Vyhledávání
Pytláci, podsekávači a jiní dobytci u vody
15.10.2013 | HaD | 65.062 zobrazení | 904 odpovědí
Rád bych, abychom v tomto fóru soustředili naše zážitky s pytláky či rybáři, co na svazových vodách hrubě porušují rybářský řád (nezapsaná docházka či zapomenutý metr to fakt není) a i jak se případně podařilo pytláctví vyřešit. Zkušenosti určitě pomohou ostatním. Naše svazové vody si musíme chránit!!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 4. listopadu 2013 v 16:35 ® Robur
-
to je zloby kvůli ničemu… U vás by byl hajzl i Ježíšek, páč určitě visel trochu nakřivo. Vysvětluji si to pondělkem.
reagovat - Pondělí 4. listopadu 2013 v 15:40 ® malamut reakce na …
-
lukino050505> 99% národa s opicajty spolupracovat bude a řeknou i to, co doposud nevěděli. Že je seznam RS volně na netu je třeba mě hovno platný, z jistých důvodů používám telefon jen na volání, případně SMS, takže seznam RS v terénu nenajdu a ani hledat nehodlám. Maj zvednout prdele a chodit po revírech, ne čekat na bonz po telefonu.
reagovat - Pondělí 4. listopadu 2013 v 15:19 ® lukino050505 reakce na …
-
malamut> No s tou stížností bych nerad dopadl, jako když se Nám se sousedem povedlo chytit vykradače benzínu z aut a předali ho policii. On se ke všemu přiznal, našli u něj pomůcky na vykrádání a vzhledem k tomu, že to nebyl trestný čin, protože škoda byla do 2000,– Kč a tak celá věc byla předána na národní výbor. Takže jsme strávily asi 3 hodiny u policie na sepsání nějakého nesmyslu policajtem, co neuměl psát na psacím stroji, protože hledal písmenka (PC ještě v tu dobu neměl). Potom bylo asi 4 měsíce ticho a ozval se národní výbor. Další sepisování tentokrát asi 2 hodiny a po dalším půl roce dopis z národního výboru, že pro nedostačující důkazy je vyšetřování zastaveno. Po takové zkušenosti taky už jsem, jako 99% národa nevidím a neslyším. Jo abych se ale držel téma. S pytlákem jsem se zatím nesetkal a nevím, jak bych se zachoval, ale asi bych kontaktoval někoho z rybářské stráže. Jejich seznam je volně na internetu.
reagovat - Pondělí 4. listopadu 2013 ve 14:35 ® malamut reakce na …
-
lukino050505> nejspíš šlo o polovzdělanou poloopici, co uměla zavřít vodu. Jinak se jejich činnost omezuje na měření rychlosti motorových vozidel, případně aplikaci zařízení omezujících pohyb vozidla a následné plnění městských pokladen, odkud jsou finanční prostředky dále přerozdělovány spřáteleným subjektům. Co se týká záznamníků na lince 158, to už je námět na stížnost ke GIBS, to fakt není úplně normální. Co se týká vykrádání vozidla, pokud by nebylo moje, odmítl bych jakoukoliv spolupráci s opicajty, kdykoliv jsem je potřeboval, byli mi k hovnu, takže nespolupracuji.
reagovat - Pondělí 4. listopadu 2013 v 10:24 ® lukino050505 reakce na …
-
malamut> Vzhledem k tomu, že s oběmi stranami mám své zkušenosti jak tedy PČR tak Poloopice (MP) tak si dovolím také reagovat na vaše zdejší názory. Pokud tedy budete potřebovat od někoho pomoc, což doufám, že nebudete; tak zkuste volat 158 a ozve se Vám záznamník a než to někdo zvedne, tak může být pozdě. Mě se toto jednou stalo v noci a jednalo se o to, že jsem viděl nějakého borce, jak vykrádá auto; rozbil okýnko a vnikl do vozidla. Po dovolání se na PČR asi 5 minut záznamníku mi bylo sděleno, že momentálně tam nikoho nemají a nemůžou tam tedy nikoho poslat a jestli jsem majitel toho vozidla, tak ať to přijedu sepsat na místní oddělení. Mezitím si ten borec vzal v autě, co chtěl a v klidu odjel. Měl jsem poznamenané i číslo auta ale to nikoho nezajímalo. Letos v létě jsem potřeboval upozornit na jednu věc; byl totiž slyšet zvuk unikající vody ze zdejší školky, kde vím, že se děcka odpoledne sprchovali a asi to někdo nezavřel. Zkusil jsem tedy zavolat linku 156, což jsou podle Vás poloopice a nejenom, že jsem byl velice mile překvapen, že tam nebyl žádný záznamník, ale okamžitě jsem s někým hovořil a bylo mi sděleno: posíláme hlídku, která to prověří a ta opravdu během asi pěti minut přijela. Jeden z nich bez váhání přeskočil plot a došel po zvuku, až k hadici odkud opravdu voda unikala a následně ke kohoutku a vodu vypnul. Mně poděkovali a pokračovali ve službě. Ne, že bych se jich chtěl nějak zastávat, ale toto bylo od nich dost dobrý. Stejný zkušenosti mi potvrdilo několik lidí a to se jedná o Prahu. Jak buzerují rybáře nevím, nemám s nimi po této stránce žádné zkušenosti, protože jsem s nimi takto do styku nepřišel.
