Vyhledávání
Pytláci, podsekávači a jiní dobytci u vody
15.10.2013 | HaD | 65.058 zobrazení | 904 odpovědíRád bych, abychom v tomto fóru soustředili naše zážitky s pytláky či rybáři, co na svazových vodách hrubě porušují rybářský řád (nezapsaná docházka či zapomenutý metr to fakt není) a i jak se případně podařilo pytláctví vyřešit. Zkušenosti určitě pomohou ostatním. Naše svazové vody si musíme chránit!!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 17. října 2013 v 10:07 ® džigit reakce na …
-
Robur> sice nevim,esik se nerobiš prču,ale odpovim tež. Ryba z komor sice može byt čistši v střevach,ale na dobre naladě ji to nepřida.A tu je jasně dokazane,že tvor,kery před smrťu zažije šok a špatne zachazení ma udajně horši kvalitu svaloviny.Otazku je,esik to je aj u kapřu,bo to vim akurat u vepřa, voloviny a skopoveho,o tym sem kdysik čital
reagovat - Čtvrtek 17. října 2013 v 10:06 ® FInnnp
-
Každopádně výzkum na IKEM jasně ukázal,že konzumovat kapra je velmi zdravé a rozumné.A to nejméně jednou týdně.Při zvážení myšlenky,že rybolov zaštítěný ČRS funguje ne systému vysať a chyť si uloveného kapra pro vlastní potřebu neponechá jen člověk který ho prostě nemusí nebo trouba.
reagovat - Čtvrtek 17. října 2013 v 10:01 ® džigit reakce na …
-
Cudla> ono už hovoří za vše ty jejich honosné názvy s příponami big,super,master,mr., bijec apod ve spojení s názvy ryb v různých jazycích,nejlépe však anglickém.
reagovat
Při spojení těchto „super“ nicků a následném pročtení jejich velmi hodnotných příspěvků mi nezbývá,než stahnut ocas a dat za pravdu Kerobovi.Mládí vpřed,zpátky ni krok - Čtvrtek 17. října 2013 v 9:56 ® nnnap
-
určitě ten z háčku na pánev. Má v sobě spoustu minerálů, stopových prvků a vitamínů, tuků, jako ten co drží na sádkách hladovku za šetrnější výlov.
reagovat - Čtvrtek 17. října 2013 v 9:43 ® Robur
-
osobně by mne zajímalo, zda je zdravější kapr vánoční, který projde stádiem diety a čištění, kdy ještě čeká na sádkách cca 2 měsíce na vánoce a nebo kapr z rybasu, který je teoreticky tučnější a víc smrdí rybinou.
reagovat - Čtvrtek 17. října 2013 v 9:42 ® Cudla reakce na …
-
džigit> No ty už budeš taky pomalu kategorie kmet,ale někteří ti mladíci co nejvíc kecaj zapomínaj že jim staříci prošlapali cestičky k tomu aby mohli takhle k vodě a zachytat si.Každej plnou hubu ,ale když se potřebuje máknout tak se ti tam ukážou většinou ti staří kmeti a hodně málo mladejch.Vím to podle toho když potřebuju pomoc tak plno těch dědečků má tolik „brigád“ že je do konce svého života ani nevyberou.Ano jsou mezi námi vyjímky ale škatulkovat důchodce -masař říct mi v hospodě tak mu dam do čuni......Toho jsem z těžkým srdcem pouštěl
reagovat - Čtvrtek 17. října 2013 v 9:37 ® nnnap
-
jedině mražák ospravedlňuje lov ryb. A kdo si neumí připravit kapra tak, aby mu fekál nesmrděl, není příliš zdatným kuchařem. Kapr je dobrý, né že ne. Asi nejlepší. Candát- zbytečnost, to už i pangas za 65kč/kg je chutnější. Štika- suchost, tak ještě lína, toho můžu po kilech. Zelený slizounek. Granuláče občas na mouce, kvůli kůrčičce. Kapr je nejlepší a nejvyužitelnější maso, dá se říci zdravější jak u mořských ryb a celkem to chápe každý, kdo nemá mozek zalepený Ramou.
