Vyhledávání
Pytláci, podsekávači a jiní dobytci u vody
15.10.2013 | HaD | 63.646 zobrazení | 904 odpovědí
Rád bych, abychom v tomto fóru soustředili naše zážitky s pytláky či rybáři, co na svazových vodách hrubě porušují rybářský řád (nezapsaná docházka či zapomenutý metr to fakt není) a i jak se případně podařilo pytláctví vyřešit. Zkušenosti určitě pomohou ostatním. Naše svazové vody si musíme chránit!!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 16. října 2013 v 15:22 ® džigit reakce na …
-
kerob> aby to nebylo hořší…
reagovat - Středa 16. října 2013 v 15:19 @ Palivec reakce na …
-
lukino050505> Jsi prostě blb, pokud se tak vyjadřuješ o starších, jak se vyjadřuješ, kokote. Ty jsi asi nalezenec, bez rodiny.
reagovat - Středa 16. října 2013 v 15:12 ® kerob reakce na …
-
džigit> trochu nesouhlas – generace soucasnych dedku zazila lecos, od valky pres komunismus a to formovalo jejich smysleni a chovani. Az nase generace (je mi trochu pres 30) bude patrit mezi dedky, bude nase chovani sice taky kritizovano mladsimi, nicmene se soucasnou generaci dedku toho moc spolecnyho mit nebude.
reagovat - Středa 16. října 2013 v 15:01 ® džigit reakce na …
-
lukino050505> průser je v tom,že navážet se do starších je dnes tak nějak v módě.
reagovat
důchodci pytlačí,důchodci nám berou peníze(viz http://www.novinky.cz/…a-cechu.html ) apod. Taky jednou zestárneš a bude Ti to vadit.
Ti tzv. „dědci“ se vezmou nějakou tu rybu,ale věř,že škodí v menší míře než mládežníci,keří se na tento podivný způsob lovu specializují!!!
Lidi jsou hovada všeobecně, a na věku to určitě nezáleží!!!
Půjčíš si peníze,někdo Ti dá najest a napit,ale slušne vychovani,pokud ho neziskaš od rodičů,už Ti nepojča a neda.Leda dluhy bič a maly dvorek - Středa 16. října 2013 ve 14:13 ® jepice-zruseno reakce na …
-
David H.> Za ten přestupek pokud vím, lze udělit pokutu. Nesmí to ale být odloženo, či podobně nedošetřeno. S tou morálkou tu někdo má taky pravdu – drobné podfuky vyfikundace jsou v ČR národním sportem. K pytlačení tu jsme zaujatí, ale ruku na sdrce, kdo z nás vždycky dodržuje rychlost na silnici, nevymlouvá se na osobu blízkou nebo nezatáhnul někdy v hospodě půllitr? Kdo z nás nikdy ve škole nic neopsal od souseda? Jsou země, kde opisování při písemce ve škole může vést k vyloučení žáka. Ten, kdo v mládí něco opsal pak ale těžko přísně potrestá někoho, koho pak učí …
reagovat - Středa 16. října 2013 ve 14:12 ® lukino050505 reakce na …
-
Palivec> V první řadě nikomu neříkej blbe, když nevíš, na koho reaguješ a ve druhé řadě já pouze ryby chytám a zase pouštím. Nikdo je u Nás doma nejí. Takže i pochybuji o tom, že bych jako děděk na tom něco změnil. S tím děděk jsem pouze reagoval na ® Beer.Beda ten je tedy nenazval dědkama, ale důchodcema ale to je to samé. Jestli na Slovensku děděk znamená urážku tak sorry jestli jsem se tě dotknul, ale tady je to pouze starý pán.
reagovat - Středa 16. října 2013 ve 14:10 ® nnnap
-
chápu to dobře, že nejdříve nedáte ukrajinským dělníkům poctivou mzdu, tedy nejste na ně fair trade a pak na ně hladové, s kusem silonu v ruce, poštvete policajty?
reagovat - Středa 16. října 2013 ve 13:56 ® HaD
-
jepice: máš rech, kdysi se to tu probíralo. A díky tomu, že sem nemlčel, tak se hly trochu ledy a zavedlo se hájení sumce od 1.11. – tedy od doby, kdy zhruba začínají hejnovat a zimovat.
