Vyhledávání
Politická debata
21.10.2013 | lunimus | 49.413 zobrazení | 726 odpovědí
Toto fórum zakladám preto, aby nám niektorí odborníci, disidenti,
emigranti, partizáni, sociológovia a podobne nevnášali svoje múdrosti do
kategórií, kde nemajú čo robiť.
Pretože v kategórii vtipy majú byť vtipy a nie pseudo humorné predvolebné
karikatúry na ktorých sa pobaví maximálne ten, čo je zasvätený a obávam
sa, že 99,9% miestnych užívateľov zasvätená nie je.
Rovnako nie je vhodné vnášať politické diskusie do rybolovných techník a
podobne.
Takže nikoho sa nechcem dotknúť, ale svoje politické výplody si prosím
hádžte sem.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 28. ledna 2014 v 9:51 ® džigit
-
FryW> nechceš radši zvednout prdel od teho PeCka a ist cosik pořadneho robit?
reagovat - Úterý 28. ledna 2014 v 9:14 ® Prichy reakce na …
-
Fryw> Můžeme se bavit o USA nebo o Francii ( nebo také o Německu) ne u všem najednou. Hrozně tu debatu tříštíš a příspěvky by za chvíli měly 3 kilometry
Makroekonomika má pramálo společného s malým podnikáním, navíc arbitrem je vždy stejně jen trh a pravdu se člověk dozví právě tím způsobem ( dcera dobře vaří) jak jsi popsal. Jiná cesta nefunguje ( Apple vznikl snad jěště horším způsovem, na začátku je vždy nějaký magor).
Takže si zvol téma a dodám co budu moct. Hlavně používejme primárně čísla, co se děje, proč se tak děje atd.
Ještě upozorním, neber vážně pokud někdo něco říká, pravicová vláda se může chovat velmi levicově…jsou to politici – uředníci, neznají mechanismy kapitalismu a byť si člověk přečte v novinách hromadu keců, pravicového z toho není nic. ( Jen tak mimochodem, levicový jelito jménem Škromach se na pozici ministra práce a sociálních věcí choval tak, že mateřská postupně byla až 2500 kč, což jsem fakt hodně pocítil…ale to jen tak naokraj) Navíc ne vše levicové je špatné. Rčení „trh si poradí se vším“ by určitě zafungovalo, ovšem na různé věci potřebuje různě dlouhé periody ( opět fyzika)
Opět jsem se rozepsal
reagovattéma nechám na tobě, budu od teď jen ( v rámci možností) odpovídat. Ale navrhoval bych nějaké téma primitivní, ujasni si nejprve co jsou to pojmy penize, bohatství, nezaměstnanost…to vše nejlépe pár set let zpět. Posuzuj svět jako celek atd. Vývojové periody jsou relativně dlouhé a toto, co je u nás není krize…prostě není.
- Úterý 28. ledna 2014 v 1:58 ® Fryw reakce na …
-
Prichy> To je takový bulvární článek, ale tak k zamyšlení je. Já se nad tím můžu zamyslet třeba tím způsobem, že si nejsem vůbec vědom toho že by se během přednášek z ekonomie nebo managementu vůbec nahlíželo na člověka jako společenskou bytost.
K těm motivům…přesně to o dlouhodobé a krátkodobé motivaci jsem si teď uplně vybavil. Dokonce i v jakémsi grafu
Že ty do toho podnikání dáváš vše, tj. i teorietickou přípravu? Což je fajn. Spousta jinejch lidí se tak rozmáchne a netuší do čeho jde… stylem – mám tady budovu, stará nemá prácu, dcera nám umí dobře uvařit oběd, tak rozjedeme restauraci…
reagovat - Úterý 28. ledna 2014 v 1:50 ® Fryw reakce na …
-
Prichy> První odstaveček – vždyť ty problémy (stejné, i naprosto jiné) jsou i v zemích které byly tradičně kapitalistické – USA má obrovskou nezaměsnanost a obludné dluhy. Takže žádný starý HW a nový SW… To je prostě ohrané klišé.
Hollandeova podpora je tuším na minimu. On totiž nezměnil nic, jen se snažil zachránit kapitalismus v krizi na ukor daňových poplatníků. Konec konců, to je klasická soc. dem politika. V tom tkví užitečnost sociálních demokracií (které jsou levicové slovy a pravicové činy) – upustit páru a nezměnit nic.
reagovat - Úterý 28. ledna 2014 v 1:42 ® Prichy reakce na …
-
Fryw> přečteno, velice zběžně, ponechám to bez vyjádření
motivovat nelze zvenčí ničím, lze ukázat směr příkladem…nic víc ( chápej dlouhodobě, krátkodobě lze, ale většinou to stojí víc energie, než to přinese ( opět fyzika, zákon o zachování energie a hmoty) )
jasně…s aspergerem, normální autista není „třikrát výkonný“. Normální autista opakuje věci pořád dokola a některých je pak dobrý ( někdy). Teď si uvědomuji…autista, dělá jen to co ho baví, dělá to se 100% soustředěním a dělá to stále…proto má někdy i výsledky. Spousta vědců bylo líznutých aspergerem…jen tak mimochodem 'Einstein třeba.