reagovat - Čtvrtek 17. října 2013 v 9:34 ® malamut reakce na …
-
Robur> hmm, to vypadá, že jsi se nacpal vtipný kaše.
reagovat - Čtvrtek 17. října 2013 v 8:49 ® Robur reakce na …
-
malamut> tobě prdel mýt nechci, to musí po těch kaprech strašně smrdět
reagovat - Čtvrtek 17. října 2013 v 7:03 ® malamut reakce na …
-
kerob> taky by to mohlo být tím, že ti starší prostě umějí rybu ulovit. Nějak nechápu, proč se řeší to, kolik si kdo zmasí ryb, tedy kaprů, co si budeme povídat, o toho jde především. Pokud úlovku rybář dosáhne v souladu s platnými pravidly, a pokud si v rámci platných pravidel úlovek ponechá pro svou spotřebu, neměl by mu nikdo toto konání vyčítat. Pakliže se tak děje, jde o jednu z prasáren a troufám si tvrdit, že v mnoha případech i o závist. A abyste mohli mejt prdel někomu konkrétnímu, tak předloni jsem zmasil 66 kaprů, průměr asi dvě a tři čtvrtě kila, největší měl 60cm. Krom toho, že jsem po jednom věnoval dvěma tetám a dva babičce, jsem si všechny zbývající poctivě sežral. I díky tomu jsem i přes nadměrnou konzumaci alkoholu a tabákových výrobků relativně zdráv. Možná by nebylo od věci vědět, kteří slovutní kaprolovci zásobovali svými úlovky vznikající kaprodromy a koncem roku odevzdávali prázdný úlovkáč. Nejspíš by se jejich nekritičtí obdivovatelé divili. Ale vlastně když pouštíš, tak můžeš všechno.
reagovat - Středa 16. října 2013 v 18:41 ® super rybar
-
kerob>co se znam tak máš naprostou pravdu
reagovat - Středa 16. října 2013 v 18:40 ® super rybar
-
jsou to hovada
reagovat - Středa 16. října 2013 v 17:20 ® Beer.Beda reakce na …
-
kerob> Naprostý souhlas.Znám spoustu mladých rybářů, kteří si vezmou rybu párkrát do roka.Také znám spoustu starších, kteří berou co je zrovna na háčku.Jak píšeš, vyjímky jsou.
reagovat - Středa 16. října 2013 v 16:35 ® kerob reakce na …
-
džigit: pochybuju. Jsou to naši členi, když prodavam, bavim se s nima. Možna jsou mezi nima vyjimky, ale statisticky je to tak, jak jsem napsal. Mladsi lepe chapou to, ze sezranou rybu uz nechytnou, starejm je to fuk, hlavne ze plnej mrazak. Mladsi generace rybaru to maj jako zabavu a cil je zachytat si, kdezto starsi generace ma jako cil tu rybu v igelitce. Samozrejme vyjimky jsou na obou stranach.
reagovat - Středa 16. října 2013 v 16:31 ® džigit
-
se mi líbí,že téma prasáren u vody se opět zvrtlo na obviňování „zločinců“ starých mladými „slušňáky“…
reagovat - Středa 16. října 2013 v 16:29 ® kerob reakce na …
-
Fryw> tohle je na dlouhou debatu, ale ja se toho nebojim. Kazdej jednou dostane rozum a kolikrat se divim, jak maj teenageri na nektery veci rozumny pohled. Ucitele na zakladce si kdysi nevedeli rady ani se mnou a dnes jsem normalne fungujici zodpovedny obcan tohohle bananistanu.
reagovat - Středa 16. října 2013 v 16:27 ® džigit reakce na …
-
kerob> no tohle max vypovídá,že mladí odnášejí a nezapisují
reagovat - Středa 16. října 2013 v 16:23 ® kerob reakce na …
-
džigit: když koukam u nas v MO na odevzdany ulovkovy listky, tak mnozstvi odnesenych ryb je vicemene primo umerne veku clena. Mladsi odnaseji od vody mene ryb.
