Vyhledávání
Pytláci, podsekávači a jiní dobytci u vody
15.10.2013 | HaD | 63.672 zobrazení | 904 odpovědí
Rád bych, abychom v tomto fóru soustředili naše zážitky s pytláky či rybáři, co na svazových vodách hrubě porušují rybářský řád (nezapsaná docházka či zapomenutý metr to fakt není) a i jak se případně podařilo pytláctví vyřešit. Zkušenosti určitě pomohou ostatním. Naše svazové vody si musíme chránit!!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 17. ledna 2014 ve 21:19 ® reakce na …
-
David H.> tolik by nenasekali ani kdyby před sebou měli plnou káď ryb
reagovat - Pátek 17. ledna 2014 v 19:09 ® HaD reakce na …
-
FInnnp> Kamrádovi si stěžoval jeden náš společný kamarád, jaká je to fuška. Vloni prý dělal Mrvínkovi poskoka a nosil mu ryby od vody. Přišli, Zmrvínek 15 minut házel a tenhle vendelín musel po 15 minutách lovu táhnout pytel s 90kg ryb.
reagovat - Pátek 17. ledna 2014 v 18:49 ® FInnnp reakce na …
-
David H.> Pořád jsi,ale myslím,že tato metoda nemůže být tak ůčiná jak se prezentuje.Spíše si myslím,že čas od času něco trefí.Třeba se,ale pletu.
reagovat - Pátek 17. ledna 2014 v 18:37 ® HaD reakce na …
-
FInnnp> Jo, kluk se kterým jsem roky chytal tomu říkal chrostík s ocelovejma nohama.
reagovat - Pátek 17. ledna 2014 v 18:11 ® FInnnp
-
Tak už konečně vím.Jak se podsekává na té vaší Lužnici.Volal jsem kamarádovi který z je Týna.Říkal,že se to dělá od pradávna a po celém toku.Říkají tomu těžký pilkr a nebo ruské kolínka.
reagovat - Pátek 17. ledna 2014 v 15:38 ® sidla reakce na …
-
chrami> nemyslíš že lovit na zimoštích,hlubších partiích řek na podzim zimu je rozdíl jak tahat ty dalasovi zmiňované pírka s trojhákama? jasné že na takových flecích bude plno,ale ne všichni chodí cíleně podsekávat.kde jinde by se měli ryby vyhledávat?
reagovat - Pátek 17. ledna 2014 v 10:50 ® FInnnp
-
Kdy by mne někdo požádal o nějakou kovbojskou akci.Tak bych do toho šel.Mám to sice 200 km,ale zima je dlouha.Je nuda.Takhle by byla alespoň nějaka prča.
reagovat - Pátek 17. ledna 2014 v 9:02 ® reakce na …
-
Petula> ono se ale těžko chytá při činu, když v tom obýváku máš děcka a svou rodinu. Na takove šuliny bych se vysral oni si tu držku nabijou.
reagovat - Čtvrtek 16. ledna 2014 ve 23:55 ® Petula reakce na …
-
Moryk> Založit ruce do klína a čekat na zásah vyšší moci,to je jak čekání na výhru ve sportce.Pokud je to organizované,tak je o to lehčí práce a usvědčování.Stačí je vychytat při činu,což se z obýváku domova těžko dělá.
reagovat - Čtvrtek 16. ledna 2014 v 18:50 @ Moryk
-
Je menší chyba, tohle není Antonín Barvínek, ale Zdeněk. Tatík byl pověstným pytlákem dávno před tím, než se mu narodil tenhle parchantík. Sice si s ním bývalé vedení MO Tábor (ať již starý pan Bayer, či Solnička atd.) také neporadili, ale alespoň to nebyl kriminálník a parchant jako jeho povedený synek. Byl to jen starej vochlasta, kterej skončil v Čelkovicích na mostě, kde měnil podměrečné štiky s vietnamcema za panáka.
