Chytej.cz

Pytláci, podsekávači a jiní dobytci u vody necteno

15.10.2013 | HaD | 63.688 zobrazení | 904 odpovědí

Rád bych, abychom v tomto fóru soustředili naše zážitky s pytláky či rybáři, co na svazových vodách hrubě porušují rybářský řád (nezapsaná docházka či zapomenutý metr to fakt není) a i jak se případně podařilo pytláctví vyřešit. Zkušenosti určitě pomohou ostatním. Naše svazové vody si musíme chránit!!!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 13. ledna 2014 v 19:52 ® HaD reakce na …
HaD

hraji> ten pán, anonym (nejspíše sám Barvínek), mi v těchto dnech vyhrožuje násilím. Dnes jsem na něj podal trestní oznámení a psychicky to asi dobře nesnáší, že jsem se před ním nerozbrečel.

Co se mne a podsekávání týká, je to sprostá lež a rozšířím zřejmě ono oznámení.

Jediné, co je pravda, jsou ty tři pruty. Asi 10 let zpátky jsme šli na sumce, napřed chytali nástražky a pak nastražovali v tuším 5ti lidech 10 sumčáků (já obsluhoval všechny) a dva feedery v tom „zmatku“ zapomněli vytáhnout. Porybný, p. Bastl, si všiml jednoho a já se přiznal. Porybný byl známý svou krutostí a nemilosrdností, přesto mi je však druhý den vrátil, protože to prostě byl hloupý a nechtěný přestupek a i on to tak vzal.

reagovat
Pondělí 13. ledna 2014 v 19:42 ® sidla reakce na …
sidla

jameson> jak se podsekává při povodni?

reagovat
Pondělí 13. ledna 2014 v 19:32 ® hraji reakce na …
hraji

jameson> anonym, a ještě k tomu hloupej.

reagovat
Pondělí 13. ledna 2014 v 19:23 @ jameson

Vážení kolegové a kolegině rybári.Již delší dobu sleduji tuto ůchylnou diskusi a jelikož oba pány osobně znám pak nechápu o co tady vlastně jde.Pan Havlíček se rybařinou docela obstojně živí což není podstatné ale sám bohužel to co zde popisuje sám provozuje.Tak například o velké vodě na Lužnici podsekával sumce a navíc občas neumí ani do dvou a chytá rovnou na tři pruty za což mu odebrali rybářský lístek.Nenechte se tedy klamat nějakým pochybným vyřizováním ůčtú když zlodej honí zlodeje a navíc sam je možná horší než ten koho napadá.

reagovat
Úterý 17. prosince 2013 ve 12:45 ® Petula reakce na …
Petula

jepice> taky sis pokecal?užitek však čistá 0.Znám to s ním,ale čas se zabije

reagovat
Úterý 17. prosince 2013 ve 12:20 ® jepice-zruseno reakce na …

lukino050505> No štiky tam tahali všichno kolem mě. Já chytil asi 4 a přes 60 asi neměla žádná :-D Ale chytil jsem začátkem září několik slušnejch okounů.

reagovat
Úterý 17. prosince 2013 v 9:44 ® lukino050505 reakce na …
lukino050505

jepice> Jo hrozně rád jsem tam chodil ale ještě před tím vypuštěním. Po něm jsem tam byl jednou, a když sem po hodině měl 15 kaprů a to největší měl 15 cm, tak jsem to zabalil. Letos prý tam šli pěkný štiky, ale pro mě je to dost z ruky a navíc vzhledem k zdraví nemůžu chodit a nosit nic těžkého moc daleko.

reagovat
Úterý 17. prosince 2013 v 9:32 ® jepice-zruseno reakce na …

lukino050505> Přitom se tam skoro vždycky dalo nachytat hodně i podle pravidel viď.

reagovat
Úterý 17. prosince 2013 v 9:00 ® lukino050505 reakce na …
lukino050505

jepice> Jo přesně tam, bylo to ještě před tím vypuštěním, takže když tak přemýšlím, tak to bylo už asi 8 možná i 10 let zpátky. Byly zalezlí vedle koupaliště v tom rákosu. Já chytal naproti.

reagovat
Úterý 17. prosince 2013 v 8:58 ® lukino050505 reakce na …
lukino050505
reagovat
Úterý 17. prosince 2013 v 1:54 ® jepice-zruseno reakce na …

Mrknato> Já si myslím, že v mých očích ze sebe zbytečně děláš troubu pro to, že nesmysleně raguješ na moje schválně nesmyslný příspěvky. Ale zpestřil jsi mi večer, děkuji :-) Měl by si asi podat na pražáky a hlavně na závodníky pár trestnejch oznámení – takhle přes internet nic nevyřešíš. Nejsem si jist, zda dokonce nejseš povinen porušování předpisů někde oznámit. Možná budeš vědět sám víc. Kdoví, jestli se nedopouštíš trestného činu tím, že si to už neoznámil. Jak počítaj šikmooký v Práglu redistribuci opravdu netuším.

