Chytej.cz

Politická debata necteno

21.10.2013 | lunimus | 49.657 zobrazení | 726 odpovědí

Toto fórum zakladám preto, aby nám niektorí odborníci, disidenti, emigranti, partizáni, sociológovia a podobne nevnášali svoje múdrosti do kategórií, kde nemajú čo robiť.
Pretože v kategórii vtipy majú byť vtipy a nie pseudo humorné predvolebné karikatúry na ktorých sa pobaví maximálne ten, čo je zasvätený a obávam sa, že 99,9% miestnych užívateľov zasvätená nie je.
Rovnako nie je vhodné vnášať politické diskusie do rybolovných techník a podobne.
Takže nikoho sa nechcem dotknúť, ale svoje politické výplody si prosím hádžte sem.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 29. ledna 2014 ve 20:24 ® Fryw reakce na …
Fryw

Prichy> No, ty máš prostě dojem že člověk může být nespokojený jen kvůli sobě :-) Já ti moc děkuju za tvoje jistě dobře mířené rady, ale netřeba mi. Můžeš je nasměrovat třeba pozitivně smýšlející mladým rodičům s hypotékou jejichž dítě potřebuje 5 000 000 na jaterní štěp.

p.s. K tomu testu…jde o to, že ty zjevně ignoruješ fakt, že existují různé osobnostní typy, a myslíš si, že ty sebemomtivační poučky jsou samospásné a jdou aplikovat na každého a pomohoou z každé situaci…

Pokud se pletu, omlouvám se. Každopádně děkuju a přeju slunce v duši :-)

reagovat
Středa 29. ledna 2014 ve 20:06 ® Prichy reakce na …
Prichy

Fryw> tady moje mise končí, děkuji za pozornost a http://feelyourpower.blogspot.cz/…mladeti.html tady máš ode mne dárek.....co myslíš? Vzlétne Fryw?

PS: díky, netreba „laboratorně“ testovat něco, co si můžeš v reálu vyzkoušet…stejně bych nevěděl co s výsledky

reagovat
Středa 29. ledna 2014 v 15:22 ® Fryw reakce na …
Fryw

OBr> Tak mluvíme o obživě. Já když sážím na zahrádce mrkev, tak nepoužívám traktor. Ale to taky není na obživu že ano.. A s tou pilkou, to máš prostě těžký. Někdy musíš, ikdyž nevíš. Okolnosti tě dotlačí do takové situace. Já nic nevěděl o plynovém kotli, ale když zhasnul o pulnoci ze soboty na neděli tak co jsem měl dělat? Jít to prostě vyřešit a zkusit…nebo mrznout.

reagovat
Středa 29. ledna 2014 v 15:20 ® Fryw reakce na …
Fryw

Prichy> V pořádku. Já myslím že jsme se konečně dostali na nějakou dobrou úroveň. Nebo možná na stejnej pohled na konkrétní věc (a ty další věci okolo, kterým asi dáváme každý jiný význam už řešit nebudeme). Ono to vše nepramení přece jen z osobního pohledu a osobní situace. Někde jsem zaslechl dobrou myšlenku – „Každá filozofie která začíná zájmenem "já“ je chybná". Přece ti nejde v hodnocení vždy jen a pouze o tebe.

Zkoušels někdy MBTI test?

reagovat
Středa 29. ledna 2014 ve 14:35 ® OBr reakce na …
OBr

Fryw> tyjo, rovnou traktor.. to říkám pořád, chybí nám střídmost. V tomhle jsem moc rád za krizi, přinutí tě přemýšlet o zbytečných výdajích a uvažovat v reálnějších obrysech.

