Chytej.cz

Pytláci, podsekávači a jiní dobytci u vody necteno

15.10.2013 | HaD | 63.649 zobrazení | 904 odpovědí

Rád bych, abychom v tomto fóru soustředili naše zážitky s pytláky či rybáři, co na svazových vodách hrubě porušují rybářský řád (nezapsaná docházka či zapomenutý metr to fakt není) a i jak se případně podařilo pytláctví vyřešit. Zkušenosti určitě pomohou ostatním. Naše svazové vody si musíme chránit!!!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 31. prosince 2015 v 15:02 ® Nevyn reakce na …

Nojo…

reagovat
Čtvrtek 31. prosince 2015 v 11:18 ® Mrknato reakce na …

Nevyn> A co zátah na „Havlička a jeho filmový hrdiny“? Sám se přiznal, že loví štiky v květnu...... On svět není černobílý......

reagovat
Středa 30. prosince 2015 ve 23:02 ® Nevyn

Zajimava disputace. Evidentně jsou hovada všude. Ja mam nepříjemnou zkušenost od nás z Brna. Potkal jsem na Svratce ve městě 2 pány, kteri vesele vlaceli v květnu v místě, kde se podle místních trou ryby (ja je tam trit nikdy neviděl, ale asi to bude pravda, protože mi to říkali kluci co to tam znají opravdu dobre). To ze pánové vlaceli je jedna věc, ale vlaceli jakýsi podivny systémem s několika trojhaky, takže podsekávali. Kdyz jsem se jich zeptal, zda by toho nemohli nechat, jinak zavolam policii, tak se zeptali oni me, jestli nechci pres hubu. A světě div se, byli dost překvapení, kdyz jim řekl, ze ano, chci pres hubu. Začali mi nadávat a tak podobně. No výsledek byl, ze ja mel roztrzenou bundu a monokl a oba pánové se vykoupali a jeden mel asi zlomený nos a druhy nejak blbe mluvil. Policii jsem zavolal, ale kdyz přijeli, pánové již odplavali na druhy břeh a odešli. Byla to ode mne hloupost, ale mel jsem dobry pocit. Nemam rad takové lidi a pak nemam rad jeste sprejery a asi bych to udělal zase. Nutno dodat, ze doma ze me radost neměli a asi tyden byla ticha domácnost. Ale mě to za stalo. Takže kdo nic nedělá, nic nezkazí a tupe zirat umíme všichni. Takže pane Havlicku, kdyby jste dělal nejaky zatah u Vás, napište mi, udelam si sluzebku.

reagovat
Sobota 26. prosince 2015 ve 22:29 ® Mrknato reakce na …

cry.wolf> Odnést 70kg plevelných ryb ke konzumaci z Labe je o život...... No a o tom porušování pravidel… Nesmíš se dívat po rybářích, ale na čilimníky a jejich BP by jsi si měl posvítiti. To by jsi nebyl tak kliden...... To jsou ti „gardoví“ podsekávači.

reagovat
Sobota 26. prosince 2015 ve 20:07 @ cry.wolf reakce na …

Hele Pavle, to ti fakt nestačí, že plevelných ryb si můžeš nachytat sedum kilo každej den na povolenku? Když se srovnávají volně žijící ryby s borůvkama a houbama kerých si taky můžeš natrhat co ruce unesou. Že se envysazuje hrouzek okoun mě sice trošku vadí, ale platím povolenku, chytám ryby co ve vodě sou. A že svaz sype kapříky co se vychytají za dva týdny, kapr je taky ryba. Třeba časem jiný než kapr a duhák nebudou. K tématu, letos sem u vody neviděl žádný extra velký případ porušování pravidel. Bordeláře s bivakem jo, ale ty zatím nikdo upalovat pro výstrahu nikdo nepovolil.

