Vyhledávání
Pytláci, podsekávači a jiní dobytci u vody
15.10.2013 | HaD | 65.060 zobrazení | 904 odpovědíRád bych, abychom v tomto fóru soustředili naše zážitky s pytláky či rybáři, co na svazových vodách hrubě porušují rybářský řád (nezapsaná docházka či zapomenutý metr to fakt není) a i jak se případně podařilo pytláctví vyřešit. Zkušenosti určitě pomohou ostatním. Naše svazové vody si musíme chránit!!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 26. října 2013 v 19:24 ® dvorak reakce na …
-
malamut> nečil se,nebo tě někde píchne! Mazej raději na pívo
reagovat - Sobota 26. října 2013 v 19:19 ® malamut reakce na …
-
hraji> ty ale fakt nejsi z těch, kdo by mě mohli kritizovat, tak se fakt stáhni někam do hajzlíku a nereaguj na mě. Možná bys mohl jít vysírat na konkurenční web.
reagovat - Sobota 26. října 2013 v 19:02 ® hraji reakce na …
-
malamut> víš jak to říkával pan Werich, proti hlouposti se musí bojovat i když ten boj je marný, ale vzdát se nesmí. A nejsme ve škole, abys mi dovoloval, na co budu a na co nebudu reagovat. Tož tak.
reagovat - Sobota 26. října 2013 v 18:49 ® malamut reakce na …
-
hraji> máš dojem, že bych se tě na něco tázal? Tak mě ignoruj, já tě taky přehlížím a mám klid.
reagovat - Sobota 26. října 2013 v 18:45 ® hraji reakce na …
-
malamut> meleš nesmysly, jako ostatně často. Zkus přemýšlet, než něco napíšeš, zejména ve vztahu k nakládání s pytláky. A promítni si ten nesmysl, co jsi napsal, do reality.
reagovat - Sobota 26. října 2013 ve 14:39 ® malamut reakce na …
-
jepice> ale jo, občas se i pětikiláč dá považovat za hodně s lušnou rybu s ohledem na způsob lovu, nebo na místo ulovení, ale jinak je to standardní slušej konzumák. Nicméně takovejhle elaborát k vyčíslení „škody“ ve mě prostě vzbuzuje veselí. Nevím, jak je to potom s náhradou škody, ale kdyby se pytláci házeli do vody a sebral se jim vercajk, bylo by to asi lepší, než nějaká správní řízení, ze kterých se naplní obecní nebo městská kasa a úředník ze správního odboru si připíše další čárku.
reagovat - Sobota 26. října 2013 ve 13:49 ® jepice-zruseno reakce na …
-
malamut> Když du na plavačku, tak když bude mít jeden kapr ze sta nad pět kilo, je to úspěch, čímž to plní onu definici výjimečného úlovku. Je tedy pravdou, že uvažovat o kaprovi jako trofejní rybě je jako by existovalo trofejní prase domácí, s tím s tebou souhlasím
reagovatJinak se na to bude samozřejmě dívat kaprař, kterej leží v bivaku, jednou za dva dny má záběr a vytaženej kapr má přes 5 kilo skoro vždycky. To se ale dá nazvat taky tak, že každej úlovek je výjimečnej.
- Sobota 26. října 2013 ve 13:13 ® malamut reakce na …
-
jepice> ten ceník fakt tvořili znalci a odborníci, „trofejní kapr“ nad 5kg vypovídá za vše.
reagovat - Sobota 26. října 2013 ve 12:52 ® jepice-zruseno
-
Tak nevím. Ale pro boj s pytláky je možná vhodné znát, že existuje tento dokument: http://www.crsmofm.cz/…nych_ryb.pdf Navíc je možné u chráněných druhů ryb postupovat podle §299 trestního zákoníku. Pokud ohrozí celou místní populaci nechráněného druhu, je to také trestné. Pak lze ještě využít §302 – Týrání, to když budou ryby vyvázané například na provázku. Jinak jsem v té 304, což je pytláctví, nanašel žádnou změnu, tzn. pořád je tam to „nikoli nepatrné“, které znamená oněch 5000 Kč.
