Chytej.cz

Pytláci, podsekávači a jiní dobytci u vody

15.10.2013 | HaD | 65.060 zobrazení | 904 odpovědí

Rád bych, abychom v tomto fóru soustředili naše zážitky s pytláky či rybáři, co na svazových vodách hrubě porušují rybářský řád (nezapsaná docházka či zapomenutý metr to fakt není) a i jak se případně podařilo pytláctví vyřešit. Zkušenosti určitě pomohou ostatním. Naše svazové vody si musíme chránit!!!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 26. října 2013 v 19:24 ® dvorak reakce na …

malamut> nečil se,nebo tě někde píchne! Mazej raději na pívo :-))

reagovat
Sobota 26. října 2013 v 19:19 ® malamut reakce na …
malamut

hraji> ty ale fakt nejsi z těch, kdo by mě mohli kritizovat, tak se fakt stáhni někam do hajzlíku a nereaguj na mě. Možná bys mohl jít vysírat na konkurenční web.

reagovat
Sobota 26. října 2013 v 19:02 ® hraji reakce na …
hraji

malamut> víš jak to říkával pan Werich, proti hlouposti se musí bojovat i když ten boj je marný, ale vzdát se nesmí. A nejsme ve škole, abys mi dovoloval, na co budu a na co nebudu reagovat. Tož tak.

reagovat
Sobota 26. října 2013 v 18:49 ® malamut reakce na …
malamut

hraji> máš dojem, že bych se tě na něco tázal? Tak mě ignoruj, já tě taky přehlížím a mám klid.

reagovat
Sobota 26. října 2013 v 18:45 ® hraji reakce na …
hraji

malamut> meleš nesmysly, jako ostatně často. Zkus přemýšlet, než něco napíšeš, zejména ve vztahu k nakládání s pytláky. A promítni si ten nesmysl, co jsi napsal, do reality.

reagovat
Sobota 26. října 2013 ve 14:39 ® malamut reakce na …
malamut

jepice> ale jo, občas se i pětikiláč dá považovat za hodně s lušnou rybu s ohledem na způsob lovu, nebo na místo ulovení, ale jinak je to standardní slušej konzumák. Nicméně takovejhle elaborát k vyčíslení „škody“ ve mě prostě vzbuzuje veselí. Nevím, jak je to potom s náhradou škody, ale kdyby se pytláci házeli do vody a sebral se jim vercajk, bylo by to asi lepší, než nějaká správní řízení, ze kterých se naplní obecní nebo městská kasa a úředník ze správního odboru si připíše další čárku.

reagovat
Sobota 26. října 2013 ve 13:49 ® jepice-zruseno reakce na …

malamut> Když du na plavačku, tak když bude mít jeden kapr ze sta nad pět kilo, je to úspěch, čímž to plní onu definici výjimečného úlovku. Je tedy pravdou, že uvažovat o kaprovi jako trofejní rybě je jako by existovalo trofejní prase domácí, s tím s tebou souhlasím :-D Jinak se na to bude samozřejmě dívat kaprař, kterej leží v bivaku, jednou za dva dny má záběr a vytaženej kapr má přes 5 kilo skoro vždycky. To se ale dá nazvat taky tak, že každej úlovek je výjimečnej.

reagovat
Sobota 26. října 2013 ve 13:13 ® malamut reakce na …
malamut

jepice> ten ceník fakt tvořili znalci a odborníci, „trofejní kapr“ nad 5kg vypovídá za vše.

reagovat
Sobota 26. října 2013 ve 12:52 ® jepice-zruseno

Tak nevím. Ale pro boj s pytláky je možná vhodné znát, že existuje tento dokument: http://www.crsmofm.cz/…nych_ryb.pdf Navíc je možné u chráněných druhů ryb postupovat podle §299 trestního zákoníku. Pokud ohrozí celou místní populaci nechráněného druhu, je to také trestné. Pak lze ještě využít §302 – Týrání, to když budou ryby vyvázané například na provázku. Jinak jsem v té 304, což je pytláctví, nanašel žádnou změnu, tzn. pořád je tam to „nikoli nepatrné“, které znamená oněch 5000 Kč.