reagovat
Úterý 17. prosince 2013 v 0:54 ® Mrknato

Když tu jde řeč o podsekávačích a dobytcích (závodníky vypouštím), jak třeba ty „šikmovoký“ v Práglu počítaj redistribuci na tý Vltavě5 a dalších revírech, kam mohou rybáři s MP i P povolenkou?

reagovat
Úterý 17. prosince 2013 v 0:39 ® Mrknato reakce na …

jepice> Ty jsi doktorand? Když něco nevím, tak o tom nediskutuji, nehodnotím a nedělám závěry. To dělají troubové, ať jsou odkudkoliv, mimoděk závodí, podsekávají, nebo jen tunelují.....

Pokud nejsi splachovací, tak z čeho, co jsem napsal, usuzuješ, že jsem trouba?

reagovat
Úterý 17. prosince 2013 v 0:30 ® jepice-zruseno reakce na …

Mrknato> Tak já tyhle věci vůbec nemůžu vědět, když jsem na těch revírech vůbec nikdy nechytal a vůbbec mě nezajímaj. ani jsem nevěděl, že se tam pořádaj nějaký Orviskapy. Prostě jak nejsem vůbec, ale zdůrazňuji VŮBEC z Prahy, tak to vůbec nesleduju a je mi to uplně ukradený. Jestli ti to pořád nestačí, tak už nevim, kde tadle prča skončí :-D

reagovat
Úterý 17. prosince 2013 v 0:26 ® Mrknato reakce na …

jepice> Napsal jsem, že na některých lukrativních MP revírech ÚSMP platí jak MP, tak P povolenka. Kde ze sebe dělám troubu? Mýlím se, píšu něco nesprávně? Nebo to jen nevíš a snažíš se zalichotit Davidovi? Prostě dobytky a podsekávače je nutno hledat i trochu jinde, mimo hlavní proud. Že budeš za troubu ty, jsem neočekával......

reagovat
Úterý 17. prosince 2013 v 0:20 ® jepice-zruseno reakce na …

Mrknato> Troubu ze sebe děláš ty, ale pořád ti to nedochází. Já samozřejmě nemám s Prahou nic společnýho, takže o těhle revírech nemám ani tušení. Ale docela mě to baví :-D Ještě mi pošleš něco zábavnýho na dnešní večer?

reagovat
Úterý 17. prosince 2013 v 0:13 ® Mrknato

401 017 VLTAVA 5

Uživatel revíru: ÚS města Prahy Organizace pověřená hospodařením:

Délka: 9,0 km Rozloha: 170,00 ha

Popis revíru

GPS Z: 50°6'43.043"N, 14°25'39.5"E, K: 50°4'34.158"N, 14°24'40.509"E Přítok Labe. Od jezu v Praze-Troji až k jezu u Jiráskova mostu v Praze. Lov z plavidel a zavážení nástrah povoleno. Lov ryb je zakázán v Čertovce v celé délce. V úseku od jezu u Karlova mostu až k jezu u Jiráskova mostu může být v souvislosti s pořádáním mezinárodního muškařského závodu ORVIS CUP po dobu jeho přípravy a konání (zpravidla v říjnu) lov ryb zakázán a následně částečně omezeny způsoby lovu (aktuální informace na www.rybaripraha.cz). Míra štiky obecné je zde stanovena na 50 cm. V uvedeném úseku opravňuje k lovu ryb jejího držitele mimopstruhová i pstruhová povolenka celorepubliková, celosvazová a územní povolenka ČRS, Územního svazu města Prahy.

reagovat
Úterý 17. prosince 2013 v 0:06 ® Mrknato reakce na …

jepice> To není vina příspěvku, ale rozhodnutí ÚSMP, jejich BP a popisu revírů. Že o tom víš prd a děláš ze sebe troubu je tvoje věc.

Jen tak naokraj, i když to s otázkou nesouvisí. Proč to tak v ÚSMP asi je, nebo bylo????? Co myslíš, pokud myslíš? Nebo to tak není? Nejde náhodou o výlovek, o redistribuci?

reagovat
Pondělí 16. prosince 2013 ve 23:55 ® jepice-zruseno reakce na …

Mrknato> Některý tvoje příspěvky jsou vakt nářez :-D Myslím, že by měly směřovat do diskuze „vtipy“. Jinak si to neumím vysvětlit :-D Jasný ale je, že úplně nejhorší jsou pražský závodníci – ty když se dá dohromady, to bys čuměl, co se děje u vody.

reagovat
Pondělí 16. prosince 2013 ve 21:07 ® Mrknato reakce na …

jepice> Na diplomatický hovadiny. Ministerská povolenka není diplomatická, ale lovit na ní může i diplomat...... Tomu se blíží ty pražský. Jak na to reaguješ ty?