Zaznělo zde Čelkovice. To je po představu taková čtvť/vesnice v Táboře. A lze říci, že kdo z čelkovičáků někdy nepodsekával, není vlastně Čelkovičák. Oni žijí v tom, že je ta řeka jejich a mohou si dělat co chtějí. Sice ne všichni, ale je jich dost. Včetně pytláckých naplavenin z celé republiky. Ať již je to P.H., nebo J.M., J.R., p.V., J.R., J.S. a dost dalších. A tahle skupinka drží pohromadě a Barvínka i kryjí. Aby ne, všichni to na sebe vědí, všichni se u vody potkávají a i kdyby jim Barvínek hodně vadil, stejně ho nikdy nesejmou, protože by šli všichni. Je to organizované, někteří jsou velcí kamarádi s policií Tábor, takže sice držím Davidovi palce, ale nevěřím, že se to někdy změní. Snad jen, kdyby zasáhla vyšší moc, Svatý Petr se nasral a utopil je do jednoho jak koťata. Pak by se řeka z téhle tyranie snad sebrala. Ono totiž nejde jen o sumce. Odskáčou to chráněné parmy, candáti, štiky, kapři, cejni. Prostě vše živé, co se v zimě pohybuje u dna.
Bůh s námi.
reagovat - Čtvrtek 16. ledna 2014 ve 12:36 @ PALIVEC reakce na …
-
David H.> Já si koupil před časem na konzumaci 2 konzumní sumce. Spíš sumečci to byli. Ale když je nekoupím já, koupí jiný. Chvíli jsem dokonce přemýšlel, či je nepustit kdesi do vody, dát jim svobodu. Ale nakonec jsem je chudáky nechal majznout zabijákem po hlavě. Měl jsem prostě chuť. Měl jsem je v PE pytli v autě před sedadlem spolujezdce a zaparkoval jsem kdesi u hypáče. Když jsem přišel k autu, stepoval mi u auta jakýsi rybář a ptal se mne, kde jsem je chytil. Tak jsem mu řekl město a že u kostela…
reagovat - Středa 15. ledna 2014 v 18:47 ® Fryw reakce na …
-
David H.> Co my víme co si filmuješ do soukromé sbírky
reagovatNáhodó takovy home video s jatečním kaprem, to se neztratí…
- Středa 15. ledna 2014 v 15:24 ® FInnnp reakce na …
-
OBr> To máš sakra pravdu.
reagovat - Středa 15. ledna 2014 v 15:10 ® OBr reakce na …
-
FInnnp> myslím, že pokud by ho tohle mělo rozrušit, nebylo by už dávno chytej.cz, ani další jeho aktivity kolem rybařiny a potkáme ho někde u výkupu lahví… tak snad jen popřát hodně vnitřní síly!
Nejhorší jsou lidi, co nevyhrožují a zaútočí bez varování. Křiklounů je vždycky mraky, ale hybnou silou jsou ti, kteří mlčí a konají…
reagovat - Středa 15. ledna 2014 v 15:09 ® HaD reakce na …
-
PALIVEC> to nemohu prozradit
)
FInnnp> zas tak moc rozrušen nejsem
reagovat - Středa 15. ledna 2014 ve 14:45 ® FInnnp reakce na …
-
David H.> Prosím tě.Ať jsi každý říká co chce......O tom,že ryby které prezentuješ jako své ůlovky,že si ve skutečnosti nechytil a že jsi se svezl ke Slávě po Hrušínského zádech a,že čteš lidem na Chytej osobky a bůh ví co ještě.Už jsem slyšel tolikrát.....Prostě u nás se ůspěch neodpouští.Nechápu jak tě to může vůbec rozrušit.
reagovat - Středa 15. ledna 2014 ve 14:28 @ PALIVEC reakce na …
-
David H.> A kde ty kapry kupuješ a za co? A ty sumce taky kupuješ? Kde a za co? Vím, že jsou to blbosti, jen nevím, proč tady podporuješ osírání Jakuba Wágnera. Ten ani do Mongolska neléta, Mongolové mu nosí tajmeny na Vltavu a tam ty videa točí.
reagovat - Středa 15. ledna 2014 ve 14:23 ® HaD
-
Achjo, vyhrožování pokračuje… Včera mi vyhrožoval ten Basler, že o mě zveřejní, jak si kupuju mateční kapry, které si pak napichuju na háček a nechávám se filmovat. Pikantní na tom je, že jsem nikdy velké kapry před kamerou nechytal a ani se chytáním kaprů nezabývám
reagovatNicméně jsem asi šlápl přímo do vosího hnízda a vosy teď bzučí a chtějí píchat.
