Vyhledávání
Pytláci, podsekávači a jiní dobytci u vody
15.10.2013 | HaD | 65.099 zobrazení | 904 odpovědíRád bych, abychom v tomto fóru soustředili naše zážitky s pytláky či rybáři, co na svazových vodách hrubě porušují rybářský řád (nezapsaná docházka či zapomenutý metr to fakt není) a i jak se případně podařilo pytláctví vyřešit. Zkušenosti určitě pomohou ostatním. Naše svazové vody si musíme chránit!!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 27. listopadu 2013 ve 22:15 ® paolomaldini reakce na …
-
malamut> Kdo je u toho lomu od detstvi ja nebo ty?
reagovat - Středa 27. listopadu 2013 v 19:49 ® malamut reakce na …
-
paolomaldini> no, psal jsi dědulové, ti se taky na netu moc nebrání. Jestli jsou to malí amuři, můžou to být ryby z jarního vysazování, čert ví, nebo jsou prostě zaplísnění po zimě, mají oslabený organismus… On taky amur nebo tolstoj není úplně původní ryba z lomu z Vysočiny, tak jim to prostředí nemusí úplně svědčit.
reagovat - Středa 27. listopadu 2013 v 19:49 ® Mrknato reakce na …
-
paolomaldini> Hmmm, tak to potom asi částečně ospravedlňuje ty fotky..... A pak bych za podstatnější považoval to, jak se takové ryby mohou dostat do revírů, než to, jak se k nim kdo chová.
Edit : ideální bowfishingová voda......
reagovat - Středa 27. listopadu 2013 v 19:42 ® paolomaldini reakce na …
-
malamut> no plisen se siri a v hejnu kde se ryba dotyka ryby to neni tak slozite, alespon v zahradnim jezirku jsem se o tom x krat presvedcil. Nesvadim vse na duchodce tusim ze slovo duchodce tam ani nepadlo
reagovatale nic mene na veci ze se neumi chovat k zivemu tvoru to nic nemeni…
- Středa 27. listopadu 2013 v 19:40 ® malamut reakce na …
-
paolomaldini> na jaře může být zaplísněná ryba i z jiných důvodů, než je nešetrný zacházení, navíc píšeš, že je zaplísněná celá populace amurů, to by znamenalo, že všichni museli být nejméně jednou chyceni, to se mi moc nezdá. Za všechno nemůžou důchodci, ale oni se na netu moc nebrání, tak jsou celkem snadnej terč.
reagovat - Středa 27. listopadu 2013 v 19:33 ® paolomaldini reakce na …
-
Mrknato> eeeee… nejak nerozumim co tim bylo mysleno.
ps: Amur a Tolstoj tam byl vzhledem k tomu ze se tu pokud vim Amuri ani Tolst. nevytiraj proste nasazen. Lom je revirem MRS a tak jsou tam ryby ktere se tam nevytrou jako je Tolstoj a Amur proste dosazen, takze abych odpovedel byl tam nasazen a ted se tam snazi zit.
Okoun se tam vytre, Candat tam ma taky hnizda atd… atd…
reagovat - Středa 27. listopadu 2013 v 19:31 ® paolomaldini reakce na …
-
malamut> Mozna jsem tam zrovinka dal kaprika, nic mene s tim ze z jara tu jsou zaplisnena cela hejna amuru je pravda. Nekde zkusim dohledat par snimku.
reagovat - Středa 27. listopadu 2013 v 19:28 ® Mrknato reakce na …
-
paolomaldini> Nevím, jak dlouho rybaříš, ale tak před 30 lety bylo ryb všude mraky a nachytal je každý, ne jen závodník. Dnes je to zcela jinak. Ryby se pro klienty vysazují a tyto vody trpí přetlakem rybářů. Pak cca 90% vod zeje prázdnotou a tak tam ani žádného pytláka, či podsekávače nepotkáš.....