Ryb plevelných se letos podařilo nachytat celkem 400 kusů o hmotnoti 73kg, tak to s něma není zase tak špatný.

reagovat
Úterý 22. prosince 2015 v 7:59 ® malamut reakce na …
malamut

OBr> aha, chápu, mě to zprvu přišlo tak, že zapšklej rybář masí a ten veselej pouští :-) A nezoufej, Bureš není na věky a buzerační hlášení taky ne.

reagovat
Úterý 22. prosince 2015 v 0:09 ® OBr reakce na …
OBr

malamut> myslel jsem to tak, že přes samé papírování a četbu nových předpisů nemám čas vyrazit plenit vody. Tedy nikoliv, že nějaké řády a nařízení samy o sobě nějak extrémě chrání vodu..to zase né :-D

reagovat
Pondělí 21. prosince 2015 ve 14:58 ® malamut reakce na …
malamut

OBr> definuj „zapšklého rybáře“.

reagovat
Pondělí 21. prosince 2015 v 11:22 ® OBr reakce na …
OBr

Mrknato> ..no, co k tomu říct… mnohdy má člověk pocit, že se bojuje jen za svojí židli v kanclu. Je taky otázka, jestli změny, kterých se tady řada lidí dovolává, jsou opravdu tak důležité.

Jen pro to, že to je z hlediska přístupu k přírodním zdrojů správné? V tomhle ohledu je většinový systém hloupý, vždycky vyhraje ten, kdo ukecá víc lidí, ne ten , kdo nutí ostatní samostatně přemýšlet a myslet na budoucnost.

Důsledné dodržování stávajích pravidel by možná paradoxně pomohlo rychleji dosáhnout požadované změny, tváří v tvář realitě, na kterou se už upozorňuje delší dobu. V dnešní době, kdy se řeší problémy až poté co nastanou, by se mohlo jednat o poměrně účinný způsob a toho bych se mohl ještě dočkat.

..no nic, jdu se připravovat na příští rok, už se těším, jak budu nově trávit hodiny nad sepisováním faktur a posílat je na ouřad. Miluju administrativu, chrání naše vody od plenění zapšklými rybáři ;-)

reagovat
Pondělí 21. prosince 2015 v 1:09 ® Mrknato reakce na …

OBr> Jo, tak nějak to možná bude, ale když se tu jedná o zákony, jak říkáš, a já s tebou i souhlasím, tak bych čekal, že dobytkem bude spíš ten, kdo systematicky neplní zákon. A to podsekávači a pytláci nebudou, to je jen okrajová záležitost, i když to někoho může nas*at". Daleko horší je, že ty zákony mají za účel „honit jen malé ryby“, ale problém dnes vytváří ty „velké“.

Kolik procent populace okounů, lipanů, potočáků, proudníků, plotic, parem … zmizelo z našich vod? A ti, „podsekávači“ to evidentně nezavinili. Nezavinil to přímo ani establišment, ale ten je za to odpovědný a má konat. Nekoná....... Nechce, nemůže, neprosadil to, nechce se mu? Ale je to jen na jeho pocitech, interních rozhodnutí a nebo je to skutečně jeho povinnost? Kdo a před kým má tedy „naše vody“ chránit?

Někdy na začátku osmdesátých let, jsem na kontrolním dnu poslouchal ředitele stavebního podniku, kterému praskalo potrubí vodovodu, kanalizace netekla a on to vyřešil větou: Soudruzi my všichni za to můžeme"....... a to byl bolševik ještě při síle. Mně se zdá, že autor nevidí neslyší, ale zadání plní na 100%, ba i víc.

reagovat
Neděle 20. prosince 2015 ve 23:02 ® OBr reakce na …
OBr

Mrknato> borůvky a houby jsou na tom lépe, protože tam se sežerou jen plody a zbytek organismu se rozmnožuje a může fungovat dál. Pokud houbař bude ničit podhoubí, trhat keříky, tak by měl dle zákona „dostat za uši“.