Půjčky jsou dobrá věc na ukočírování cash-flow, ale je to jako se vším ostatním, když neumím s pilou a jdu přesto řezat, musím počítat s tím, že je větší pravděpodobnost, že si tu ruku ufiknu.

reagovat
Středa 29. ledna 2014 ve 14:24 @ Palivec

Já mám komouše rád, zvlášť agenty StB. Lex Babiš aneb sága rodu agentů: http://www.reflex.cz/…-agentu.html

reagovat
foto/forum/2014/th-img104602.jpg
Středa 29. ledna 2014 ve 14:23 ® Prichy reakce na …
Prichy

Fryw> Teď ale nehledáš cestu, ale problémy. Zkus to jinak. Ono ta nakonec půjde, jen to chce právě ten jiný pohled na svět. Je to velice náročné, ale zkus to.

( nebrat jako narážku, ale opravdu jako radu)

reagovat
Středa 29. ledna 2014 ve 14:01 ® Fryw reakce na …
Fryw

OBr> No tak dobry. Dejme tomu, že dneska zavládla nějaká epidemie lenosti…třeba zase někdy opadne :-) Políčko chce traktor, osivo a co ja vim co ještě…ale máme provident (ten dle reklamy pomáhá tuším už 15 let)

reagovat
Středa 29. ledna 2014 ve 13:48 ® OBr reakce na …
OBr

Fryw> něco jo, třeba políčko, aby si na něm něco zasadil… když nemá políčko, najde si nejbližšího vykořisťovatele a nabídne mu svojí práci, když neuspěje, může jít dál…a když bude línej, musí se spolehnout na dobrodiní okolí, jestli nepustí nějakou tu kostičku.

Obrovská výhoda dnešní doby je v tom, že můžeme, kdežto dřív jsme museli bez ohledu na to, co jsme chtěli a mohli umět.

reagovat
Středa 29. ledna 2014 ve 12:20 ® Fryw reakce na …
Fryw

OBr> No on přece něco potřebuje k tomu, aby ty svoje ruce a hlavu nějak uplatnil.

Ale jako jo, já tady s tím co píšete v zásadě souhlasím. Však proč myslíš že studuju, byť mám dle mě dobrou práci a to v jiném oboru. Přitom momentálně nic takovýho nepotřebuju, akorát mě to žere víkendy…

reagovat
Středa 29. ledna 2014 ve 12:18 ® Fryw reakce na …
Fryw

džigit> Tak předpokládám, že tam se asi nesejdeme za účelem politické debaty :-) Nic méně, nejspíš zakladatel fóra nepočítal s tím, že se tady napíše jeden názor a bude s nadšením přijat a jednomyslně schválen a pak bude následovat standing ovation :-D

reagovat
Středa 29. ledna 2014 v 11:45 ® Prichy reakce na …
Prichy

OBr> Byly dva synové otce alkoholika. Jeden syn chlastal jako dán. Tak se ho ptám" proč tak piješ?"" No ty se divíš, když mám takového otce." Druhý syn byl abstinent." A proč se ty alkoholu ani nedotkneš?" " No ty se divíš, když mám takového otce".

;-)
reagovat
Středa 29. ledna 2014 v 10:53 ® OBr reakce na …
OBr

džigit> já něco vytáhnu, neboj!Doufám, že odpovíš ve stejném duchu pivo

reagovat
Středa 29. ledna 2014 v 10:18 ® džigit

kujwa, esik to kery vytahne v Brně, ide na trestnu!!! Nebo ho budu krosčekovat!!!

reagovat
Středa 29. ledna 2014 v 10:11 ® OBr reakce na …
OBr

Fryw> i námezně pracující je vlastník, nabízí svojí práci, což není až tak málo. A s tou mocí vůle seš vedle jak ta jedle, netvrdím, že její moc je neomezená, právě na příkladu těch černejch, který někdo násilně klasicky zotročil.

U nás taky hodně lidí křičí o „otročině“ a že nemají kam jít, jenže si už neuvědomují, jak taková ryzí otrocká práce vypadá. Ti, co řvou, mají svoje občanské průkazy v kapse, takže jim vůbec nic nebrání zvednout kotvy(pokud mají nohy a vládnou jimi) a jít někam námezně pracovat. Pořád jsou vlastnící své pracovní síly, to jim nikdo nevezme. A když jim usekají ruce, nohy, stát se o ně v tomhle případě postará.