Edit : prosím tě a co amur a tolstoj dělá v lomu? Není to lom nějakých „potapěčů“?
reagovat - Středa 27. listopadu 2013 v 19:28 ® malamut reakce na …
-
paolomaldini> řekl bych, že ten „zaplísněnej amur“ bude nějakej strakatej kapřík, ale hádat se nebudu, z tý fotky to s určitostí poznat nejde.
reagovat - Středa 27. listopadu 2013 v 19:23 ® paolomaldini
-
3× Snimek zdrave populace Amuru a Tolstolobiku + 1× snimek zaplisneneho Amura
reagovat - Středa 27. listopadu 2013 v 19:22 ® paolomaldini reakce na …
-
Mrknato> Rad si nastuduju diky. Nic mene pytlacky na mistech vypovidaj zcela jasne…
reagovat - Středa 27. listopadu 2013 v 19:17 ® Mrknato reakce na …
-
paolomaldini> Přečti si BP. Lovec může ve vzlášť oddůvodněném případě ponechat zbytky po kuchání úlovku na břehu..... To není o pytláctví, stejně jako oddíl IX. RŘ.
reagovat - Středa 27. listopadu 2013 v 19:13 ® paolomaldini reakce na …
-
Copak tyhle snimky jsou sice strasidelne ale napriklad na Chalupe na Vysocine mame krom reky Jihlavy i krasny cca 3h zatopeny lom s naprosto kristalovou vodou. Vsude balvany, vetve… hloubka az 16m inu tezka to voda na privlac. Od jarnich mesicu se na hladine vyhrivaji Amuri i kolem 1m! a Par Tolstoju, okouny 40ky tu na gumicky taham jak kraliky z klobouku a Candati tu maji sva hnizda, proste krasnej revir jak na mlaskacku , plavacku feeder ale i privlac (nikdo tu moc nevlaci vzhledem k vazkam). Z jara jsou populace Amuru vetsinou totalne zaplisnene nebot dedulove je tahaj po pisku , kopu do nich ( v lepsim pripade berou podmirove kockam ci slepicim), ale proboha k tomu si sebou jeste berou sve vnuky a ty to vidi...... kazde jaro se muzu zblaznit vztekem a pany „rybare“ peskuju at kdyz uz tu rybu pousti at se chovaji setrne, amur ma jak znamo velmi jemne supinky a pousti je velice snadno. Za ty roky jsem si vyslouzil uz x prezdivek od kokota az po Prazskyho zmrda a to jen proto ze nabadam k slusnemu chovani k rybe. To ze si ryby berou je mi pochopitelne jedno maji na to pravo pokud splni podminky pro ponechani ryby ale prasacky chovani k rybe mi proste vadi..... mozna vic jak pytlaci, ten si totiz chytne rybu ale tim to konci, ale zaplisnit pul amuri populace v celem lomu jen proto ze jsem linej rozepnout podberak a taham rybu po pisesnem brehu je u me neucta k prirode…
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 21:34 ® Petula reakce na …
-
malamut> DOPRAVA ZDARMA…AKCE!!!
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 21:27 ® malamut reakce na …
-
Petula> to není špatnej dárek, zvlášť, když zaplatíš dopravu.
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 21:19 ® Petula
-
malamut:zůstaneme u toho prostředního,jak se říká,zlatý střed a dvě tatry hnoje!!!
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 ve 20:17 ® malamut reakce na …
-
Petula> a co mu udělat? Uříznout palici, nebo mu na zahradu navézt kupu hnoje? Nebo mu vyvraždit rodinu?
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 v 19:19 ® Petula
-
paolomaldini> není co dodat,to samé udělat tomu kdo to provedl.
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 v 11:29 ® HaD reakce na …
-
paolomaldini> je to fakt hnus. Začínám být s přibývajícími lety čím dál větší cíťa a bojím se, že jednou dojde k nepříjemnému konfliktu, pokud takové lidi potkám.
