Stejně posloucháme, když se sousedi hádají, koukáme si přes plot, jestli sousedovi roste mrkev líp, než mě, šmírujeme všichni a moc rádi… ;-)

reagovat
Pátek 31. ledna 2014 v 18:10 ® Fryw reakce na …
Fryw

OBr> Jasně. Jsou prostě potřeba uplně jiný přístupy k broblému. Ne jen nějaký stupňování represí (teď třeba k těm autorským právům). Jsem do toho zamotal i ty autorský práva, protože mi to trošku přijde jako stejnej případ, prostě nová doba chce uplně jiný přístupy, ne nějakou kontinuitu v něčem co má kořeny dejme tomu na dvoře Ludvíka XVI…

Ale ještě zpět k tomu konkrétnímu. Celkem mě vadí že různy citlivý udaje spravuje soukromá zahrniční firma. Třeba ten registr zdravotnickej atd… Tuším tam byl i nějakej spor o data, ne? Na to zase žádnej vliv nemáme. Angry birds ať vezme čert..

reagovat
Pátek 31. ledna 2014 v 17:28 ® OBr reakce na …
OBr

Fryw> jenže tomuhle není v lidských ani technických možnostech šance zabránit…můžeš mít zákony sebelepší, ale pokaždý to skončí na lidským faktoru.

reagovat
Pátek 31. ledna 2014 v 17:00 ® Fryw reakce na …
Fryw

OBr> Prostě špiclování. Ono se to netýká jen netu. Je tady i nějaká ochrana osobních udajů atd. Ale je to prostě tak, technika předbíhá zkostnatělé normy. To je v mnoha jiných oblastech, třeba i zastaralé formě vlastnických práv. Dostal jsem chuť si zase přečíst 1984…

reagovat
Pátek 31. ledna 2014 v 16:09 ® OBr reakce na …
OBr

Fryw> už jsem to psal dřív, za „svobodný“ internet platí každý uživatel svým soukromím.

Absolutně všechno, co kdokoliv pustí po drátě nebo vzduchem, může a je sledováno, bez ohledu na stupeň zabezpečení.

Tohle si musí každý uvědomit a na základě toho se pak chovat na webu. V tomhle ohledu chybí osvěta a řada laiků se pak diví, proč jim pořád volají reklamky na telefon, když ho nikomu nedávali…

reagovat
Pátek 31. ledna 2014 v 15:49 ® Fryw
Fryw

Ale je to bezva. http://svetaplikaci.tyden.cz/…rdi-snowden/

http://svetaplikaci.tyden.cz/…s-androidem/

reagovat
Pátek 31. ledna 2014 v 15:35 @ Palivec
reagovat
foto/forum/2014/th-img104629.jpg
Pátek 31. ledna 2014 v 15:24 ® OBr reakce na …
OBr

Martin Chmelík> novinky z toho dělají zbytečnou kovbojku… už dneska tě můžou policajti odposlouchávat, už dneska jsou možnosti, jak jejich pravomoci zneužít. Beru to jako daň za pocit větší bezpečnosti ruku v ruce s daní za pokrok.

Někdy si říkám, jak by bylo krásný se vrátit do jeskyně, ale už zapomínám, že bych tam u sebe neměl sirky, pořádný nůž, ani léky…moje výhoda v dnešní době je v tom, že si do tý „jeskyně“ můžu dobrovolně vlézt a za chvilku jít zase domů

reagovat
Pátek 31. ledna 2014 v 15:18 @ Palivec

Tochu si počtěte: http://www.nwoo.org/…Spis-StB.pdf

reagovat
Pátek 31. ledna 2014 v 10:55 ® Martin Chmelík

Máme smartphony, smartTV, teď budou smartcars. Doprdele, čeho se ještě dožijeme. Budu se moc alespoň svobodně a bez přítomnosti kamer či bezpečnostních složek vysrat?

Uvědomu je si někdo, že sice zabráníme honičkám s piráty silnic, feťáky, zloději aut, ale že takové nenadálé zastavení auta může také způsobit nehodu? A už vidím, jak si někdo takto „chytré auto koupí“. Na silnice vrátí Škody 105, Volhy a Žigulíci. Tvl, to bude srandy kopec.