Hlavně nemlčet!
reagovat - Středa 16. října 2013 ve 13:48 ® HaD
-
Největší průser vidím v tom, že se dotyčným vlastně nic nestane. Do 5.000,– je to přestupek a to tyhle šmejdi vědí. Achjo. Ale je třeba nedržet hubu a dělat alespoň něco. Chodit, dívat se a bonzovat. Je to hnusný, ale zatím je to asi jediný, co jde dělat.
reagovat - Středa 16. října 2013 ve 13:36 ® OBr reakce na …
-
džigit> ale zase s čistým štítem, ne?
Fryw> tyjo, mě to začalo vnitřně osvobozovat a cítím se líp
Palivec> u nás je pytláctví také tresťňákem, takže zde zmiňovyný podsekávač by měl mít velký problém.
reagovat - Středa 16. října 2013 ve 13:18 @ Palivec
-
Na Slovensku je pytlačení trestným činem pytláctví. A pytlačí každy, kdo chytá ryby nedovoleným způsobem, v nedovoleném čase, přivlastňuje si i ty které nemají parametry,či jsou hájeny a pod.
Ze zákona 300/2005: § 310 Pytliactvo (1) Kto neoprávnene zasiahne do výkonu práva poľovníctva alebo do výkonu rybárskeho práva tým, že bez povolenia loví zver alebo ryby alebo loví zver alebo ryby v čase ich ochrany alebo zakázaným spôsobom,alebo kto ukryje, prechováva, alebo na seba alebo na iného prevedie zver alebo ryby neoprávnene ulovené alebo nájdené, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky. (2) Odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
- hromadne účinným alebo zavrhnutiahodným spôsobom,
- v malom rozsahu, alebo
- ako osoba, ktorá má osobitne uloženú povinnosť
chrániť životné prostredie. (3) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
- a už bol za taký čin odsúdený,
- vo väčšom rozsahu, alebo
- závažnejším spôsobom konania.
(4) Odňatím slobody na tri roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 v značnom rozsahu. (5) Odňatím slobody na štyri roky až desať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 vo veľkom rozsahu.
reagovat - Středa 16. října 2013 ve 13:12 @ Palivec reakce na …
-
lukino050505> blbe, pokud se dožiješ, také budeš dědek, tak si je neber do rypáku
reagovat - Středa 16. října 2013 ve 13:10 @ Palivec
-
David H.> Tak to tam máte pěknej bordel Přímo exemplární. Jazk se jmenuje bordelmáma? Jája Morkusová?
reagovat - Středa 16. října 2013 ve 13:04 ® džigit reakce na …
-
OBr> já to znám,furt platim „daň z pysku“
reagovat - Středa 16. října 2013 ve 12:52 ® Fryw reakce na …
-
OBr> chápu. Já se v poslední době začal vyjadřovat vecne, hodnotit podle sebe jak myslím že se věci mají a nezatezuju se tím co mě nezajímá..... A najednou jsem nasranej, urazlivej, neprijemnej a kdesi cosi
reagovat - Středa 16. října 2013 ve 12:46 ® OBr reakce na …
-
džigit> podle diskuzí u piva a na webu to v nás je, jen jsme pohodlní s tím jít ven, abychom náhodou nevyčnívali z řady…
Fryw> jo, o tom žádná, jen se pořád koukáme kolem sebe, co na to ostatní řeknou, jestli to děláme správně. Vidím to na sobě, dokud jsem se snažil „zalíbit“ a neříkat nepopulární věci, bylo to krátkodobě fajn, ale dlouhodobě to vede k průseru.