reagovat
Sobota 26. října 2013 v 10:22 ® malamut reakce na …
malamut

jepice> kdy to měli prosadit? To by asi mělo projít přes těch 200 zmrdů, co se díky Bohu sami rozpustili, takže je to nejspíš nějaká kachna :-)

reagovat
Sobota 26. října 2013 v 10:20 ® malamut reakce na …
malamut

LaMa> když myslíš… Pro mě je spolupráce se Systémem, méně přijatelná, než lapit potočáka na červa, nehledě na to, že stačí pytlákovi naklepat budku a je po ptákách. Já to takhle udělal dvakrát, pokaždé šlo o Němce, a nebylo třeba volat opicajty.

reagovat
Sobota 26. října 2013 v 0:55 ® jepice-zruseno

Někde jsem zaslechl, že „rusnokové“ prosadili, že ta 5000Kč hranice se ruší. Víte o tom něco?

reagovat
Pátek 25. října 2013 ve 22:23 ® Fryw reakce na …
Fryw

LaMa> dobře jsi to udelal

reagovat
Pátek 25. října 2013 ve 22:11 ® LaMa reakce na …
LaMa

malamut> no mozna kdyby si me znal tak bys vedel ze jine reseni jsem bohuzel zvolit nemohl… A nez prihlizet pytlakum co chytali na cervy potocaky, tak jsem zasahl alespon tak jak bylo v mych silach… vice jsem pro teckovane v danou chvili udelat nemohl… a to ze je system pretizen tak jen diky nasim zakonum, ktere nahravaj lumpum…

reagovat
Pátek 25. října 2013 ve 20:52 ® malamut reakce na …
malamut

LaMa> gratuluji, jsi uvědomělý ovčan a vše, co tě trápí, dáváš k řešení mocenské složce Systému, namísto, abys situaci vyřešil sám. Jen tak dál.

reagovat
Pátek 25. října 2013 ve 20:26 ® LaMa
LaMa

Procitat se mi to cele nechce ale … Umyslne porusuji rybarsky rad a to tim ze sebou netaham metr ;-) naco tahat zatez kdyz ji stejne nepouziji a kdyz chci zmerit rybu tak lehce ve vode primerim u prutu a baj oko mi to staci, stejne to poustim… prozatim jsem s porybnym problem nemel a to jsem se ho na to ptal jestli to neva ;-) 2× do roka metr k vode vemu a to s tim zamerem ze bych si rad zmasil duhaka :-P

Jinak letos jsem udal dva pytlaky na pstruhove vode… reseno tak ze sem zavolal policii ČR ti prijeli, sepsali, pytlaky odvezli na sluzebnu…nasledne o cca 3 mesice pozdeji jsem na mestkem urade na prestupovem byl podat svedectvi… nasledne jakou pokutu dostali uz nevim jen vim ze jim zabavili pytlacke nacini ;-) Nevahal bych opet volat policii pokud uvidim pytlaky na pstruhovce… Ne ze bych byl bonzak, ale hlasit se to musi :-D

reagovat
Sobota 19. října 2013 v 17:17 ® džigit reakce na …

vezirek> :-D :-D :-D

reagovat
Sobota 19. října 2013 v 16:34 ® vezirek reakce na …

Robur> Buď rád, že plodně. Za nedlouho to nebude pravda.

reagovat
Sobota 19. října 2013 v 11:40 ® Robur
Robur

jsem teď někde plodně diskutoval a přišel jsem na to, že za všechno mohou báby. Kdyby byly na dědky hodné, tak by dědci seděli doma:-)

reagovat
Pátek 18. října 2013 ve 20:34 ® Cudla reakce na …
Cudla

FISHERBOY> Nebudeš se bát když si se zastal „dědků“že tě budou mlaďasové kamenovat..... :-D

reagovat
Pátek 18. října 2013 v 11:46 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

džigit> To víš, drobet delší vedení :-D

reagovat
Pátek 18. října 2013 v 11:07 ® džigit reakce na …

Bigpista> čekal jsem,že se ozveš dřív ;-) Tohle si myslím sám pochopil,že to na Tebe neni.Leda by „pista“ byl nějaký šupinatec :-))
Jinak souhlas, Velká stopo ;-) :-D

