Vyhledávání
Politická debata
21.10.2013 | lunimus | 49.650 zobrazení | 726 odpovědí
Toto fórum zakladám preto, aby nám niektorí odborníci, disidenti,
emigranti, partizáni, sociológovia a podobne nevnášali svoje múdrosti do
kategórií, kde nemajú čo robiť.
Pretože v kategórii vtipy majú byť vtipy a nie pseudo humorné predvolebné
karikatúry na ktorých sa pobaví maximálne ten, čo je zasvätený a obávam
sa, že 99,9% miestnych užívateľov zasvätená nie je.
Rovnako nie je vhodné vnášať politické diskusie do rybolovných techník a
podobne.
Takže nikoho sa nechcem dotknúť, ale svoje politické výplody si prosím
hádžte sem.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 30. října 2013 ve 20:26 ® džigit reakce na …
-
OBr> jsem hrdý,že sem nevolil tohohle presidenta ani nikoho z jeho nohsledů!!!
reagovat - Středa 30. října 2013 v 19:16 ® OBr
-
Marně jsem doufal, že do Lán pojedeme se ziskem kolem 30 procent a budeme moci sestavit většinovou vládu s KSČM. No to mi ho Chovanče vyndej ze štrůdlu za tohle…
reagovat - Středa 30. října 2013 ve 14:57 ® Fryw reakce na …
-
jepice> Díky za to video. No, nevím co k tomu dodat…
reagovat - Středa 30. října 2013 ve 14:25 ® jepice-zruseno reakce na …
-
malamut> No, jenže vtom Čestlickým případě se to rozkradlo ještě dřív, než se to stihlo vybrat
reagovat - Středa 30. října 2013 ve 14:19 ® casper reakce na …
-
jepice> to máš sice pravdu, ale nakonec stejně budou všichni řešit jenom komouše
reagovat - Středa 30. října 2013 v 10:53 ® malamut reakce na …
-
jepice> „…aby z toho ten stát aspoň něco měl.“ Nechci ti brát iluze, ale v okamžiku, kdy tento zvyjebený útvar, nazývající se státem, z něčeho něco má, je to buď okamžitě rozkradeno, nebo použito proti ovčanům. Což ale neznamená, že by se měla zastavovat orná půda.
reagovat - Středa 30. října 2013 v 8:37 ® džigit
-
Čínské přísloví:
Ovládni energie a zdroje, ovládneš národ. Ovládni zdroj potravin a ovládneš celou planetu.
reagovat - Středa 30. října 2013 v 0:56 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Fryw> Tady je takové zajímavé video, týkající se přesně záboru zemědělského půdního fondu. K tomu území mám zvláštní vztah – vypočítával jsem průtoky v Botiči pomocí modelu, který bral v potaz zastavěné plochy. Vyšly mi tenkrát alarmující hodnoty, dvojnásobné pro stoletý průtok, než byly hodnoty používané úřady a institucemi. Bohužel se to letos na jaře potvrdilo. Ta výstavba je skutečně problém, nechci být úplně proti ní, ale když už nic jinýho, dá se ta orná půda „prodat“, nebo lépe řečeno „vyjmout“ za víc peněz, aby z toho ten stát alespoň něco měl. A je vhodné alespoň se změnou krajiny počítat a změny někde kompenzovat. Nedej se na ČT: http://www.ceskatelevize.cz/…20019/video/
reagovat - Středa 30. října 2013 v 0:46 ® OBr reakce na …
-
jepice> tou kolébkou demokracie bych si tipnul KLDR, tamnější občané jsou už k smrti ukolébáni sliby svých vůdců
reagovat - Středa 30. října 2013 v 0:40 ® OBr reakce na …
-
Fryw> si nemyslím, komouši ví moc dobře, že když se do ničeho nepohrnou, nikdo je nebude vinit ze současného stavu a pak lidi rádi zapomínají špatné a pamatují si jen to lepší, to je naprosto běžné chování lidského mozku. Proto většina ráda vzpomíná na dětství strávené u babičky, protože to bylo pořád jenom sluníčko a ráno napečený buchty.
Ale souhlasím, že nárůst preferencí extrémistů mají na svědomí vlády posledních let… měly by lépe manipulovat médii a místo negativních zpráv pustit občas i něco pozitivně laděného.. jenže to jsme zase u toho blbýho lidskýho mozku, další z jeho přirozené vlastnosti je fascinace a větší pozornost upřená na negativní informace. Chybí pozitivní propaganda, kterou nám tak blbě znehodnotil minulý režim.
nnnap> salonní marxisté
reagovat - Středa 30. října 2013 v 0:11 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Fryw> Já bych to principielně tak černě neviděl. Existují přece i jisté možnosti, jak ovlivňovat politiku na úrovni EU z pohledu ČR. Pravda, např. Polsko je v tomto směru mnohem aktivnější zemí. Ohledně ochrany půdy neexistuje vůle k jakýmkoliv koncepcím nejen v ČR, ale i na úrovni EU. Stejně tak není vůle k jednotné energetické a surovinové politice (a to EU vznikla jako společenství uhlí a oceli). Mám takovej pocit, že Čechy byly papežštější než Papež už za Jezuitů, komunističtější než Stalinův SSSR, už když někteří menší sedláci rozkulačovali své větší sousedy tak dlouho, až se všichni rozkulačili a možná že dneska jsme evropštější než celá EU (i když to zní jako blbost)
reagovat - Středa 30. října 2013 v 0:01 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Fryw> Tou kolébkou demokracie myslíš Řecko?
reagovat - Úterý 29. října 2013 ve 23:56 ® Fryw reakce na …
-
jepice> Díky za tu formulaci. Tady ty věci jdou trošku mimo mě. Zemědělská politika EU je pro členy závazná. A mám dojem, že vlády které se tu střídají postrádají vůli na tebou popsaném stavu cokoliv měnit.