reagovat - Neděle 3. listopadu 2013 v 0:02 ® malamut reakce na …
-
kakr> mě se to stalo, v Hradci Králové na Správčáku, před asi deseti lety, tehdy jsem to moc neřešil, nemám se čeho bát, dnes bych poloopici poslal do prdele měřit rychlost, když už si to vymodlili. Jinak tě Karle zdravím a rád vidím
reagovat - Sobota 2. listopadu 2013 v 19:26 ® kakr reakce na …
-
malamut> Poloopice (MP) pokud nemá placku RS není oprávněna kontrolovat povolenku rybáře.
reagovat - Sobota 2. listopadu 2013 ve 14:54 ® malamut reakce na …
-
noba> no dobrá, tak pokud jsi RS, můžeš to řešit jako RS, mohli to být rybáři, co poprvé na revíru přehlédli ceduli (mě se to jako klukovi jednou stalo). Pokud ne, řeš si to jak chceš. Mě osobně uráží, když mě nějaká poloopice z městský policie kontroluje povolenku, aniž by byla zároveň RS, od toho je RS, řádně vyškolená a přezkoušená. Poloopice má chodit po městě a sbírat hovna po psech.
reagovat - Sobota 2. listopadu 2013 ve 13:30 ® noba reakce na …
-
malamut> Právě že o hájený úsek šlo.
reagovat - Sobota 2. listopadu 2013 ve 12:55 ® malamut reakce na …
-
jepice> ono se v téhle žumpě nedaří trestat za podstatně závažnější skutky, než je upytlačení několika kapříků. V případě pytlačení „v rámci myslivosti“ se nedaří trestat ani organizované skupiny pytláků, takže mám skutečně prdel z toho, jak zde všichni spolupracujete s neschopnou (anebo všehoschopnou) policií, a poctivě vše hlásíte. Jen výsledek asi bude tristní. Možná semtam pokuta ve správním řízení.
reagovat - Sobota 2. listopadu 2013 ve 12:23 ® jepice-zruseno
-
Na začátku pořadu je něco o pytláctví v rámci myslivosti. Přes to, že páchaná škoda způsobená jedním činem je zde mnohem vyšší, než u ryb, stejně se jak vidno nedaří za to někoho trestat
reagovathttp://www.ceskatelevize.cz/…te-me/video/
- Sobota 2. listopadu 2013 v 10:16 ® malamut reakce na …
-
dvorak> žasnu, kolik lidí si myslí, že máme dobře fungující stát, policii a asi i justici.
reagovat - Sobota 2. listopadu 2013 v 10:14 ® malamut reakce na …
-
noba> jak jsi poznal, že šlo o pytláky? Pokud to bylo v revíru, a nešlo o hájený úsek, tak pokud nejsi RS, těžko zjistíš, zda mají v pořádku doklady. A pokud RS jsi, požíváš statut „úřední osoba“, a můžeš v rámci svých kompetencí jednat sám. A pokud jsi viděl pouze porušování RŘ, nemuselo jít o pytláky v pravém slova smyslu, ale třeba o w&m kapraře, a to bychom v sezóně těch esenbáků tedy potřebovali, kdyby měli jezdit ke každému, kdo nerespektuje pravidla.
reagovat - Sobota 2. listopadu 2013 v 1:25 ® noba reakce na …
-
dvorak> naštěstí jen kvůli pytlákům.
reagovat - Sobota 2. listopadu 2013 v 0:37 ® dvorak reakce na …
-
noba> Už jsi byl někdy v tísni,už jsi volal PČR? Pokud ne,buď velice rád. A ani ti takovej zážitek nepřeju.