reagovat
Pátek 18. října 2013 v 10:49 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

džigit> Ačkoliv jsem jeden z těch big, super apod., myslím, že jsem tu termín „dědek“ nepoužil. Že pytlák je ten, kdo úmyslně porušuje rybářský řád, o tom taky není sporu. A to, že někteří rybáři vezmou, co je dovoleno, mi nevadí, zvlášť pokud jde o kapra. Jen mě zaujal fakt, že si ti stejní rybáři stěžují, že kapři došli. A na úplně jinou diskuzi pak je, jestli toho není dovoleno zbytečně moc.

reagovat
Pátek 18. října 2013 v 10:22 ® džigit reakce na …

FISHERBOY> no dobrá,ale vznik svárů byl,že tzv dědci pytlačí. To,že si vezmou,co je dovoleno snad může vadit jen totálním blbům! A o jejich /dědků/ pytlačení jsem napsal níže-myslím,že je to bude spíš v neprospěch mladší generace.Už viddím „dědka“ jak zatahuje síť,podsekává a pak dokonce i vytakuje několik kusů velkých sumců denně,nebo objíždí několik revírů denně za účelem vědomého konání prasáren,které měl zadavatel fóra na mysli…

reagovat
Pátek 18. října 2013 v 6:42 ® pepanek reakce na …

FISHERBOY> Dobře jsi to napsal,dík. Kdybys cokoliv potřeboval poradit,pokud budu vědět,poradím.

reagovat
Pátek 18. října 2013 v 6:35 ® FISHERBOY
FISHERBOY

Pánové, nevím, proč urážíte ,,dědky",?Jsou to lidé, kteří mnohé z vás k rybařině přivedli a to, že jsou zvyklí si ryby brát…tak ať si je vezmou v souladu s pravidly od toho ty ryby jsou…a nedělají nic špatného .Jestli si vezmou ročně 1 kapra, 20 nebo 100(pokud je vše v souladu s RŘ)je čistě na nich a vám ostatním je po tom kulový. Naopak jsou mezi námi mladí rybáři, za které bych se styděl a masaří ve velkém též..... kritizovat to jo…ale uvědomit si, že dědci se tady o vše starali a byli také mladí…to už je těžší co? Jinak mě osobně je 24 let, jsem mladej, ale starších lidí si vážím a rozhodně na ně nebudu házet bahno celého rybářského světa jen proto, že maj starej cajk a jedou si ,,to své" a odnesou si ve vezírku dva kluky šupinatý.

reagovat
Čtvrtek 17. října 2013 v 19:36 ® Robur
Robur

malamut> si všimni, že přispívám hlavně ráno, po obědě a v podvečer. Nejsmutnější jsem 24. 12. do cca 18:00

reagovat
Čtvrtek 17. října 2013 v 19:35 ® malamut reakce na …
malamut

Bigpista> jsi aspoň upřimnej :-)

reagovat
Čtvrtek 17. října 2013 v 19:32 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

malamut> Ale kdepak prasárna. Ryby neberu ze čtyř důvodů. 1) některé neberu z principu 2) doma o ně nikdo moc nestojí 3) ryby, o které by doma zájem byl, mi nejdou, poněvadž jsem dřevák 4) jsem líná lemra a nechce se mi to čistit. ;-)

reagovat
Čtvrtek 17. října 2013 v 19:17 ® malamut
malamut

David H.> pro spoustu rybářů je pravděpodobně největší prasárna, když si kolega uloví a přivlastní rybu, tak se to tu řeší. Já osobně za prasárnu považuji postup MO Přelouč při vrácení zabavených povolenek testerům jednoho výrobce koulís, a vlastně nejen jim. To pak z rybařiny můžeme udělat cochcárnu a odpadnou veškeré žabomyší války o nonstopky a podobně. Taky muškaři, kteří v březnu prochytávají stojáky s 15cm streamerem mi nepřipadají úplně v pořádku, i když se proti RŘ neproviní.

reagovat