Snad až během této předvolební kampaně veřejně zaznělo jak nás členství v EU zavazuje co se týče výše DPH. Vlády ČR toho mají k řízení mnohem méně než je obecné povědomí. Ještě tak ztratit možnost rozhodovat o mometární politice a je vymalováno.
reagovat - Úterý 29. října 2013 ve 23:52 ® Fryw reakce na …
-
nnnap> těch států rochnících se v pravicových ideálech je hodně. Dokonce i „kolébka demokracie“.
reagovat - Úterý 29. října 2013 ve 23:43 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Fryw> S tou půdou je to v ČR značně komplikované. Je tu především značně pokroucený vztah vlastníků k jejich půdě. Půda byly obhospodařovávaná v družstvech, ale pořád patřila majitelům, byla děděna atd., dříve bohužel formálně. Dneska dostane dost často majitel půdy pouze dosti ubohý nájem od nějaké firmy nebo družstva a o víc se nestará. Nikdo si neuvědomuje, že když se na tom jeho kousku pole „blbě otáčí“ rok co rok traktor, může mu zrovna tu jeho část úplně klidně znehodnotit. Proti erozi je možno využít různých metod. Nejjednodušší je vhodný osevní postup (takže né kukuřice – obilí – kukuřice). Dobré je využívat tzv. podsevů. Největší protierozní vegetační účinnek mívají pícniny. Ty však z krajiny zmizely úplně stejně rychle, jako kravíny. Ta řepka zrovna ještě neni úplně největší erozní zlo, ale zase se na ní aplikují často různé „chemie“, jak by řekl pan doktor z vesničky střediskové. Jestli za to může EU? Netuším, jaký podíl na tom EU má, ale za rozložení dotací na živočišnou nebo rostlinnou výrobu si můžeme do jisté míry sami. V souvislosti s tím vyhazujeme peníze na odbahňování a úpravu říčních koryt a vodních nádrží, na protipovodňová opatření atd. A to nemá cenu mluvit o ztrátě přírodního kapitálu a ztrátě pracovních míst v živočišné výrobě. Místo toho, aby se zde produkovaly nějaké hodnoty, jak to politici rádi nazývají, vyváží se z ČR značné množství obilí, krmiv a dalších levných výpěstků k využití do zahraničí. Ten hnůj od těch kraviček nám sem ze zahraničí na pole už nikdo nevrátí. Stejně postupujeme i v jiných oblastech: nakopeme uhlí, spálíme ho, a prodáme elektřinu. Zůstane nám tu jenom „díra v zemi“, prach a kyselý deště. Je to sice smutný, ale chováme se v některých ohledech stejně, jako rozvojové země. Ty západní státy nám pak na oplátku prodaj „čistou“ elektřinu z větrníků, když jí maj zrovna přebytek, nebo vepřový maso krmený českým obilím.
reagovat - Úterý 29. října 2013 ve 23:34 ® nnnap
-
kuci a mašiny, přestaňte se otírat o pravicové ideály tady v tom bolševickém hnoji, protože nic jiného, jak bolševikama servírovaný pravicový hnůj jste tady zatím nezažili. Velmi si to vyprošuji. Zejména by se k tomu neměli vyjadřovat zástupci různých rent a salónní marxisté.
reagovat - Úterý 29. října 2013 ve 22:56 ® Fryw
- reagovat
- Úterý 29. října 2013 ve 22:54 ® Fryw reakce na …
-
džigit> Asi to má své hlubší důvody. To že nemarxistická pasivní nekomunistická KSČM získává stále více hlasů není zásluhou jejího ubohého vedení ale především pravicové a socanské politiky za poslední dvě dekády.
reagovat - Úterý 29. října 2013 ve 22:52 ® Fryw reakce na …
-
OBr> Nedávno jsem jen tak letmo zaslech kousek debaty na tohle téma v televizi. Neměl jsem na to čas a bohužel jsem to online zatím nenašel (nevím čeho se mám chytit..)