Jako lidi jsme dost nenažraní, trocha skromnosti a sebereflexe by nám neškodila…

Na druhou stranu je potřeba říct že my dva se v tomto nikdy neshodneme, každý máme jiný úhel pohledu a svoje zkušenosti vnímáme tak, abychom se ve svém názoru ujišťovali. Změna názoru a životního postoje je energeticky velmi náročná, do toho se žádnému živému tvoru nechce.

Důležité je, jak je vedená debata, pokud to je bez urážek a osobního napadání, pak je to v pořádku a možná to i druhou stranu trochu obohatí..nicméně shodu nelze čekat :-)

reagovat
Středa 29. ledna 2014 v 1:56 ® Fryw reakce na …
Fryw

Prichy> Připadáš mi jako člověk co se sebezdokonaluje, což je fajn. Tudíž ti doporučím – http://knihy.abz.cz/…y-management Je to zajimavé čteční. Ale asi to pro tebe nebude nic nového. Každopádně život nejde v kruhu ale ve spirále. Nic se neopakuje na stejné úrovni…

A ten druhej post je prostě nádhera, za něj ti děkuju. Samozřejmě že nejsou podřadní nebo nadřazení lidé. Jsou jen různá prostředí, které mají obrovský vliv na člověka.

reagovat
Středa 29. ledna 2014 v 1:28 ® Prichy reakce na …
Prichy

Fryw> „Ty teda uznáváš neomezenou moc vůle? Neuznáváš že existujou objektivní příčiny proč se člověk ocitne v nějakým marastu, ze kterýho se prostě při sebevětší vůli nejde vyhrabat?“

Docela by mě zajímalo, co tím člověk myslíš. Jestli někoho z Indie, Bangladéše nebo nedej bože Severní korei. Asi se mnou budeš souhlasit, že to nejsou oproti nám nějací podřadní lidé?

Neříkej mi, že necítíš ten propastný rozdíl?

reagovat
Středa 29. ledna 2014 v 1:17 ® Prichy reakce na …
Prichy

Fryw> Ano, jen blázen dělá stále totéž s očekáváním jiného výsledku :-) Mám k tomu argumenty, ale nejsem si jist, jestli o ně máš zájem:-)

reagovat
Středa 29. ledna 2014 v 0:24 ® Fryw reakce na …
Fryw

OBr> Ano, byli, ale jejich mrzký stav byl garantován. Nehrozilo že spadnou ještě níž, jejich majitel musel zajištovat reprodukci pracovní síly… Po revolučním překonání feudalismu se jejich otroctví stalo „dobrovolné“, jelikož nebyli stavu zajistit svoji existenci bez vlastnictví čehokoliv..stali se z nich námezně pracující.

Ty teda uznáváš neomezenou moc vůle? Neuznáváš že existujou objektivní příčiny proč se člověk ocitne v nějakým marastu, ze kterýho se prostě při sebevětší vůli nejde vyhrabat?

reagovat
Středa 29. ledna 2014 v 0:19 ® Fryw reakce na …
Fryw

Prichy> Tak konkrétně – "Jestli si někdo myslí, že pomůže další „komunistický“ experiment tak je asi totální blázen a neumí číst výsledovky jednotlivých zemí. Podpora levice ze strany voličů vyplívá z neznalosti " Myslím že jsi dal dost jasně najevo, že pokládáš kapitalismus za jedinou neměnnou a konečnou hospodářsky společenskou formaci a opačné názory jsou názory pomýlených blbců. Tím se prostor jasně zužuje a nevidím důvod v tomto rozhovoru pokračovat. Samozřejmě tím popíráš historický vývoj lidské civilizace, ale zdá se že to je jedno…

reagovat
Úterý 28. ledna 2014 ve 21:58 ® Prichy reakce na …
Prichy

Fryw> Buď konkrétní.

reagovat
Úterý 28. ledna 2014 ve 21:41 ® OBr reakce na …
OBr

Fryw> vono tím „revolučním“ pokřikem na začátku to taky nezačalo úplně nejlépe…

Jinak otroci byli v trochu jiné situaci, ti práva neměli skoro vůbec žádný, teď jsou možnosti prakticky nekonečné, jenže je pohodlnější sedět a vykřikovat, než se postavit na vlastní nohy a zkusit změnit svoje uvažování.

reagovat
Úterý 28. ledna 2014 ve 21:15 ® Fryw reakce na …
Fryw

Prichy> Fatální se nerovná smrt hlady. Konec konců, ani otroci na plantážích neumírali hlady, a nebylo to OK.