reagovat
Pondělí 16. prosince 2013 ve 20:52 ® jepice-zruseno reakce na …

Mrknato> Na který můj příspěvek reaguješ?

reagovat
Pondělí 16. prosince 2013 v 19:36 ® Mrknato reakce na …

jepice> V Práglu platí P povolenka na MP, možná je to naopak, kdo se v tom má vyznat, tedy ve svazu a na MZe je spousta čud ........ Ty dosekávači a příbytci jsou v naprostý menšině..... Ale závodníci hledaj zástupný problémy, aby se mohli vyvyniti....... To na Svitavě 1 je možný chodit na ryby s kosou, proč podsekávat?

reagovat
Pondělí 16. prosince 2013 v 19:09 ® jepice-zruseno reakce na …

lukino050505> To je nějaký divný ne – ty diplomatický hovadiny a podobný věci bych mu možná ještě sežral, ale že směj chytat zakázaným způsobem? To bylo na Hostivaři?

reagovat
Pondělí 16. prosince 2013 ve 13:08 ® pes.hasky

Petula> tak to je mazec. ale asi se dohodli se zelenýma.

reagovat
Pondělí 16. prosince 2013 ve 12:17 ® lukino050505 reakce na …
lukino050505

Já nevím, ale toto mi bylo řečeno členem RS; možná mi to řekl proto, aby měl ode mě pokoj. Já se tedy u vody nijak nezajímám o to, co kdo dělá, a snažím se vyhledávat klid samotu, ale po čtení vašich článků mi nedalo nereagovat a nenapsat o mém zážitku od vody. Ať si o tom myslí kdo chce co chce.

reagovat
Pondělí 16. prosince 2013 ve 12:09 ® hraji reakce na …
hraji

lukino050505> neexistuje nic jako diplomatická povolenka k rybolovu. Takže o tom tvém celém vyprávění dost pochybuji. A dotace od ambasády, no tak to už je úplná haluz.

reagovat
Pondělí 16. prosince 2013 ve 12:03 ® malamut reakce na …
malamut

lukino050505> že by žlutý vopice sponzorovali Svaz a ten by jim toleroval popsané řádění mi připadá trošku přes čáru, i když v týhle žumpě je možný vše. Pokud je to tak, pak nemá smysl tu pranýřovat podsekávače a podobné zmetky.

reagovat
Pondělí 16. prosince 2013 v 11:55 ® lukino050505
lukino050505

Koukám, že se tady píše o jakémsi človíčkovi ze žlutých lázní. To já mám horší zkušenost a to sice s Vietnamskými diplomaty ze Sappy (Vietnamská tržnice v Praze). Je to asi 5 let zpátky v létě jsem se potkal se skupinou 10 Vietnamců, a co ty dělali na vodě, bylo až neskutečný. V první řadě každý z nich měl 25 litrový kbelík tekuté krmné směsi a podle vzhledu v polovině byla krev a kdoví co ještě. Nechytali v mojí blízkosti, ale zalezli do křoví, aby na ně nebylo moc vidět a mohli si tam dělat, co chtěli. Jakým způsobem chytali, jsem ale postřehl. Pomocí nafukovacího člunu vylili kbelíky v prostoru chytání (na tom revíru je zakázáno používat vnadění zaplaváním nebo zavezením a i zákaz používání krmítek a vláčení). Několik z nich měli asi 15 metrový pruty a bez navijáku a bez splávku, ale s několika háčky a s nimi pouze projížděli vodu ze strany na stranu a pozvedávali je jako by zasekávali. Několik dalších měli pro změnu velice krátké pruty a na nich několik malinkých háčků s nějakou nástrahou; vždy nahodili a velice pomalu přitahovali k sobě, takže to vypadalo jako by vláčeli. Samozřejmě že brali všechno, co chytili bez ohledu na velikost a druh a okamžitě porcovali zpět do kbelíků. V první řadě jsem kontaktoval rybářskou stráž a po jejím příjezdu mě bylo sděleno, že proti nim nemohou nijak zasáhnout, protože mají diplomatické povolenky k rybolovu a že takhle objíždí a plundrují české revíry již několik let, ale že od nich tedy od Vietnamské ambasády dostává rybářský svaz značné finanční dotace. Co je na tom pravdy nevím, ale vypadá to dost blbě, když na jednu stránku mě RS kontroluje a vynadá, že jsem si zapomněl metr a druhou stránku nic nezmůže s naší šikmookou většinou.

reagovat
Pondělí 16. prosince 2013 v 7:16 ® Petula reakce na …
Petula

Mrknato> Myslím,že je na čase pokročit dál.

reagovat
Pondělí 16. prosince 2013 v 1:22 ® Mrknato

Petula> O mě nejde, jde o pytláky a podsekávače. Tedy kolegy rybáře s neopominutelnými morálními zásadami, ke kterým zřejmě díky svazomorálce a svazorealitě nějak dospěli. ...... Já jsem jen naznačil, kde a jak k tomu mohli přijít.

reagovat