reagovat - Úterý 28. ledna 2014 v 1:30 ® Prichy reakce na …
-
Fryw> v osobní rovině nikdy nebyla, neberu život zas až tak vážně, snažím se Ti poradit, i když vlastně vím, že to nejde…ale to už jsem já
reagovat - Úterý 28. ledna 2014 v 1:29 ® Prichy reakce na …
-
Fryw> Víš, nejsem vědec, ale jsem člověk který tak nějak ovládá fyzikální zákony a tyto zákony popisují věc, které se říká přechodový jev. Spousta lidí Ti to tu koneckonců píše, kapitalismus nefunguje, protože jej prostě nedělají kapitalisté…zkrátka jsme na starý HW nahráli nový SW. Po nějakou dobu to bude naprd, ale pak se to začne zlepšovat…ve fyzice v přechodových jevech se tuším mluví o době 3 tau. Podle mě jsme tak 1 tau ( ta funkce je exponenciální).
Ono s tím souvisí tak trochu vše, to že tu s námi zametá kde kdo…no jasně, kdo by jim mohl konkurovat, když po revoluci nikdo neměl kapitál ( krásně jsme si to posrali, jen co je pravda).
Jestli si někdo myslí, že pomůže další „komunistický“ experiment tak je asi totální blázen a neumí číst výsledovky jednotlivých zemí. Podpora levice ze strany voličů vyplívá z neznalosti ( mimochodem např. ve francii opět stoupá nezaměstnanost a paradoxně s nesplňěnými vol. sliby tomu idiotovi stoupá voličská základna.....protože prostě když není co do huby…) Tak jako automechanikům vyhovují hordy porouchaných aut, doktorům plné čekárny nemocných, tak levicovým politikům plné pracáky. Jen Ti hloupí bambulové jim pořád sedají na lep. …a rady jim evidentně není…
Korporátní daň, korporátní daň…kdo asi myslíte, že to zaplatí?
reagovat - Úterý 28. ledna 2014 v 1:13 ® Fryw reakce na …
-
Prichy> Chtěl bych ale ocenit, že se naše debata konečně odlepila od osobní roviny. Pokud budeš mít chvilku, přečti si tento článek – http://blisty.cz/art/23014.html Pokud budeš mít problém se zdrojem, zajeď až dolů a tam se dozvíš že původní zdroj je The Guardian.
Zajímalo by mě co si o tom myslíš. Já jen tak zkusím nastínit problém… je uznávaným faktem, že existují různé typy osobnosti. Je možné na různé osobnosti aplikovat stejné motivační věci? Nevládne v některých oborech přílišná uniformita a zobecňování vzhledem k tomu že každý člověk je unikátní bytost (já se totiž s tím co jsi napsal nesetkávám, vzhledem k tomu že obor který jsem studoval byl celkem značně dotčen managementem, sociologií atd, poprvé a samozřejmě že i tuto záležitost – osobní potenciál, motivace beru na zřetel)
p.s. včera jsem jen tak letmo zahlédl na ČT nějakou reportáž o včleňování autistů do pracovního procesu…
reagovat - Úterý 28. ledna 2014 v 1:00 ® Fryw
-
Mimochodem, pokud by bylo vše závislé na vůli jednotlivce, existoval by stát?!
reagovat - Úterý 28. ledna 2014 v 0:25 ® Fryw reakce na …
-
Prichy> Chápu. To už je lepší. Jsou to ale jen běžný motivační řeči. Vůle je důležitá, to nepochybně, ale je to jen část toho co vede k úspěchu. Není vše jen záležitost subjektivní a rozhodně to není záležitost jen a pouze vůle. Pěkně jsi se rozepsal. Kamarád (mj. velice uspěšný v osobním i profesním životě, má několik patentů atd, je poměrně významnou kapacitou ve výzkumu…) to co jsi napsal ve třech odstavcích shrnul jednou větou – „Lidé jsou neuspěšní protože nemají cíl.“
K tomu mladíkovi. Já nikoho k ničemu nevyzval, já jen vyjádřil přesvědčení, že cesta z dnešního ekonomického a kriminálního marasmu vede jen touto cestou… ( příklad – jakým způsobem sebezdokonalováním a pozitivní myslí zabráním tomu aby naše vláda neparticipovala na masakrech obyvatel v jiných státech?, jak tebou popsaným způsobem zabráním tomu, aby nebyly peníze z našich daní rozkrádány ale byly směřovány do sektorů významných pro rozvoj společnosti?)