Vše bude smart, jen člověk zůstane debilem. Co tedy začít produkovat smarthomo. :-)

http://www.novinky.cz/diskuse?…

reagovat
Čtvrtek 30. ledna 2014 v 10:13 ® pater

Tohle je národ švejků.Vyprdněte se na tohle přiblblí

forum běžte si nakoupit do Lídlu .

reagovat
Čtvrtek 30. ledna 2014 ve 2:21 @ Palivec
reagovat
foto/forum/2014/th-img104611.jpg
Čtvrtek 30. ledna 2014 v 1:28 ® džigit

malamut> lehka korekce…

reagovat
Čtvrtek 30. ledna 2014 v 1:03 ® Fryw reakce na …
Fryw

malamut> Můžeme pokračovat za rok. To bych měl mít za sebou základy patopsychologie. Zatím ti můžu jen dát laickou radu. Plivni si svou hořkou slinu, ať tě netíží. Jen si buď vědom že dopadne na tvůj monitor…

reagovat
Čtvrtek 30. ledna 2014 v 0:52 ® Fryw reakce na …
Fryw

malamut> Nejspíš netušíš oč jde. Ty budeš dle projevu vyučený dlaždič… Každopádně jistě nepředpokládáš že se dál budu zaobírat člověkem tvého ražení.

reagovat
Čtvrtek 30. ledna 2014 v 0:12 ® malamut reakce na …
malamut

Fryw> již jen obor tvého „studia“ napovídá, že se hodláš pást na cizím neštěstí, tudíž jsi … Pokud by ruka trhu měla vše vyřešit, nebylo by tebe, a tobě rovných potřeba. A stejně tak židobolševickou pavědu, kterou nazýváš „ekonomikou“, měl bys …

reagovat
Středa 29. ledna 2014 ve 22:30 @ Palivec

Sobotka by měl podat na prezidenta Zemanu tu slibovanou kompeteční žalobu na Ústavní soud ČR. Vyhrožoval tím přece, že to provede v případě, že prezident nebude respektovat jeho návrh. A prezident se veřejně přiznal, že ten jeho pamflet nerespektoval. Ale nebojte, už je líp. http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?…

reagovat
foto/forum/2014/th-img104610.jpg
Středa 29. ledna 2014 ve 22:29 ® Fryw reakce na …
Fryw

nnnap> Ahoj. Děláš chutě. Já měl naposledpivo k pěkně nakládanýmu kolínku. Je to ale už asi druhej týden. Mám teď celkem náročnej tréning, tak se alkoholu straním.

reagovat
Středa 29. ledna 2014 ve 22:02 ® nnnap reakce na …
nnnap

Fryw> já se, po sedmi škopcích plnotučného nezúčastním, ale přeji dobrej večír všem.

reagovat
Středa 29. ledna 2014 ve 21:58 ® Fryw reakce na …
Fryw

Prichy> Trošku od věci, jedna taková příhoda. Znám jednoho člověka co nebyl schopný 3 roky najít práci (je celkem jedno proč…). No a pak ji našel (jeho známý dohodil). A ten člověk teď nezaměstnané častuje hrubými výrazy, považuje je (a to opravdu, z přesvědčení) za flákače atd… Co si o tom myslíš?

reagovat
Středa 29. ledna 2014 ve 21:50 ® Fryw reakce na …
Fryw

Prichy> Vystudoval jsem ekonomiku a insolvenci – krizový management. K tomu jsem se dostal kupodivu z technického oboru, když jsem zjistil, že s uplatněním to nebude kdo ví jak. No a co teď, to ti nepovím, ať to nezakřiknu, povíme si pak až to bude hotovo :-)

Proto jsem byl z té diskuse (a rad) celkem rozpačitej. Tady to co píšeš vím, a souhlasím s tím. Ale beru to trošku víc globálně (ono to totiž opravdu funguje, ale ne vždy, ne na každého, ne všude a ve všech životních situacích)… Můj názor není určitě nějaká chvilková „blbá nálada“. Já se osobně považuju za pozitivního člověka a optimistu. Ale asi to tak nemusí vypadat, jelikož nevidím důvod se vyjadřovat k věcem které mi nepřijdou jako problém, nebo prostě jen přitakávat pokud souhlasím. A že mi nespadne samo nic do klína, to mi je naprosto jasné, a jsem přesvědčenej o tom že to je jasné i těm kteří si teď prochází nějakou komplikovanou životní situaci… Žijeme prostě v komplikovaném světě a je poměrně běžné že se člověk dostane do tak složité a neřešitelné situace, že jí není schopen zvládnout (silou vůle a svým aktivním přístupem). A optimismus je sice krásná věc, ale člověk si nesmí lhát do kapsy, prostě někde musí jít nutně optimismus stranou a je důležité si přiznat jak se věci opravdu mají.

Taky mi přijde chyba (a mám pocit že hodně lidí ji dělá), ze své osobní zkušesnoti vyvozovat nějaké univerzální závěry a povýšit je na objektivní.

reagovat
Středa 29. ledna 2014 ve 21:25 ® Prichy
Prichy

Fryw> Co studuješ?

reagovat