reagovat - Sobota 26. října 2013 v 10:22 ® malamut reakce na …
-
jepice> kdy to měli prosadit? To by asi mělo projít přes těch 200 zmrdů, co se díky Bohu sami rozpustili, takže je to nejspíš nějaká kachna
reagovat - Sobota 26. října 2013 v 10:20 ® malamut reakce na …
-
LaMa> když myslíš… Pro mě je spolupráce se Systémem, méně přijatelná, než lapit potočáka na červa, nehledě na to, že stačí pytlákovi naklepat budku a je po ptákách. Já to takhle udělal dvakrát, pokaždé šlo o Němce, a nebylo třeba volat opicajty.
reagovat - Sobota 26. října 2013 v 0:55 ® jepice-zruseno
-
Někde jsem zaslechl, že „rusnokové“ prosadili, že ta 5000Kč hranice se ruší. Víte o tom něco?
reagovat - Pátek 25. října 2013 ve 22:23 ® Fryw reakce na …
-
LaMa> dobře jsi to udelal
reagovat - Pátek 25. října 2013 ve 22:11 ® LaMa reakce na …
-
malamut> no mozna kdyby si me znal tak bys vedel ze jine reseni jsem bohuzel zvolit nemohl… A nez prihlizet pytlakum co chytali na cervy potocaky, tak jsem zasahl alespon tak jak bylo v mych silach… vice jsem pro teckovane v danou chvili udelat nemohl… a to ze je system pretizen tak jen diky nasim zakonum, ktere nahravaj lumpum…
reagovat - Pátek 25. října 2013 ve 20:52 ® malamut reakce na …
-
LaMa> gratuluji, jsi uvědomělý ovčan a vše, co tě trápí, dáváš k řešení mocenské složce Systému, namísto, abys situaci vyřešil sám. Jen tak dál.
reagovat - Pátek 25. října 2013 ve 20:26 ® LaMa
-
Procitat se mi to cele nechce ale … Umyslne porusuji rybarsky rad a to tim ze sebou netaham metr
naco tahat zatez kdyz ji stejne nepouziji a kdyz chci zmerit rybu tak lehce ve vode primerim u prutu a baj oko mi to staci, stejne to poustim… prozatim jsem s porybnym problem nemel a to jsem se ho na to ptal jestli to neva
2× do roka metr k vode vemu a to s tim zamerem ze bych si rad zmasil duhaka
Jinak letos jsem udal dva pytlaky na pstruhove vode… reseno tak ze sem zavolal policii ČR ti prijeli, sepsali, pytlaky odvezli na sluzebnu…nasledne o cca 3 mesice pozdeji jsem na mestkem urade na prestupovem byl podat svedectvi… nasledne jakou pokutu dostali uz nevim jen vim ze jim zabavili pytlacke nacini
reagovatNevahal bych opet volat policii pokud uvidim pytlaky na pstruhovce… Ne ze bych byl bonzak, ale hlasit se to musi
- Sobota 19. října 2013 v 17:17 ® džigit reakce na …
-
vezirek>
reagovat - Sobota 19. října 2013 v 16:34 ® vezirek reakce na …
-
Robur> Buď rád, že plodně. Za nedlouho to nebude pravda.
reagovat - Sobota 19. října 2013 v 11:40 ® Robur
-
jsem teď někde plodně diskutoval a přišel jsem na to, že za všechno mohou báby. Kdyby byly na dědky hodné, tak by dědci seděli doma
reagovat - Pátek 18. října 2013 ve 20:34 ® Cudla reakce na …
-
FISHERBOY> Nebudeš se bát když si se zastal „dědků“že tě budou mlaďasové kamenovat.....