Ale ruku v ruce s likvidací polnohospodářství na našem uzemí jde i znehodnocování orné půdy. Krom zastavění orné půdy, opakované pěstování té stejné plodiny rok co rok na poli (neviděl jsem tu při procházce roky nic jiného než každý rok řepku) , zapřičiňuje i její neobhospodařování její znehodnocení (ztrátu živin). Zemědělská politika EU které se podrobujem a která je v zájmu zahraničních farem tomu napomáhá..nejspíš cíleně.
reagovat - Úterý 29. října 2013 ve 22:35 ® džigit
- reagovat
- Úterý 29. října 2013 ve 22:14 ® OBr reakce na …
-
Fryw> kdo tuhletu zajímavou tezi pronesl?
reagovat - Úterý 29. října 2013 ve 20:12 ® Fryw
-
Orná půda a její znehodnocování je kapitola sama pro sebe. Ale to asi nevyřeší žádná vláda která bude mít za motto že nic nepotřebujeme vyrábět a potravinová soběstačnost je překonaná blbost…
reagovat - Úterý 29. října 2013 v 19:49 ® OBr reakce na …
-
jepice> a jak se bude vyvíjet kanál Labe-Dunaj-Odra
reagovat - Úterý 29. října 2013 v 19:05 ® jepice-zruseno reakce na …
-
casper> Když to nebude ve vtipech, tak to nevadí. Je tady spousta jinejch diskuzí, který ignoruju, třeba Kaprařina, sumcařina nebo lov na dírkách
Nebo taky Brno a okolí
Nebo třeba taky Carp marathon Praha.
Jak vidno, nějakou dobu nebude stejně co řešit, kromě teda trapasů v ČSSD. Vzhledem k mému měsíčnímu příjmu je mi celkem jedno, jak budou nastaveny daně (ať tak či tak, bude to u mě část zanedbatelné částky). Zajímá mě ale jak se budoucí sněmovna a vláda postaví k protierozní a protipovodňové ochraně, pozemkovým úpravám, podpoře živočišné výroby, dopravě a energetice. Pak zde jsou některé plány na výstavbu a úpravu vodních cest, takže se můžou dít podobné akce, jako teď na Vltavě, i jinde. Spousta věcí se prostě přímo nebo nepřímo dotýká i toho rybolovu.
reagovat - Úterý 29. října 2013 v 16:33 ® Fryw reakce na …
-
casper> To máš sice pravdu, ale všimni si že my většinou zaujímáme nové neotřelé přístupy a občas bereme na vědomí i běžně pomíjené aspekty .-D
reagovat - Úterý 29. října 2013 ve 14:34 ® casper
-
a musí se tady řešit politika? není toho jinde dost? akorát mě to votravuje…
reagovat - Úterý 29. října 2013 ve 13:08 ® kubas reakce na …
-
Fryw> To je dobrý, ale v hospodě se to vyprávět po pár pivech nedá, protože je to ve stavu opojení „nevypravovatelné“ skoro. Tudíž si to můj mozek zapamatovat nehodlá prý
reagovat.
- Úterý 29. října 2013 ve 12:22 ® lunimus
-
… možno by to skôr chcelo zaradiť do sekcie vtipy, ale tu je to také príhodné.
U nás raz došiel premiér Fico na zasadnutie vlády len s dvoma papiermi formátu A4. Všetci sa tomu divili, keď sa premiér postavil a ujal sa slova.- Na tomto papieri je zoznam opatrení, ktoré musíme urobiť, aby sa ľudia mali dobre. Na to zožne samozrejme búrlivý potlesk.
- No a na tomto papieri je zoznam ľudí, ktorí sa budú mať dobre.
- Úterý 29. října 2013 ve 12:08 ® OBr reakce na …
-
Fryw> taky hezký, ale tuhle verzi řeknu Lindě až bude starší
reagovat - Úterý 29. října 2013 v 11:59 ® Fryw
-
a co tohle?
Synek se ptá otce: “Tati, co je vlastně politika?” Otec odpoví: “Milý synku, to je velmi jednoduché. Podivej, já nosím domů peníze, takže jsem KAPITALISMUS. Tvá matka s penězi hospodaří, takže ona je VLÁDA. Dědeček dbá, aby zde bylo všechno v pořádku, takže on je ODBORY. Naše služebná je DĚLNICKÁ TŘÍDA. My všichni máme jen jeden cíl, a to aby ses měl dobře. Takže ty jsi LID. A tvůj malý bratr, který je ještě v plenkách, je BUDOUCNOST. Pochopil jsi to, synku?” Malý přemýšlí a pak otce požádá, jestli se na to může ještě vyspat. V noci se chlapec probudí, protože si jeho malý bráška nadělal do plenek a strašně smrdí. Jelikož neví, co má dělat, jde do ložnice rodičů. Tam ale leží jen matka a spí tak tvrdě, že jí nedokáže probudit. Jde tedy do pokoje služebné, kde si s ní otec zrovna užívá, zatímco dědeček nenápadně přihlíží oknem. Všichni jsou tak zaneprázdněni, že si ho nikdo nevšimne, a tak se nakonec rozhodne jít s nepořízenou zase spát. Druhý den ráno se otec ptá, zda mu může vlastními slovy vysvětlit, co ta politika je. “Ano tatínku, je to velmi jednoduché,” odpoví synek, “KAPITALISMUS zneužívá DĚLNICKOU TŘÍDU a ODBORY přihlížejí, zatímco VLÁDA spí, LID je úplně ignorován a BUDOUCNOST se válí ve sračkách…”
reagovat