Viz volby, všichni slibujou hovadiny, který jsou nesplnitelný, lidi na to skočí, zvolí je a za pár let budou zase nadávat a je jedno jestli zleva, nebo zprava.
reagovat - Středa 16. října 2013 ve 12:36 ® Fryw reakce na …
-
OBr> Ale ta morálka se mění a měnila. Něco na ni působí. Nestalo se nikdy že by člověk sám od sebe někde když seděl ve vakuu najednou prozřel… Dítě se taky nehodí do sklepa a nevyleze v 6 letech připravený na školní docházku.
reagovat - Středa 16. října 2013 ve 12:32 ® džigit reakce na …
-
OBr> to máš pravdu předsedo.Ovšem pokud „to“ v sobě nebudeme mít,nebylo potřeba zlevňovat z postihu za pytláctví
reagovat - Středa 16. října 2013 ve 12:06 ® OBr reakce na …
-
bonny> podle mého to není problém zákonů, vlády, pána boha.. na to se akorát vymlouváme. Problém je v nás, běžném občanovi, neboli „daňovém poplatníkovi“ jak se s oblibou říká.
Dokud budeme mlčet při odcházení od vody, pokud se nebudeme ptát, odkud má kuchař tak levnýho sumce, dokud neřekneme nahlas, že je to špatně, nic se nezmění.
Nikdo za nás nic neudělá, musíme se starat sami a začít od sebe.
reagovat - Středa 16. října 2013 v 11:11 ® jepice-zruseno reakce na …
-
noba> Policie to většinou předá úřadu a ten může udělit pokutu. Takže úplně marný to asi neni. Záleží ale, jestli mu něco prokázali, nebo ho jenom vyprovodili od vody.
reagovat - Středa 16. října 2013 v 10:31 ® flachby
-
Dokavad bude
reagovatlevnejsi nez chleba a litr benzinu nez jedna paprika, budou pytlaci. Problem je daleko globalnejsi. Kdyz duchodce z duchodu nezaplati ani cinzi tak se mu ani nedivim. Ne, ze bych to chtel nejak obhajovat. Navic sme vsichni vychovavany v tom, ze kdo nekrade okrada svou rodinu. Ne kazdy se dokaze z tohohle klise vymanit.
- Středa 16. října 2013 v 10:23 ® lukino050505
-
To s těma dědkama mi taky vadí a je to nešvar, který je pomalu všude a nikomu to nevadí, dva Kapry ráno a domu na oběd z toho jeden napsaný a dva Kapry odpoledne a jeden napsaný. Hlavně v době po výsadbě. Na druhou stranu jsem zažil to, že kamarádovi RS sebrala papíry za to, že si nevšiml změny v míře Štiky z 50 na 60 cm na jednom z revírů a do papírů napsal Štika 58 cm. (14 dní před tím jsme chytali na jiném revíru a tam byla 50 cm). Za týden na to ho kontrolovala RS a papíry mu sebrala za zapsání podměrečný ryby. To jsem vůbec nepochopil, že až za týden. Chápal bych to chytit ho s ní, jak si jí bere a třeba nenapíše ale takhle? Na svazu se taky divili a dostal za to tenkrát 3 měsíce dištanc. Vím, že to byla jeho chyba, ale dala by se tolerovat. Navíc to bylo koncem roku a za celý rok si rybu nebral.
reagovat - Středa 16. října 2013 v 0:51 ® noba
-
já minulý týden volal policii na blbečka co chytal u výpusti z kaučuku, kde jsou mimochodem k vidění opravdu kapitální kusy ryb a chytat se tam nesmí. přijeli cca za 15 minut a frajera vyprovodili. Problém je asi to že mu nemůžou nic udělat, ale každopádně mu lov znepříjemní a příště už si tam třeba nebude tak jistej. Na tohle místo, ale chodí spousta blbců, policii už jsem volal podruhé. A u sousedů zas někdo psal že tam taky někoho viděl a že dotyčný pak asi měl problém odjet s autem
reagovatA co mě dorazilo tak když jsem zjistil že tam chodí chytat děti s rybářským kroužkem. Ty úlovky jim přeju, ale učit se už v kroužku porušovat řád se mi nezdá.