Odpověď hledej na začátku. Mimochodem znovu jsem si prošel naši debatu a myslím že jsi uvedl něco, co nějakou konstruktivní debatu apriori vyloučilo.

reagovat
Úterý 28. ledna 2014 ve 20:05 ® sears.13
sears.13
reagovat
foto/forum/2014/th-img104592.jpg
Úterý 28. ledna 2014 ve 20:02 ® Prichy reakce na …
Prichy

Fryw> souhlas ( až na to slovo fatální to se totiž = smrt hlady)

Nechme tedy slovo fatální a soustřeďme se na to, jak z toho ven…máš nějakou konstruktivní myšlenku?

reagovat
Úterý 28. ledna 2014 v 16:31 ® OBr reakce na …
OBr

chtěl jsem něco moudrého napsat, ale už na to prdím…

reagovat
Úterý 28. ledna 2014 ve 13:35 ® Fryw reakce na …
Fryw

Prichy> Pro kapitalismus jsou příznačné hospodářské cykly. Nyní je v recesi.

Já mám pocit že ty máš stejný názor na nezaměstnanost jako já na počasí. Sto let je nevýznamný časový usek. Ale s ohledem na to, že jediným zdrojem obživy je zaměstnání je to problém byť to trvá třeba půl roku. Prý je určitá míra nezaměstnanosti pro (kapitalistickou) ekonomiku přínosná. No, ale z pohledu toho nezaměstnaného člověka je to fatální záležitost… A t onení jen věc těch nezaměstnaných, ale i celých rodin, takže je dobré uvažovat tak, že se to číslo vlastně několikrát násobí…

reagovat
Úterý 28. ledna 2014 ve 12:46 ® Prichy reakce na …
Prichy

Fryw> Ok, já jen uváděl příklady. Nastolme tedy téma „kapitalismus má problémy“. Proč si myslíš, že teze „kapitalismus má problémy“ nabývá hodnoty true?

Konkrétní data typu: 5000 tisíc let jsme tu neměli nezaměstnanost a teď máme 10 % ( to jsem dohnal do extrému, stačí se omezit na toto a kompletní minulé století)

reagovat
Úterý 28. ledna 2014 ve 12:02 ® Fryw
Fryw

džigit> Ani ne čoveče. No, teď čekám jak se zákazníci pochlapí (resp. jejich dodavatelé). Dvě rozdělaný zakázky.. Zkoušky hotový… Papíry koupený (a hned začalo mrznout :-/ ) a maso na uzení naložený… tak co? Stíhám všechno, neboj :-)

reagovat
Úterý 28. ledna 2014 ve 12:00 ® Fryw
Fryw

Prichy> No, k tříštění debaty. Ty jsi začal o té motivaci, pak něco o starým HW a SW. Tím jsi měl asi na mysli že v ČR jsou problémy proto že je zde kapitalismus „mladý“. No, o si tu ve skutečnosti dal jen 40 let pauzu a už tu čtvrt století funguje. Problémy stejného charakteru po celém světě, to jsem podotknul jako fakt že se nejedná jen o specifikum naší republiky. Hollande tu zazněl od tebe…

Ano, jsou to dlouhodobé záležitosti. Ale je třeba k tomu přistupovat tak, že asi nejde k problému přistupovat „nábožensky“ tj tak vydrž tady ty problémy a tvá duše bude žít v ráji (to k té dlouhodobosti).

Že si mám teda nachystat sešity, ořezat tužky a nachystat se na vyučovací hodiny a přednášky ? :-) To asi ne, děkuji.

reagovat