reagovat - Středa 16. října 2013 v 16:20 ® Fryw
-
kerob
„džigit> trochu nesouhlas – generace soucasnych dedku zazila lecos, od valky pres komunismus a to formovalo jejich smysleni a chovani. Az nase generace (je mi trochu pres 30) bude patrit mezi dedky, bude nase chovani sice taky kritizovano mladsimi, nicmene se soucasnou generaci dedku toho moc spolecnyho mit nebude.“
A ted si představ že ta generace co si s ní neví rady ani učitelé na základkách budou řídit naše životy až my budem živořit co by senioři…to bude teprv sranda.
reagovat - Středa 16. října 2013 v 16:10 ® kerob reakce na …
-
Palivec: Chapu, ze potrefena husa se vzdycky ozve, nicmene pokud si do budoucna neodpustis konkretne mirene urazky a nadavky, ktere jsi predved v poslednich prispevcich, tak ti je proste budu mazat.
reagovat - Středa 16. října 2013 v 16:09 ® kerob
-
minimalne co se chovani k prirodnim zdrojum (a rybam) tyka o tom pochybuju.
reagovat - Středa 16. října 2013 v 16:03 ® džigit reakce na …
-
jepice> mně to neříkej,já to nedělám
reagovatOno objet okolí Ova zas taková položka nebude…
- Středa 16. října 2013 v 15:58 ® jepice-zruseno reakce na …
-
džigit> to nevím, při ceně benzínu se to nemůže vyplatit …
reagovat - Středa 16. října 2013 v 15:56 ® jepice-zruseno
-
džigit> Souhlas, doufám, že naše generace nic podobného nezažije, ale nikde není psáno, že se nic nestane. Babička říkala, že žádný peníze nikdy nevydržely dýl, jak 20 let, tak jsem na to sám zvědav.
reagovat - Středa 16. října 2013 v 15:49 ® džigit reakce na …
-
jepice> ještě přidej mobilní telefon ve spojení s přibližovadlem
reagovat
Nejednou sem byl svědkem náhlého hromadného přemisťování na místa,kde to zrovna bere… - Středa 16. října 2013 v 15:47 ® džigit reakce na …
-
lukino050505> šak jo, jen mě seje tento dnešní trend – za vším hledej důchdce/potažmo kmeta/
reagovat - Středa 16. října 2013 v 15:38 ® lukino050505 reakce na …
-
Palivec> Jo to asi jo mám za sebou už operaci slinivky a teď mě čeká ozařování, takže se asi opravdu důchodu nedožiji a těch pár posledních chvil co mi zbývá, si nebudu kazit nějakým inteligentem ze Slovenska. ® džigit Jinak nenavážím se do důchodců a to znovu podotýkám, ale tady každý píšete jak vám vadí tohle a tamhleto tak jsem napsal co vadí mě.
reagovat - Středa 16. října 2013 v 15:36 ® casper reakce na …
-
Palivec> trochu slušnosti by to chtělo…sám se tím jak vystupuješ hodně shazuješ…ale to bys měl vědět sám…
reagovat - Středa 16. října 2013 v 15:35 ® jepice-zruseno
-
džigit> To, co majoritu ve starší generaci odlišuje od generací mladších, je dle mne úplně jiný přístup ke zdrojům. Nazval bych to menším plýtváním. To s sebou dost často nese více výhod, než nevýhod. Strčil bych ruku do ohně, že některý z kritiků „dědků masařů“ a leckterý chyťapusťák přejede během svých výprav za rybami na druhý konec republiky ročně jednoho zajíce, dest žab, kotě a tři ježky. Kromě toho projede tolik benzínu, že ochudí přírodní zdroje o značnou část této suroviny.
Jeden vynález je ale si myslím pro současnou obsádku ryb celkem osudný. Je to mrazák, takový ten velký mrazák, ne ten malý nad lednicí …
reagovat - Středa 16. října 2013 v 15:23 @ Palivec
-
lukino050505> Jetě jednu poznámku kokote – já to vůbec nevzal osobně, to bych mlčel. Ale už mne nebaví číst hovna kokotů, jako jsi ty, že za všechno zlé můžou dědkové a babky. Doufám, že zdechneš na rakovinu dřív, než budeš dědek.
reagovat