S rybou to je horší, z tý nic funkčního nezbyde, jedna ryba fuč, další už nebude. To samý zvěř… blbý je, že se do toho montujou zákony, pravidla, ale nikdo nic lepšího zatím nevymyslel. Kolik krásnejch opuštěnejch revírů padlo jen díky tomu, že je někdo propálil na webu? Většina lidí uvažuje jinak, až to tady bude samej Mirek Dušín, pak tý „buzerace“ nebude potřeba..ale toho se já už nedožiju.

reagovat
Neděle 20. prosince 2015 v 10:15 ® malamut reakce na …
malamut

Mrknato> moc bych v tom neryl, neb po černoprdelnickejch „restitucích“ může ve značný části lesů platit zcela jinej zákon, než ten světskej, a houbu či borůvku už tam nesebereš, leda pod hrozbou upálení na vlastnoručně nasbíraným klestí :-)

reagovat
Neděle 20. prosince 2015 v 9:29 ® Mrknato reakce na …

OBr> Hele a nejsou ti nulisové i ryby? A nejsou ti, co sbírají houby, borůvky a třeba klestí taky sportovci a nebo dle autora, dobytci?

Zamyslel se někdo, proč lesní zákon umožňuje sběr lesních plotů a klestí bez jakékoliv bumážky, ale ke sběru původních druhů ryb (plotice, okoun, hrouzek, ježdík, tloušť, kteří plují ve vodách bez přispění uživatelů, vynechávám hospodářská zvířata, jako kapř a sumce) se vyžaduje?

reagovat
Úterý 15. prosince 2015 ve 20:19 ® OBr reakce na …
OBr

Mrknato> res nullius

reagovat
Úterý 15. prosince 2015 v 19:36 ® Mrknato

Jestli to nejsou Jánošíkové..... Bohatým, svazu, státu berou a chudým, sobě, rodině, sousedům dávají.....

Jen tak bokem, komu patří maliny, houby, klestí v lese, hlemýždi a léčivé byliny na loukách?

reagovat
Čtvrtek 10. prosince 2015 ve 12:05 ® HaD reakce na …
HaD

BigMike> O ničem novém nevím, vím jen, že před měsícem byl u vody se svým „UL“ cajkem denně. Včera mi to řekl kamarád, že ho vídal. Blejt :-((

reagovat
Středa 9. prosince 2015 ve 14:24 ® Pr3v1t3k reakce na …
Pr3v1t3k

Já jim říkám vazalové :-D Vidim to stejně !

reagovat
Středa 9. prosince 2015 ve 14:06 ® Bořík

Já těmto pytlákům a podsekávačům a jánevímjakým barvínkům říkám „leníci“. Mají cizí majetek jako svoje léno, na který si učinili svévolně nárok.Tak třeba státní vody, které má Rybářský svaz v pronájmu jsou pro ně takovým lénem ke sprostým krádežím ryb.Na soukromák si netroufnou, protože by schytali broky do pr*dele, a tak si kradou, kde jim to společnost mlčky toleruje.

reagovat
Úterý 8. prosince 2015 ve 22:43 ® BigMike

Je něco nového v kauze Barvínek, běhu života okolo vody a v pohledu na zbytek světa? Tuhle jsem mluvil s člověkem co s nimi bydlíval v jednom domě – masakr!:)) Kdysi tu býval „rybář“ co prošel „táborskou“ školou – naštěstí tu nemá moc následovníků! Jak pořád říkám – každé solidní město by mělo mít svého odstřelovače co by anonymně trestal různé koumáky, přisvojovače, odklonáře a podobnou havěť!

reagovat
Čtvrtek 23. ledna 2014 v 10:23 ® Sterkac reakce na …

13thFace> Já jsem si teprve všim,že jsi z jiného kraje.Tak to si asi stříknutej Gujdou nebo Duždou,proto jsi tak silnný.

reagovat
Čtvrtek 23. ledna 2014 v 10:17 ® malamut reakce na …
malamut

13thFace> klidně to udělej, je to tvoje věc, ale tyhle silácký výkřiky na netu jsou k hovnu a můžou ti i přitížit, pokud bys našel koule svoje hrozbičky realizovat.

