Vyhledávání
Pytláci, podsekávači a jiní dobytci u vody
15.10.2013 | HaD | 65.149 zobrazení | 904 odpovědí
Rád bych, abychom v tomto fóru soustředili naše zážitky s pytláky či rybáři, co na svazových vodách hrubě porušují rybářský řád (nezapsaná docházka či zapomenutý metr to fakt není) a i jak se případně podařilo pytláctví vyřešit. Zkušenosti určitě pomohou ostatním. Naše svazové vody si musíme chránit!!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 9. prosince 2013 ve 20:11 ® kakr reakce na …
-
Mrknato> Bubláš z mrákot o to opakovaně,bohužel. U Tebe se ovšem nejedná o žádné novum, nýbrž standard. Koule ze které věštíš, že se od 1.1.2014 musí změnit Stanovy (ČRS,MRS)je hodně šišatá.Než začneš svá moudra veřejně šířit doporučuji zjistit jak to vlastně je (bude). Děláš tu ze sebe kašpara........
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 v 15:56 ® HaD reakce na …
-
Mrknato> Tak s tím Ti nepomohu a zřejmě nikdo tady.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 v 15:49 ® Mrknato reakce na …
-
David H.> Já se ptám, to víš že ano. No ale moc se tam toho člověk nedoví a když ano, pak jsou evidentní rozpory mezi názory a skutky. Navíc ta adresa, co jsi sem dal neřeší záležitosti uživatelů revírů..... a navíc poslední odpověď na rybsvaz.cz je ze srpna… řeší to, co svazu věcně nepřísluší (správný postup RS)…
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 v 15:48 ® malamut reakce na …
-
David H.> no jo, to je těžký, ale jak se takovej šmejd potlouká kolem vody, může se mu stát všelicos. Neštěstí nechodí po horách ale po lidech, občas i po zmrdech.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 v 15:34 ® HaD reakce na …
-
malamut> to jsem chtěl. Policisté mi radili, nedělat to, že je prý nebezpečný. Mám např. děti a rád bych klidně spal
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 v 15:15 ® malamut reakce na …
-
David H.> tak mu naklepejte kolektivně budku, co s ním jinýho. Spoléhat v týhle žumpě na právo a spravedlnost je nesmysl, hrubé násilí přináší občas překvapivě dobré výsledky.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 14:53 ® HaD reakce na …
-
malamut> není to dobrý. Proto roky pláču. Těchn zničených ryb. Nejde jen o sumce
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 14:52 ® HaD reakce na …
-
Mrknato> Však se ptej. S tím nemám problém. Doporučuji zde: http://www.rybsvaz.cz/?…
Souhlas. Ta možnost tu je.
Je to dovolené.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 14:48 ® malamut reakce na …
-
David H.> nějak si nedovedu představit to množství co ročně podsekne, ale i kdyby jednoho, tak je to zmrd. Ovšem za třicet let ho nedostat, to není úplně dobrý, ale neznám podrobnosti ani místo, tak těžko soudit.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 14:43 ® Mrknato reakce na …
-
David H.> Od 1.1. 2014 musí ze zákona svazy přijmonut nové stanovy. Tečka. Proč se neptat, jaké budou, kdo o tom rozhoduje, kdo je navrhuje, jaký bude obsah a změny. Kdo je bude schvalovat je jasné.
Aby občan mohl lovit ryby, nemusí být členem svazu a respektovat jeho stanovy. Přijde to ale dráž......
Jako člen svazu, zatím, mohu dávat podněty, návrhy a stížnosti. To že je precizuji na webu, je nedovolené? To je politika?
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 14:40 ® HaD
-
Jen aby jsme pánové věděli, v jakém fóru jsme. Pokud chcete „politikaření“, „svazořešení“ apod., založte si na to fórum.