Podmínky existují jak objektivní, tak subjektivní. Sebelépe namotivovaný a pozitivní jedinec jen s těží překoná překážky které existují a působí nezávisle na jeho vůli… ne rozhodně pouze nějakým self managementem.
Ty jsi prostě napsal celkem dobrou věc, ale ta tvoří jen zlomek celku. Ale rozumím tomu, pokud tohle pokládáš za jedinou hybnou sílu… ne nadarmo je dávné rozdělení na filozofii idealistickou a materialistickou. Jen by mohlo něco napovídat že ta idealistická je základem náboženství a materialistická vědy. Konec konců, i věda prostě pracuje s dialektikou…a ne jen tak z plezíru.
reagovat - Pondělí 27. ledna 2014 ve 23:31 ® malamut reakce na …
-
nnnap> paráda, vůdce proletariátu zvítězil, a proletáři jen čumí
reagovat - Pondělí 27. ledna 2014 ve 21:52 ® nnnap
-
hele jaký jsem našel zajímavý článek. http://zpravy.ihned.cz/…istra-tomana
reagovat - Pondělí 27. ledna 2014 ve 21:50 ® nnnap
-
a kdepak je to rudé ......? To nevíme. Ztratilo se.
reagovat - Pondělí 27. ledna 2014 ve 21:49 ® nnnap
-
tu jedno bolševické hovado. Soudruh. Tato sebranka měla v 89 informace, styky a moc. Kvůli takovým hovadům dneska socky nadávaj na pravici. Ale je mile sympatické, že bezmozci nevědí, že si kálejí do vlastních řad.
reagovat - Pondělí 27. ledna 2014 ve 21:16 ® Prichy reakce na …
-
Fryw> přímý protiklad to jistě není, ale ze zkušenosti, ten kdo tvoří si většinou moc nestěžuje, důvod je prostý. Cestou k stvoření „něčeho“ je ( zvláště pokud to trvá velmi dlouho) je nutné si udržet pozitivní myšlení. Je to velice těžké, většina lidí to buď vzdá a nebo se jeho cíl rozpustí v malichernostech. Je velmi důležité vidět půllitr z poloviny plný ( i když je to ten samý, co jiní vidí z poloviny prázdný). Problém je v tom, že většina lidí má rádo negativní zprávy, dokáží se nimrat ( stěžovat si na cokoliv) byť jde o věci tak neměnné jako třeba počasí. Jakmile se člověk „žačne“ krmit negativníma myšlenkama je konec. ( K úspěchu (štěstí), ať ho chápeme jakkoliv, je kromě pozitivního myšlení i hodně „práce“ ).
Celkem bez zájmu jsem občas nakouknul do tohoto tématu, jednoho dne mne tu ale zaujala myšlenka jednoho mladíka…Tebe, probouzel jsi tu proletariát a vyzýval k revoluci. Proč? ( ono to totiž právě nemůže být ničím jiným, jen tím, že vidíš ten půllitr z poloviny prázdný).
Snad je teď uplně jasné, co myslím, pokud ani tak ne, omlouvám se za můj ( velice špatný) psaný projev…děkuji.
reagovat - Pondělí 27. ledna 2014 v 19:24 ® Fryw reakce na …
-
OBr> Z jiného soudku. Ale tento článek, narozdíl od toho předešlého má hlavu a patu… http://a2larm.cz/…alni-vybuch/
reagovat - Pondělí 27. ledna 2014 v 19:21 ® Fryw reakce na …
-
OBr> Já to přečet a nějak jsme tomu nerozuměl. Ale bylo mě jasný že se asi jedná o nějakou „satiru“.
reagovat - Pondělí 27. ledna 2014 v 18:40 ® OBr reakce na …
-
Fryw> taky dobrej bulvár… Originální rozhovor s Hermanem byl poměrně rozumnej, narozdíl o tohodle kompilátu. Bohužel většina lidí se nechce namáhat a vyžaduje už předžvějkáno, aby se ujistili ve své neutuchající depresi o zlém státě a jedinečnosti českého pepíka
reagovat - Pondělí 27. ledna 2014 v 18:13 ® Fryw
-
Poplatky za dřevo budou hradit i ti, kteří na čarodějnické procesy nechodí, zvažuje Herman
„Daniel Herman upozorňuje na neplatiče mezi diváky při procesech České inkvizice.“
http://www.infobaden.cz/…zuje-herman/
reagovat - Pondělí 27. ledna 2014 ve 14:08 ® Fryw reakce na …
-
Prichy> Mluvíš asi vo koze…ty tu debatu moc nesleduješ. Jestli jsou pro tebe tvořit a stěžovat si protiklady, tak asi neumím s takovými „fakty“ nijak pracovat. Tak abych vysvětlil…ta tvoje poslední otázka byla nějaká divná. Kapciozní…copak v reálu to takhle funguje?
reagovat - Pondělí 27. ledna 2014 ve 13:25 ® Prichy reakce na …
-
Fryw> Nechápu? Co jinak? Co Tě vlastně žere?