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 v 11:21 ® paolomaldini reakce na …
-
David H.> Nejen lakudka pro oko ale i pro nosni stetinky zaznamenavajici pachy to byl velkej zazitek. Snimek kde se kompozice venuje celkovemu pohledu na „loviste“ sem nemuzu ani dat
na miste jsem nasel i ohniste jeste s teplejma uhlikama z noci a krabicky cigaret nezname znacky kterou jsem po sleze identifikoval pomoci strejdy googla jako Moldavskou znacku.
lidi jsou prasata
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 v 10:24 ® HaD reakce na …
-
paolomaldini> brrrr
reagovat((((
- Úterý 26. listopadu 2013 v 0:16 ® paolomaldini
-
Napriklad na „ostrovech“ kolem Modranskych tuni tesne pod soutokem Vltavy s Berounkou se daji najit pytlacky prakticky pri kazde prochazce, alespon ja na to mam stesti kdyz tam chodim na UL privlac. Ty pytlacky pokazde odnesu a znicim zazemi ktery tam pytlaci maj ale to je tak vsechno, zkousel jsem volat Mestaky, i RS, stacilo jim kdyz jsem jim to nahlasil… ale je to marnej boj.
reagovat - Úterý 26. listopadu 2013 v 0:13 ® paolomaldini
-
Par snimku z me prochazky kolem jednoho reviru na Vyosocine.
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 ve 22:01 ® Mrknato reakce na …
-
kakr> Karle, pokud sebečistčí RS plní pokyny svazu, pochybných BP, které jsou v rozporu se zákonem 99/2004, tak jedná v rozporu s tím, k čemu je oprávněna a zmocněna. RS a BP jsou dvě věci, se kterými si nikdo neví moc rady a tak se všichni ujišťujeme, co si ještě můžeme v tomto tyjátru dovolit......
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 ve 21:52 ® Mrknato
-
David H.> Ve vší úctě si myslím, že touto „otázkou“ jsi si ukrojil víc, než jsi schopen zúřadovat. Které to jsou ty „naše vody“ co si máme chránit? Co je to rybářský řád? Atd.....
Já jsem přesvědčen, že „tuzemští“ pytláci a podsekávači, se svými škodami nemohou konkurovat škodám Rady ČRS, MO, klientelismu, z lovu 24, na dírkách, na RMV, stanovováním rozličných měr ryb, odčerpáváním peněz ze společného rybolovu, atd.
Ty si myslíš, že pocity členi MO jsou vhodným poměřovadlem toho co měnit, upravovat a vnášet do VRP pomocí BP, tedy na truc rybářským orgánům?????
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 ve 13:50 ® kakr reakce na …
-
Petula> Pokud neměl povolenku je to jasný. RS musí předložit čistý výpis z rejstříku trestů, ale existuje možnost po určité době vymazání a pak se na něj pohlíží jako na bezúhonného občana.
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 ve 12:14 ® Petula
-
údaj je cca 12 let starý.
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 v 11:42 ® malamut reakce na …
-
Mrknato> co se děje v MRS neregistruju, takže ani nevím o co jde, ale asi to bude všude podobný. Mnoho MO se chová jako sročka, kde je prvořadou starostí vytvoření zisku, který ale nejde „do revíru“, nýbrž do „odměn“.
reagovat - Sobota 23. listopadu 2013 v 0:53 ® Mrknato reakce na …
-
malamut> No, když zmiňuješ hraji, tak ať si v Tararingapatau píšou za prachy Tararingapaťauanů, co chtějí. To mě až tak nebolí, spíš se pobavím. „Bolí“ mě to, co se děje u nás....... Levej tlak na zrušení RL, a zas v tom maj prsty ti závodníci v Jč., co vyjmuli pstruhovky a furt brečej. S hraji je alespoň pr*del. Četl jsi, jak obhajoval Jeeeeeeeepa od Jirky Korna, kterej s ním jezdil na koncerty až na pódium a MRS ho koupil tajemníkovi MRS, který v něm vysazuje ryby? To nemá chybu. Kam se hrabe ta o Červené Karkulce......
reagovat - Pátek 22. listopadu 2013 ve 23:56 ® malamut
-
Mrknato> a Hraji o tom napíše parádní několikadílnej článek, bo se přiživí na výpravě za naše prachy, neb je rozenej závodník a funkcionář, a to především
reagovatHoj Pavko, rád tě vidím a ještě raději čtu