reagovat
Středa 22. ledna 2014 ve 23:39 ® 13thFace reakce na …
13thFace

pepanek> asi nevis jak vypada clovek co je v euforii z ulovku:-) to je jedno, vim kam tim miris:-)

malamut> mam s tim zkusenosti taky… A slo o nasili… Postavil sem se za kamarada a odnes sem to ja… Rikaj tomu neprimerena sebeobrana a jo udelal bych to znova, ten clovek mi za to stal, stejne tak si budu chranit to co mam nejradsi, klidne me trhejte na kusy je mi to jedno… Vim ze se tim spousta lidi bavi, ale co by ste delali Vy kdyby ste potkali takovyhle cune u vody???? Kdyz vite ze nase zakony jsou na levacku…

reagovat
Středa 22. ledna 2014 ve 20:12 ® malamut reakce na …
malamut

FInnnp> tady v podstatě taky, včetně rodinných příslušníků.

reagovat
Středa 22. ledna 2014 v 18:51 ® FInnnp reakce na …

malamut> Třeba to jednou naši zákonodárci vypracují do dokonalosti jako v Rumunsku.Tam jsi odhlasovali,že můžou krást ůplně beztrestně.

reagovat
Středa 22. ledna 2014 v 18:41 ® malamut reakce na …
malamut

FInnnp> jako právní stát nefungujem vůbec. Systém si vyhradil monopol na zajištění bezpečnosti a práva svým občanům, nechává si za to bohatě platit, ale nedělá ani to pověstné hovno. Není divu, v žumpě, kde sami zákonodárci jsou před svými výplody chráněni imunitou.

reagovat
Středa 22. ledna 2014 v 18:37 ® pepanek

13thFace> jak dopadl ten souboj s tím sumcem,co s ním zápasíš v tom lese?

reagovat
Středa 22. ledna 2014 v 18:34 ® FInnnp reakce na …

malamut> Je pravda,že jako právní stát moc nefungujem.Vlastně se dá říci,že práva se domůže jen malá část naší populace..........

reagovat
Středa 22. ledna 2014 v 18:21 ® malamut reakce na …
malamut

13thFace> David píše, jak dlouho to trvá, a jaké jsou výsledky snahy tomu zabránit. Nulové, takže takové výkřiky od klávesnice jsou opravdu směšné. Je to ale i obrázek celý týhle žumpy, co si říká právní stát, a kde ze svých daní živíme neschopnou, anebo všeho schopnou policii, justici a další parazity. A věž tomu, že i kdybys svou výhružku splnil, odsereš to ty. Mám s něčím podobným bohatý zkušenosti, i když zrovna nešlo o ryby ale o zaplacení zakázky a přímé násilí jsem nepoužil. Systém, který živíme, chrání gaunery. Přesto bych to udělal znovu, jen o něco chytřeji, chybama se člověk učí.

reagovat
Středa 22. ledna 2014 v 17:10 ® 13thFace
13thFace

Sterkac> no samozrejme :-D jak psal malamut za klavesnici to umi kazdej, tohle je jenom a jenom strasna prasarna a clovek kterej je schopnej tohle udelat zaslouzi jen verene dobit jako pes aby byl prikladem ostatnim… Policie nic nevyresi… Nejsem z Vaseho kraje(zaplatpanbuh) je mi z toho na zvraceni… Az se ukaze nekdo kdo to zkusi a povede se mu to , budu jedine rad, zatim se ale vsichni podelali do trenek a utekli… Takhle se tu muzeme dohadovat klidne celej den:-)

reagovat
Středa 22. ledna 2014 ve 14:50 @ PALIVEC

David H.> Před několika lety jsem „ulovil“ na kaprové vodě „systém“ udělaný snad ze struny do travní sekačky, obrovské dvojháky propájené na tvrdo mosazí do čtyřčete na kroužcích z drátu 1mm také propájených mosazí. Čtyřháků bylo snad 5, byly spolu navázané vějířovitě na jeden velký kroužek, na kterém byla hruška 100 g. Prý s tím chytají skuteční „znalci“ tolstolobiky. O kousek dál byli přichyceni Vietnamci lovící podběráky v „malé vodě“ podoustve, které se třely. Měli jich nějakých 150 kilo… A na Dunaji SRZ rezignoval, protože si s lovem ryb do čeřenů nevěděl radu nikdo a lov čeřenem stacionárním je povolen na Dunaji i na řece Moravě, roční pobvolení stojí 200EUR.

reagovat