Připomínám můj příspěvek, kterým tohle fórum začalo:
Já mám s pytlákem zrovna čerstvou zkušenost. Pan Antonín Barvínek z Tábora se jmenuje ten sráč. A proč tak hrubě? Jelikož tenhle syčák stejně jako jeho otec i děd podsekává ryby. Ve velkém. Zaměřuje se na sumce, ale jiných druhů poškodí a sejme taky mraky. Jen sumců má podle jeho kamarádů, kterým se chlubí, okolo 200 ks ročně. Dělá to řekněme 30 let, takže asi 6000 ks má na svědomí. Asi 60 tun sumců z cca 30 km řeky. A dalších řekneme 100–150 tun jen protrhal. A na co tolik? Údajně na kšeft. Všichni to ví, všichni po něm jdou, ale dává na prdel řece stejně dál. V sobotu jsem toho zmrda potkal. Šel od vody okolo Harachovky. V ruce prut kalibru na žraloky a obrovský batoh. Odhadl jsem, ze s jedním či dvěma sumci do 130 cm. Zavolal jsem na naši MO. Nikdo nemohl přijet a tak jsem volal policii. Pak jsem ho šel hledat, aby ho našli. PČR Během pěti minut přijela a vlítla na něj do hospody ( tam jsem jo našel), kde si dával cestou domů kafe. BOHUŽEL u sebe uz nemel ani prut ani batoh s rybami. Někde je během 100m chůze schoval nebo rovnou předal na Harachovce do kuchyně. Tzn. Opět se nic nestalo a já už zase několik dní vidím rudě!!! A to pozor – tenhle šmejd ani nemá papíry. Xkrát mu je sebrali a už je nemá vůbec.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 14:36 ® HaD reakce na …
-
Mrknato> Nenávistně? Ale ale. Nenávist vypadá jinak.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 14:34 ® HaD reakce na …
-
Mrknato> V naší společnosti existuje X „stanov“, které jsou mnohem starších a nemusí to nutně znamenat, že jsou špatné. Byť se jistě najde u každé takové menšina, která je bude považovat za špatné. Mluvím obecně a současné stanovy ČRS či MRS nehodnotím ani tak ani tak. Jde mi o princip – jsme dobrovolně členi zájmového sdružení a doborovolně jsme přijali pravidla. A ano, můžeme říkat, že se nám nelíbí, anebo pracovat na jejich změně. Dokud však existují, musíme je respektovat. I Ty.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 14:30 ® Mrknato reakce na …
-
David H.> Každý vysokoškolák se po roce „služby“ stal důstojníkem, někteří tam zůstali třeba déle. Já byl po dvou letech ZS poddůstojník… Proč argumentuješ tak nenávistně? Tos přehnal.....
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 14:28 ® HaD reakce na …
-
malamut> netvrdím, že ano. Ale ten dojem by vznikat mohl.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 14:27 ® Mrknato reakce na …
-
David H.> Tyto stanovy, podle kterých funguje svaz pamatují Novotného, Zápotockého, Gustu Husáka a mnohé další „hrdiny“ našeho národa, takže chápu, že je svaz (někteří ve svazu, přes které nejede vlak) z nostalgie voživuje drobnými změnami, aby nedostal nálepku neobolševické organizace.
Od 1.1. 2014 musí svazy přejít na nové stanovy a i celou rybařinu čeká množství změn. Spolky hlavní, pobočné. Na a celkem by mě zajímalo, jak ty „nové“ stanovy budou vypadat. Proč by měla míz spolky pobočné 2 úrovně? Kakr z MRS propaguje, že se vymění jen razítka…
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 14:24 ® malamut reakce na …
-
David H.> tak o tom tu nepadla ani zmínka, že by široká členská základna platila sportovcům vercajk a „rybářské náklady“. I když, v případě sponzorů z oboru se ty prachy taky musej někde vyčarovat, ale jestliže všude v okolí je, jak často čítám, rybářskej cajk levnější, než u nás, pak se závodníci bát nemusí, ale to už je každýho věc.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 14:18 ® HaD reakce na …
-
Mrknato> No a co? Tak byl. Mě to až tak nezajímá a nesere, kdo kde byl v minulém režimu. Můj táta, architekt, byl u bolševika taky. Byť ho nesnášel. Aby mohl dělat co chtěl. Aby mohl projektovat. Aby jsme mohli jezdit za dědou do západního něměcka. Jasně, vychcanost. Jasně, klidně mě označ za bolševický dítě. Je to ale trapná berle a působí to, jako když skutečně nemáš argumenty. Pro mě tím Tvé názory mimořádně ztrácí díky těmhle berličkám na věrohodnosti.
Navíc!!!, politika ve fóru o pytlácích, je fakt hodně mimo.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 14:13 ® HaD reakce na …
-
Ještě k tomu závodění doplním, byť je to již zcela mimo téma tohoto fóra, že se o příspěvcích na závody ze společných peněz bavíme víceméně jen a jen o cestovních nákladech, ubytování a startovném. A mnohdy jen z části. „Rybářské“ náklady + mnohdy částečně i ty zméněné, si závodníci platí sami, případně sponzoři. To jen aby nevznikl dojem, že ze svazopeněz závodníci dostávají primárně pruty, navijáky, nástrahy, oblečení apod.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 14:09 ® HaD reakce na …
-
Mrknato> Pak to Pavle prosaď. V tuto chvíli jsou stanovy takové, jaké jsou a podle nich se řídíme. Když prosadíš změnu, někoho tím potěšíš, někoho nakrkneš. Třeba pak budou remcat závodníci. Ale pokud si změnu neprosadí, budou moci jen remcat.