reagovat - Pátek 18. října 2013 v 11:46 ® Bigpista reakce na …
-
džigit> To víš, drobet delší vedení
reagovat - Pátek 18. října 2013 v 11:07 ® džigit reakce na …
-
Bigpista> čekal jsem,že se ozveš dřív
reagovatTohle si myslím sám pochopil,že to na Tebe neni.Leda by „pista“ byl nějaký šupinatec
Jinak souhlas, Velká stopo - Pátek 18. října 2013 v 10:49 ® Bigpista reakce na …
-
džigit> Ačkoliv jsem jeden z těch big, super apod., myslím, že jsem tu termín „dědek“ nepoužil. Že pytlák je ten, kdo úmyslně porušuje rybářský řád, o tom taky není sporu. A to, že někteří rybáři vezmou, co je dovoleno, mi nevadí, zvlášť pokud jde o kapra. Jen mě zaujal fakt, že si ti stejní rybáři stěžují, že kapři došli. A na úplně jinou diskuzi pak je, jestli toho není dovoleno zbytečně moc.
reagovat - Pátek 18. října 2013 v 10:22 ® džigit reakce na …
-
FISHERBOY> no dobrá,ale vznik svárů byl,že tzv dědci pytlačí. To,že si vezmou,co je dovoleno snad může vadit jen totálním blbům! A o jejich /dědků/ pytlačení jsem napsal níže-myslím,že je to bude spíš v neprospěch mladší generace.Už viddím „dědka“ jak zatahuje síť,podsekává a pak dokonce i vytakuje několik kusů velkých sumců denně,nebo objíždí několik revírů denně za účelem vědomého konání prasáren,které měl zadavatel fóra na mysli…
reagovat - Pátek 18. října 2013 v 6:42 ® pepanek reakce na …
-
FISHERBOY> Dobře jsi to napsal,dík. Kdybys cokoliv potřeboval poradit,pokud budu vědět,poradím.
reagovat - Pátek 18. října 2013 v 6:35 ® FISHERBOY
-
Pánové, nevím, proč urážíte ,,dědky",?Jsou to lidé, kteří mnohé z vás k rybařině přivedli a to, že jsou zvyklí si ryby brát…tak ať si je vezmou v souladu s pravidly od toho ty ryby jsou…a nedělají nic špatného .Jestli si vezmou ročně 1 kapra, 20 nebo 100(pokud je vše v souladu s RŘ)je čistě na nich a vám ostatním je po tom kulový. Naopak jsou mezi námi mladí rybáři, za které bych se styděl a masaří ve velkém též..... kritizovat to jo…ale uvědomit si, že dědci se tady o vše starali a byli také mladí…to už je těžší co? Jinak mě osobně je 24 let, jsem mladej, ale starších lidí si vážím a rozhodně na ně nebudu házet bahno celého rybářského světa jen proto, že maj starej cajk a jedou si ,,to své" a odnesou si ve vezírku dva kluky šupinatý.
reagovat - Čtvrtek 17. října 2013 v 19:36 ® Robur
-
malamut> si všimni, že přispívám hlavně ráno, po obědě a v podvečer. Nejsmutnější jsem 24. 12. do cca 18:00
reagovat - Čtvrtek 17. října 2013 v 19:35 ® malamut reakce na …
-
Bigpista> jsi aspoň upřimnej
reagovat - Čtvrtek 17. října 2013 v 19:32 ® Bigpista reakce na …
-
malamut> Ale kdepak prasárna. Ryby neberu ze čtyř důvodů. 1) některé neberu z principu 2) doma o ně nikdo moc nestojí 3) ryby, o které by doma zájem byl, mi nejdou, poněvadž jsem dřevák 4) jsem líná lemra a nechce se mi to čistit.
reagovat - Čtvrtek 17. října 2013 v 19:17 ® malamut
-
David H.> pro spoustu rybářů je pravděpodobně největší prasárna, když si kolega uloví a přivlastní rybu, tak se to tu řeší. Já osobně za prasárnu považuji postup MO Přelouč při vrácení zabavených povolenek testerům jednoho výrobce koulís, a vlastně nejen jim. To pak z rybařiny můžeme udělat cochcárnu a odpadnou veškeré žabomyší války o nonstopky a podobně. Taky muškaři, kteří v březnu prochytávají stojáky s 15cm streamerem mi nepřipadají úplně v pořádku, i když se proti RŘ neproviní.
reagovat