( Teď se dozvíme, že vlastně nic vid)
reagovat - Pondělí 27. ledna 2014 v 1:41 ® Fryw reakce na …
-
Prichy> Mám to chápat tak, že ten kdo si stěžuje prostě nechce tvořit nebo netvoří? A kde se tady vykulilo vůbec to samotný slovo „stěžovat“? Vidět věc jinak = stěžovat?
reagovat - Pondělí 27. ledna 2014 v 0:44 ® Prichy reakce na …
-
Fryw> sám si odpověz, co je lepší, jestli tvořit a nebo si stěžovat
reagovat - Neděle 26. ledna 2014 ve 23:34 ® Fryw
-
V pohodě hoši. Mě jen nepřijde moc košér žvásty typu zatemělej mozek, vědět hovno, srandovní postavička a podobný pseudoargumenty…
Už jsem to napsal několikrát a jsem o tom přesvědčenej. Spousta tady těch jakože sporů pramení jen ze vzájemného nepochopení, pramenícího nejspíš i ze špatné formulace.
Pak tady vznikne situace, kdy (teda pardnom, jestli je to jen dojem) je tady automaticky někdo (já
) tlačenej do kouta jakožto stěžovatel, flákač a nepřejícný člověk někým kdo je jakože uspěšný a aktivní a má pocit že mu to někdo nepřeje.
Já se snažím diskutovat slušně. Mám názor jaký mám. A nevím no, když někdo kdo mě vůbec nezná, neví co vím, neví proč mám názor jaký mám atd a nějak se otře. Je to takový hořký…Některý posty mě přijdou celkem zbytečně osobní a útočný. Jako by se měl člověk kát za to že se nějak neshoduje s mainstreamovým názorem a případně se nechat urážet…
K těm stěžovatelům v této zemi. Pokud někdo sleduje trošku dění ve světě, tak asi musí vidět, že těch „stěžovatelů“ je jaksi víc a „stěžují si“ mnohem razantněji…a asi to nebude nějakou epidemií flákačství. Navíc, stěžovat si sebou jistě nenese automaticky i „nic nedělání“. Ono je třeba spousta lidí šikovných a pracovitých co jsou ve sračkách. Mám občas trochu pocit, že někdo chápe demokracii jako demokracii pro jeden názor…
reagovat - Neděle 26. ledna 2014 ve 23:24 ® Prichy reakce na …
-
OBr> a není jim pomoci…ámen, budu se opět radši věnovat něčemu smysluplnějšímu
reagovat - Neděle 26. ledna 2014 ve 22:55 ® OBr reakce na …
-
Prichy> nemyslím, radši už nemyslím, protože se mi to začíná slejvat a v tom množství kvalitního obsahu přestávám při prohrabování rozlišovat co je perla a co svině…
Edit: s tím stěžováním to mám stejně a jak už jsem psal někde vedle, jsem optimista, takže věřím, že ti stěžovatelé zdravě naserou víc lidí, co začnou od sebe sama a v menšině budou ti, kteří jenom dřepí a utvrzujou se, že je všechno špatně. Tu druhou skupinu upřímě lituju, protože vím, že nemají pravdu.
reagovat - Neděle 26. ledna 2014 ve 22:43 ® Prichy reakce na …
-
OBr> myslíš, že je to házení perel sviním?¨
EDIT: už mě nebaví v této zemi neustále poslouchat skuhrání a stěžování si, tak nějak nepřímo jsem došel k tomu, že nám to nepomůže
reagovat - Neděle 26. ledna 2014 v 17:45 ® OBr
-
Koukám, že tahle kontroverzní postavička EP pěkně rozpálila už tak horké hlavy.
Ale buďme v klidu, mimo jiného prohlásil, že Češi ekonomické problematice vůbec nerozumí, takže si tady vlastně plácáte játra zbytečně, když tomu ani nerozumíte
reagovat - Neděle 26. ledna 2014 ve 14:47 ® Fryw
-
Prichy> Mluvím o daních, to jsem mohl upřesnit. A trochu rozumu do hrsti, zase to stáčíš k tomu ad hominem (co mi brání?!) a to je asi tak statistický významné jako to že Pepa Vocásek z Půlkova peče chleba doma…
reagovat - Neděle 26. ledna 2014 ve 14:02 ® Prichy
-
Export/import jsme 300 mld plus
Nikde jsem nemluvil o spravedlnosti…spravedlnost je iluze
Co ti brání nakupovat u soukromého řezníka?
reagovat