Chápu, že se Ti to nelíbí a máš to potřebu ventilovat. Když je to ale roky v každém druhém příspěvku, je to už ohrané a nic nového ani plodného to nenese.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 14:08 ® ala reakce na …
-
Krásně napsané a pravdivé. Miluji zdejší „širokou členskou základnu“! Až budu příště platit za děti na závodech startovné, tak je požádám o příspěvek, aby měli konečně nějaký smysluplný argument, pro svá tvrzení. Raději zkuste něco dělat, řeči jsou k ničemu. Co třeba uspořádat něco pro děti, místo prázdných řečí. Třeba zrovna ty závody a třeba se Vám povede získat pro rybařinu pár dětí. Ale chápu, moc práce a času…
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 14:01 ® Mrknato reakce na …
-
David H.> Píšeš hlouposti. Já jako jeden z mála jsem příznivcem a podporovatelem společného rybolovu, ale za podmínek, kdy vybrané prostředky na něj, jdou do „něho“.
Pochop, že svaz, jeho nástroje nemají s výkonem rybářského práva moc společného. Společný rybolov zajišťují územní svazy. Najdi mě tady, nebo na konkurenčním webu, kde se někdo zajímá, nebo řeší problémy, které souvisí se společným rybolovem a ÚS? Zatímco každý druhý tu „mele“ o MO a svazopráci. Naše MO a dost dalších nemá své soukomáky. MO je jen administrativní složka a její případné podnikání žíví jen ji samotnou.
Považoval bych za slušné, aby se lov na soukromých vodách MO (tzv.RMV, dříve malé vody), stejně jako to závodění, podnikání, a.j. aktivity vyjmuly z toho, co je rybář povinen platit, aby mohl lovit. Komu učarovaly děti, závodění, podnikání, ať si to dělá za peníze těch, kteří smýšlejí stejně.
Uživatel revírů a rybáři mají určitě větší starosti o zachování původní obsádky.
Edit : podplukovník je urážka v příspěvcích, kde se to hemží jirkovými joudy.....? Navíc jirka byl důstojník ČSLA.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 13:48 ® HaD
-
Chlapi, nechtějte po mě vyzobávat ty vulgarity a urážky. Mimo názorových výměn používáte i výrazy, které jsou urážlivé. A protože vás opravdu považuju za chytré lidi, není snad potřeba všechny ty „podplukovníky, gumy“ a další trapné berličky jmenovat.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 13:47 ® malamut reakce na …
-
David H.> urážek si nejsem vědom, nicméně jsem hraji požádal, aby se zdržel dalších reakcí a mohl nastat klid. Pakliže mi nevyhoví, nebude zřejmě chyba na mé straně.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 13:45 ® HaD
-
Ačkoliv jsem již s největší pravděpodobností závodění pověsil na hřebík, budu jej hájit. Mimo reprezentačních výjezdů a MiČR, což je ve finále zlomek všech závodních aktivit, si vesměs vše platí závodníci sami. A ty akce, kde se na to přispívá ze společných peněz, existují. Samozřejmě. Dle stanov, které tu jsou celkem dlouho v nezměněné podobě. Je to podobné, jako občané ČR platí neschopné úředníky, rómy, nemakačenka a další a další. Bez možnosti vybrat si. U rybolovu si ale pánové vybrat můžete. Nelíbí se vám členství v organizaci, kde se zlomek peněz dává na závodění? Nebuďte v ní. Je to strašně jednoduché. To členství není povinné. Stačí vystoupit a chodit na ryby na soukromáky, do zahraničí apod. Chcete v ní být se všemi výhodami? Pak laskavě respektujte nastavená pravidla. Chcete jiná? Prosaďte je. Plácání na internetu je v tomhle směru k hownu. Velkému, smradlavému hownu.
Jste podle mě inteligentní chlapi a přesto se pořád dokola omílá to stejné a stejně nesmyslné. Nerozumím tomu.