- Středa 15. ledna 2014 ve 14:14 ® reakce na …
-
David H.> Ne ne je to o par km proti proudu. Není to o par lidech podle me tak chytaj stovky lidi jak u nas tak vsude. Třeba dalas psal nekdy o vanocich ze potkal takových lidi asi 15 v jednom dnu na jednom zimovisti na Morave.
reagovat - Středa 15. ledna 2014 ve 12:22 ® FInnnp reakce na …
-
PALIVEC> Já ho chytat nebudu.Mám to tam dost daleko.To je problém kluků z Tábora,ale kdybych byl požadán tak bych se klidně k veřejnému linči připojil.Člověk je na světě jen jednou.Tak jsi nějakou tu srandu užít musí.
reagovat - Středa 15. ledna 2014 v 9:05 @ PALIVEC reakce na …
-
FInnnp> Ten Barvínek je asi šikovnej pytlák. Proč ho neodchytíte a neutopíte?
reagovat - Středa 15. ledna 2014 v 9:01 @ PALIVEC
-
Fryw> Podíval jsem se na tu rybářskou stezku. Máš pravdu, není to vysloveně povídání. Píše se o tom totot: V knize pro mládež se prolínají dvě pásma, sportovní a populárně biologické. První popisuje rybářskou výstroj a techniku lovu, druhé pak podmínky nutné pro obživu a ochranu ryb. Uvedeny jsou i pokyny, jak připravovat úlovky. http://www.databazeknih.cz/…stezce-21335
reagovat - Středa 15. ledna 2014 v 8:58 @ PALIVEC reakce na …
-
Fryw> Knihy pro děti nejsou jen pohádkové. I já jednu napsal. I ilustroval. Takovou poučnou. Ale ani jsem ji nenabídl nakladatelství. Rostlo to s vnukem a je to příliš intimní.Mám trochu nadání na psaní i kreslení a malování.Nevím, po kom to mám. Můj jeden děda byl kameník, druhý tesař. Já jsem obyčejný plebs, jen mám 3 vysoké školy, každou z něčeho jiného. Prach jsi a v prach se obrátíš…
reagovat - Středa 15. ledna 2014 v 8:50 @ PALIVEC
-
FInnnp>Knihy Slávy Štochla jsou výjimečné, takové fotky asi ani dnes nedělá nikdo. On tím prostě žil. To, co je v knihách je možná %, či spíš pro mille z toho, co nafotil. Kdo zkouší fotit ryby, ví, vocogou. Na Slovensku se mu trochu přiblížil Janko Dubeň. http://www.klubfotografu.cz/…04/duben.php Dal doromady knížky se Zdeňkem Šimkem, či Jankom Krónerom.
reagovat - Středa 15. ledna 2014 v 8:42 @ PALIVEC
-
David H.> I já je koupil v českém antikvariátu. Tu co jsem si koupil kdysi v obchodě hned po vydání, zmizela tak jako jiné a prakticky všechno, když jsem emigroval chvíli poté..
reagovat - Středa 15. ledna 2014 v 8:39 @ PALIVEC
-
David H.> Mám od Štochla i ty o jelenech.
reagovat - Úterý 14. ledna 2014 ve 23:46 ® Fryw
-
PALIVEC> Těžko soudit, vyloženě pohádková věc to není. Jsou tam příběhy, třeba o chytání mníků, jelců..nějaké techniky a pěkné kresby. Nemyslím si, že to je hlavně pro děti. Já díky této knižce chytil svého největšího jelce mj. Rád si v ní počtu.
p.s. jo dívám se, že to je uvedeno jako kniha pro mládež. http://books.google.cz/…_stezce.html?…
reagovat - Úterý 14. ledna 2014 ve 23:26 ® FInnnp reakce na …
-
Koukám,že ten Barvínek je v Táboře Ikona.
reagovat - Úterý 14. ledna 2014 ve 23:09 @ karel.kop
-
Jako táborského rybáře mě hodně serou pytláci typu pana Barvínka a spol. Kurví vodu nám ostatním poctivým rybářům, co si k vodě chodíme odpočinout a chytit nějakou tu „mřenku“. Ale bohužel tu máme dost podobných prasat, který v něm vidí poloboha…
reagovat - Úterý 14. ledna 2014 ve 23:08 ® HaD
-
FInnnp> myslím, že svou cenu má už dnes. Především pro mě.
reagovat