reagovat - Pátek 1. listopadu 2013 v 17:10 ® HaD reakce na …
-
jepice> dobrej nápad
reagovat - Pátek 1. listopadu 2013 v 9:18 ® Robur reakce na …
-
jepice>
reagovat - Čtvrtek 31. října 2013 ve 23:50 ® noba
-
A co když bude pytlák větší než já nebo jich bude víc. Co pak? Jednoznačně volat policii. Proč taky ne?
reagovat - Čtvrtek 31. října 2013 ve 21:51 ® malamut reakce na …
-
Fryw> on si tady stát vymanil právo zajišťovat ovčanům mimo jiné bezpečí a spravedlnost. Bere si za to z našich kapes dost peněz, ale jaksi mu to příliš nejde, takže je opravdu lepší spoléhat sám na sebe. A věř mi, vím o čem píšu, i když to zrovna s rybařinou nemá nic společnýho.
reagovat - Čtvrtek 31. října 2013 ve 21:48 ® malamut reakce na …
-
jepice> to je tak trošku blbost.
reagovat - Čtvrtek 31. října 2013 v 19:23 ® Fryw
-
Tak pokud je nějakej „orgán“ placenej z mojí kapsy a je tady mj. od toho, tak se na něj samozřejmě bez výčitek svědomí spoléhat můžu..... A jak víme, napadnout pytláka, to může dopadnout i tak, že problém budu mít já a on vyvázne jako „vítěz“ (nikoliv však morální…).
reagovat - Čtvrtek 31. října 2013 v 19:19 ® jepice-zruseno reakce na …
-
malamut> To je jednoduchý – až David někoho uvidí, tak ti zavolá a ty ho přijedeš potrestat.
reagovat - Čtvrtek 31. října 2013 v 19:18 ® casper reakce na …
-
malamut> nadávat umí každej, ale souhlasím s tebou, každý by si měl na sebe a své věci dávat pozor a ní spoléhat na někoho jiného (ať už osobu, orgán apod…)
reagovat - Čtvrtek 31. října 2013 v 19:05 ® malamut reakce na …
-
David H.> já si civilizovanej svět představuju trochu jinak, než tuhle žumpu. Co se týká policie, je buď neschopná, anebo naopak všeho schopná, ale rozhodně je lépe se o sebe a svou bezpečnost a majetek postarat sám, než spoléhat na nefunkční stát a jeho Systém.
reagovat - Čtvrtek 31. října 2013 ve 14:17 ® HaD reakce na …
-
malamut> nesouhlasím. To je trochu anarchie. Jsme v civilizovaném světě a problém má řešit např. ona policie. Já bych pytláka primárně taky spíše řešil policií, než svými pěstmi.
reagovat - Čtvrtek 31. října 2013 v 11:30 ® OBr reakce na …
-
Palivec> možná jsem po ránu ještě zabržděnej, ale nechápu, co je na tom dokumentu špatného.. teda kromě toho, že to je výsledek spolupráce několika veřejných institucí, což je v pro některé jedince apriori vždycky špatně…
reagovat - Čtvrtek 31. října 2013 v 11:10 @ Palivec
-
jepice> No pokud se držíš nějaké směrnice, která není ani zdaleka zákonná norma, tak jsi dosti statečně naivní. Zákon to asi neříká, spíš vyhláška, kterou má na základě zákona, kompetenci vydat ministerstvo a nepotřebuje k tomu už souhlas těch 200 idiotů. A platné to je až po zveřejnění ve Sbírce zákonů. A i kdyby se tak už stalo, očekávat, že to bude obratem i v nějaké pomůcce, jako je ta směrnice,na kterou se odvoláváš, je naivní na kvadrát.
reagovat - Sobota 26. října 2013 v 19:54 ® malamut reakce na …
-
dvorak> podle grafu poznám jen průtok, ale kde je hladina tam nevidím. Ono je to jedno, naposledy když bylo málo vody tak jsme zachytali parádně
reagovat - Sobota 26. října 2013 v 19:47 ® dvorak reakce na …
-
malamut> Je tam dost málo vody,koukni na graf. Já půjdu asi makat,máme povolenou 12hod směnu. Takže si to bůro půjdu vydělat
reagovat - Sobota 26. října 2013 v 19:38 ® malamut
-
dvorak> nazdár, byl jsem včera, dnes nejdu. Jak se nemám rozčilovat, když tu sběratel funkcí vysírá. Možná v pondělí pojedem na T.
reagovat