BTW: když např. vidím nadšení malých kluků, kteří jezdí po závodech, mám upřímnou radost. Soutěživost je totiž jednou z lidských vlastností a je milionkrát lepší, když děti soutěží v rybolovu, než např. ve střílecích hrách na PC. Nebo v partičce, která začne u jointů a skončí u perníku.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 13:44 ® malamut reakce na …
-
hraji> nevím, jaké „vulgarity“ myslíš, ale jsem zvyklý v diskusích psát tak, jak normálně mluvím. Pokud ti to vadí, nemusíš na mě reagovat, ty mě jsi tak volnej, že bych se s tebou nebavil ani kdybychom byli jediní dva lidé pustým ostrově. Až nastane skutečný nedostatek prostředků, bude na omezení pozdě, ale to ty nepochopíš, tobě prostě vyhovuje, že kratochvíli „sportovců“ platí široká členská základna. Snad to už dlouho trvat nebude. Tím s tebou končím a již na mě nereaguj, rád bych vyhověl Davidovi, přestože si žádných urážek nejsem vědom. Zatím jsem je nepoužil jen díky svému slušnému vychování. To však má také své hranice.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 13:44 ® Mrknato reakce na …
-
David H.> Prosím, aby jsi mně ukázal, kde jsem „jiřího“ urazil. Píšu fakta a věci které mně řekl on, hospodář jeho MO a které jsou dostupné na webu.
Mylslím, že by každý rád vysazoval hektarově 26 tisíc. To bych si i já nožičky ušoupal. Ale jak vidíš, umožněno to je jen někomu..... Když se tím „jirka“ chlubí, tak by mohl kamarádům prozradit, jak toho dosáhl...... Prací v MO určitě ne, když ta jeho téměř 100% kupuje násady od profichovatelů.
Pro mě jsou podsekávači ti, kteří podsekávají přijmy pro společný rybolov a to jsou i závodníci. Tedy jsem v mantinelech otázky. Tuším, že se ti to nelíbí, ale ten „vinil“ využívají závodníci v RŘ. Viz bod IX. RŘ. Pěkná dobytčárna. Proč? Protože je to to samé, jako kdyby si někdo do BP napsal, že ve vyjímečných případech si rybář smí odnést za den 10 kapř…, nebo lovit týden nonstop..... tedy vše to porušuje rybářskou legislativu. Ale tobě to je jedno, viď. Doufám jen, že jsem tě neurazil jako „jirku“.....
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 13:31 ® HaD reakce na …
-
Mrknato, malamut> Chtěl bych Tě slušně požádat, aby jsi skončil s těmi urážkami směřovanými Jiřímu.
Mrkanto: je nutné v „každém“ příspěvku omílat závodníky? Je to hodně ohraná deska. V podstatě hladký vynyl.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 ve 13:12 ® Mrknato reakce na …
-
hraji> podplukovníku, ve vhodnou dobu jsi zamkl na půdě své MO celý výbor MRS a ten ti vodkejvává 750000,– do zarybnění 29ha revíru, na který si činíš nárok tím, že tvrdíš, že tam hospodaříš… To je „hrdinství“. Za to máš „můj obdiv“. Kolik dalších MO se může pochlubit ZP 26 tisíc na 1 hektar revíru? Dokazuješ jen to, jaký jsi „Pandrhola“ a ostatní označuješ za „Dařbujány“, PC klávesové virtuozy, joudy. Děláš to moc dobře.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 v 11:16 ® hraji
-
malamut> vulgaritou se snažíš dodat svým příspěvkům co? Váhu, přesvědčivost nebo scházející argumenty? S tím prosazováním změn nemáš pravdu, jenže to chce trochu víc, než jen sedět u počítače a plivat na všechny v okolí. To chce práci, dlouhodobou a pečlivou. Kdyby to bylo jednoduché, zvládl by to každý jouda. Víš. A s tou škodlivostí závodní činnosti, to je zřejmě tvůj osobní problém. Tvrdíš, že odčerpává prostředky? Ano, každá činnost odčerpává prostředky. Hovoříš o Potěmkinově vesnici? Co konkrétně za tento pojem schováváš? Jaké problémy související se závodním rybolovem se schovávají? VRP je od závodní činnosti oddělen, rozhodně se nedá říct, že VRP je druhořadá záležitost. To je to tvoje zkreslené vnímání reality a míchání rozdílných činnosti dohromady. Jsem přesvědčen, že v okamžiku, kdy nastane skutečný nedostatek prostředků, dojde k omezení. A nebudu s tím mít problém. Celých osm let si svoje vlastní závodní aktivity platím sám. Ale jako dlouholetý vedoucí kroužku považuji závodní činnost za jeden z vhodných prostředků k získávání mládeže. Shrnuto, žádný skutečný argument jsi neuvedl, jen svoje dojmy.
reagovat