- Středa 16. října 2013 v 0:46 ® noba
-
Beer.Beda> na leknínech?
reagovat - Úterý 15. října 2013 ve 22:22 ® jepice-zruseno
-
V jižních Čechách je to vůbec tak nějak oblíbenej sport podsekávat sumce. Je tam kvůli tomu tušim nějaký to podzimní hájení nebo co. U nás na potoce je teď po povodních mrtě kaprů, co tam různě napadali z výše položeného revíru nebo i rybníků a tak se tam teď vesele pytlačí. Někdo tam prej chytá a vyvazuje karasy a kapry za skřele – to jsem jenom slyšel. Zato jsem viděl, jak tam někdo nahání v těch tůňkách kapry pod kořenama a vybírá je holejma rukama. Nabádám ale ostatní, aby nikoho nemlátili šutrama po hlavě a podobně, jak tu zaznělo. Jen mám pocit, že vzhledem k aktuálním normám nemáte v podstatě šanci proti pytlákům nic dělat. Jedna věc je, že porybný trestaj neustále za nezapsaný příchody nebo za 19cm nástražky na Lipně, druhá věc je ta, že pytláctví je trestným činem až při spáchání škody nad 5000kč (pokud nejsou loveny zvláště chráněné druhy živočichů, kdy se jedná o prohřešek proti zvláštní ochraně přírody). Další variantou, jak lze spáchat trestný čin, je ohrožení kompletní populace původního druhu, kdy se jedná o přečin proti obecné ochraně přírody. Zákon je tedy postaven tak, že lze reálně a účelně trestat pouze případy, kdy někdo někomu např. vypustí rybník a odveze celou obsádku. Poděkujte některé z předchozích vlád…
reagovat - Úterý 15. října 2013 ve 22:00 ® Bigpista
-
Beer.Beda> Jojo, taky jsem vyslechl jednoho podobného. Nejdřív řekne, že to s kaprama letos stojí za hovno. A o tři věty dál se pochlubí, že minulej rok odnesl 300kg kapra. A že když jeho žena koupila v akci kuřata, musel chudák běhat po sousedech a nabízet mrazákové kapry, aby bylo kam ty kuřata dát. Tak jsem se zeptal, jestli nepozoruje nějakou souvislost.
reagovat - Úterý 15. října 2013 ve 21:44 ® Pikeperch
-
Pane Havlíčku přijeďte se někdy podívat do Veselí, tady byste musel zabít snad každýho druhýho rybáře. Podsekávání sumců je tu dost rozšířený a to i v období, kdy je to oficiálně zakázaný.
reagovatZdejší část řeky je jen o kaprech, nic jinýho už tu snad ani neni. Když dá člověk najevo nesouhlas, že tady sumec asi nebude přemnoženej, tak by Vám ostatní urvali hlavu. Dokonce jsem slyšel, že RS řekla kamarádům, ať cca 30cm sumíky házejí na břeh, že tu nemají co dělat. Je tohle normální?
- Úterý 15. října 2013 ve 21:10 ® sidla reakce na …
-
holatkojan> a v zimě jsou sumci kde? už víš? dělá se to všude a dělat se to bude dělat dál a nejde s tím nic udělat pokud je přívlač povolená
reagovat - Úterý 15. října 2013 ve 20:43 ® holatkojan
-
asi jsem uplně blbej,ale nedokžu si představit jak se podsekává sumec,chápal bych to u ryby která je např. v létě na hladině,ale sumec? nechci návod
reagovatjen stručný popis.
- Úterý 15. října 2013 ve 20:14 ® bonny
-
u nás na řece jsme nahlásily pytláka ,bral tam denně mraky ryb.chytli ho několikrát a on tam chodí pořád dál ,akorát o kus dál.jak je to možný??zákony na hovno! .....a s těma důchodcema je to u nás stejný,ještě se k tomu stěžujou že nikde nejsou ryby.co pak můžou??je to strašný a zajímá mě jestli se někdy dopracujeme k nějakýmu řešení s takovýma šmejdama......
reagovat